Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpower
tag
valaki próbálta már ezt?
-
Fenyő
őstag
Közben kinyomoztam, hogy BE végű chipek a TMU-k és CK végű a frame buffer, tehát a lenti ramok (alul-felül) a frame buffer ramok, a textúra ramok pedig fent a nyákon szintén alul/felul a tőlük balra levű tmu-hoz tartoznak, a 8 megások esetében csak felül (2 mb) vannak ramok, tehát így kezeli blokkonként a ramokat...
Mondjuk a CK chipen nem igazán látszik forrasztási hiba (persze egy kis újramelegítés megfelelő eszközzel biztos nem ártana neki), ahogy a hozzá tartozó ramokon meg végképp nem, de miért ne lehetne vmelyik ram chip rossz, vannak/voltak dög Edo ramjaim, azokon is pont ilyen chipek vannak és azokon se látszik forrasztási hiba.
És a végére egy kis adalék a témához... -
Fenyő
őstag
Igen ezeket végignézem mind, letört kondi/smd/ellenállás, szakadt vezeték nincs rajta. Nagy chipek lábainál előfordulhat forrasztási hiba, szabad szemmel ez már nemigen látható, de nincsenek rajta különösebben kócos lábak, ill. egy volt az egyik sarkánál, azt helyretettem, de hiába...
-
Peter789
senior tag
nekem is van egy AT25+rush kártyám, ami erősen döglött - az indítások 49%-ban sípolva blokkolja a gépet, a másik 49%-ban kép nélkül elkezd bútolni a vas, a fennmaradó 1-2%-ban pedig ad képet, de az is rángatózik, de az első újraindításnál megint jön a %, hogy egyáltalán ad e képet. ráadásul asszem eddig képét csak az asztali P5QC lapomban láttam, arra meg aligha húzok win98-at teszteléshez

a rángatózásból én RAMDAC-ra tippelnék, de sajnos az már bele van integrálva az AT25-be. már sokszor átnéztem tüzetesen, de semmiféle törés/sérülés nem látszik sehol. azért majd lehet végigjárom egy pákával, hátha valami mikrorepedés lesz itt is...
(#20486) benedekco
ez az igazi retro, amikor még a gyártók ennyire gyerekcipőben jártak

-
Peter789
senior tag
a csippek egyesével piszkálásával is azt érnéd el, hogy ki tudnád zárni a jókat > ami marad, azok között lesz a problémás... bár elképzelni se nagyon tudom, hogy mitől tudna belül megsérülni egy RAM chip - ezek a típusok még csak feszültségre se voltak nagyon kiélezve - ha tuningoltad és nem bírta, akkor egyszerűen csak hibázott, de ahhoz hogy fizikai elváltozás is keletkezzen benne, ahhoz sokkal sokkal több kellene. továbbra is inkább valami nyákszintű problémára tudok tippelni. ha még nem tetted, akkor menj végig minden RAM lábon forrasztópákával - hátha csak nem látod a mikrorepedést
(#20485) bacsis
akkor első körben valami DVI/HDMI forrással kellene tesztelni, hogy egyáltalán mit is tud. illetve annak is utána kell nézni, hogy képes e bármilyen módban normál 60Hz-et fogadni - láttam olyan típust, amelyik minden felbontásban max 60Hz interlaced-et evett > csak TV forrással lehet meghajtani, abból is csak a butábbal. de ha tudja a normál 60Hz-et, akkor kell még hozzá egy aktív VGA>HDMI konverter és működhet a dolog...
-
-
válasz
Peter789
üzenetére
Ez a vidi gyomorforgató volt... Ezt a teljesítményt még a maga korában sem viseltem könnyen. Nálam a Virge volt a minimum(de magamnak nem kellett volna az sem, pénzt nem adtam volna érte az tuti), azt is 3d-s lassító kártyának hívtuk. Egy sima software rendered alatt dupla felbontást tudott a 3d ellen ugyanazzal az fps számmal. Pl Jedi Knight 400*300-ban nyomtuk 3d-vel, de 800*600-al software renderedben.
Ez most sok volt. Írhattad volna, hogy 18+os, vagy hogy gyenge idegzetűek ne nézzék meg.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Peter789
üzenetére
fuhh pontos típusát nem tudom ahhoz elő kéne túrnom
ehhez nagyon hasonlít csak azon 2db HDMI van... a HDMI-Dsub átalakító az külön van, nem a kártya tartozéka 
azt vágom hogy fraps tud felvenni, néha használtam is, de csak tudtommal 3D alatt műxik és jahh masszívan feleződik az FPS-ek száma
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Nincs látható forrasztási hiba a ramoknál (itt még nem spóroltak az ónnal), szóval valószínűleg 1-4 chip döglött be, viszont az a gond, hogy azt a 2 mega frame buffert nem látja, így nem is használja (kis felbontás és alacsony részletesség mellett pedig alig vagy nincs is artifact, és leginkább komplett textúrák feltöltésénél egységesen jelentkezik, tehát valószínűleg amikor kifogy a bufferből, nem pedig véletlenszerűen), szóval hiába zárogatnék össze adatbiteket, legegyszerűbbnek most az tűnik, ha blokkonként végighaladva egy csipet leszedve, lehetne ellenőrizni, hogy jó helyen járok-e...
-
Peter789
senior tag
válasz
FinalCaleb
üzenetére
van 2 db 12 megás voodoo2 kártyám is, az egyiken ráadásul 110MHz-es csippek vannak - gondoltam rá, hogy lekapom róla a 4 megát és foglalatot forrasztok a helyükre - így lenne egyszerre 8 és 12 megás kártyám is, plussz 4 mega 110MHz-es RAM-om amit másban is használhatnék, de sajnos túl közel vannak egymáshoz az IC-k, nem férnének egymás mellé a SOJ foglalatok

-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
mi a pontos típusa? van többféle ilyen kártyájuk is... lehet nem tud VGA-t, csak DVI/HDMI-t...
én egy ilyen kártyával szemezek nagyon, de az ára erősen túlzás csak játék célra...
ez tud VGA-t, komponenst, HDMI-t, DVI-t is 1080p-ig...szoftveresen felvenni a fraps-al lehet pl, de egyrészt nem tudom milyen kártyákkal jön ki, másrészt bika gép kell alá hogy ne akadjon rettentően felvétel közben... a frame buffer-ből visszalopja a képeket, szóval elvileg minden renderelt hiba is megjelenik annak rendje és módja szerint
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Peter789
üzenetére
Milyen progival lehet felvenni a "monitor képét"? hogy ne a képerőnyőt kamerázzam, jó volna valami megoldás

akosf hagyott itt nálam egy avermedia hardveres kártyát, de ezen csak HDMI bemenet van, persze van méghozzá Dsub-HDMI átalakító de nekem nem sikerült működésre bírnom, egyedül az S-video kimenetét tudtam még felvenni de annak olyan minősége volt, hogy jobban jártam, ha a telefon kamerájával vettem fel a képernyőn lévő eseményeket
-
Peter789
senior tag
válasz
FinalCaleb
üzenetére
a RAM érdekelne... ha a virge úgy megtáltosodna, hogy a 100MHz sem elég neki, akkor majd vadászok tovább...
bontok hozzá pár foglalatot is rossz kártyákról, azokba teszem a csippeket és akkor lehet cserélgetni könnyen - bár nemtom a foglalat a magasabb órajelnél nem kavarhat e be...(#20476) Fenyő
kellene túrni egy lábkiosztást ezekre a RAM-okra, és megpróbálni összezárni pár adatbit sávot - hátha az akkor kialakuló szemetelés alapján jobban be lehet azonosítani hogy ki kicsoda... meg nagyító alatt tekergesd meg kicsit a kártyát, hátha szimplán csak felrepedt valamelyik memória forrasztása vagy a gpu-k lábai itt ott
(#20477) benedekco
még a gyári doksija is elérhető, amiben áradoznak a fantasztikus 3D képességeiről, de azért hozzáteszik, hogy a 3dfx-el együtt fejlesztett dedikált portra külső gyorsító is felfűzhető, ezáltal még tovább lehen növelni az elképesztő tudástát...

a gyakorlati "képességeiről" (ha egyáltalán lehet képességeknek nevezni
) itt van egy jó írás és youtube videót is találtam... ami jól működik hw és sw oldalról is, annak max a sebességében lehet némi izgalmat találni, de ez olyan buta hogy itt a helye a gyűjteményemben 
-
válasz
Peter789
üzenetére
Egy ilyen mit tud? Olyan mint a Virge volt? DirectX 5? Vagy még nincs meg az a szint?
Nekem az ilyenek kimaradtak... volt egy avance logic 2mb-os szimpla 2d-s vga-m a következő meg már a mellérakott voodoo2-es volt. Virge-öt is egy barátomnál láttam, de ő se használta sokat, csak kb egy hétig. Pár játékot láttam rajta, de a textúra átlátszóságot sem tudta. -
Peter789
senior tag
válasz
FinalCaleb
üzenetére
hmmm... milyen memóriák vannak rajtuk, 100 vagy 110MHz-es? tervezek elkövetni egy olyat, hogy pl virge-re a gyári 60-70MHz-es EDO-k helyére átforrasztok ilyen nagyobb sebességűt, hogy kiderüljön hogy tuninggal még mire lenne képes egy ilyen 3D-lassító csipp

----------------------------------------------------------------------------
és megtörtént a csoda, az angol ebay-en sikerült fognom egy AT3D szépséget

ráadásul full dobozos nullkilométeres példány

-
Fenyő
őstag
válasz
FinalCaleb
üzenetére
Tényleg jól elbántak szegényekkel (R.I.P), apropó pont most kaptam egy 12 megás V2-őt, ami a 4 megányi frame buffer memóriájából csak 2-őt lát (tehát összesen 10-et, a 8 mega textúrával), és ennek megfelelően tipikus memóriahibára utaló artifactokat (leginkább pöttyöz, csíkoz, de a geometria ép, tehát a valószínűleg gpuk jók) produkál 3d-ben. Kérdésem meg tudná vki mondani melyik 2 memória blokk lehet a frame buffer (a 8 megás kártyák felépítéséből adódóan valószínűleg a kártya elülső felén lesznek) ?
Lehet memóriadonációval orvosolható lenne a kártya. -
FinalCaleb
tag
Kezembe került pár döglött 3dfx kari. Jelenleg 2 van amitől biztosan megválnék:
Megrázó képekkel!
-
bacsis
Közösségépítő
Most én is szerváltam valami ős régi hatalmas külső SCSI cd írót, meg valami DAT meghajtós cuccost is, majd jól lefotózom nektek

-
válasz
DarthSun
üzenetére
JBOD-ban elsősorban Win alatt menne szerintem. Hogy ez tényleg kivitelezhető legyen, kéne jó pár PCI -> IDE kártya, amire fel lehetne ezeket fűzni. SCSI-t némileg könnyebb lenne. És hogy az egész egy nagy JBOD legyen, lehet célszerűbb valami linuxot elővenni ahol némileg könnyebb meló lenne ez (képzelem én), mint bármi más alól. És hálózatról stresszelni

-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
thx, az aida nem jutott eszembe... új everest nem indult el, sisoft sandra-ból is csak a régebbiek... no majd próbálgatom hogy mi mindenről tud értelmes infókat adni...
én is imádom ezeket a régi írásokat. még papíron is, van jópár régi chip és pcworld évfolyamom a 2000 előtti évekből, néha ha rámjön akkor azokat lapozgatom és olvasgatom a cikkeket...

-
Peter789
senior tag
válasz
Yutani
üzenetére
thx, remek referencia lesz a saját tesztjeimhez... kíváncsi vagyok, hogy az SDRAM-os Palomino-hoz képest még mennyit hoz fel rajta a DDR-es Barton...
valamelyik 2.x everest-el néztem a sávszélt és az mondja 32 bitesnek mindkét kártyát telepítés után... mi a legújabb verzió, ami még 98SE-vel elindul? vagy még milyen programokkal érdemes ilyen paramétereket vadászni, ami megy 98SE alatt is?
-
Yutani
nagyúr
válasz
Peter789
üzenetére
A SiS330 valóban a GPU kódneve. Erre épült a Xabre 80/200/400/600. Nekem is van egy Xabre 400 kártyám a DFI-től. Egy kondit ki kellett rajta cserélnem már, de jól működik egyébként. Teljesítményét ebben a Matrox Parheliáról szóló cikkemben láthatod.
A Xabre 400 250/250 MHz-en működik és 128 bites memória interfésze van. A 200 és 600 csak órajelben tér el, de a Xabre 80 már csak 64 bites rammal van szerelve az alacsonyabb órajelek mellett. Info
-
gordonfreemN
addikt
Na annyi kiderült számomra, hogy mobilosítani lehet a CPU-t, mikor is win alól lehet szoftverrel mókolni a szorzót. De ez már annyira nem érdekes, akkor marad ilyen amilyen, legalább alulfeszelem, az úgy is ment 1,45-el

-
gordonfreemN
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Anno biztos elolvastam, maikor ilyen gépem volt, de már halványak az emlékek, nekifutok.
Viszont rossz hír, hogy superlockos a CPU-m, most ahogy tudomást szereztem erről, 0415supmw felirat pedig bizonyosította az állítást!
Kösz srácok a próbálkozást, még jó hogy nem merültünk bele jobban, hanem kiderült a tudatlanságom...
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ezt olvastad már? Igaz barton nincs benne, de azért elég jó kis leírás.
8. oldalt nézd meg...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
gordonfreemN
üzenetére
na most amikor Athlon MP-sítettem, akkro azt vettem észre hogy nem nagyon fog ezen a hülye plasztik tokozáson a grafit cerka.. az "ezüst hűtőpaszták" pedig már nagyon nem vezetnek áramot, szal az MX2 paszta is kiesik... venned kellene ezüstöt, én is úgy csináltam.. igaz lockmentesítést nem, mert csak az L5 hídakat köcölléztem össze, ott elgé jó arányba sikerült a dolog de L1-nél is valahogy így kéen csinálni

szerk: Pnt msot akartam írni hogy nem mindegyiket lehet már unlockolni, megvan hogy miylen dátumig készülteket lehetett, de akkro köszi fenyő

Peter789! neeehogy ez már iylen bonyesz legyen
Én nekem valahogy úgy rémlik hogy betömgyük a "likakat" oszt utáéna már engedi is a BIOS-ban az állítgatást 
Persze benne van hogy én emléxem rosszul

-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
akkor félreértettél... igen, az MP-nél ez a progi azt mondja, hogy az L5 alsó lábát kell átkötni. tehát igen, ha feltöltöd és átkötöd, akkor működhet
én arra mondtam hogy valszeg át kéne először mindent vágni, hogy utána azzal párhuzamosan lehessen a foglalatos vagy a lap alja felől forrasztgatós módszert teljesen szabadon használni! amíg nincsen átvágva, addig konkrét értékre van húzva. amíg ezt nem szünteted meg, addig hiába kötögeted alul, az csak kavarodást okoz. persze lehetnek szerencsés egybeesések, amikor csak olyat kell alulról plusszba átkötni, ami felül át van vágva. ilyen pl az 1.75V-ról 1.85V...
-
Fenyő
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, nem lehet, hogy esetleg superlockos a proci és akkor hiába bármiféle moddolás?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Peter789
üzenetére
az Athlon "MP"-sítést is úgy kell csinálni hogy az átvágást kell betömni... én továbbra is az meleltt voksolok hogy a szorzózár feloldásnál is betömni kell az átvágást... ráadásul talán az L1-et, ha jól emléxem

gordonfreemN! Nézd már meg! az L1 hídnál vannak átvágások? ha igen akkor tömd be ezüstel vagy grafittal zárd össze az érintkezőket azt próbáld meg. kinyírni nem fogod

-
snake1977
őstag
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
sztem nem, mert akkor már fix 1 vagy 0 értékre kötöd az összes konfig bitet - pont hogy meg kell szakítani, hogy utána a lábak felől újra lehessen konfigolni az egészet tetszőlegesen
(#20439) snake1977
és ez is valami izgi hamisított / gyárilag berhelt példány, vagy csak egy olyan szokványos gyári állapotú?

-
Peter789
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
nem tudom merre találtad ezt a leírást - biztos ehhez a procihoz tartozik, nem valami más socket A-s típushoz? mert az ocinside segédlete alapján az L1 valami teljesen mást befolyásol, nem is foglalkozik vele. a szorzó a bartonon az L3
mondjuk próbálkozni lehet, de akkor csak egy hegyes puha grafitceruzával menj neki, amit radírral el tudsz távolítani... annyira fatális paramétereket így nem lehet beállítani, ami le is égetné egyből a procit vagy lapot...
a close az ha zárva van az áramkör, vagyis nincsen átvágva, az open pedig a nyitott, vagyis átvágott állapota
-
Peter789
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
ezek a proci felületén a mag körül vannak: [link]
alapból nem fog működni, hiszen pont ezek írják le a paramétereit: fesz, FSB, szorzó, stb... a nagy modderek ezeket a hidakat vagdosták annó át, és vezető festékkel vagy grafitceruza csíkkal létrehozták az új átkötéseket a megfelelő helyeken. utóbbit még az is nehezíti, hogy egyes procikat úgy építették fel, hogy a híd alatt föld réteg fut - ahol átvágták lézerrel, ott kibukkan a fém (bár ez nem nagyon látszik) - és ha ezek feltöltése nélkül ráhúzzák a vezető festéket, akkor letestel és nem indul. a feltöltésre pedig használtak mindenféle anyagokat a körömlakktól a finom glettelő cuccokig - de én már ilyen szinten sosem mertem belemenni. a TBred-B procimon annyit próbáltam, hogy az 1.75V-os alap állásáról a középső láb grafitos átkötésével felkergettem 1.85V-ra - azon túl ennyinek érzékelte az amúgy fesz tuninggal nem rendelkező olcsó ECS alaplap...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ezt írja:
"Close all L1 bridges if you want to change the multiplier via BIOS or Jumper.
Otherway leave all L1 connections open."Jól értem, első esetben létre kell hozni a kontaktokat az L1-eknél (a close fogalma itt számomra félreérthető, mert a zárás, az jelenthet rövidrezárást is meg lezárást is, ami a vágást jelenti)
A második mondat, hogy a másik út az ha az összeset "nyitva" hagyom? Nyitva, azaz megszakítva, vagy rövidrezárva? (mondjuk ha az angolok egyszerűségéből indulok ki, akkor a close az a rövidzártat jelenti az open meg a szakadást)
Köszi a segítséget! -
Peter789
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
ha megnézed nagyító alatt a felületi L1-L2 stb sorokat, akkor látszik hogy vannak pont-párok amelyeket gyárilag átvágtak lézerrel és vannak amelyeket nem - valószínűleg az utóbbiakat kellene szintén átvágni. talán egy nagyon éles penge is elég lehet a célra
-
Peter789
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
nekem van egy olyan sejtésem, hogy ezek nem egymástól független beállítások, hanem ugyanazokat a lábakat kötögeted össze, mint a hidakon a proci felületén - vagyis ahhoz hogy alulról lehessen patkolni rendesen, ahhoz előtte át kell vágni az összes felesleges hidat a procin. ha mégis működik 1-1 szorzó állás, akkor az csak véletlen hogy pont ugyanúgy jönnek ki a meglévő lábak
-
Peter789
senior tag
úgy tűnik, hogy a SiS330 az a Xabre GPU kódneve, mert 200 és 400-ra is ezt dobja az everest
kicsit ellentmondásos az everest: telepítés előtt a 200-asra 112MHz-es GPU-t és 200MHz-es 128bites DDR-t mond, telepített driverrel viszont 200-as GPU 200-as memóriával, viszont utóbbi állítólag már csak 32bites sávszéllel. a 400-as is hasonló fogyókúrán esik át: 109-es GPU, 250-es 128bites DDR, telepítve pedig a GPU és a RAM is 250-es, de szintén 32 bites sávszéllel. a 3.12-es PowerStrip szerint rendre 200/200 és 250/250MHz, de a sávszélességről ugye ez a progi nem nyilatkozik, valamint a SiS prod info füle is ezeket az órajeleket erősíti meg, de sávszél nélkül. viszont egyik kártya sem hajlandó normális AGP módban menni a TUV4X lapban - a kisebb 1x, a nagyobb 2x módba van beragadva, telepíthetek akármilyen VIA AGP drivert, nem mennek feljebb. így most az 1266-os TuaP3 mellett 336 pontot hoz a 200-as, és 413 pöttyöt a 400-as. majd még megfuttatom őket a 2800+ Barton mellett is... sajnos referencia értékem nincsen hozzájuk, mert az azonos DX8 generációs Ti200-am döglődik...

-
zotyesz66
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Végül is hogy? Az alaplapon alulról forrasztottad? Mert akkor a PCB nézet nem jó, akkor a proci nézet kell.
-
gordonfreemN
addikt
Nos eddig nem jött be a mutatvány. Az unlockos 2 lábat a pcb nézet szerint rövidrezártam, de ezek után is hiába állítom a szorzót, nem változik az órajel.

-
zotyesz66
őstag
Kár forrasztgatni a mobo hátulját, amikor simán a socketbe tett dróttal is abszolút biztonságosan megoldható. A végeredmény persze ugyanaz...
Ha a biosban van szorzóállítás, akkor természetesen nem kell külön kötözgetni, elég az unlock.
Nekem az Asrock K7S8XE+-ban jumperekkel lehetett... -
Fenyő
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ha jól látom, a szorzó unlockhoz csak 2 lábat kell összekötni a mobo hátulján (pcb view) és biosból máris tudod állítani, ez a legegyszerűbb megoldás szvsz...
-
gordonfreemN
addikt
-
zotyesz66
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Én úgy csináltam, hogy vékony rézdrótból hajlítottam kis "patkókat" és a socketbe tettem őket a kis lyukakba. Kicsit kellett precízkedni csipesszel, hogy a helyükre kerüljenek. Persze az ábrán akkor a socket nézetet kell választani, nem a proci lábait.
-
Peter789
senior tag
ebből a Gef4 9600-ból még van is a mogyinál:[link] - ez a példány annyira nem izgat fel, hogy ennyit kiadjak érte...
viszont a kamu fx-ről találtam bővebb infót is GAI jóvoltából: [link] - a GPU-n Xabre200 van, de az everestben meg valami SiS 330 Xabre látszik, amit végképp nem tudok hová tenni... egyébként egy "eredeti" TSINGHUA TONGFANG kártyáról van szó

gyorsan be is dobom a gépbe a 200-ast meg a 400-ast, hogy hány pontot hoznak 3dmark03-ban, illetve mit is mond rájuk az everest...
-
zotyesz66
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
-
zotyesz66
őstag
Elment a megrendelés a K6-III+-okra. Most már csak várni kell.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Ide lettem irányíkolva olyan ügyben, hogy itt vérpofi tagok tudnak nekem abban segíteni, hogy az
axda2500dkv4d neveztű CPU-mat hogyan tudom szorzózármentessé tenni.
Eszközeim megvannak hozzá, csak egy kis (pontos)magyarázat kellene.
-
Fenyő
őstag
válasz
Peter789
üzenetére
Én még az Ati 9600-nak álcázott MX440-re emlékszem, sajnos a vonatkozó topikban a képek már nem élnek...
Szerk.: találtam egy rossz minőségű képet, de a lényeg azért látszik -
Peter789
senior tag
érdekes hogy pont a sapphire, aki az OEM ATi kártyák beszállítója volt... valszeg az ATi nyakán maradt egy rakás selejt GPU , és így két legyet ütöttek egy csapásra: egyrészt eladták, másrészt a fossal felhigított 9800Pro használt piacról inkább az új X kártyák felé terelték vele a vásárlókat... szép...

-
Peter789
senior tag
ha már hamis kártyák, valakinek véletlenül nincsen egy ilyen szépsége?

címkén FX5200 128MB 128bit, a gyakorlatban egy Xabre200, ráadásul az is csak 16MB rammal. a DVI csati is kamu, hiányoznak körülötte az alkatrészek és az RCA composite TV kimenet is szokatlan egy ilyen kártyán - valszeg ez sem működik, ott is hiányosnak tűnik. a BIOS bejelentkező képe és a gyári hozzá adott driver áthekkelve hogy FX5200-at írjon, de persze a control panel már egyből árulkodik a hozzáértőknek hogy az bizony nem nV. a rajta lévő RAM is SDR vagy DDR SGRAM ami szintén nem volt gyakori akkor - leginkább már csak Matrox G400-450-550-en láttam ilyen retró tokozást, máson nem. Xabre200-am már van, de azon rendes DDR1 csippek vannak és 64MB, kíváncsi volnék hogy ez a made-in-dzsunka mire képes...

-
-
snake1977
őstag
A héten lesz egy 9700-esem, majd kipróbálom az 5ALI61 ss7 lapban

-
pw12345
aktív tag
Valaki befizetett már erre a K6+ proccra Zotyesz66-nál?
Most egy alkalmazás (F.lux) az óra melletti panelen fekete négyszöggel le van dögölve, de, ha ráindítok
feljön fekete ablakkal, de működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Linux kezdőknek
- Motoros topic
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- Apple MacBook
- Nintendo Switch 2
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
valahogy beröffencsük, azt akkó' lehetne profi videjókat csinálni 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ehhez nagyon hasonlít csak azon 2db HDMI van... a HDMI-Dsub átalakító az külön van, nem a kártya tartozéka 

ez tud VGA-t, komponenst, HDMI-t, DVI-t is 1080p-ig...