- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen GPS-t vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
-
-
mr_ricsi
veterán
''csak próbálok neki segíteni''
Ha a lesarkazott procira gondolok, akkor elmondhatjuk, hogy sikerült.
''A te gépednek mi a baja? ''
Túl lassú. (Mpeg2-t kódolok, közben megy a letöltés, DVD-t írok, és itt netezgetek. Dél óta megy 100%-on a procim, várhatóan éjfélig.)
[Szerkesztve] -
Sátán44
addikt
Baj van leszedtem a prociról a hűtőt,hogy megvizsgáljam milyen állapotban van a paszta és utána összeszereltem be is kapcsol a gépem,de a memóra vizsgálatig nem jut el.Semmilyen képet nem ad
Mindent megpróbáltam,többször le ill. vissza raktam a hűtőt,de semmi. Mit tegyek?
-
mr_ricsi
veterán
''csak 200MHz-t tudtam rajta húzni mivel kevés neki a tápom.''
Nem tudom, ezt honnan vetted. Az egész konfigod nincs 200W-os, még húzott procival sem.
''Szerinted mitől lehet?'''
Procituning után először memória teszt pl. a Memtest86-tal, aztán pedig stabilitásvizsgálat a Prime95-tel. -
nemtommi
senior tag
Makrókban látom nem vagy otthon
Ha tuningra adod a fejed, elötte feltétlenül szerezd be a köv. programokat:
Hőmérséklethez: Everest, vagy MBM
Proc órajelének ellenőrzése: CPU-Z (egyes alaplapok BIOS-a hibás értékeket adhat meg)
Proc stabilitásának ellenőrzése: Prime 95, Superpi
Memóriák ellenőrzése: Memtest
Ha kérdésed lenne még, vegyél fel messengerre! -
nemtommi
senior tag
Nem Athlonnak, hanem Bartonnak. Elég, ha megnézed az órajeleket a már belinkelt táblázatban. Szorzója és FSB-je megegyezik a Sempron 2800+-al, csak ebben Barton mag van, amíg az utóbbiban Throughbred-B (esetleg Thorton).
Mivel ennek 12-es a szorzója, ezért simán be lehet lőni a Barton 2600+ (11,5x) és a Barton 2800+ (12,5x) közé.
[Szerkesztve] -
lomposs
csendes tag
Heló-heló! Eddig csak olvasgattam a hozzászólásaitokat, de ezek a problémák azt hiszem mind eltörpülnek az enyém mellett. Őszintén szólva ez a dolog már hónapok óta húzódik, elég hosszú, de azért elmesélem hátha valaki tudna segíteni, vagy már találkozott hasonló problémával. Kb. 1 éve vettem AMD Barton 3200+ procit, és egy ASUS A7N8X-Deluxe alapba került, mellette 1024 DDR, egy ATI Radeon 9550XT. A proci soha nem volt húzva! Úgy fél évig gond nélkül működött, de aztán elkezdett hibaüzenetek nélkül az asztalra ugrani mindenféle progiból. MediaPlayer, Office, Játék, mindegy volt neki. Aztán elvégeztem egy formatot a gépen, gondoltam segít. Ló***t. Ezután súlyosbodott a helyzet, és már inkább merevre fagyott a rendszer. Ha 3200 helyett visszabutítom 1000mhz-es órajelre, akkor viszonylag stabilan el lehet használni, de abban a pillanatban h alap órajelen használod újra merevre fagy, kb. 10 percen belül.
Hardware cserék: DDR, Alaplap, HDD - egyik sem segített (mondjuk csak tapogatózás volt)
Ami letaglózott: a Prime 95-re azt mondja, hogy sajnos képtelen torture tesztre.
Bocsa a hosszú esóért, de azért hátha valakinek támad valami mentőötlete.
CSÍRSZ! -
Asshur
tag
Igen,a barton 200X11-en jár,alap 3200+.
Az inno GT alapon nem melegszik túlságosan a gyári hűtéssel sem,de ha húzni
akarod,akkor érdemes komolyabb cuccot tenni rá,én egy Jetart jacsh1-re cseréltem.
Itt a PH!-n olvashatsz róla tesztet,ha érdekel.
3200+-os XP-ből csak 200 fsb-s létezik,3000+-osból van 166-os és 200-as is,
ahogy Blade2 kollega le is írta(DDR,tehát kettővel szorzod hogy megkapd az effektív órajelet).
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Dacia topic
- Elektromos autók - motorok
- Napelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Könyvajánló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged