- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''de addigra beszerzek egy jó coolert.''
Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a brutál hűtő csak a probléma megkerülésére jó.
A procid egy sima hűtővel sem melegedhetne ennyire, ezért az okot kellene először megkeresni.
(A nagyobb cooler olyan lenne, mintha a túl sok influenzás megbetegedést úgy oldanád meg, hogy minden második ember ciáninjekciót kapna védőoltás helyett. A statisztika javulást mutatna, de mindenki érzi, hogy ez nem éppen az optimális megoldás.) -
mr_ricsi
veterán
''A fő ventillátor mellett bal oldalt található a kis ventilátor kék leddel világít!''
Az, ami a képen is látszik? Az valahogy az alaplapon van, és mintha egy bordára lenne felcsavarozva.
A házventillátor a ház burkolatára van csavarozva, vagy előre, vagy a hátlapra, vagy az oldallapra a proci felett. -
mr_ricsi
veterán
Lehet, hogy csak mérési hiba a 65 fok. (akkor viszont alaplap.)
Nem tudsz egy kicsit távolabbi képet, amin a géped belseje is látszik?
Azt le tudod ellenőrizni, hogy a proci venti a procira fújja-e a levegőt, és nem felfelé szívja? (A ventillátor oldalán szokott lenni 2 nyíl: az egyik a forgásirányt jelöli, a másik pedig a légszállítást.)
Kiegészítő házventillátor van a házadban? Hol, és merre fúj? -
Tomi 16
őstag
-
mr_ricsi
veterán
''Most szuprál a 2500-as,csak nem fogjátok elhinni ez is 65 fokon megy ''
Alap órajelen és alap feszültségen ennyi? Akkor a cooler csere előtt járj utána az okának, mert ez ''mezei'' hűtővel is sok.
(Ellenőrizd, hogy 1.65V körüli-e a core fesz, valamint hogy az alaplapodhoz nincs-e olyan újabb bios, ami ilyen hibát javít. A coolered alján volt rézlapka vagy hővezető fém?) -
nemtommi
senior tag
-
mr_ricsi
veterán
''Ez nem volt szép ''
A hozzászólásom nem rosszmájúság volt, hanem figyelmeztetés.
Ha nem tudod szakszerűen felrakni a coolert, akkor akár zsinórban 10 procidat is el fogsz cseszni, ami tanulópénznek kicsit húzós.
''Remélem te is fogsz így járni! ''
Én már annyiszor csináltam, meg óvatos is vagyok, úgyhogy erre nagyon minimális az esély, de azért köszönöm! -
nemtommi
senior tag
Lesarkaztad a procidat, de nem 100% hogy kivégezted. Gigabyte lapomban nekem is előfordult egyszer egy BartonM 2600+-al. Gigabyte-ban többet nem indult el, de fél évvel később bepróbáltuk (lesz ami lesz alapon) haverom A7N8X-X lapjában. Most 2.2GHz-en megy 1,55V-on, de csak a gyenge hűtője (nagyobb nem fér be a házába) miatt.
-
Tomi 16
őstag
A procidat kiszedted?
És letörölted róla a pasztát?
És ha netán letörölted volna, akkor rakj rá fehér pasztát.
Én szerintem az az egészséges a procinak''vagyis jobb mint az ezüst mivel ha az mellé megy akkor az még zárlatot is okozhat neked''.
Meg a memorykat kivetted a DIM-ekből?
Szerintem is NYUGI AHOGY TOMI MONDJA...
Próbáld meg ujra összerakni.
Egyébként az én gépem is szar most van szervízben, nem mügszik mivel Most Wanted-ban ujraindult meg lefagyot.Kikapcsoltam rá egy 2-órára már nem akarta behozni a képet.
Na de mindegy remélem megcsinálják.
De ez mondjuk csak mellékesen a TOPPICBA.
Üdv:Tom -
mr_ricsi
veterán
-
Tomi 16
őstag
De egyébként mi a márkája a hűtődnek?
De ez egyébként tényleg durva hogy egy 3200+-os barci így melegszik.
Az enyém nem melegszik.Rajta van egy Thermaltake Silent Tower és max:41Fokig megy fel,játékban alapon olyan 37-38C-fok.
Vagy az is lehet hogy mellé mér a szenzor ami az alplpon van,de ez nem biztos.
Üdv.... -
mr_ricsi
veterán
''Ahogy bekapcsolom a gépet 2 perc és 60 fokon megy''
Vedd le a ház oldalát.
Ha így bekapcsolva nem melegszik ilyen gyorsan, és nem is lesz nagyon meleg, akkor rossz a házad szellőzése.
Ha így is melegszik, akkor fogd meg a CPU bordát a tövéhez minél közelebb. (Csillagokat látsz: tényleg forró a proci. -> Milyen hűtő van rajta, nem poros-e, nem áll-e a ventije)
Ha a borda langyos, akkor nem jó a proci és a borda közötti hőátadás. (Általában nem jól fexik a borda, vagy fordítva van, vagy a védőfóliát nem távolították el az aljáről.)
Ui: a 60°C-ot a biosban nézed, vagy valami progival? (Ha az utóbbi: nem is biztos, hogy a proci hőmérséklete ennyi, hanem pl. a PWM-é)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest