- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Idei legolcsóbb mobilját dobta piacra a Samsung
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #5625 üzenetére
Ahogy a Ch&Ch elemzésben is írták, a zen4 fundamentálisan nem különbözik a zen3-tól. AZ AVX512 utasításcsalád és a 256bit helyett 512bites feldolgozók persze a vektor egységen nagy előrelépésnek számít, de más vonatkozásban inkább csak csiszolgatás-reszelgetés.
A viszonylag jelentősnek mondható L2$ méretnövekedését is e kettő kategóriába sorolnám. Úgy értem, hogy el tudom képzelni, hogy ezzel a cél nem az IPC gyorsítás volt - Na nem mintha nem nőne tőle az IPC -, hanem elsősorban a duplázódó adatméretek tették indokolttá.
Példaként a Golden Cove magokat szokták felhozni, reszelgetés (+10%) helyett elég komoly (+50+%) méretnövekedésen esnek át bizonyos alegységek, mint pl a reorder buffer. De ahogy a múltkor is mondtam, ha a zenből e nélkül is lehet IPC növekedést elérni az jó jel, mert arra enged következtetni, hogy van még benne tartalék.
Engem amúgy meglepett, hogy az L1$-t egyáltalán nem növelték. Én arra számítottam, hogy 48kB-ra nő az is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 08.25. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest