Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
makraipeter1
tag
Helló mindenki!
Lusta vagyok felrakni apróra, de érdeklődnék kellene-e valakinek egy ASUS GF2 doboz minden tartozékával, kivéve a kártyát
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Úgy kezdi hogy administrator password required, utána cleared, majd egyből visit a dátum miatt hogy incorrect, beállitom a cuccokat, akkor kilépve a biosból elindul, de amint leállitom a gépet, ugyanigy indul el. Lövésem sincs miért lehet, a dolgok jól vannak bekötve, csak a bekapcs gomb van rákötve, tehát olyan sem lehet hogy pl. egy led rossz helyre lenne kötve, zárlat igy nem lehet elvileg.
-
snake1977
őstag
Hali!
Érdekes problémával kerültem szembe, kíváncsi vagyok hogy mit szóltok hozzá.
Adott egy ibm lap, i815 chipset, 933-as p3-assal.
Folyamatosan elfelejti a bios beállításokat, elemcsere is megvolt, de semmi változás.
Szerintetek mi lehet a gond? Jó lenne megoldást találni rá, mert ajándékba menne a gép 2 hét múlva.
-
Sziasztok.
Már olvaslak egy ideje Titeket, de hozzászólni még lusta voltam, bármennyire is tetszett a téma, inkább csak gyönyörködtem és nosztalgiáztam.

Jó látni, hogy vannak még hozzám hasonló felfogású emberek.
Egy kérdés, ha már előjött a szanálási láz:
Nincs véletlenül valakinek egy fölösleges vrm modulja intel840-es duál-p3 slot1 lapba?Hátha szerencsével járok, előre is köszönöm.
-
válasz
üzenetére
Na mivan? Ott is megy a tavaszi nagy takarítás?

Remélem rábuknak a népek és viszik majd elfele, nem örülnék ilyen ha szép öreg daraboktól lenne kevesebb a világ. Egyszer volt nekem is egy ilyen bazi nagy gyűjteményem. Amióta megszabadultam attól azóta visszasírom a ritkaságaimat, nomeg a procikat.
-
-
törölt tag
Találtam egy MediaGX processzorhoz való lapot is.

-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
A kidobni szánt kupacban találtam kettőt:
- Fujitsu-Siemens csoda
- ITOX G5M300-P
Mindkettő biztos, hogy működőképes.Illetve van még a polcomon három szinte sosem használt Aopen eredeti dobozában. Ezeknek darabját 150-200 dollár körül vettem. Ha valaki mond valami normális árat, akkor ezeket szívesen eladom:
- Aopen s661FXm-FSN ( SIS 661-es chipsetes lap )
- Aopen i915GMm-N
- Aopen i975Xa-YDG ( ha működne a ripping.org, akkor lehetne látni, hogy van ott pár világrekorder eredmény felállítva ezzel a lappal ) -
törölt tag
Ha kell Bacsisnak, neki elviszem.
Ha valaki érte jön, ingyen elviheti.
Ha egyiksem, akkor kuka.Nagyon hajlok ez utóbbi megoldásra, mert van itt még rengeteg más kacat is ( szünetmentes táp, aktív hangfal, rengeteg kábel, ventilátorok, stb. ) amelyektől szintén meg kívánok szabadulni valami rövid úton.

-
törölt tag
Van egy tucat, de az is lehet, hogy három tucat alaplapom. 486-tól Pentium M-ig. Érdekel valakit? Bacsis, esetleg neked a falra? Vagy mehet a kukába? Többségük működőképes, a másik részét meg működőképesnek vettem, de sosem használtam.
-
A múltkor bedobtam a közösbe egy rakat hardware-t de senki nem reagált, gondoltam akkor felteszem az apróra őket. Törzsgyökeres retro tuning totyikosoknak van 50%árengedmény és abból még lehet alkudni. Ez azt jelenti, hogy ami eddig ingyen volt az továbbra is ingyen lesz, nem fizetek érte!
Illetve az egyéb árkategóriára nem vonatkozik, ott egyéni árakkal tudok szolgálni érdeklődés esetén 
Remélem így már jobban megnézegetitek a holmikat.szerk: Jaaaj, lemaradt a hirdetés amit ITT tekinthettek meg
-
Dyingsoul
veterán
Bár nem igazán retro kérdés, de kövezzetek meg, akkor is megkérdezem mert érdekes probléma:
Tesóm egyik haverja panaszkodott, hogy a gépe xp (32 bit professional) alatt azt irja, hogy 1.2Ghz-es a procija (vez.pult > rendszer). Biosban pedig a valós órajelet mutatja (2.7Ghz). Ez miért van? Az állítólagos alaplap+cpu: gigabyte ep31 ds3l + e5400
Bár én személy szerint nem láttam a gépet, de minden esetre érdekes...

-
Dyingsoul
veterán
Sajnos bamba voltam és nem szóltam rá kovy-ra, igy az én prockóm ottmaradt nála
kovy, be ne betonozd a kis procimat!
Otthon van pár AMD-s lapom még úgysem sikerült kiguberálni a legjobbat, bár ebben szerintem szakmai tanácsot kérek majd tőletek, hogy melyikbe ragasszuk bele, ha visszajön kovy NO-ból! 
ui: A fentebb írt videókártya problémára a többiek is szóljatok hozzá valamit bacsis
! -
kovy79
őstag
Mindenkinek: nincs mit, örülök, ha örömet okoztam.

peti_s: 3db-ot tartottam meg végül. 2 megy vitrinbe, 1-et meg be kellene üzemelni, de keresek valami méltó lapot alá. Egy GA-5AX lap van, de sajnos rev 3.0-ás és 4.1-es kellene, vagy hasonló. Valakiknek ötlet? Nagy nehezen sikerült olcsón egy Voodoo5 5500 (bár lehet hibás, még nem jött meg) és egy fx5900xt, valamelyik hátha megy vele.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho
üzenetére
ez a kédés felmerült, de ezek a régi borok már nem megihatók, be kocsonyásodnak vagy mi, és ezért nem itta meg.. ezt mondták nekem..
a másik meg hogy olyan régi bort ha fizikailag meg is lehetne inni, ledöntesz egy litert, fene tudja miylen hatásal lenne rád, sztem tuti szétrókáznád magad... bár az emberek arcára a sokk akkor is kiült volna
peti_s! Én összekötöm a kellemest a hasznossal: kellemes: mert szívesen használom ,mókolom én is, végre bekerült a voodoo2 is a K6-III+-omba, hasznos, mert ha p*csamód felverik az árát, majd a gyerekeimnek veszek az árából egy házat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsis
Közösségépítő
szép lassan felvásároljuk a világ összes K6-III+ készletét azt pár év múlva méregdrágáért eladjuk őket

vagy tudok jobbat! van egy sztorim:
Van egy faszi nagy bor gyűjtő, mondjuk sok bor gyűjtő van, de most egy konkrét fószerről beszélünk..
szóval elment licitálni egy méregdrága borra, több millió dollárért megvette! amikor átvette a licit után fogta és mindenki előtt összetörte!
mineki csak állt és szóhoz sem tudott jutni hogy ilyen méregdrága bort így szétqrt.. azt kérdezték tőle miért tette, erre azt válaszolta: a világon ebből a borból már csak 2 üveg volt, s már csak 1 maradt belőle, de az az 1 üveg is az ő tulajdonában van...
nemsokkal rá az az egy megmaradt üveg bor ára még jobban felértékelődött valami majd 10X-esére....
szal ügyesen csinálta
-
Penyus
senior tag
THE DAY OF K6-III+

-
frescho
addikt
válasz
üzenetére
Kicsit gondolkoztam a teman es onkritikat gyakorlok. Volt egy hosszabb idoszak, amikor mindenfele ceges rendszerekben kellett adatbanyaszatot es knowledge reuse-t csinalnom. Hajlamos vagyok megfeledkezni arrol, hogy sok szerencsesnek ember meguszta az ilyen "gyakorlast".
-
iday
aktív tag
Megérkezett kovy79 -tól az AMD K6-3+ 400Mhz procc.

Hamarosan be is röffentem, márha a deszkám tud 1,6V -ot.Itt is köszönöm a procc-ot kovy79.

-
törölt tag
válasz
frescho
üzenetére
(#9424) frescho: "Nem cyber duma, minden fent van a halon."
Ez így van. Az élet végső kérdésére, az univerzumra és mindenre ott a válasz.
Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything
Vagyis 42.
-
frescho
addikt
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Nem cyber duma, minden fent van a halon. Erdemes nem tisztan tipusra keresni, hanem inkabb gyartora. Mondjuk: fujitsu support P300 Az elso 3 talalat a Fujitsu honlapjara visz. A gyartoknal altalaban pontos tipuskod, vagy szeriaszam alapjan konnyeden lehet keresni. Az IBM/Lenovo es a HP ebben elegge jo.
Jo ejt!
-
Dyingsoul
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Ezek szerint neked jobb barátod a google, mint nekem, ugyanis nekem ez nem jött be még a második oldalon sem! Egyébként írtam, hogy kerestem googleben... (kicsit unom már ezt a cyber dumát)
peti_s: Köszönöm, igen xp-vel lesz használva, méghozzá sp 3-al!

Más kérdés:
Adott egy AGP-s videókártya meg egy tökmindegy milyen gép (többfélén is tesztelve). A vga-val a gép elindul, el is kezdi tölteni a rendszert, de kép nincs, a monitor csak villog! Valaha jól működő VGA volt, de több ilyenem is van, van olyan amelyik tápdurranás után lett ilyen. Az ilyen VGA-kat rendbe lehet valahogy hozni, vagy kukába való? Mellesleg külsérelmi nyom, szag nincs a kártyán. (a többi kari nem tudom, hogy ment tönkre, de nem a tesztkonfgokkal van baj, az tuti, mert van VGA-m amivel mennek rendesen a gépek, mindössze az érdekel, hogy mi mehetett bennük tönkre és hogy valahogy gatyába lehet-e ezeket a karikat rázni) -
Penyus
senior tag
Na, enis levadaztam a drivert, de ugyanazt amit peti, szoval feleslegesen nem linkelem be. Az msinek mar elrendeztem a pofajat mostmar normalis orajelen megy a procc.
Viszont ha legkozelebb driver kinom lesz idejovok a totyikba

-
peti_s
addikt
-
Dyingsoul
veterán
Újra itt!

Barátnőmnél szereltem egy fujitsu gépet, amin integrált vga van és a driverei nincsenek meg. rákerestem google-ben de nem találtam meg a drivereket, csak egy szar szkennelő progit ami megnézi hogy milyen driverekre van szükség, csakhogy regisztrációs díjat kéne értük fizetni :S
Ehhez tud vki display drivert?
FSC SCENIC P300 i845GE -
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
így 2V lesz szerintem az állítható majd mert: a proci mondja meg a lapnak hogy mennyi a proci alap feszültsége, jelen esetben 1,7V és erre enged a lap állítani még 1,25tizedet.. ha a VMOD után azt mondja a proci a lapnak hogy az aalapfeszültsége 1,85 akkro a lap erre enged még további 1,25-t... ezt 99,99%-ig biztosra mondom.. mikor megcsináltam a VMOD-ot a tualatinokon, azaz 1,8V-ot állítottam be lábkitördeléssel a lap annál is még további 1,5V-ot engedett állítani így majd' 2V-ot tudtam belőni a tualatinnak... szeritnem ennél is simán ez lesz

-
Penyus
senior tag
válasz
üzenetére
Megromlott mar ez az egesz gep. Valami msi lap van benne. Meg az egesz ilyen csokos melo amitol hanyok. Eleve azzak kerult ide a gep hogy 20 perc amig betolt. Ja, mert az avast ugy volt beallitva hogy full scan at startup. Csak aztan mondom feltunt azis hogy kicsit lassan jar a vas. Valami 2002es a bios...
-
Penyus
senior tag
Valaki!
Letezik hogy egy amd proci 1250en jarjon? 100as fsbvel? Athlon xp
-
törölt tag
Szóval pár ábra az ígértek szerint:
Az első ábrán azok a helyek a lényegesek ahol 0 szerepel a táblázatban. Tehát a processzorod jelenlegi VID-jét úgy tudod módosítani, hogy az 1-esekből 0-ákat tudsz csinálni. Ez jó hír, mert biztosan tudod növelni a feszültséget.
A második ábrán alulról mutatja sematikusan a processzort. Ahol fekete négyzetek vannak ott vannak a lábak. A betű-számok kereszteződése adja meg a pin pozícióját.
A harmadik ábrán pedig az a rész van kiemelve ahol mókolni kell. A lényeg az, hogy a kiválasztott piros betűvel jelölt lábakat a kék betűs lábakhoz kell kötni egy darab dróthurokkal ( gondolom ez ismerős trükk ). Arra vigyázz, hogy nehogy a zöld betűs lábakhoz érjen a drót. Különösen a VCC és VSS lábakat ne kösd össze. Erre füst is figyelmeztet...
Úgy látom szerencséd van, mert a D4 lábat ( kék VSS felirat) össze tudod kötni a B4-gyel ( piros VID2 felirat ). Azzal meg a többi VID jelet...
-
törölt tag
Hali!
Ez a doksi lesz a te barátod: Intel 24919805
Mindjárt átnézem aztán rakok fel valami ábrát is...Üdv,
Ákos -
bacsis
Közösségépítő
Urak!
Nagyon kellene nekem S423-as procihoz lábösszekötős vmod.
Nem tudna nekem valaki egy ilyen írást linkelni? -
bacsis
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- E-book olvasók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG UltraGear 39GX90SA-W OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

DarthSun