- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Aktív témák
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #1157 üzenetére
létezik még Club3D ? én azt hittem inkább a Powercolor-ra koncentrálnak...eléggé nyomják most azt a nevet
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #1145 üzenetére
-
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #1145 üzenetére
Pedig az egy utólag photosoppal eltusholt kis cimke, amin a kártya tipusa van rajta, mint ahogy az ATI kártyákon szokott lenni...Tuti
-
HERR Z
veterán
válasz
Komplikato #1121 üzenetére
65nm-t kétlem hogy bevállalnák egy olyan chipen ami sok más dolgon IS csúszhat(memvezérlő stb)
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Nem érdemes filózni azon, hogy kinek van igaza, amikor ''Semmit nem tudunk ATI témában, és már többször úgy mellényúltunk, mint vak a kézfogásnál, de azért mi nagyon bennfentesek vagyunk'' oldal mást mond, mint a ''Minden baromságot lehozunk, és még ki is találunk hozzá, csak nőljön a látogatottság'' oldal.
Ha ezektől eltérő forrás nincs, akkor még senki nem tud semmit. (Legalábbis a netes média munkásemberei közül.) -
Armando_19
őstag
válasz
VR-Zone szokott érdekes híreket közölni...
Igazság szerint minden csak találgatás addig, míg ki nem dobják végre... -
donsergiooo
senior tag
válasz
Komplikato #1114 üzenetére
..jah ott voltam!
-
vladibence
csendes tag
válasz
Komplikato #1114 üzenetére
thx
-
laceeek
aktív tag
válasz
Komplikato #1107 üzenetére
köszönöm szépen csak kiváncsi voltam
-
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #1103 üzenetére
Ejjha. És ez most akkor már tényleg igaz?
-
HERR Z
veterán
válasz
Komplikato #1072 üzenetére
az a kari biztos 256bites
szóval inkább gyengített r600(nem 512 ugyebár) vagy az rv630 teljes erővel
hasonlóan mint az x1650xt/x1950pro ami majd 1 chip és mégis 2 kártya -
HERR Z
veterán
válasz
Komplikato #1069 üzenetére
az első hűtős képek nem rv630-ak
nézd meg a nyák hosszát, ahoz képest mint amikor nincs rajta hűtő
illetve a hűtő nélküli kártya 1 slotos míg a felső 2 slotos -
Ribi
nagyúr
válasz
Komplikato #1067 üzenetére
Ez az ucso mondat nekem gyanus
Mar hanyszor halasztottak el a dolgot. Majd majus persze
Eddig az ati kartyak joval tobbet ettek mint az Nvidiak, szal most hogy 65nm-es lesz. Most talan ugyanannyit fog enni de hogy kevesebbet nem az is biztos. Valamint az Nvidia sem fogja annyiban hagyni. Valszeg ok is kitoljak ugyanugy 65nm-en a 8800-asokat. -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #1064 üzenetére
Én az NDA-ra nem adok hányszor is volt későbbre rakva?
sztem az NV-nek meglepetésben lesz része...és elég nagyban...jól titkolóznak... -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #1061 üzenetére
miért nem mutatják már be az R600-t......akkora csúcs kari lenne és szeretnék megelpni az NV-t?
se belépő,se közép se csúcs kategóriárül nins szó ....de ott lettem volna AMD zárt körű rendezvényén...K10 és R600 bemutató... -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #1059 üzenetére
kb semmit sem árultak el az Ati-ról
az,hogy RV610 64bites....érdekes dolog....
vagy elég neki a sávszél...
vagy ezzel ekarták olcsóvá tenni a VGA-t -
Raymond
titán
válasz
Komplikato #1050 üzenetére
Mar tavaly volt rola szo hogy az R600 DX10.1 lesz meg akkor amikor ugy volt hogy a G80 nyaron az R600 pedig osszel jon. Aztan hogy mi igaz ebbol majd kiderul par het mulva.
-
keIdor
titán
válasz
Komplikato #1034 üzenetére
''Looking forward to DirectX 11, which is surely a few years away yet''
Ha monjuk 2010-ben jönne akkor még azt mondanám, hogy oké. DX9 is kb. 3-4 éves már. (ha jól emlékszem)
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
válasz
Komplikato #1033 üzenetére
Én örülök a gyors fejlődésnek, de azért elég durva lenne, ha az SM4-et 1 év alatt ''elhasználnák''. (2006 Q4-2007 Q4) Nem szeretném, ha már ennyire meggyorsúlna ez az egész! Még nem jelent meg olyan játék, amely támogatná a DX10/SM4-et és máris ilyen pletykák jönnek?
Remélem tényleg csak hülye pletykák... elösszőr használjuk már ki azt a Shader Model 4.0-át utánna ugorjunk!
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #1034 üzenetére
még stimmelne is uj Windowsban DX11
ami természetessen nem fog futni az öregebb wineken ....
valahogy nem érzem át mit tud hozni még pluszba ujabb szabványok....nincs idejük kiismerni a fejlesztőknek a DX verziókat... -
Raymond
titán
válasz
Komplikato #1010 üzenetére
Es? Mar amikor az elso DX10-es cikkek kijottek tobb mint egy eve akkor is tudni lehetett hogy a DX10.1 nem egeszen egy evre ra fog jonni. Sot, mar az is meg lett akkor is orva mik lesznek a kulonbsegek.
-
Thrawn
félisten
válasz
Komplikato #1023 üzenetére
Cebit-en is lesz R600
[link]
The new products will be showed at GECUBE’s pavilion at CeBIT in the passive showcase displays as well as the must-see active displays in the Live Demo section. Apart from these products, GECUBE will also be unveiling its full series ultimate 3D graphics card using the latest chipsets from ATI with support for the new generation DX10 technology to its VIP business partners in its confidential (NDA) room.
Viszont zárt ajtók mögött lesz, de legalább lesz! -
littlemole
őstag
válasz
Komplikato #1014 üzenetére
Szerintem ez jól belevág az nvidia fejlesztési fázisaiba.
Ahogy néztem kb 1 év kell nekik hogy kihozzanak egy új generációjú kártyát. A közte lévő időben meg van egy ráncfellvarrás és a középkategóriás kártyák kihozatala.
Az tény hogy nagyon lecsökkent az idő a kártyák kihozatala közt.
Az meg hogy mennyire időtálló teljesen egyénre szabott. pl amikor megvettem a 7800GTX et (2005 aug) akkor ez volt a csúcskategória. (Ti4200 ról váltottam szóval tényleg ideje volt.)
Aztán mostanra szépen lecsúszott a 7800 is, de még mindig elég a játékokhoz.
( Igazság szerint lassabban haladok a játékok végigjátszásával, mint ahogy a VGA elavul), tehát bőven elég még lecserélnem nyár végén vagy 2008 elején. Addig jó elvagyok ezzel is, a jelenlegi játékoknáll, Amikkel meg nem, azokat tartalékolom későbbre amikor jobb kártya lesz.
Szóval ez nagyjából 2 év amit ki lehet ''húzni''. De a 3 év tényleg csak extrém esetben kivitelezhető. -
Interceptor
addikt
válasz
Komplikato #1014 üzenetére
ne szórakozz,most öszre már tényleg sm5.0 lesz az új VGA-kban???? sfsd@?! ##&@ kivágom az egész kócerájt a pi..... és veszek egy konzolt.
-
Foglalt név
addikt
válasz
Kicsit kezd visszájára fordulni a dolog. Lassan már egyesek kódnevekre várnak, aztán lázas keresésbe kezdenek, hogy mivel tudják kihasználni.
Ez normálisan úgy működik, hogy van egy cél, amit szeretnél és ehhez keresel eszközt. Pl. obliviont szeretnék játszani -> veszek egy x1900at vagy crysis-t szeretnék játszani veszek majd egy kártyát, amin jól fut. Ennyi.
2 év múlva jön a bz4241341xyk és??? -
Mackósajt
senior tag
válasz
Szerintem túldramatizálod a dolgot. Egyrészt ha 2008 elején jön, az több mint egy, esetleg másfél év annak, aki az elején vett DX10 vasat, másrészt ki tudja mit is jelent valójában a DX10.1, és egyáltalán mi igaz a mostani hírekből. Időről időre felröppen, hogy már az R600 is DX10.1-es...
Ehhez vegyük hozzá, aki az elején vett DX10 vasat, az jelentős részben azért vette, mert DX9-ben azok a legjobbak. -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #1007 üzenetére
Hát azért kapva kapnak az alkalmon mindenhol hogy hülyitsék a népet.
Haverom is megvette valamelyik okos helyen a gépet. Csávó előadta neki dualcore meg 1giga ram meg 128Mb DX9 Vga.Ami történetesen X1300se
Na mind1, majd meglátjuk, én csak röhögni fogok. -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #1000 üzenetére
HiHi!
Már látom is a Tecso-s újságokban a kompo gépeknél: 128MB DX10 kompatibilis videókártya!!
Behülyitik a népet majd. -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #1000 üzenetére
na igen..lehet jól muzsikál DX9 alatt,de DX10 alatt még nem látta senki sem egyik kártyát sem.....
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #997 üzenetére
én ugy gondoltam...mivel olcso kari ring bus nem lesz marad a régi crosslinkes(reméle igy hivják)...mem vezérlő...
mobil GPU ala Xenos hmmm érdeks lenne..edramal....én kinézem azt is R600-ból,hogy a sok tranyó szám magában rajt egy egy ramot is...mint Xenosban -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #994 üzenetére
Mondjuk eleg gaz, hogy a lowend leglassabb tipusu nextgen kartyarol szivarogtatnak 3dmark eredmenyt, biztos vannak akik emiatt messzemeno kovetkezteteseket vonnak le a tobbi rx6x kartya kapcsan, dehat vrzonetol nem is varnak mast
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #990 üzenetére
Nem jatekra szuletett
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Komplikato #984 üzenetére
Persze értem. Csak hát kishazánk sajnos mindig le van maradva technikailag...sajnos. Nalátod én ezért nem vettem se Lightscribe se Labelflash írót
Ha nagyon kell ott a 4 éves Canaon i865 nyomtatóm ami gyönyörűszép DVD képet nyomtat a korongra ha szépen kérem és persze megfelelő a forrás
(Amúgy igen jobb ha 2HDMI van rakta és azt alakítom vissza. Még jó h én írtam h van átalakító. Csak a bejegyzés végére elfelejtettem ezt a lehetőséget)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #984 üzenetére
Szerintem felhasznaloi oldalrol nezve az arany jelenleg a 3D teljesitmeny/ar vs HDMI/ar kapcsan 95% vs 5%.
Nagyon buta gondolkodasra vallana ha azt gondolna az AMD egy 3D kozekategorias grafikai gyorsitot elsosorban multimedias felhasznalasra vesznek a userek, es nem a 3D teljesitmenye/ara alapjan. -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #978 üzenetére
Hol latsz ilyet, hogy 3.5x nagyobb lenne az rv630 mint a rv560?
Valamiut elneztel szerintem, R580 nincs 3.5x akkora mint az rv560 pedig az 90nm -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #980 üzenetére
Áhhááá!igy már csöppet világosabb!Köszönöm!
-
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #978 üzenetére
Hát valamit csak-csak...
Na én felteszem a lalikus kérdést, ami szerintem sokak fejében megfordulhat, hogy mi is az a HDMI? nálam még anno 7800Gt-nél megállt a fejlődés technikai szinten. -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #974 üzenetére
Hiaba hivatalosan nyilatkoztak a strategia okokbol torteno csuszast, egy kamu az egesz
Ugynezki nem lesz mainstream-performance kartyaja az AMD-nek launchkor, RV630 X2400 neven jon allitolag, ugyhogy ismet ellenfel nelkul maradhatnak az NV performance kartyai, aztan egyszer majd valamikor 2007 masodik feleben megjelenik a performance kartya is, a szokasos kesesek utan
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
válasz
Komplikato #964 üzenetére
Na akkor ügyesen megcsinálták...
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #965 üzenetére
Ha valoban igy gondolja, akkor itt lenne mar az ido a szemelyi felelosoket megtalalni az ATi-nal az elmult masfel evben tortentekert, kulonben csak ures duma az egesz
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #966 üzenetére
RV610 Features Native CrossFire But Say NO to 128-Bit Memory!? - [link]
Source from Taiwan manufacturer said AMD schedules the release of the next-generation entry-level graphic chip RV610 in May. As its release has already a month later than its rival, together with just 64-bit memory bandwidth, RV610 becomes a spot in the market recently.
To date, AMD still hasn’t released any detail about RV610. But we know that a second-generation Unified Shaders architecture will be introduced in RV610, supporting DirectX 10 and Shader Model 4.0. AMD claimed the new chip would provide a doubled performance than Radeon X1300LE. Of course, the real power is not yet to know ... -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #956 üzenetére
nem az Alan Wake-el? azzal demkoztak anno R520-n....igaz akik látták elég erős szaggatásról beszéltek anno
-
keIdor
titán
válasz
Komplikato #954 üzenetére
Valami tényleg jöhetne, mert utálom ezt a ''vihar elötti csendet''!
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #942 üzenetére
nézd CCC nem lenne rosz csak eszi a gépet...én nem lennék meglepve,ha akarna tőle valamit az AMD
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #938 üzenetére
lehet kapott tesztre
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #931 üzenetére
Jogosan, nem sokan gondoltak eddig ra, hogy esetleg ha nem hw vagy driver gond hanem strategia lepes, akkor az AIB partnerek rosszabb helyzetbe kerultek ezzel, szoval hiaba Dave Orton nyilatkozott ilyet, meg mindig nehez elhinni ezt az indokot.
-
rolko
őstag
válasz
Komplikato #926 üzenetére
mert ez eddig képeken kinéz olyan 30-35cm-esnek -
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #910 üzenetére
Itt a hitelesebb fordítás. Szóval a BBC elérhető videóját Xbox360 devkiten csinálták még 2006 végén, DE a GDC 2007-en a Battlefield Bad Company-t R600-on fogják demonstrálni!
AMD To Demo R600 Using DICE's Frostbite Engine - [link]
According to MyDrivers, AMD is going to use EA/DICE next generation DX10 games to demonstrate the power of R600 architecture over at the upcoming Game Developers Conference 2007. From the GDC website, ATi is going to give an overview of the rendering systems and architecture of DICE's new Frostbite engine powering the upcoming Battlefield: Bad Company game. ATi will also discuss graph-based visual shader authoring, unified rendering & shading back-end (PC, Xbox 360 and PS3) and procedural shading and texturing techniques, including examples from the latest AMD/ATI graphics demos.
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #919 üzenetére
Csak azért kérdeztem mert én majd megyek a céggel egy informatika kiállításra ami szingapúrban lesz. De hát akkor nem egyről beszélünk sajna...
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #921 üzenetére
Cebit szokott Marciusban lenni.
3 nagy show van amire a media a legjobban odafigyel, CES Las Vegas januar, CEBIT Hannover marcius, Computex Taipei junius, ezek kozul a Computex szamit a legnagyobb presztizs ertekunek amiatt mert ugye a hardver gyartas fokozpontja azsia ezen reszen van, igy aztan oda tenyleg mindent elcipelnek ami mozdithato -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #919 üzenetére
Computex junius 5-9. Taiwan Taipei, a Hannoveri Cebit lesz marciusban
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #914 üzenetére
Van alapja szerintem, sot nem vennek ra merget, hogy ez nem egy elore megtervezett dolog, amit szepen lassan csepegtetnek a koztudatba
Az IBM regota visszaakar vagni az INTEL-nek, ez egy teljesen realis lehetoseg lenne nekik most, penzugyi hattere megvan egy ilyen tranzakciohoz, megveszi a 2. szamu CPU gyartot, es megkapja melle meg az ATi altal hozott szegmenseket is, mikozben az INTEL meg csak gyerekcipoben jar GPU fronton (ha csak nem nyulnak bele a lecsoba, vagy kezenfekvo lehetosegkent nem vasaroljak fel az NV-t), lesz meg par ev amig epkezlab GPU-t csinalnak, epkezlab driverrel.
Persze ez egy 1000 labon allo tortenet lenne, rengeteg befolyasolo tenyezovel, es sajnos a pc piac hanyatlasat elnezve hosszabb tavon meglesznek az ''aldozatai'' is ha valora valik. -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #906 üzenetére
''R600 uses 320 multiply-accumulate (MAC) units which could imply 40 vec4 per GPU and ~800MHz clock.''
Egyatalan nem biztos ez 40 vec4-et jelent
Ezek a hirek szinte megerositik azokat a pletykakat, hogy a Barcelona CPU van az R600 kesese hattereben, arra nem gondoltak, hogy par nagyobb teszt oldalt kiveve, a tobbiek core2duoval fognak tesztelni? -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #907 üzenetére
Ezek szerint tényleg zárt ajtós bemutató lessz.
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #898 üzenetére
Az mas volt, mert a source cikk is arrol irt, viszont itt a source nem ir semmi kesesrol a K8L kapcsan, felreforditas esete forog fent
-
MPowerPH
félisten
válasz
Komplikato #878 üzenetére
Kamu....
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #891 üzenetére
Fuad elhagyta INQ-t, Charlie lesz az uj Fuad, ahogy nezem kb. annyit is ert a temahoz, R580-at ''screwed up'' kategoriaba sorolja
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #885 üzenetére
Nem hiszem barmi erdemleges kiderulne a Cebit-en az R600 kapcsan, meglatjuk
-
JohnR
aktív tag
válasz
Komplikato #880 üzenetére
[link]
Nem tudom, hogy ő volt-e, de amikor ezt láttam már 24,6 k körül járt a csúcs. De ez még nem bizonyít semmit (nem érdemes foglalkozni ezekkel az eredményekkel). -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #885 üzenetére
Hát szerintem amilyen nagyszabású rendezvény a cebit, AMD-ATi mindenképpen villantani akar valamit. Nem tartom kizártnak hogy az ilyen halasztási halandzsák, csak arra voltak, hogy kicsit elaltassák a népet, és mikor eljött az idő, hatalmas meglepetés közepette előhúzzák az aduászt.Tuti kapunk valami kis infómorzsát, vagy esetleg mást is!!
-
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #882 üzenetére
Szerintem az ilyenekkel nem kell foglalkozni nagyon. Ne törje senki rajta a fejét!!
Lehet csak sok hülyegyerek unatkozik. De ha mégsem, úgyis m1, jön ''nemsokára'' a bemutató!! -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #882 üzenetére
Ott buknak meg ezek a dolgok elsosorban, hogy NDA alatt szoktak lenni ezek a szemelyek/studiok, ha igy szabadon irogatnanak egy megnem jelent termekrol, AMD nyakukba akasztana egy zsiros pert.
Masfelol ha igaz lenne esetleg amit allitanak, akkor az AMD-nek a celja a minel nagyobb meretu kiszivarogtatas lenne, igy nem egy fejlesztonel adnanak erre lehetoseget, es foleg nem egy nemet forumon.
Nem mondom nem lehet igaz mert lattunk mar erdekes dolgokat a multban, de kicsi az esely, inkabb unatkozo diakok (vagy egy diak tobb felhasznalo nevvel) osztjak az iget
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Valamint ez a 3.2Ghz nagggyon keves. 3.2Ghz-n meg egy huzott 8800GTX-et sem hajt ki rendesen, akkor megis hogy hajtana ki egy nala elvileg joval erosebbet. Nagyon santit a dolog.
-
Armando_19
őstag
válasz
LOOL!!
Azért ez már durva!!Kinek az agyában születik meg ilyen? 16éves unatkozó hülyegyerek kb aki csinálta!!! -
PPSH
őstag
válasz
azzigen memoriaja 3350MHZ-n
gyorsabban ment mint a processzor orajele
-
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #875 üzenetére
Hát ezzel a te oldaladról megkaptam a választ a kérdésre.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Komplikato #864 üzenetére
Nem tudom ki tákolhatta össze ezt a táblázatot úgy, hogy bennemaradt egy olyan durva elgépelés: ''drangons head''
Biztosan sietett, lejáróban volt az ideje a gépteremben. -
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #856 üzenetére
-
Thrawn
félisten
válasz
Hm. Ezek szerint a földi halandók számára is megvásárolható változaton 2db 6 pines csatlakozó lesz és nem 6+8 tűs
Mondjuk ez szerintem jó hír
A fogyasztás valami eszetlenül sok 180-240W...
-
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #859 üzenetére
nem tom....keverik a sz@rt sztem NV oldaláról...
én még azt is bejelenteném,hogy minden egyes NV chipset lapkára licencet vetne ki az AMD mint Intel -
ftc
nagyúr
válasz
eddig ugy volt,hogy Cebiten bemutatják a vásárlóknak és áprilisban kezdik el forgalmazni
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Komplikato #842 üzenetére
Tudod mit mondok?Ha nincs miről kiszivárogtatni bencsmárkot akkor max fiktív hírekre telik.
Én roppant szomorú vagyok, hogy ez így alakult, de azért még drukkolok, hogy sikerüljön egy hátborzongatóan jó karit összehozi AMD-ATI-nak. Bár nincs más választásuk. Ha ez nem jön össze akkor valami nagy gebasz lesz... -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #834 üzenetére
és ez miért baj?
DX10 nincs sehol sem...működő példányok vannak...Megmerném kockáztatni,hogy raktárokat tömnek meg....vagy az OEM-k kérik először...Esteleg K8L bemutatón sem lenne rosz 2 legyet 1 csapásra....
Továbbra is tartom magam ahoz,hogy Cebiten bemutatják..ha nem is a publikumnak hanem csak a kiválasztott ujságiroknak..illetve a befektetőknek..
a lényeg kib jó marketing megy..mindenki erről beszél holott kártya sincs még.. -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #842 üzenetére
Nem tunik hoaxnak, megbizhatobb forrasok is megerositettek.
Ilyet ne varj az ATi-tol, marketing osztalyon naluk akkor balfekek dolgoznak, hogy a termofoldon megtermett burgony marketingjat nem biznam rajuk, nem, hogy egy milliardos iparaget.
Vallalat vezeto lennek akkor az nv altal valasztott utat jarnam, beta hardver, pocsek vista driverekkel, felhasznalokat meg ''felkoti a gagyajat az nv driver csapata'' szlogennel ellehet intezni (PH cikknek is valami ilyesmi cime volt), ez a fajta strategia vezet eredmenyhez lathatoan nem az amit ezzel az halasztassal okoznak, hogy odadobjak addig is a piacot a konkurencianak. -
keIdor
titán
válasz
Komplikato #834 üzenetére
Hát nagyon szomorú hírek ezek!
Mi van az ATi-AMD-vel?
-
JohnR
aktív tag
válasz
Komplikato #829 üzenetére
Vagy játék, esetleg teszt, hogy tényleg van lemaradás...?
[Szerkesztve] -
udi
őstag
válasz
Komplikato #822 üzenetére
-
válasz
Komplikato #708 üzenetére
Itt egy hevenyészett fordítás:
Az AMD R600 rejtély felfedve
Overdrive, gőzkamrás hűtő és 12 inchesek, üdvözölve legyetek!
Az ATI közelgő R600 rajtját lázas spekuláció övezi és széleskörű zavart okoz.
Az OEM/SI R600XTX verzió képei múl hét végén körbejártak a weben, és sok olvasónk érdeklődött nálunk, mi folyik az AMD-nél?
Először is, a képeken látható NYÁK design azonos a végső formatervvel, és megközelítőleg 9 inch hosszú. Valamint lesz egy speciális hűtő [designed as a one-off].
Most már elárulhatjuk, hogy a kártya, amely web-szerte látható, valójában egy speciális kivitel, amely egyelőre csak egy ügyfél számára készül. Az ügyfél neve Apple, és a kártya Crossfire módban is elérhető lesz.
Bár egyáltalán nincs kétségünk afelől, hogy a Dell XPS/Dellienware és más cégek szintén használni fogják, jelenleg a szép piros hűtő design csak és kizárólag az Apple-é.
Személy szerint nem kétlem, hogy a Voodoo PC szállítani fogja az R600-at saját vízhűtéses blokkal. A cég úgy döntött, hogy használni fogja a gőzkamrás technológiát, vagy az általunk ismert és használt hagyományos hőcsöves koncepció egy 2D verzióját. (???)
A gőzkamrás technológia eléggé jól ismert a CPU hűtés világában, köszönhetően a dán Asetek nevű cégnek, és az ő „VapoChill” rendszereinek, amelyek a CPU-kat a vízhűtés határain túlra hajtották.
Az Asetek készített egy hagyományos VapoChill Micro hűtőt is, és talán tudjátok képzelni az R600 hűtőjét mint egy GPU-hoz való VapoChill Micro-t. Még nem tudjuk, melyik cég fogja készíteni ezt a hűtőt az AMD/ATI részére, de gyanítjuk, hogy csak egy vagy két játékos van a pályán.
A tápcsatlakozó története igen érdekes. Jelenleg valójában egy kivitel létezik mind az OEM/SI, mind a retail/AIB számára, amely 8-pin/6-pin kiépítésű. Használható 6+6-pin konfigurációban, de ha nem dugod be a 8-pin/6-pin-t, akkor az Ati Catalyst meghajtó szoftver nem enged belépni az „Overdrive Zone”-ba.
Igen, jól olvastad – az R600XTX hivatalos túlhajtási móddal érkezik, nincs lehetetlen és korlátozott túlhajtás a partnerek számára, mint ahogy az néhány más cégnél működik. Az órajelek még nincsenek beállítva. Még az AMD is csak néhány nappal a rajt előtt hozza meg a döntését.
A jelenlegi becslések szerint a GDDR-4 típusú memória 1-1.1 GHz-en jár majd (2-2.2 GHz DDR), míg a GPU órajele 800 MHz körül alakul majd. Néhányan 826 MHz-et emlegetnek, de nem vagyunk biztosak benne, hogy az Overdrive meddig megy el. Azt mondanánk, hogy 850 MHz-en nem túlra, de ez csak az én személyes nézőpontom.
A forrásaink szerint az órajel emelés GPU oldalon 10% körül lehet, és 14% a memória részéről, ami egészében nézve 880/2400-2600 MHz lehet. Őrület azt látni, hogy egy 700+ millió tranzisztorból álló és 80nm csíkszélességgel készülő chip ilyen magas órajelen fut, kiváltképp, hogy adottak a G80 korlátai 700 millió alatti tranzisztorszámmal és 90nm eljárással, de ez egy olyan iparág, ahol minden megtörténhet, és meg is történik.
Ezek a becslések az A13 revízióra szólnak. Ahogy jóval korábban írtuk, az AMD/ATI úgy döntött, hogy újratervezi a chipet, hogy néhány, a termékkel kapcsolatban felmerülő problémát kiküszöböljenek. Kiderült, hogy azon problémák miatt mérnököket vontak be, hogy megpróbáljanak minél magasabb órajeleket elérni, és megpróbálják a fogyasztást csökkenteni, amely eléggé hihetetlen most – de még mindig az elviselhetőség határain belüli.
A kártya BIOS-a „okos” – detektálni fogja, a GPU szivárogtatja-e az áramot, és ráadja az energiát, hogy elkerülje a hőmérsékleti vagy elektronikus „eseményeket”. (???)
Tehát, az R600XTX-nak van egy speciális OEM/SI kivitele leginkább az Apple számára, a kiskereskedelmi verziók nem érkeznek vízhűtéssel, helyette az eléggé fejlett gőzkamrás technológiával. A kártyának 8/6-pin tápellátási konfigurációja van, amely használható két 6 pines csatlakozóval – amely esetben elesel az Overdrive képességtől, és kívül maradsz a 225W energia hurkon, éppen mint az Nvidia Geforce 8800GTS. Az R600 kártyák összekapcsolhatóságáról szóló részletekkel a nap későbbi részében még visszatérünk.
Eredeti forrás: The Inquirer [link] -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #688 üzenetére
Kíváncsi vagyok hogy ár/teljesítményben mit fog lépni X2600XT 8600GT/Ultra ellen...Nem tűnik annyira rossznak 200$-os ár.
-
rocket
nagyúr
válasz
Ez a tablazat majdnem mindenhol ellentmond az eddigi pletykaknak, foleg a 128 erdekes xtx/xt-nel, az akar lenni a shaderek szama gondolom, vagy lehet ok mar 2x64-ben szamoljak
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
ha a felső sorba lévő xtx2 egy olyasmi kari mint a 7950gx2.....mekkora lesz az bááázzzzzzzzeg?????
bár nem értem mértnem a csúcs xtxből hegesztenek össze 2-t.....mért a GT-ből...
mind1, láthatólag a srácok le akarják fedni a piacot...
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Komplikato #677 üzenetére
valami olyasmi
XS-en találam az R600 topic-ban..
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #672 üzenetére
Ez mar a retail kartya, marad az arctic style hutes ugynezki, legalbbis ami a kepbol latszik azt sejteti
Ezen is van egy 8 pin csatlakozo.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #669 üzenetére
Volt benne 3dmark2k3 meg 2k5 teszt is, de ott fx55 procit hasznaltak, mar ha persze igazak a tesztek
Lassu ma PH, percekig toltogeti az oldalakat
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #666 üzenetére
Jopofa amikor Fuad fenyezi magakat, hogy ok mar megirtak bizonyos dolgokat honapokkal ezelott
-
keIdor
titán
válasz
Komplikato #658 üzenetére
Rossz nézni, hogy még mindig 64bit-es lesz a középkategória... inkább vitték volna át a Low-End-re a 128bit-et és a 64-et meg hagyták volna a fenébe!
Bár ki tudja... lehet, hogy elég lesz nekik.
-
keIdor
titán
válasz
Komplikato #653 üzenetére
A képek a HWT-ről vannak de a Guru3D-n már elöbb láttam ezt a PCI-E 2.0-ás dolgot.
-
PPSH
őstag
válasz
Komplikato #631 üzenetére
2 to 4GB of memory
WTH?
mennyibe fog kerulni fel milkaba -
keIdor
titán
válasz
Komplikato #617 üzenetére
Csaknem...
-
rocket
nagyúr
válasz
Meglatjuk, remelhetoleg meg1x nem nyulnak melle.
-
ftc
nagyúr
válasz
nem bachatják el az alsó-közép kategóriát megint...ezt ők is tudják.....
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #612 üzenetére
Tenyleg irtad mar, ezt beneztem
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #613 üzenetére
ATi traytools a legjobb ilyen buheralo progi, azt probald meg.
Pl. EATM-et lehet vele ki-bekapcsolni registry buheralas nelkul -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #599 üzenetére
Driverben feltuntek
''R600'' = ati2mtag_R600, PCI\VEN_1002&DEV_9402
''R600 '' = ati2mtag_R600, PCI\VEN_1002&DEV_9403
''R600 '' = ati2mtag_R600, PCI\VEN_1002&DEV_9400
''R600 '' = ati2mtag_R600, PCI\VEN_1002&DEV_9401 -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #588 üzenetére
Erre gondoltal? -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #589 üzenetére
A PCB az OEM verzion joval rovidebb mint a kartya hossza (hutes a hosszu),az egyszeru beepites miatt ilyenek ezek a kartyak, meg azert, hogy ne lehessen meg veletlenul se a szemfules kereskedoknek oket eladni bolti forgalomba, persze lehet hasznalni haz nelkul is mint ahogy sok tuningolo teszi, ugyhogy nekik aztan mind1 lenne
A szallingozo Infok az OEM kartyarol arra enged kovetkeztetni, hogy eloszor az OEM csatornakat fogjak ellatni a kartyakkal, es a bolti verziora meg valoszinuleg meg heteket kell varni amik kaphatok lesznek, magyarul bolti forgalomba nem hard launch lesz. -
ftc
nagyúr
válasz
Komplikato #589 üzenetére
nekem az jön le :
a csúcs karit bedobják a mély vizbe első titoktartás
és alsó,közép kategória felső alsó kategória lesz a 2. dárum
de lehet forditva...az olcsobbal nyit mivel ugyis abból vesznek többet... -
PPSH
őstag
válasz
Komplikato #580 üzenetére
ez a buisness
de amugy az 512MB-ot kell megfizetni azoknal a kartyaknal
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #572 üzenetére
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Komplikato #576 üzenetére
65 nanós R680-as,én ekkor szeretnék váltani Dx10-re!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest