Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mozgás közben is megtalálhatod az Apple új nyomkövetőjét
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Ahogy a Ch&Ch elemzésben is írták, a zen4 fundamentálisan nem különbözik a zen3-tól. AZ AVX512 utasításcsalád és a 256bit helyett 512bites feldolgozók persze a vektor egységen nagy előrelépésnek számít, de más vonatkozásban inkább csak csiszolgatás-reszelgetés.
A viszonylag jelentősnek mondható L2$ méretnövekedését is e kettő kategóriába sorolnám. Úgy értem, hogy el tudom képzelni, hogy ezzel a cél nem az IPC gyorsítás volt - Na nem mintha nem nőne tőle az IPC -, hanem elsősorban a duplázódó adatméretek tették indokolttá.
Példaként a Golden Cove magokat szokták felhozni, reszelgetés (+10%) helyett elég komoly (+50+%) méretnövekedésen esnek át bizonyos alegységek, mint pl a reorder buffer. De ahogy a múltkor is mondtam, ha a zenből e nélkül is lehet IPC növekedést elérni az jó jel, mert arra enged következtetni, hogy van még benne tartalék.
Engem amúgy meglepett, hogy az L1$-t egyáltalán nem növelték. Én arra számítottam, hogy 48kB-ra nő az is.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest