- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Én mindenképpen okos töltőt vennék, ami lemeríti az akkukat, mielőtt elkezdené tölteni.
A linkelt töltők úgy tudom, nem képesek erre, szóval nem a legjobb.
Használható, de itt senki nem javasolja. Ennyi erővel bármi gagyit vehetsz, vagy épp használod amid van. Nem tudom pontosan milyen, olvass vissza ezügyben, volt róla szó tuti.
(Bár ha az a méregdrága baromi gyors uniross a 4 hozzá való akkuval, na arról van tapasztalat, fotó osztályon, soha az életben nem voltak használatra készen az akkuk, szét sütötte a hozzá valóakat. De majd megmondja, aki alaposabban tesztelte ezt.)Attól, hogy azokhoz az akkukhoz adják, még nem lesz hozzájuk a legjobb. Egy jó töltő mindent jól tölt fel, jobban kezeli, mint ezek a gagyibbak.
Nem hiszem, hogy akkora kiadás lenne egy jobbat venni. DX-es vagy az IPC-t. A külföldi vásárlástól félsz?Ebay-en vagy DX-en olyan 2500 Ft a 4 eneloop akksi. Ha ritkán és keveset fotózól, szerintem is ez a jó választás.
-
szaszlaci
addikt
Szervusz!
Az elemeket még jó hogy hamar meríti. Nekem is ilyen gépem van, akkut használj! Én ritkán vakuzok, erősen 500 kép felett szokta bírni, ráadásúl manuálisan használom.
2-es, normális töltőről nem tudok, de ha van is, nem valoszínű, hogy nagyon olcsóbb lenne.
Gondolom az ára miatt kellene ilyen. Miért nem jó, amit pár hozzászólással feljebb ajánlottam? Nekem abszolút bevált, eneloophoz is. 2700 Ft, postával. -
Kernel
nagyúr
Ezek a töltők három fő kategóriába sorolhatók, ami általában kitalálható a töltőáramból is.
Main Features:
Uniross X-Press 150 charger for Ni-Cd and Ni-Mh Batteries.
Supplied with four AA Ni-Cd 800mAh batteries.
Charging current : 50mA for AAA, 150mA for AA 11mA for 9v .Ez egy (általam) közepes áramú kategóriába sorolt töltő, melyek jellemzően biztonsági időzítővel vannak ellátva.
A töltési időt a megadott áram és kapacitás alapján a felhasználónak kell kiszámítani, vagy a mellékelt táblázat alapján megállapítani. A töltést manuálisan kell megszakítani.
A biztonsági időzítő feledékenység esetén egy fix időpontban lekapcsol. Ezt a megoldást az teszi lehetővé, hogy ilyen közepesnek mondható áramon némi túltöltést még elvisel (elfűt) az akku, elvileg károsodás nélkül.
Kisáramú töltőknél nem szükséges kikapcsolás, mivel nem képesek túlhevíteni az akkut, nagyobb áramokon pedig (400-500 mA és felette) töltésvége érzékelő nélkülözhetetlen, mivel az akku másképp túlhevülne.
----------------------------------------
Illetve kénytelen vagyok szerkeszteni, 150 mA elég kevés, inkább 200-250 mA-nél szoktak kezdődni a közepes áramú töltők. Akkor viszont esetleg időzítő sincs benne, pontos információt nem láttam róla.
-
And
veterán
Általánosságban: amelyik töltővel lehet a szokásos mai NiMH-akkukat tölteni, azokkal lehet az Eneloop-ot (meg a többi, hasonlóan alacsony önkisülésű fajtát) is. Ebben nincs különbség, az Eneloop ugyanúgy NiMH, csak valamivel kisebb a névleges kapacitása, mint a kétezer-párszáz mAh-s hagyományos NiMH-típusoké, de ezt a kisebb töltésmennyiséget jóval tovább megtartja. Ettől különleges. A leírása szerint kerülni kell a normál töltés utáni kisáramú csepptöltését, mert nincs rá szüksége, de rövid ideig csepptöltve biztos nem lesz baja. A töltő, amelyet linkeltél, egy sima normál (leírása szerint 18 órás) készülék, és a csepptöltési képességét sem említik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 33 f1.4 + 25 f1.8
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest