-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A GeForce FX sorozatról egy szösszenet.
-
-
-
törölt tag
Ja-ja, ennél a fickónál szoktak lenni egészen ritka procik is, de elég drágán adja őket. Persze ha türelmes az ember, akkor máshol az ő árainak a feléért, harmadáért is hozzájuthat ugyanolyan procikhoz. ( Pl. a cpu-world.com-on ) Csak néha éveket is várhatsz.
( Pl. NexGen 586-osból szinte mindig van nála, csak 200 USD körül vesztegeti darabját. Egyébként az én NexGen-jeim is tőle vannak. Meg a K6-III+/550 is, stb... )
-
-
-
-
-
ahhoz még bő 100MHz kéne... 165ös FSB még ok, 170nél párszor POST-olt deee ramok nem bírják, vagy legalábbis azok sem
a cruical-om meg nem indult valamiért a lapban
szóval még holnap küzdök vele, illetve van még egy ugyanilyen CPU-m, lehet az megy még többet...
mondjuk ide már kellet a 2,5V -
Hát igen itt nagyon feltűnő. Fent van az X2-n a full MDK2.Könnyű az összehasonlítás mivel nálam a 3850 mellett Voodoo2 is van.A 3850 DVI-n csatlakozik a 26" Samsung LCD-re.A 3850 másik DVI kimenetére átalakítóval rá van kötve a Voodoo bemenete, a Voodoo kimenete pedig a Samsung dsub csatiját táplálja.Ebben a játékban már nagyon látszik a különbség. De emlékeim szerint a TNT - nél a jobb textúra ellenére is élettelen, sötét volt a kép, bár azt még CRT-n láttam. A Samsung-nak félgőzön is nagyobb a fényereje mint a 19-es CRT monitoromnak.Az Inno Gef2-n már megszűnt ez a nekem zavaró komor kép.
-
Én az Unreal1-et patch-eltem. A Benedekco által megadott lapon a mainpaget választottam, majd az Unreal menüt.Letöltöttem az UnrealPatch227fWin.zip filet mely autoinstall exe-t tartalmaz. Ezt futtattva csak az Unreal könyvtárát kell megadni és már kész is.Utána indítva a gamet már korrektül működött. A bejelenkező menüben a DirectX9-et választottam, mivel az van a gépen.UT1- el is kipróbálom majd.
A Na Pali nincs meg, de lehet hogy azt is meg lehet mókolni így -
snake1977
őstag
Nem tudom jól láttam e, mintha 300wattos tápod lenne(?) ha ehhez a konfighoz van akkor ez a problémád szerintem, a videókártyád lehetséges hogy igazitja a teljesitményét a felvehető krafthoz.
Haverom 8800gt-vel járt igy 400-as spire táppal, amint kicseréltük egy 500w-os-ra a teljesitménye mindjárt megugrott és szépen ment minden rajta ahogy kell. -
jahh van hozzá "szerencsém"
akosf! Oksa feltolhatom, csak ma hadd ne, mert nagyon be vagyok havazva, a lemezeimmel, meg most jöttek gépet kellett fejleszteni 3k volt rá, amibe lett táp cserélve, LAN kártya, bill. átalakító, USB kivezetés és még egy processzor is bekerült az árba.. rég csináltam ilyen gépet már -
most ezt muszály volt megmutatnod?
hááát lehet lekéne csapni rámég várok egy kicsit, de ha úgy alakul....
Sajna csak egyszerű SLI lesz, mert a 2. GX2 hibás volt, nem tudom, hogy mondtam-e...
Amúgy csütörtökön lesz olvasható 12:36kor jelenik meg...
megjöttek a ramok is, jó nagy dobozba küldted, köszke!
Áki pajtás!
halászd akkor le a netről a 8.x-et vagy gyere el holnap délután, oszt akkor kitalálunk még valamit, hoyg ne "csak" a lemezekért gyere le -
Mondok jobbat: Kecsaot bekevered fele fele arányban instant kakaóporral, tudodm undorítóan hangzik, és a kinézete sem bizalomgerjesztő, de egyszer mindenképp ki kell próbálni, Isteni
aztán lehet berakni palacsintába, oszt jóvilág
na de hogy egy kicsit visszatérjünk a rendes kerékvágásba, ezt nézétek mit halásztam elő a szekrényem aljából:
2X4MB Kingston EDO ram, gyönyörűen működő állapotban
Penyus! Újra üzemképes a K6-III+om, mindjárt kiderítem, hogy a DIMM-EDO-id milyen memóriák is valójában
-
Ranagol_5
senior tag
Vegyük alapul az én S478-as rendszerem. Asus P4P800-E Delux irreális áron vettem féléve(10k), de tudom, hogy nem adnám tovább olcsóbban, pedig tisztában vagyok az árakkal. De mondhatnám példának a Gainward Bliss 7800GS-em is, amitől 20-25k alatt nem válnék meg, mert AGP-s VGA-k között, csak az új rodeonok, meg egy két szénné húzott x1950xt(amilyet pl pár hete eladtam) tudja megfogni.. Sajna ilyen a piac. Egyébként mostanában én is inkább AMD-ket rakok össze azoknak, akik hozzám fordulnak egy új config ügyében, pedig mindig is intel párti voltam, csak hát az AMD az árak csökkentésével próbál mostanában lépést tartani, mivel technológiailag nem nagyon tud, reméljük csak egyenlőre..
-
sokan használnak S478as konfigot.. akik ocsoé' akarnak fejleszteni azoknak még így mindíg olcsóbb, ha vesznek egy 10k-s p4et...
De akiknek 939es gépjük van, és azok akarnak fejleszteni, hót biztos hogy nem vesznek 3000+-t mert ugye tuti hopgy annál csak nagyobb vagy legalább akkora procijuk van...
Így csak azok vesznek 3000+os procit használtan, akik olcsón akarnak használt gépet...
Én legalábbis így látom -
elmondom miért! asszem rájöttem!
A 3 gigás p4 az már elég fullos S478ba.. viszont 939-be am2-be meg főle, a 3000-ről indultak a procik, így az AMD könnyebben fejleszthető, s így ezek a 3000+-os AMD-k azé' ennyik, mert midnenki megveszi a jobbat, mert ugye van jobb, s így próbálják kompenzálni, hogy vegye már valaki ezeket is.. mígy Intelnél ha a legjobb kell S478-ba, tökmindegy mennyi a teljesítménye, fizesd meg.
A 3200+os Barton sem olcsó mulatság -
Igen tényleg érdekes gondolat menet, mármint hogy a vele egyszintű AMD miért kerül fillérekbe?
TAlán azért van így mert ezek a motyók új korukba is méregdrága cuccok voltak, míg az AMD-k új korukban is ezeknek a cuccok árának a felét érték
jah igen, ha valami holmimat meghírdetem, nektek fogok először szólni -
A memóriát DOS alatt a Diagnose Creative progival meg tudod nézni.Csak abban az esetben detektálja, ha fent vannak a DOS-os meghajtóprogramok.Elindítás után detektálja a kártya báziscímét, majd ha van rajta RAM annak mennyiségét és megkérdezi hogy letesztelje-e? Utána továbbmegy > IRQ > DMA - k. Ha jól emlékszem ilyen sorrendben. A végén kis hangteszt-menüt jelenít meg.Ezt szoktam használni, mert nemcsak a RAM méretét mondja meg, hanem le is teszteli.PNP-s kártyánál természetesen gondoskodni kell előtte az ISAPNP meghajtók elindításáról, megfelelő beállításáról, mely nem is mindíg egyszerű feladat.Az SB-k-hez minden erőforrás elérése assembly kódban megvan, de a hullámtábla és a RAM elérését nem sikerült megszereznem. Egyébként már írtam volna ehhez saját szájízű progit.GUS-ban nem vagyok járatos.Win alatt a különböző SoundFont kezelők írják a RAM / szabad RAM méretét.
-
félreértettél, az SB16 előtt Én is meghajlok, de egy vibra12
... alapból nincs bass/treble állítási lehetőség volt amin az erősítőt se lehetett felszorozni volt, amin még erősítő se volt és eléggé sok volt a korcs példány... nekem zajosabbnak és erőtlenebbnek is tűnt, de lehet ez már csak képzelgés (annak idején próbálgattuk, hogy melyik hogy szól, azonos hangcuccal)
ez hangkártya, SB16
korcs Vibra16
ja és a vibra-val kezdődtek a P&P csodák, és ha be tudtad izzítani egy 386-os gépbe akkor áldottad az eget... igaz, hogy ez plusz memó veszteséggel járt, köszönhetően az ICU-nak -
igen direkt vettem fel
ilyent igényeltem
Amúgy már manapság annyira nem vészes egy QUAD CF vagy QUAD SLI, hisz ilyen 7950GX-t már lehet kapni 20alatt bőven, dúrván 35ből megvan a 2 kártya...
s ilyen crysis warhead far cry2 és társai simán megy max részletesség mellett 1440ben
Remélem ma már otthon lesz a 2. 7950 GX2 is... ha igen, este azért linkelek be valami 3dmark szerűséget -
-
Badman 4ever
őstag
Majd kitesztelem, mert az ST6 alaplapi Realtek ALC200 izéje (általam elnevezve PC recsegő) helyett egy Sound Blaster 128 (CT4751) teljesít szolgálatot egy Logitech X-230-al, azon pedig már lehet hangot tesztelni...
+
Szerintem ütős kombó...
Hogy On is legyen pár kép a gépemiről, és cumóimról: Klikk! Klikk! Klikk! -
Az SB128 midije minta alapú természetesen már. Gyárilag (és szerintem kizárólag) 2, 4, és 8mbos bank van hozzá. Én mikor először hallottam rajta a duke3d-t majd magam alá csináltam az örömtől. Lehet hogy nem kiemelkedően jó, de számomra a legfontosabbat teljesíti: egy rendszerben képesek szólni a hangszerek, összehangolva. És nem kell effektezni hogy ne tűnjön túlzottan sterilnek.
Anno átvettem sb128on át jó pár játék zenéjét. Tyrian, Doom, meg még pár dolog. Majd ezekből is szemezek a téli hangkártyás cikkbeArra kell ügyelni hogy dosos játékok alatt az sb128 is egyfajta "emulált" driverrel működik, mivel a pcinak nincs lowlevel hw elérése, csak softwareből. Bár nekem sose semmi gondom nem volt vele. Se sbliveal anno.
-
Pontosan tudom mi a különbség az opl2-3(-4) és wavetable midi közt.
Mellesleg az oplek akárki akármit is mondd...meglepően jól szólnak. Főképp amiatt amit előbb írtam -> a hangszerek alapvető minőségében egyáltalán nincs a frekvenciamodulált midinél különbség...csak kevesen vették a fáradtságot hogy rendesen leprogramozzák.
Ami szarul szól...az a Game BlasterÁm ennek kipróbálásához majd Penya segítsége kell a cikkhez ha vállalja
Itt van egypár sample, és az adlib tracker (a zip tartalmazza a sampleként rögzített fájlokat + még nagyon sok másikat). Lehet próbálkozni
Külön megemlíteném ezt a számot. Szinte tökéletesen megegyezik az eredetivel. Azt pedig nem szarozzák, és rendes szintetizátorokon készült -
-
Penyus
senior tag
-
-
-
-
Sajnos tényleg kevés MÉG!!!! a retro rajongó, DE!!!! szépen gyülekezünk, azért azt ne feledjük.. fussuk is csak gyorsan át a topic-unk fejlődését:
Sokáig kihalt.. elkeztem bele írogatni 1-2X, de semmi.. aztán peti_s is ide tévedt, s ketten elkezdtünk témázgatni, majd egyszer csak megjelent Badman kolléga is na meg a mi kis mindent tudó akosf pajtásunk is... sokáig így 4-en voltunk, aztán kedves Yutani, te is ide tévedtél, eleinte elég ritkán, de mostmár te is sokat vagy ittaztán néha azért benéz Rive is és cskamacska kollégánk is... aztán megjelent Penyus cimboránk is DBob, és zoltanz is írogat időnként, Lord Vader, ről nem is beszélve...éééééés ha valami retro-s AMD-s téma az aktuális amiről beszélgetünk, ami ráadásul valami tök jó és ritka cucc, akkor Oliverda sem hagyja azt szótlanul....
Ez msot így fejből 12 név hirtelen... és még vannak akik azért egyszer egyszer be-be néznek, s tudok olyanokról is, akik folyamatosan követik a fejleményeket, de soha nem írnak ( Ugye Imi)
Szóval vagyunk mi, és egyre csak bővül kis csapatunk
Visszatérve a témánkhoz, az első komolyabb konfigomban egy 366os celó ketyegett, egy Acorp lapban ami tudott 66és 100-as FSB-t jumperelhopsz egyből 550MHz-re belőttem, Win98 mindíg hümmögött, hogy a Himem.sys hibát észlelt, ezt kb 3-4-5ször eljátsztta, resetelni kellett a gépet, de miután betöltött, stabil volt a rendszer
ezt amúgy elmondhatjátok, hogy miért csinálta
peti_s! kapd le a prociról a kupakot -
-
-
-
-
-
-
-
-
Akkortályt a GTA3 nagyot szólt, nem csoda hogy az év játéka volt...
mai szemmel a grafikája és a szabadság adása hááátde banyek 8éves game...
Próbáld ki, de ha nem tetszik, főleg a sok hibája miatt, akkor ne mondj írd le a GTA sorozatot, próbáld ki a Vice City-t vagy a San Andreas-t, főleg utóbbi még máig elég jól néz ki, és abba öcsém annyi mindent tudsz csinálni, hogy el sem hinnéd -
hát azért mikor bejött a z i815 akkor még mindíg csak a tehetősebbeknek volt 512 vagy az fölötti memóriájuk..
én már elég későn vettem az én I815ös giga lapom, figyelmeztettek is rá, de főleg nálam nem fenyegetett az a veszélyMár javába tombolt a Win XP őrület és a GTA4... én ezeket 128MB RAM-al használtam eleinte, egy Geforce2 MX400-al azaz kb 2001 vége, 2002 eleje volt, s a környéken elég tuti gépem volt már akkor is
szal az átlag user-nek 2004-2005ig simán elég volt az 512MB memória -
Azt anno beszívtam én is. 440bx vitte az 1gbot anno. Noh, akkor i815 is fogja gondoltam. Valamikor az évtized elején volt már 1gb ramom, de sehogy nem tudtam működésre bírni. Majd "áá úgyis támogatja", de azért megnéztem datasheetet. És szomorúan vettem tudomásul, hogy fél gb ramot rohadt feleslegesen vettem meg drágáért :S
-
Bull Boss
őstag
jah van nekem is lapom hozzá, valami AGP-pro-s ha valakit érdekel természetesen vele adom. Am Yutani szép gyűjtemény, mint mondtam engem nem fog meg az ilyesmi, 3Dfx és K6 orientált vagyok, már legalább 6db V5 fordult meg a kezem alatt hármat itt adtam el Ph!-n. Bacsis is vett már tőlem pár ritka K6+ ost. Mivel rengeteg hardverrel találkozom nekem azért tűnt fel, hogy még ilyen kicsit nem láttam Slot-A ból, van még egy 600as is, azt is szivesen odaadom vele, sőőt még régebbi procim is van pár marékkal amik érdekesek lehetnek, ha valakit érdekel keressen meg msn-en egyeztetünk sorszámokat stb, tudom, hogy régi cuccok én nem is ezen akarok meggazdagodni, azért is irtam leginkább csere érdekelne, most pl VGA, vagy 939 lap
-
igen tényleg így működik, de nem is az volt a kérdés, hogy hogyan buherálták meg a lapokat relatíve spéci vezérlőkkel, északi hídakkal, hogy lehetővé tegyék hogy 2 különböző proci menjen egy lapban, persze külön-külön, itt az a kérdés hogy erre mi vette rá őket, hogy ilyen "gány" munkát végezzenek? És erre a válasz a rajtuk rohadó 3millió proci foglalat
Érdekes mód, más nagyobb byártó miért nem csinált ilyent? mert nem szorultak rá -
L4rs
tag
Valaki meg tudja nekem mondani, miért nem építhető AGP-s kártyákból SLI-s videokártya rendszer? Mármint milyen technikai akadályai vannak, azon kívül, hogy nincs két AGP slotos alaplap, és nincs az videokártyán megfelelő csatlakozó..
Yutani linkjei alapján jutott eszembe, mert korábban is láttam már azokat az ASRock Upgrade lapokat, és akkor azt hittem első látásra, hogy egyszerre két AGP-s VGA-t is bele lehet tuszkolni.inkább OFF
-
tessék játszani Settlers3-at age of empires, age of kings-et Need for speed3-4-5el játszani, talán még belefér a HOT Pursuit is, aztán mehet az imperium galactica2 is, meg aztán a colin mcrae rally 2 továbbá a simcity3000 de jó még a rally championship2000 is.. soroljak még játékokat K6-hoz?
tessék összerakni a K6-III vasat oszt mehetnek fel ezek a jó kis gammák -
Szerintem is furcsa hogy athlon xp-t akarsz win98 és voodoo2 mellé rakni. Picit számomra ellentmondásos
A pnp-s gravisokkal meg semmi baj nincs. Csak mikor kijött a pnp mint olyan, igen gyerekcipőben járt. Másik, hogy nempnp-s oprendszer alá (dos) mindig mókás pnps kártyát beüzemelni JÓL.
-
-
-
-
-
...Csak ezzel megint van egy kis gond
Tegyük fel, hogy a core2 duo-k nem tudják a több processzoros üzemmódot, a core2 xeonok meg igen...
csak az a gond, hogy Dual S775ös lap nincs, mert helyettük vannak a 771-esek...
Akkor ismét cseszheti az SMP-t a 775ös Xeon, mert a büdös életbe nem lehet kihasználni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest