- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Yettel topik
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz randras_83 #47197 üzenetére
ez most annyira nem, sem a tartás, sem a háttér...meg a fények sem.
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
aldebaran
őstag
válasz randras_83 #47195 üzenetére
Bocsi, de olyan a jobb keze, mintha a balból nőne ki...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Balinov
titán
válasz randras_83 #47195 üzenetére
Szuper, sztem jobb is mint az előző, 2 dolog viszont picit zavar. A kéz az árnyékban ill az a két kis zöld bigyó bal közepén a legszelen. Mindig odaugrik a szemem..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Fandango
veterán
Elég lesz a másik topik elemzéséből szerintem. Aki akar oda is rak képet, meg ide is, aztán vállalja a következményeket!
-
kiskami
tag
Itt is meg ott is a jobb képekre is csak elkészítés, kidolgozás szempontjából lehet mondani, hogy "művészi" (=kiváló iparosmunka). Tartalmi szempontból aligha. De nem is ez a cél, meg a csapat se egy (feltörekvő) művészegylet.
-
torzo
őstag
Egyike a kedvenceimnek. Mármint a madárkák közül.
@kiskami: A művész fotográfusoktól fog el leginkább az émelygés. Bár igaz, manapság mindenki művész. Már az iskolában is tanítják!
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz fattyu #47188 üzenetére
jaja.
egyébként amott régebben nekem csak az elszállt, pökhendi stílussal volt bajom, ahogy írkáltak sokan.
Nem a véleménnyel. Nem tudom, kiknek képzelték sokan magukat, a kritika jogos, na de a stílus, az hót szar volt. Nem kell lélekápolni, de le lehet írni normálisan is, oszt joccak. sztem ebbe fulladt bele a topik.
A kezdőkben sztem ez teljesen vállalható, ami most megy, vélemény van, némi irónia, és nem kell sértődni, nem kell az egónak az egekben lenni.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
belovary
senior tag
A tanárom is az MTI -nél fotóriporter, na meg 150 milliárd éve fotós ugye, hááát még olyan kép nem volt, amire azt mondta volna, hogy ez igen. Volt olyan, amire azt mondtam, na, ha ebbe is talál valamit, akkor benyalok. Simán, nem is egy dolgot. Az a baj, hogy utána átgondolva igaza van...
Ráadásul neki is rengeteg képe van ami nem okés... egyszer ezt szóvá tettem, és azt mondta rá, hogy igaz... na látod, már mennyit tanultál... Köcsög... Jó fej amúgy. Ezzel csak annyit akartam, hogy lehet ő is sok olyan fotót készít ami kuka, de attól függetlenül kemény szinten tudja a szakmát, nem kell mutatnia egy képet sem.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz marcitp #47187 üzenetére
nem vitáztam csak mellé tettem azt ami itt van.
ugye itt is sokszor megkaptuk hogy köcsögül keményen van kritizálva. Szerintem nem azzal van a baj.
hanem itt válogatás nélkül van megmondva egy képről ha szar és nem érdekel ki töltötte fel. Másokat se nagyon max finomabban fogalmaz.
Odaát meg az ment hogy ha valaki merte mondani egy gyengébbre hogy szar akkor aztán közös erővel ugrott neki a babaolajos banda. szokásos mutass jobbat meg hogy ha már kritikát írsz mutass képet meg mittomén.
agyam megáll. filmkritikusok se rendezők se színészek. ételkritikus se séf.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz marcitp #47185 üzenetére
fura. nekem az jött le hogy kemény kritika megy ott is itt is.
Csak itt a kemény mag is egymás képeire is keményem megmondta a frankót ugyanúgy ahogy a betévedőkére.
odaát meg egymás @szát azt babaolajozgatjuk, akkor is ha szar kép mindenki mást meg szétcincálunk.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
marcitp
őstag
Régebben brutális osztások mentek a haladòban. Akkor nagyon úgy tünt, van egy kemény mag aki bírál elég szar stílusban, aki betéved, annak jaj. Aztán ez lecsengett, azòta vhogy nem talál magára a topik.
-
copass
veterán
válasz randras_83 #47182 üzenetére
az a szomorú hogy komolyan elhiszik magukról hogy ez már a nagybetűsművészet.
ez történik akkor amikor valaki elér arra a a szintre. amikor már annyira sok a pozitív visszacsatolást kap (jellemzően fizetős ügyfelektől, nem a szakmától) hogy már elhiszi hogy minden jó lehet amit kiad a keze közül..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Muerte68
addikt
válasz copass #47181 üzenetére
+1 azt a topicot is nézegetem-nem nehéz az aktivitás miatt -vannak nagyon jó képek de pld nemrégiben volt olyan túlhúzott HDR-hogy csak néztem
Amúgy torzo simán beférne oda de jó itt is hogy lássa az ember mi volna cél
Zilko87 jó képek tetszik a perspektíva kár a fényekért de amúgy jó[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
copass
veterán
válasz Fotonhámozó #47176 üzenetére
haladóban azért előfordulnak olyan képek is amit itt szétkapnak 1 mp alatt, csak ott nem merik, plusz belemagyarázás hogy ez művészet. az árnyéklapítás b+! az hát...persze!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
marcitp
őstag
válasz Fotonhámozó #47176 üzenetére
Na meg oda hogy' írjon véleményt, aki ide kèpel, de van észrevétele? Sehogy leginkább, nem?
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz belovary #47175 üzenetére
Torzónak teljesen igaza van a zárt csoporttal kapcsolatban. Plusz fikázzhura hajazó klikkesedés/körbenyalás is észrevehető, mert van abban a csoportban pár olyan kép, ami itt kapna a kritikát, de ott agyon van sztárolva.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
belovary
senior tag
Most nem azért, de a haladóban is nagyjából ugyanaz a légkör van mint itt...
De ezeket a képeket tényleg bűn ide tenni... -
torzo
őstag
válasz *Ropi* #47172 üzenetére
Volt már itt erről szó. A haladó eléggé zárt csoportnak látszott, a bemerészkedés többnyire lesajnáló kritikákkal zárult. Így aztán szerintem a többség úgy látta, az egy kerülendő vidék. Én legalábbis.
Ez meglátszott abban is, hogy totál behalt egy ideje.Itt a kezdőben veszett nagy a pörgés és akadnak itt is igen jó fotósok. Néha hígul a színvonal, de hát azért kezdő, nem?
Jó(jobb) nekem itt!
-
NGA
addikt
Bár ez egy családi fotó, de megtetszett, ahogy a kilátó lépcsőjén ücsörög.
-
szecsgeri
tag
válasz Zilko87 #47168 üzenetére
Az első bejövős, csak annyi hiba van benne (szerintem), hogy a pacit a bal oldalra kellett volna komponálni.
A második is jó lenne, ha a vezeték nem lenne benne, illetve a fehér paciba nem zavarnának bele a fák. Még esetleg egy még lentebbi perspektívát is elbírna, úgy lehet még ütősebb lenne. A kemény fények ellenére tetszenek a színek.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
szecsgeri
tag
válasz Balinov #47165 üzenetére
Köszönöm az elismerő szavakat!
A medúzák pedig a koszok(?) ellenére is fantasztikusan szépek! Nagyon jól mutat rajtuk ez a fény.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
Balinov
titán
válasz szecsgeri #47164 üzenetére
WoW! Nagyon adja a Tejut, meg ugy is, hogy az a lakott terulet fenyszennyezese is ottvan, de erosen kompenzal! Jomagam meg nem jutotam tejut,a star trail fotozashoz eddig, de amiket kepeket nezek, azokon egy jellegzetes targy (szikla, fal,stb) elegge fel tudja dobni a kompot!
Csillag ment ra flickeren, mert szerintem siman megerdemled!
Hamar egy hsz.
Koszonom a visszajelzest a hosszu zaridos folyos kepekhez. A fasnal tenyleg hulyen komponaltam, a minimum az lett volna hogy benne van az egesz fa, hamar az egyik fo tema epp az. Fattyu, a harmadik szolid szineit jomagam sem ertem. Mostanaban elkezdtem hasznalni LRCC-ben az Adobe standard helyett a Camera neutral profilt, meg szinhelytelen szar kijelzos T420-on is kiegyensulyozottabnak tunik a zold es a sarga. Ezentul megjobban figyelek ra.
Ezt meg inkabb erdkessegbol dobnam be. Sigma Art 30/2.8-al meg decemberben, sotetitett helyen, vaku nelkul, osszekoszolt, karistolt uvegen at.Egyszeruen hihetetlen a Termeszet, hogy egy nyavalyas meduza, ami 3-4 centinel nem no nagyobbra ilyen szep tud lenni, plane ilyen mesterseges vilagitassal. 3 kepet tettem fel most, akit erdekel lapozzon elore/hatra.
Te Aptyuk, benne leszunk a kékfényben!
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
szecsgeri
tag
Sziasztok!
Nagyon rég posztoltam már képet, de szerencsére minden nap felnézek és jobbnál-jobb képeket látok!
Tudom zajos, meg nem az igazi, de az egyik kedvenc témám:
Viszonylag tiszta idő volt, egy kis párát leszámítva. Úgy nézzétek, hogy Debrecentől 10km-re lőttem a képet...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Analóg géphez nem tettek még föl érzékelőt+kijelzőt, amin látható lenne a hisztogram?
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Balinov
titán
válasz fattyu #47146 üzenetére
B+, eloszor felrenyeltem a kv-t, aztan meg kikoptem a billentyuzetre. Most torolgethetem napestig
copass: ezert is imadom az EM5/EM1, EVF-ben, LV-ben real time hisztogram. Most mar csak ertelmezni kene tudni
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz Fotonhámozó #47157 üzenetére
Jó kis sorozat kár a pipacsokért R.I.P.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
-
copass
veterán
válasz Fotonhámozó #47154 üzenetére
persze ez alap, nekem az ML úgy van beállítva hogy mutatja egyből a képen hogy milyen a hisztogram és mennyivel lőttem felé. ennyire pont elég is. utómunkában többet használom!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
marcitp
őstag
válasz Fotonhámozó #47154 üzenetére
Na végre, megvan, ki az innen <-Y-> néven a flickr-en.
grat a pipacsokhoz is!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz copass #47150 üzenetére
Ezért is nagy segítség a digigép, erősen ajánlott a helyszínen csekkolni a hisztogramot. Rosszul beállított LCD fényerő esetén sok utólagos bosszúságtól megóvja az embert.
(ok, analógnál nincs színes LCD kijelző, nincs ilyen gond)Ennél pl. hisztogram alapján (is) teljesen egyértelmű volt a helyszínen, hogy egy expóból nem fog menni:A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
marcitp
őstag
válasz marcitp #47151 üzenetére
kieg:
Ja, emlékszem... akkoriban piszkáltunk, rakd már fel vmi normálisabb helyre, a minőség valamennyire mindig lehúzta a képeidet. Volt, hogy beraktál egy kafát, és a kép érdemei mellett/helyett ment a "savazás" a minőség miatt.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
torzo
őstag
válasz KelemenUhr #47141 üzenetére
Jól megérezted a lényeget. Most is büszke vagyok erre a munkára. Amúgy pályázatnyertes fotó volt.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz Fandango #47143 üzenetére
Kedves fórumtársak! A képek 90-95%-a itt kezdett a kezdőben. Nekem most is ez az első mérce!
Néha nincs reakció, máskor alig, időnként viszont nem kevés.Néhány hete szoktam rá a juzaphotora, az egyik topiktárs javallatára. Nagyon köszönöm még egyszer, mert ilyen színvonalas oldalt eddig nem ismertem.
Még egyszer köszönöm a dicséreteket, javaslom, ti is regisztráljatok ide! Nagyon sokat lehet itt tanulni!
[ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
Nagyon jól elkapott pillanat, viszont az albumban lévő fotók közül akarva-akaratlanul a sokmadaras ff-nél ragadtam le, iszonyatosan bejön az egyszerűsége meg a hangulata.
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
torzo
őstag
válasz Csari93 #47133 üzenetére
Szerintem ez nem szól az ellen, amit írtam. Az analóg korszak utolsó évtizedeiben a kidolgozó laborokban (FOTEX) a színmesterek hisztogram alapján dolgoztak. Dolgozhattak. Ezt hallottam több előadásban olyanoktól, akik már évtizedekkel ezelőtt a fotográfia mesterei voltak.
Az analóg technika is használhatta a hisztogramot, miért ne használhatta volna? Digitalizálás, mint segítő eljárás, akkor is létezhetett.Nem tudok és nem is akarok tovább érvelni, mert én az analóg időszakban kattintós fotós voltam, semmi egyéb.
És a tanácsom sem egyéb, mint, hogy az utómunkában a hisztogram értő használata nagy segítség.
Részemről over.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz Csari93 #47133 üzenetére
Saját filmes emlékeimből úgy ment a dolog hogy szemre képenként csinálták-amikor bejöttek az autómaták akkor a gép átlagolt és a kezelő javíthatott rajta-de nem igazán tudom honann lett volna hisztogram a filmen.
Lehet hogy tévedek anno sokat fényképeztünk filmre de hisztogramot nem nagyon halottam emlegetni.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Csari93
aktív tag
Azért ez eléggé mellément. Ha végigolvastad ezt a pár sort amit hivatkoztál, láthatod hogy itt a hisztogramra, mint grafikus ábrázolási módszerre vonatkoznak a sorok, a kérdés pedig nyilván az volt, hogy a film előhívásakor a fotográfus honnan a bánatból látta a produktum hisztogramját.
Bár nekem nincsen releváns tudás a birtokomban a témában való nyilatkozáshoz, az én keresésem ezeket a sorokat eredményezte, aminek az ellenkezőjét én sem tudom a gyakorlatban elképzelni:"A képek helyes megvilágítása ellenőrzésének hatékony eszköze a hisztogram, amit eredetileg az USA hadiipara számára fejlesztettek ki (az önmagukat irányító rakétákban a fedélzeti kamerák képeinek automatizált értékeléséhez), és a digitális fényképezéssel került a fotográfia kelléktárába."
http://www.fotoagora.hu[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
torzo
őstag
válasz copass #47129 üzenetére
"A hisztogramok először William Playfair skót mérnök és közgazdász 1786-ban megjelent The Commercial and Political Atlas című művében bukkantak fel. Ő vezette be korábban a sor- és a tortadiagramot is. 1833-ban a francia André-Michel Guerry hisztogramokkal jelenítette meg az adatokat. Adolphe Quetelet belga statisztikus és szociológus 1846 körül továbbfejlesztette a hisztogramot. Magát a hisztogram(historical diagram) szót először Karl Pearson angol matematikus használta 1891-ben az előadásain, és 1895-ben a mai jelentésében vezették be."
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
Érdekes téma mindig ez a hisztogram figyelés, kis túlzással mondhatom, hogy nincs olyan hogy "jó" hisztogram. Van egy kép, van a fejemben egy elképzelés és amikor a kettő kombinációját kigyúrom a gépen, akkor ahhoz van egy hisztogram, amin látni lehet dolgokat ennyi. Én kép alapján tologatom a csúszkákat, persze ránézek a hisztire, ha éppen úgy jön ki.
https://www.flickr.com/randras83/
-
torzo
őstag
-
torzo
őstag
BW konverzióról, utómunkáról volt szó, és még a helyes expo-hisztogram kapcsolatát kevertem ide.
"Alapvetően tök jó dolognak tartom -rengeteget tud segíteni technikailag- főleg ha érted is de ettől még nem fog senki jó képet csinálni..de ettől még nem fog senki jó képet csinálni.."
Állítottam én az ellenkezőjét?
Erről a korrelációs tesztválasz verziók közül a B jut eszembe. Első rész igaz, második rész igaz, összefüggés nincs.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Hogy, mennyi pro kontra cikket olvastam és videót néztem meg hisztogrammal kapcsolatban.. onnan, hogy anélkül nem lehet élni addig, hogy sohasem használják. (Mindkettőnél volt "profi" híres fotós.)
Alapvetően tök jó dolognak tartom -rengeteget tud segíteni technikailag- főleg ha érted is de ettől még nem fog senki jó képet csinálni..Apropó cikk a színekről fekete fehérben..
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
torzo
őstag
válasz Terapeuta #47104 üzenetére
Igazán jó szándékkal és nem kioktató céllal mondom. Olvassatok már egy kicsit! David Prakel könyveit rendesen, végig! Érteni kell a hisztogramot és változtatásának következményeit. Az utómunka során is állandóan a hisztogramon legyen a szemed, mert ha csak a képet nézed, egy idő után már képtelenség a helyes irányba alakítani.
Sőt! A hisztogramot már a helyszínen is skubizni kell, hogy az expozíciód helyes legyen. Minél frankóbb a helyszíni hisztogram, annál kevesebb utómunka szükséges.
És persze jó tudni, hogy melyik színnek melyik szürke árnyalat felel meg, ez a BW konverziónál talán a legfontosabb.[ Szerkesztve ]
-
Terapeuta
őstag
válasz Fandango #47109 üzenetére
Igen, de leginkább azt, hogy mit és milyen sorrendben.
Az a bajom magammal, hogy kicsit úgy működöm, mint az autó fénymérő: szürke 18%-ra egyenletes "tónus" oszt jó napot. Így szép szürke lesz az egész
A FF képeknél viszont ez csak ritkább esetben játszik, a nagyja valahol valamiben túlhúzott, ráerősített (kontraszt, bebuktatott fekete, csúcsfények erősítése...vagy pont ellenkezőleg).
Ebben viszont nincs kialakult ízlésem, nem toom hol a határ....
De az is lehet, hogy teljesen rosszul gondolom.Pl tetszik:
[link]
Nem FF de tetszik[link]Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
-
Fandango
veterán
válasz Terapeuta #47104 üzenetére
Van egy pár presetem amit alkalmazni szoktam (természetesen a képhez igazítva mindíg), ezekből van ami saját, van amit valahonnan szedtem, és van ami kombináció.
Próbálok úgy fotózni, hogy kb valami koncepció már legyen, hogy ebből mit lenne jó viszont látni kész képként, aztán ez a monitor előtt kiderül, hogy sikerült e. De van, hogy csak otthon látom meg a képben azt ami ott a helyszínen eszembe se jutott.
Műhelytitkot nem szeretnék kiadni. -
Terapeuta
őstag
válasz Fandango #47095 üzenetére
Szia,
ha egy képnél kicsit részletesebben leírnád, mit csinálsz, esetleg miért, azt megköszönném én is (szerintem többen is). Nekem sosem jönnek ki ilyen huncut módon az árnyalatok, mint Nálad...
Nézegetem a YT csatornákon az ilyen tartalmakat, de...akkor is lapos lesz a saját[ Szerkesztve ]
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Terapeuta
őstag
válasz randras_83 #47089 üzenetére
Nem dobja fel semmi a képet...mondjuk a vonalvezetése sem tökéletes, a szándék viszont látszik.
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Muerte68
addikt
válasz bandhajon@ #47097 üzenetére
Próbáld ki a Silver efex-et elég sokféle kidolgozást ki tudsz próbálni vele plusz még filmes hatásokat is rakhatsz rá
-
marcitp
őstag
válasz KelemenUhr #47100 üzenetére
Nem ismerem ezt a szobrot, de határozott és szép női vonalak vannak, lehet ütős/erős kontraszt azzal, amit kitaláltál. Lehetne sziluettre is menni.
Meg pl (ha békén hagynak) esetleg fényfestéssel kiemelni dolgokat pl ff-ben. Hosszú záridő, de szűk rekesszel pl, hogy minden bebukjon, csak az látszódjon, amit megvilágítasz, pl egy zseblámpával, és szinte csak élek látszódnak, meg a bebukott arc. (pad, lábak, kalap, arc, szinte egy-egy ív, vonalak.... fénnyel meg játszahatsz, mi mennyire legyen hangsúlyos )
Szerintem rengeteg lehetőség van, csak ötlet kell hozzá, mit akarsz megmutatni.
Nekem az alap koncepció is tetszett már, amit mutattál, csak kicsit másképp. Lehetne ebből elég zorall képet is, csak kevés vagyok hozzá, hogy igazán jó tanácsot adjak. a fenitek csak tipp a gép elöl.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest