- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
gagyigeri
csendes tag
válasz
Alpachino #3902 üzenetére
Volt egy kis időm, és megnéztem a feszültségeket. 1,3v magfeszültséget beállítva 4magosan futtatva a rendszert nem megy 65 fok felé az Intel burn test alatt sem. A cinebench is lefut rendesen és egyértelmű sebességnövekedést jelez 4 magosan 3,14 Pont, 3 maggal 2,4.
Kezdek reménykedni, h a 4. proci jó, bár még 64 bit alatt nem próbáltam. -
gagyigeri
csendes tag
válasz
Alpachino #3892 üzenetére
A 70 fokon a maghőmérsékletet érted?
Mert nekem a maghőmérsékletre írja mindíg az everest, h 66 fok. A cpu-ra max 48-at ír...na ez nem tudom hogyan lehet....
Érdekes, amikor nem magosítom, akkor a magok hőfoka 4-5 fokkal alacsonyabbak, mint amit a cpu-ra ír ki...magosítás után megfordul...csak 15 -20 fok lesz a különbség.
-
gagyigeri
csendes tag
Sziasztok!
Még a hét elején tárgyaltuk, hogy 4 magosítottam az x3 445-ömet. Sikerrel lefutnak a tesztek ,de fogyasztásmérőt nézve a teszt elején még nagyobb a fogyasztás, mint 3 maggal, de a végére mindig 15W-al kevesebbet mutat. A tesztek során 4 maggal ugyanazt az eredményt mutatja, mint 3 maggal.
Írtátok, h ha a proci túl melegnek érzi a proci a helyzetet, akkor bekapcsol a qool and qiuet és a hőt ezzel tartja kordában.
Nekem is ez a helyzet. A proci a gyári hűtőjével amint eléri a maghőmérséklet a 66-fokot leveszi a frekit, és a feszkót.
A gyári ventilátorát használtam, majd lecseréltem a 939-es régi procim szintén gyári hűtőjére. Mert azt picit combosabbnak ítéltem meg. Némileg javult is a dolog, most annyi a javulás, hogy lassabban éri el a 66 fokot, tovább tudom tesztelni...
Ti milyen hűtőt használtok ?
-
gagyigeri
csendes tag
Ez egy lehetséges ok lehet, ki fogom próbálni! Mondjuk nekem a lapka Rana kódnevű, elvileg ennek is propus az alapja.
Mondjuk, ami feltűnt, hogy a gyári hűtőnek a proci fém sapkájával érintkező felülete kisebb, mint a proci fém sapkájának a teljes felülete....itt még biztosan lehetne javítani egy jobb hűtővel.
-
gagyigeri
csendes tag
Proci Benchmarkra mit használtok?
-
gagyigeri
csendes tag
válasz
darál0w #3788 üzenetére
Sziasztok!
Én is a cimborámmal 4magosítottuk az Athlon ii X3 445-t
Tesztelgettem picit:
A következő furcsaságot vettem észre: van konektorba dugható fogyasztásmérőm, és terhelve 3 mag (intel burn teszt) kb 136 W-ot fogyaszt. A cpu ekkor 42C, a magok 55C körül.
A 4magosítás után a gép szintén intel burn tesztet izzasztva 125W teljesítményt vett fel a hálózatból. A cpu hőfoka 45C körül volt, a magok viszont 67Cra mentek fel.....
A win szépen 4 magosnak látja, szerintetek nem növekednie kellett volna a teljesítményfelvételnek....? A maghőmérsékletek 67C esetén nem magasak kicsit? Működik egyáltalán a 4. mag....?
Üdv MG.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest