- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi 16
őstag
Nincsen élet ebben a totyikban már,vagy mi
-
Tomi 16
őstag
Na teljesen behalt ez a Toppic
Senki nem ír már ide.
Egyébként akinek 3200+osa van annak 400FSB -
Töky
csendes tag
Csá Bácsi (Tomi16) !!!
-
Sátán44
addikt
Valszeg az alaplapom hajtja meg a procit,mert az előző procim is 65 fokon ment.Viszont most nincs keretem új lapot venni
-
mr_ricsi
veterán
-
Tomi 16
őstag
válasz
tomcsi23 #195 üzenetére
De az akkor szívás mert akkor komolyabb coolereket nem tud felrakni.
Csak ilyen hagyományosokat.
Nekem van 4db lyuk és pont arra jo hogy a Thermaltake Silent Tower rámegy.
Egy kicsit gáz mivel ha a proci elszál vagy valami baja lenne, akkor az egész deszkámat ki kell venni.
Na de mindegy..... -
mr_ricsi
veterán
''de addigra beszerzek egy jó coolert.''
Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a brutál hűtő csak a probléma megkerülésére jó.
A procid egy sima hűtővel sem melegedhetne ennyire, ezért az okot kellene először megkeresni.
(A nagyobb cooler olyan lenne, mintha a túl sok influenzás megbetegedést úgy oldanád meg, hogy minden második ember ciáninjekciót kapna védőoltás helyett. A statisztika javulást mutatna, de mindenki érzi, hogy ez nem éppen az optimális megoldás.) -
nemtommi
senior tag
válasz
mr_ricsi #189 üzenetére
Én rá merném tenni, de biztos nem hordoznám.
Melyik a passzív? Ha a Sonic Towerre gondolsz, az csak passzívan is használható.
G-Power Lite-nál jeleztem is, hogy nem 100%. Csak azt találtam nála, hogy ''AMD AthlonTM Sempron all series'', amibe szerintem a K7 is beletartozik, de mivel nem találtam az XP-t ezért meg is kérdőjeleztem. -
mr_ricsi
veterán
Amikor kiélitek a vágyaitokat, és megírkáljátok álmaitok coolerjeit, vajon megnéztétek-e előtte, hogy pl. Sátán44 alaplapján nincs a procifoglalat körül a 4 db lyuk, így csak körmökkel kapaszkodó coolert tud használni?
''Scythe SCNJ-1000 Nijna CPU Heatsink for socket 478 / 754 / 775 / 940 / 939''
A socketA-hoz abszolút nem jó.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''A fő ventillátor mellett bal oldalt található a kis ventilátor kék leddel világít!''
Az, ami a képen is látszik? Az valahogy az alaplapon van, és mintha egy bordára lenne felcsavarozva.
A házventillátor a ház burkolatára van csavarozva, vagy előre, vagy a hátlapra, vagy az oldallapra a proci felett. -
mr_ricsi
veterán
Lehet, hogy csak mérési hiba a 65 fok. (akkor viszont alaplap.)
Nem tudsz egy kicsit távolabbi képet, amin a géped belseje is látszik?
Azt le tudod ellenőrizni, hogy a proci venti a procira fújja-e a levegőt, és nem felfelé szívja? (A ventillátor oldalán szokott lenni 2 nyíl: az egyik a forgásirányt jelöli, a másik pedig a légszállítást.)
Kiegészítő házventillátor van a házadban? Hol, és merre fúj? -
ákoss
csendes tag
hello,nem tudom hogy hogy értek ti itt el 2500+ és 3200+ Bartonoknak 65 fokot ,nekem egy 2500+Barton van tuningal 11X200 3200+ ra egy átlagos Spire coolerel de megterhelés nélkül nem megy 35 fölé és több órra megterhelés után is max 48-50.
-
nemtommi
senior tag
válasz
hát ez az... #157 üzenetére
Használd légyszíves legközelebb a válaszgombot!
Így a hozzászólásod csak lóg a levegőben.
A meglátásod egyébként helyes -
hát ez az...
csendes tag
hello mindenki egyébként ez a proci alapbol 400-as fsb-s a2500+ az pedig csak 333fsb azért látja csak 2500+-nak .felkell emelni a memo fsb-t 200-ra
-
Tomi 16
őstag
-
mr_ricsi
veterán
''Most szuprál a 2500-as,csak nem fogjátok elhinni ez is 65 fokon megy ''
Alap órajelen és alap feszültségen ennyi? Akkor a cooler csere előtt járj utána az okának, mert ez ''mezei'' hűtővel is sok.
(Ellenőrizd, hogy 1.65V körüli-e a core fesz, valamint hogy az alaplapodhoz nincs-e olyan újabb bios, ami ilyen hibát javít. A coolered alján volt rézlapka vagy hővezető fém?) -
nemtommi
senior tag
-
-
mr_ricsi
veterán
''Ez nem volt szép ''
A hozzászólásom nem rosszmájúság volt, hanem figyelmeztetés.
Ha nem tudod szakszerűen felrakni a coolert, akkor akár zsinórban 10 procidat is el fogsz cseszni, ami tanulópénznek kicsit húzós.
''Remélem te is fogsz így járni! ''
Én már annyiszor csináltam, meg óvatos is vagyok, úgyhogy erre nagyon minimális az esély, de azért köszönöm! -
Sátán44
addikt
Mostmár mindegy! Tényleg azoknak volt igaza,akik azt mondták valószínű lesarkaztam.Így volt csak a paszta miatt nem vettem észre
Ma vettem egy 2500+ Barton magos procit! -
mr_ricsi
veterán
''csak próbálok neki segíteni''
Ha a lesarkazott procira gondolok, akkor elmondhatjuk, hogy sikerült.
''A te gépednek mi a baja? ''
Túl lassú. (Mpeg2-t kódolok, közben megy a letöltés, DVD-t írok, és itt netezgetek. Dél óta megy 100%-on a procim, várhatóan éjfélig.)
[Szerkesztve] -
-
nemtommi
senior tag
Lesarkaztad a procidat, de nem 100% hogy kivégezted. Gigabyte lapomban nekem is előfordult egyszer egy BartonM 2600+-al. Gigabyte-ban többet nem indult el, de fél évvel később bepróbáltuk (lesz ami lesz alapon) haverom A7N8X-X lapjában. Most 2.2GHz-en megy 1,55V-on, de csak a gyenge hűtője (nagyobb nem fér be a házába) miatt.
-
Tomi 16
őstag
A procidat kiszedted?
És letörölted róla a pasztát?
És ha netán letörölted volna, akkor rakj rá fehér pasztát.
Én szerintem az az egészséges a procinak''vagyis jobb mint az ezüst mivel ha az mellé megy akkor az még zárlatot is okozhat neked''.
Meg a memorykat kivetted a DIM-ekből?
Szerintem is NYUGI AHOGY TOMI MONDJA...
Próbáld meg ujra összerakni.
Egyébként az én gépem is szar most van szervízben, nem mügszik mivel Most Wanted-ban ujraindult meg lefagyot.Kikapcsoltam rá egy 2-órára már nem akarta behozni a képet.
Na de mindegy remélem megcsinálják.
De ez mondjuk csak mellékesen a TOPPICBA.
Üdv:Tom -
Sátán44
addikt
Baj van leszedtem a prociról a hűtőt,hogy megvizsgáljam milyen állapotban van a paszta és utána összeszereltem be is kapcsol a gépem,de a memóra vizsgálatig nem jut el.Semmilyen képet nem ad
Mindent megpróbáltam,többször le ill. vissza raktam a hűtőt,de semmi. Mit tegyek?
-
mr_ricsi
veterán
-
Sátán44
addikt
Hmonitor progit használok íme látjátok az eredményt!
-
Tomi 16
őstag
De egyébként mi a márkája a hűtődnek?
De ez egyébként tényleg durva hogy egy 3200+-os barci így melegszik.
Az enyém nem melegszik.Rajta van egy Thermaltake Silent Tower és max:41Fokig megy fel,játékban alapon olyan 37-38C-fok.
Vagy az is lehet hogy mellé mér a szenzor ami az alplpon van,de ez nem biztos.
Üdv.... -
Sátán44
addikt
Megnéztem a hűtőbordát,de kézzel fogható a biosban pedig mégis 65 fokot ír ki
Még azt nem említettem,hogy van egy segéd ventim is ,ami oldalról fújja a proci ventit. -
Sátán44
addikt
válasz
mr_ricsi #106 üzenetére
Megnéztem a feszültséget is de az korrekt! Úgy üzemeltetem mostanában,leveszem a gép oldalát és így elérem,hogy 59 fokra menjen,de amikor a gép oldala is fent van képes 70 fokig is felmenni. Sima hűtő van rajta,de amint látom az kevés. A biosban néztem a hőmérsékletet és sajnos 60 fok. Vegyek a proci és a venti közzé hőelvezető anyagot? Hogy is hívják (fehér színű általában)? Megnézem majd a bordát!
-
mr_ricsi
veterán
''Ahogy bekapcsolom a gépet 2 perc és 60 fokon megy''
Vedd le a ház oldalát.
Ha így bekapcsolva nem melegszik ilyen gyorsan, és nem is lesz nagyon meleg, akkor rossz a házad szellőzése.
Ha így is melegszik, akkor fogd meg a CPU bordát a tövéhez minél közelebb. (Csillagokat látsz: tényleg forró a proci. -> Milyen hűtő van rajta, nem poros-e, nem áll-e a ventije)
Ha a borda langyos, akkor nem jó a proci és a borda közötti hőátadás. (Általában nem jól fexik a borda, vagy fordítva van, vagy a védőfóliát nem távolították el az aljáről.)
Ui: a 60°C-ot a biosban nézed, vagy valami progival? (Ha az utóbbi: nem is biztos, hogy a proci hőmérséklete ennyi, hanem pl. a PWM-é) -
Sátán44
addikt
Nekem a 3200+ barton procival az lenne a gondom,hogy melegszik.Ahogy bekapcsolom a gépet 2 perc és 60 fokon megy,hozzátenném hogy még tuningolva sincs,tehát alap órajelen megy. A konfigom Gigabyte 7NNXP,sima venti,chieftek 360W táp Lehetséges,hogy az alaplapom miatt melegszik ennyire? Az alaplap hőmérséklete jelenleg 29 fok. Tanácstalan vagyok!
-
mr_ricsi
veterán
''csak 200MHz-t tudtam rajta húzni mivel kevés neki a tápom.''
Nem tudom, ezt honnan vetted. Az egész konfigod nincs 200W-os, még húzott procival sem.
''Szerinted mitől lehet?'''
Procituning után először memória teszt pl. a Memtest86-tal, aztán pedig stabilitásvizsgálat a Prime95-tel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest