Hirdetés
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Yettel topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
Nem érted. Az ASRock garantálta hogy BÁRMIKOR visszafrissíthetsz/downgradelhetsz arra a verziora, ahol mukodott az elozo genes Ryzened. primeos B450-el erre nem volt lehetoseg, mert nem enged visszafrissiteni egyáltalán. Ha most neked mégis egy régebbi Ryzennel akarod használni, azt b*szhatod.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
tothd1989 #26 üzenetére
Az XMP-ért a RAM-ot hibáztatnám elsősorban (lehet félresikerült darab abból is ám), vagy legalább egy havertól kérnék kölcsön, csak kipróbálni... aztán kiderül.
Nekem az ASROCK is képes volt boot to black-et, konkrétan egy Taichi X470-es.... Az Asus TUF X570 csinálta az USB macerát.... A gigabyte B550 meg minden fronton megy szépen.szenvedések árán - 2-3 naponta újra kellett rakni a drivert.
-ez neharagudj, de bullshit úgy ahogy van. Imádom az ilyen anekdótákat, de ennek legtöbbször 0 valóság alapja van. Szerintem egyáltalán nem ez az általános tapasztalat az AMD kártyákkal. Ilyet mindig csak olyanoktól hallok aki utoljára akkor használt Radeon-t amikor még ATI volt. Ha tényleg ilyesmi gondod volt, akkor vagy mégis beteg volt a kártya, vagy a win-t kellett volna újrarakni, vagy malware-t keresni.
brabbitz: ASROCK is hogy oldotta már meg ezt? Valószínűleg kicsi memóriát rakott a biosnak mert NEM GARANTÁLTA, hogy ha felfrissítesz új ryzenre, akkor a régivel elindul-e egyáltalán szóval na... -
brabbitz
aktív tag
válasz
tothd1989 #26 üzenetére
"Amd: ha a driver újra telepítése után minden megy tovább normálisan, az nem hiszem, hogy a kártya hibája. Amint olvastad és látod, nekem is van mindkettő gyártótól kártyám (urambocsá', csak egy szaros 3070ti), és a fentebb írtakat tapasztalom."
De. Tud kártya hibája lenni sajnos. Leggyakoribb problémák a haldokló/berhelt AMD kártyák közül pont ez. Az AMD Adrealin RENDKIVUL érzékeny ezekre. Ezért írtam direkt, hogy de, ez AMD kártyáknál gyakori, újaknál kevésbé, de pl a Polaris kártyáknál nagyon.
"Nyilván skill issue, ha a qvl listán rajta van a ram, és nem megy az xmp, oké
Kézzel nyilván meg lett rángatva a bajsza, de ez nem így működik, főleg nem egy tuning lapnál. Ha oda van írva, hogy tudja, akkor azt tudja plug&play."
Ez nem mindig így van, Zen1-Zen+ idején gyakori volt hogy az ajánlotton felüli memóriaórajelet képtelen volt hozni, pl 2993Mhz-es csodászám esetén azér' a 3200mhz nem volt mindenhol gyakori XMP-ből. Ugyanebben a lapban ment egy erősebb IMC-vel rendelkező 5600X-nél a 3200 például. nem tudom felraktad-e az aktuális legfrisebb Mikrokodokat és BIOS frissiteseket, illetve mennyire erős az IMC-d.
AsRock: egy a320m pro4 már halt meg itthon, úgy, hogy vitte magával a 2200g-t is. Entry level lap, de akkor is, 2023ban szerintem ez nem elfogadható, hogy valami úgy adja be az unalmast, hogy egy másik alkatrészt is visz magával.
A mostani setupban azért esett erre a lapra a választás, mert év végén raktam össze és szerettem volna mindent megkapni a szabadságolás előtt, hogy tudjam kicsit nyomni a számítót, így mindent egy helyről rendeltem (kivéve a tápot, mert a kinézett típus elfogyott a rendelés idejére). Ez volt a keretemhez képest a lehető legjobb lap a specifikációk alapján - egyébként szívesebben vettem volna rog/aorus/msi lapot.
Nálam volt B450M Pro4, most B550M pro4, nem vitt el egy procit se.
Érdekes ez is, de mégegyszer írom, lehet szinte mindig nekem van szerencsém az ASRockkal. -
Nyilván skill issue, ha a qvl listán rajta van a ram, és nem megy az xmp, oké
Kézzel nyilván meg lett rángatva a bajsza, de ez nem így működik, főleg nem egy tuning lapnál. Ha oda van írva, hogy tudja, akkor azt tudja plug&play.
Amd: ha a driver újra telepítése után minden megy tovább normálisan, az nem hiszem, hogy a kártya hibája. Amint olvastad és látod, nekem is van mindkettő gyártótól kártyám (urambocsá', csak egy szaros 3070ti), és a fentebb írtakat tapasztalom.
AsRock: egy a320m pro4 már halt meg itthon, úgy, hogy vitte magával a 2200g-t is. Entry level lap, de akkor is, 2023ban szerintem ez nem elfogadható, hogy valami úgy adja be az unalmast, hogy egy másik alkatrészt is visz magával.
A mostani setupban azért esett erre a lapra a választás, mert év végén raktam össze és szerettem volna mindent megkapni a szabadságolás előtt, hogy tudjam kicsit nyomni a számítót, így mindent egy helyről rendeltem (kivéve a tápot, mert a kinézett típus elfogyott a rendelés idejére). Ez volt a keretemhez képest a lehető legjobb lap a specifikációk alapján - egyébként szívesebben vettem volna rog/aorus/msi lapot. -
brabbitz
aktív tag
válasz
tothd1989 #24 üzenetére
Mégis ki beszelt itt AMD-ről?
Egyébként meg, érdekes, nekem SOSEM volt problémám azzal hogy 2-3 naponta újra kelljen rakni az 580/570 drivereit. Mondjuk, én normális kártyákat vettem, előéletüket tudtam, tehát pontosan tudom hogy tökéletesen működnek. A 6800 is." AMD kártyákon általában több vram van, a specifikációik alapján JÓK, ha épp olyan kedvük van SZÉP SZÁMOKAT HOZNAK a játékokban/benchmarkban, de a gyakorlat meg az, hogy ugyanolyan foslézer a meghajtó programjuk mint 10 éve"
Ez blődség, de elfogadom ha így állsz. Nem mindenki érthet mindenhez. 3090Ti és egy RX 6800 tulajaként mondom.
" AsRock lapom ipari hulladék, literálisan nulla, nem Z hanem ZS790"
oké, kinda skill issue, nekem az ÖSSZES ASRock alaplapom tökéletesen ment, sosem volt velük semmi gondom. De hát, biztosan én vagyok ilyen szerencsés mindig. Ennek ellenére az ASUS PRIME B450M-el nem lehet downgradelni ha abban a szerencsétlen lapban régebbi Ryzent akarsz használni. (Mert újabbal nem megy, támogatásuk nem fért bele a BIOS chipre, ami oké, de akkor legyen már lehetőség downgrade-re baszki. Kmolyan B450-be pont ne tudnál használni régebbi Ryzent?) ASRock, Gigabyte, MSI-nél is megy. ASUS kb csak akkor jo ha abszolut performance-re vágysz, bármi másra a pénzedért jobb alternatívát találsz ASRocknál. Mindkettő cégnélvan víz a malomnál, de azért mostanában az ASUS-nál jobban szerettek több feszt adni a procijaiknak mindkét oldalon, mint a többi. Illetve hát a tomshardware is így van vele, legalább nem vagyok ezzel egyedül
Azt se felejtsuk el hogy az ASRock volt az első akik megoldották hogy B450-B550-ekben oda vissza menjenek az új és régi Ryzenek. -
Érdekes, nekem a mostani AsRock lapom ipari hulladék, literálisan nulla, nem Z hanem ZS790. XMP profillal el se indul a gép. Ellenben rog b550-a lapom b-s mivolta ellenére mindent is tudott amit egy x570-es lap, olcsóbban (??? - értsd: a lap fehér, a fekete variáns a b550-f és megvételekor 15k felár volt a fehéren, ami egyébként 70k volt(most (2025ben) valamiért pont a fekete drágább)). A 6600xt előéletéről sokat nem tudok, mert boltból van használtan, garival, enkóder kártyának lett véve (igen és igen, eredetileg intel lett volna az av1 miatt, de 38k körül lett volna egy arc310 - ez meg 45k-ba fájt). PAPÍRON ez SOKKAL JOBB - meg is hajtottam, 1080p-n, hozta a várható 100fps-t, enkódernek amúgy hulladék (lehet nekem vannak nagy elvárásaim, de döcögősen megy vele a jellyfin). A rog 580 innen apróról van, szintén bányász kártya (plot twist, amúgy meglepően sokkal jobb állapotban vannak ezek, mint a megkímélt - "újrapasztázott" - szarrá rángatott gamer kártyák), az megjárt egy msi b450 gaming plus max lapot is (a nagyobbik gyermeknek vettem), ott is voltak anomáliák a driverrel, de azért a harry potterest végigtolta a gyerek 1080p highon, szenvedések árán - 2-3 naponta újra kellett rakni a drivert. Meguntam, mindkettő gyerek kapott egy 3070-et (kisebbiknek egy rx470 volt, nem akartam megvárni mikor kerülök avval is hasonló szituba).
Tehát a tldr: Az AMD kártyákon általában több vram van, a specifikációik alapján JÓK, ha épp olyan kedvük van SZÉP SZÁMOKAT HOZNAK a játékokban/benchmarkban, de a gyakorlat meg az, hogy ugyanolyan foslézer a meghajtó programjuk mint 10 éve. Én elhiszem és elfogadom, ha valakinek erre van csak pénze/nem szándékozik sokat költeni pc-re, de engedjük már ezt el, hogy felmagasztaljuk őket az égig. Hozzáteszem, az nVIDIA se szent, ott is akad probléma, de ott maximum átmenetileg van egy kis teljesítményvesztés, de nem szükséges beavatkozás, ha játszanál. Ezeket a nem mindegy milyen lapba rakod a vga-t meg nem is tudom hova rakjam (leginkább sehova), mindegyik lapban ugyanaz a chipset van (úgyértve, hiába váltasz márkát platformon belül, a chip ugyanaz lesz, ha meg b550-ről x570/h770/B760/Z790/etc-re meg nem is releváns a megállapítás). -
brabbitz
aktív tag
-
sad_Vamp
őstag
válasz
tothd1989 #21 üzenetére
rx580asam volt használt BÁNYÁSZ kártya.... problémám volt vele... 1x max 2x az APEX Legends miatt. De amúgy semmi. Sokkal inkább az lesz a probléma hogy Asus meg ROG.... itt a PH-n mindenki azt hiszi hogy az ASUS vlmi isteni márka... én nem tudom miért. Igaz én csak "sample of 1" vagyok, de bármim volt ASUSból az mindig rossznak/hibásnak/nemmegfelelőnek bizonyult.
-
válasz
Raysen623 #13 üzenetére
Nekem meg a nvidia driverrekel nincs bajom pedig 3db 3000-res kártya van itthon (2db 3070 és 1db 3070TI). Asszony gépében egy rog rx580 van, az is időről időre megmakkan és újra kell rakni a drivert. Hozzáteszem egyetlen "tuning" lap van itthon, az aláírásomban található z-s lap, a 6600xt egy rog b550-a lapban van, az 580 meg egy b450-es aorusban foglal helyet. A táp mindenhol bőségesen túl van méretezve, ez rögzült bennem azóta, hogy volt egy rx480-am pár éveés ott ez okozott problémát, hogy gyenge volt a táp.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Raysen623 #19 üzenetére
nkm alaplappal volt gondom.... USB-t ha benn felejtettem nem indult be RENDESEN a gép (nem, nem arról akart bootolni) a win elindult de vlmi más processek mintha beakadtak volna. A benn felejtett USB bár ott volt, nem nyílt meg, vagy üresnek/korruptnak látta. (bármilyen kulcsot, hdd-t) Végül az X570 alap lap helyett B550-t raktam bele más gyártótól és láss csodát nincs para..... DE az a gép amibe az X570került az is csak elvétve csinálja most már ezt a hibát. non-sense
-
Raysen623
addikt
Azért saját példával is előhozakodnék: mostani nv kártyámmal random időkben újra indult a gépem és nem tudtam miért. Jellemzően komolyabb játékok alatt történt csak ilyen és a VGA-ra gyanakodtam első körben, mígnem kiderült hogy a táp volt a ludas, amit cserélve a hiba megszűnt. Harmadik hibalehetőségnek az alaplap lett volna, mert az is kezd korosodni.
-
Celithrandi
addikt
hogy lehet nagy csendben piacradobni valamit egy 1,4 milliárd lakosú országban?
-
-
mmdms
addikt
válasz
Raysen623 #13 üzenetére
Nekem sokkal tobb bajom van a mostani nv driverekkel mint az elmult 2 evben az adrenalinnal. Es ki se javitjak, 2,5 eve letezo dolog. Az ablakkezelese katasztrofa, keptelen meglepni h egyszerre SD rol HDR re valtson, a frissites 60-rol 144 hz legyen, es 4 k rol 1440p re lepjen, az eredmeny mindig szivarvanyszinu kep. Olyannyira szar h nem is hasznalom mar a hdrt. A win nagyitasrol ne is beszeljunk, ha bezarok egy fullscreen alkalmazast minden elfelejti a 150%os nagyitast, ezeket is ujra kisablak majd fullscreenre kell allitanom h ujra meglegyen a nagyitas. Az elkepesztoen bena nv appot meg ne is emlitsuk, a masik ut a driver allitasara meg egy winxp ablak.
2025.
Ezek mindegyiket kifogastalanul kezeli az adrenalin. -
Raysen623
addikt
válasz
tothd1989 #12 üzenetére
Miért van az, hogy mindegy milyen kártyát veszek, nekem nincsenek ilyen problémáim? Ki érti ezt?
Gondom nekem, max a hűtés zajával volt esetleg, amit rosszul, mértem fel vásárláskor. Ettől függetlenül radeonok és geforce-ok szolgáltak éveken át a gépeimben gond nélkül. Ezer és egy oka lehet a problémádnak, de ez nem válasz az én kérdésemre.
-
Azért nem csak ennyi a különbség a két gyártó közt. A 3 éves 6600xt hellhoundom win11 alatt gyönyörűen elhasal az adrenalin driverrel, az asztal betöltése után (vagy még előtte) és csak fizikai reset oldja meg. 10 indításból 8x ez van. A "pro" driverrel (nem másztam bele, szerintem valami irodákba szánt kiadás lehet, ha tévedek - javítsatok ki), pöccröff megy minden, csak épp a radeon software (régebben catalyst) nincs benne. Szóval tökjó kis 1080p kártya, csak rohadt macerás használni (főleg, ha tweakelni akarod). Lehet itt köpködni a zöldekre, hogy drága, de cserébe több az fps és stabilabb is.
-
hapakj
őstag
válasz
Carlos Padre #10 üzenetére
Ez honnan jön? Mindenkinek meg van a lehetősége olyan jónak lenni mint az nVidia. Arról nem ők tehetnek, hogy ezzel senki sem él.
-
Dißnäëß
nagyúr
Na, klassz. Nem gond ha itthon nem kapni, majd szólok csajosnak, hogy Temuról húzza már be nekem..
-
stratova
veterán
Nem, ez egy szimpla OC+átnevezés.
Bár a jelzett 2099 RMB elvileg 288 USD de áfával, ezt enélkül 249$-ra tippelik.
A 7600 269$-os nyitott és 259$ jelenleg.
Itt annyi különbség van mint 6700 XT és 6750XT között, kap egy gyári OC-t a kártya egy új névvel. -
tibaimp
nagyúr
Ezek amúgy valamiféle "selejt" kiszórás eredményei? Felhalmozódott a készlet, és most így szabadulnak meg tőle. Amúgy nincs ezzel baj, mindenki így csinálja.
-
A VGA gyorsabb az alap Radeon RX 7600-nál, viszont az ajánlott árát tekintve picit olcsóbb nála.
Végülis csak a konkrétumok maradtak ki a hírből, pl. mennyi az RX 7600 ára, mennyi a valós ára, és mennyi a GRE ára, na meg jó lett volna egy összehasonlítás, hogy mennyi az órajel emelés.
OEM only AMD cuccok eddig is gyakran megjelentek a végfelhasználói piacon, szóval nem lett volna érdektelen az információ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD a Radeon RX 7650 GRE-vel támadja le a keleti piacot.
- Asrock Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D3 6G OC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest