- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
vakond5 #40050 üzenetére
Még játszani nem volt időm, de IBT-ből meg LinX-ből akármennyit futtatok nem fagy. Most is fut de semmi lassulás. A proci meg 69C.
Lehet megpróbálom 4.5-ön, de ki fogy fagyni. Vagy a legjobb procit fogtam ki ami létezik.
Black Mamba!(#40052) luimapeiz: Két hónap után lett instabil?
-
Nxn908xxx
őstag
-
Armando_19
őstag
válasz
vakond5 #39830 üzenetére
Fura nekem is, de mint mondottam, láttam én már csodát, nem is 1-et a gépemben. A heatpipe nem forró a hűtőn. Csinálhatok vele bármit, nem akar melegedni. Én szerintem nem pazarlom erre többet az időmet, beállítottam ,megy megy, én tudom, hogy nem melegszik, aki meg nem hiszi el, vagy nem tetszik neki, jöjjön át nyugodtan, és állítgassa halálra ahogy szeretné.
-
Pros
tag
válasz
vakond5 #39541 üzenetére
Sziasztok az előbb nézegettem a procim (fx-8350) olyan módon hogy 4 modul (8mag) helyett 3 modul (6mag) al inditottam és 1.312V 4.4Ghz-n 1,2V NB 2,2GHz-n teljesen stabil lett. Érdekes volt, hogy ugyan így a 4,5 GHz-hez kérte az 1.35V.-t. Teszt alatt 55 fok fölé nem ment és a fogyasztása a teljes gépnek is 200W alatt maradt éppen. Szerintetek ha így hagynám nem vennék semmit észre igaz a 3 és 4 modul közt.
Végülis nem sok minden van jelenleg ami kéri a 4 modult. így meg kapok egy keveset fogyasztó hűvös és magas órajelen járó gépet.
Szerintetek?
Amúgy ugyan ezt 4 modullal 1.38V körül tudja de a melegedés 65-70 fok fogyasztás meg valahol 240 watt körül.
-
ViZion
félisten
válasz
vakond5 #39518 üzenetére
Írjad. Lehet logout bejegyzés is akár, amit linkelünk.
Automata indításhoz kell egy művelet, bejelentkezéskor vagy indításra ütemezve (nálam kapott 30 sec késleltetést, addíg betölt minden biztosan):
"C:\Program Files (x86)\AMD\PSCheck\PSCheck.exe" -load C:\low_idle.pcx -run 1000 -quita low_idle.pcx a mentett profil neve, C:\ -re rakva, ott megtalálja. Ütemezőben a progihoz kiválasztjuk a PSCheck-et, indítás argumentumokhoz másolni a második felét.
Lehet parancsikon is, indítópultban. -
ViZion
félisten
válasz
vakond5 #39516 üzenetére
Nah, az M5A topikban volt egy kísérlet, így manualon volt a fesz, az volt a baja... volt restart, igaz áramtalanítás nélkül, de megtartotta az alacsony idle-t...
0,9 V idle alá nem akar menni, viszont így is 70 W a fogyasztás, ami 15 W nyereség, ami ~17 %-al kevesebb. szép eredmény azért.
Megpróbálom idle 3 modulosítanimuhaha... ehh, azt nem lehet. Kár.
Valami batch módszer nincs betölteni a P state-okat? Majd rákeresek még. Köszi még 1×
-
-
ViZion
félisten
válasz
vakond5 #39508 üzenetére
Köszi!
Alapból idle 85 W körül van a teljes fogyasztás (monitor nélkül).
Levettem 800 MHz-re, ami a legalacsonyabb, így 80 W lett a fogyasztás. Következő lesz a feszültséget visszavenni
Jajj, benéztem, a feszt nem is 0,9 V-on hagyta, hanem 1,3 V-onPedig azt nem piszkáltam...
-
-
Roland8622
aktív tag
válasz
vakond5 #39475 üzenetére
Köszönöm. Ez már off szóval úgy jelölöm.
Közben találtam egy olyan számtech oldalt ahol ezeket ki is merik írni (eddig úgy látszik google-val nem jó címszót adtam meg)
Rendszer telepítés (op. rendszer, meghajtó sw., office, teljes) 4.000 Ft+áfa 5.000 FtFt
Számítógép összeszerelés (hozott alkatrészekből is) 4.000 Ft+áfa 5.000 Ft
Összeszerelés + rendszertelepítés 5.000 Ft+áfa 6.250 FtAmúgy Egerben fogok vásárolni (mivel ez van legközelebb város), ott pedig régóta egy boltba járok. Mondhatni már ismernek ott, sok mindent vettem már náluk, nem átverős banda.
Pl. kedvéért: lekapcsolt a net sokszor, de úgy jelezte, hogy van. A boltban a srác egyből azt kérdezte:
- Megy a p2p nálad és upc neted van?
- Megy és annál a szolgáltatónál vagyok..
- Akkor ne vegyél új routert. (mert hogy arra gyanakodtam)Csak mivel több ember több infó, kíváncsi voltam milyen árak vannak és majd nekem mit mondanak. De most nár ebben is tájékozott vagyok
-
Roland8622
aktív tag
válasz
vakond5 #39473 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Esetleg arról van infód, hogy a boltokban mennyiért raknak össze egy komplett gépet és raknak rá op. rendszert, főleg ha ott veszek náluk mindent meg?Azért kérdem mert ez a konfig kb.178e eddig (+- pár ezer annak függvényében, mennyit változnak az árak)
és hogy mennyi + költségre számítsak. -
MaxxDamage
félisten
válasz
vakond5 #39466 üzenetére
Na írtam levelet a megfelelő helyre ! (emailt na)
Holnap munkaídőbe jön is válasz (elvileg) legalábbis remélem , de lehet megint az lesz, hogy gyártási mérnőkkel / technikus veszik fel a kapcsolatot és akkor várni kell 1 max. 2 napot mire válasz jön tőlük.(mint múltkori kérdésemnél)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
vakond5 #39453 üzenetére
Most a Thermalright SB-E Extreme ügyében vettem fel a kapcsolatot a gyártóval, mert itthoni készletek kifogytak és nem "elérhető" a termék...
, azt megkérdem, hogy gyártás alatt van-e vagy nem is gyártják már (lehet kifutott termék és nincs gyártás alatt), mert M.O.-n nem hozzájutható/megrendelhető jelenleg... ami bánt !
A Mainboard Temp. meg annyira nem lényeges (nincs vele semmi gondom) azért kérdeztem itt, mert hátha tud valaki bővebb info-t a témáról .
(de azt látom nemigazán, sebaj)
L
-
válasz
vakond5 #39421 üzenetére
hát én pláne nem gondolkozom, mert holnap jön a 8320-asom, szóval vagy 2015-16-ig biztosan az lesz (ha csak nem villant valamit a kaveri ami miatt érthetetlen okokból eladnám a most vett proci-lap kombót)
viszont a roadmap azért mutatja hogy merre tervezik a saját jövőjüket, amivel nincs semmi gond, a gond ott van, hogy rajtuk kívül is van még játékos (steam hardware survey alapján intel prociban 74% körül csücsül az amd 26-ához képest, míg vga-ban az nvidia 51%-on áll az amd 31%-ához képest. igaz ezek nem a hc gamer kategóriás gépek csak, de a piac az jelenleg így néz ki).
szerk:
és nem kis játékosok. és lehet erősebb hatással tudnak lenni az irányra, mint az amd szeretne, még úgy is, hogy az övék a konzol hardvere. én örülnék a legjobban, ha megerősödne az amd mind proci mind pedig gpu téren, de nem vagyok vak és hurráoptimista semmiben. a tendencia azt mutatja, hogy amíg vga-ban partiban vannak, és apu-k terén is vezetnek, cpu téren hátrányban vannak, és nem igazán csökken a különbség. egy héten belül pedig nem lesz minden játék mantle-es és tökéletesen multicore-ra fejlesztett. de még csak egy éven belül sem.én akkor cserélnék, ha jönne valami, ami ötvözi a kaveri technológiáját (hsa, huma, true audio, stb.) legalább egy 8350 tempójával, vagy a programok/játékok lennének olyanok túlnyomó részben (70+%) hogy jobban futnának kaverin mint 8350-en vagy egy i7-en. de erre nem látok esélyt a következő két évben.
-
-
dergander
addikt
válasz
vakond5 #39397 üzenetére
Nézd meg merre halad a fejlődés,nézd az intelt vagy amd-t az intel már IGPzik egy ideje,az amd is elkezte,mivel a számítások javarészét majd az IGP végzi, ergo kihalnak a csak natúr CPUk...APUk lesznek,ennek persze kell jópár év,de az AMD is már csak erre koncentrál,én 100% biztos vagyok benne hogy már ha lesz is FX akkor APUba lesz,az AM3+ba szerintem már nemlátnak értelmet.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
vakond5 #39371 üzenetére
Igen, az még lehet..... de lassan (kínomban) már azt is el fogom hinni, hogy az Asrock alaplapokban valóban sokkal jobban melegednek a procik (azonos fesz mellett) mint "jobb lapokban".... még ha ennek semmi értelme sincs, legalábbis én nem látok rá logikus magyarázatot, hiszen az órajel és a CPU fesz. ami a meghatározó melegedés szempontjából.
-
Stylerr
addikt
válasz
vakond5 #39340 üzenetére
Betelefonáltam, mondtam, hogy az Asus lapot szeretném. Az volt rá a válasz, hogy előbb az AsRockot felküldik a gyártónak, akkor az leellenőrzi, ha hibás a lap akkor vagy visszaküldi kijavítva, vagy ad helyette egy totál újat, vagy (ami nekem a legjobb lenne) visszafizeti az árát, és akkor le tudnám vásárolni az Asus lapra.
-
Stylerr
addikt
válasz
vakond5 #39306 üzenetére
Igen, még lenntebb is akartam venni, mivel úgy még hűvösebb lenne, de azóta kékhalálozott, így alapbeállításra visszatoltam mindent BIOSba, de állítgatás előtt is csinált olyat a lap, hogy újraindítottam és csak búgott a gép, tehát bekapcsolt, de nem adott képet, még a BIOS képe se jött be. Ma visszavittem szervízbe mivel 4 hetes a gép, de volt már kékhalál baja, de tápot kicserélték és utána jó volt másfél napig. De mondom, mielőtt belenyúltam volna a BIOSba előtte csinált olyat a már új táppal, hogy újraindítás után nem adott képet. Szóval ez alaplaphiba, mind1 garanciálisan cserélik, csak 2-3 hét...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
vakond5 #39255 üzenetére
Dehogynem... !
A Tj.max. "hőmérséklet" a maghőre vonatkozik /lásd Core Temp progit/, 75c fok ami a 90-től még elég messze van
(ha meghalna akkor replace to warranty!) ennyi/90c fok alatt volt a Tj.max./ mivel Unlocked CPU ezért bírhat elég sokat is ! (6GHz - 1.5v -on nem ment
pl. ) mivel védelemmel van ellátva így legvégső esetben "lakapcsol/shutdown" és elkerüli a károsodást... (am. Tj.max. 20c fok a max. alatt a megfelelő a CPU-nak max. "folyamatos használat közben ez a max. ami megfelelő" tehát 90c a max. akkor 70c fok még megengedett /OverClockers szakik szerint/ olvastam ott!) esetemben 75c fok volt a maghő /Tj.max./ így még megfelelő (
)
L
-
ViZion
félisten
válasz
vakond5 #39063 üzenetére
Nem hát, mert ez max. pár fok eltérést okozhat. Basics óta tudjuk, h a lekvár is jó... Igazán a feladata a két felület egyenetlenségeit kitölteni a jobb hőátadás miatt.
C1E: a magok, CPU/NB, HT link feszültségét veszi le, ha nincs terhelés.
C6 state: magokat kapcsol le
[link] -
marquuard
veterán
válasz
vakond5 #39065 üzenetére
Na és a C6 meg a CnQ között van valami jelentős különbség?
Tehát ha jól értem. Ha pl. 2 mag elég a folyamatokhoz, akkor 4-et lekapcsol, és ha terhelés éri a processzort, akkor bekapcsol a többi?
Mert én kikapcsoltam ezt a funkciót de úgy látszik fölöslegesen mert ha játszok, úgyis felkapcsol. -
ViZion
félisten
válasz
vakond5 #39058 üzenetére
Nah, így lesznek a légbubik alatta. Szilikonosat, mint MX-2 pl. legjobb X-ben középre felkenni, nem nézegetni, billentgetni, csak rögzíteni. [link] Mx-4-nél amúgy is macerás a terülés sajna, nekem a 2 a favorit. A teljes felületen elkenés sem a legjobb, mert sok légbubi marad alatta. Persze fokban ez keveset jelent, de az is számíthat.
-
Picturemaker
őstag
-
Habugi
addikt
válasz
vakond5 #38624 üzenetére
Órajel drop nekem sem volt még egyszer sem, fesz "ingadozással" ill bios vs cpu-z közti tetemes difit nem értettem.
Turbo/APM Master mellé kilőttem még a c1e / c6 state párost, lássatok csodát a fesz esetenkénti ingadozása teljesen abbamaradt, továbbá a bios vs cpu-z értékkülönbsége is a felére csökkent!
(+1 a sz@rul beállított bios gondolathoz)
LLC-t állítani nem tudok, kicsit utána olvastam és azért mert az általam használt biosban már forceolva van a high beállítás.
(#38623) Johni5:
Kösz az értékes infókat! Az FSB-t eddig kihagytam a játékból, feljebb húztam és ugyan azt az eredményt kaptam ami nálad is kijött, adott órajelen kevesebb fesszel vagyok (látszom) stabilnak, még csak két órája tesztelem, eddig nyerő és 6°C-ot is nyertem!
-
Johni5
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged