Új hozzászólás Aktív témák
-
tothd1989
tag
válasz
Ammonita6 #2171 üzenetére
1:1 programozásra egyik gpt sem alkalmas, de egy jó társ egy másik, direkt programozásra kihegyezett model mellé. Claude 3.5, 4 ami nagyon jó, az említett gemini 2.5 is jó lehet, bár azt még nem próbáltam. Cursorban mindegyik benne van, szerintem jobban megéri, mint egyesével feliratozni a modellekre. Apropó, kontextusba került a céges kód, a cursor nem tanul a kódodból ha beállítod privacyt (a szerződés szerint, aztán kérdés ez mennyire valós).
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Ammonita6 #2174 üzenetére
> o3, mert olyan szinten kutyulja össze a python verziók inkompatibilis részeit,
python-al kevés a tapasztalatom;
Van sok kis apró trükk, amivel lehet pontosítani a kontextust
( pláne, hogyha negadod, hogy az adott python lib - milyen függvényeket ismer - mert az LLM-nek se árt valamilyen sugás/cheatsheet )de én egyre inkább az ágensekben és az elmentett tapasztalatokban bízom.
a claude-code -nál ha valamit javasol és kipróbál, de nem sikerül és látja a hibaüzenetet .. akkor azt javaslom, hogy összegezd amit tanultál ebből és mentsd el a memóriádban.
és akkor legközelebb már ezt is figyelembe veszi.
a gemini-cli -it is érdemes tesztelgetni - mert
- az még ingyenes ( ha van egy google -ös accountod , pl. e-mail cím , akkor nem gond )
-de annyira friss - hogy annyira túlterhelt, hogy állandóan lelök a jobb modellről ( gemini-2.5-pro )
- még annyira új ( és egyenlőre a claude-code kicsiszoltabb - de persze az nem ingyenes )
- ráadásul most még nem lehet használni privát/céges kódokra, mert felhasználják a traningre ... ( persze nem sokan olvassák el az apróbetüt )
- amúgy bármilyen github-on található open source kód - ra ideális már most is.és akkor még ott vannak a dokumentációs MCP -k is, amelyekel okosítani lehet az Ai-Agens-t.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Ammonita6 #2171 üzenetére
> ChatGPT 4.1-ről, programozásra ?
az aider benchmark szerint - programozásra:
az : o3, o4-mini-high -t érdemes, használniönmagában a gpt-4.1 - érdekes lehet elemzésre nagy kódbázisnál,
és az elemzés eredményéből - utána az o3 -al - generáltatni a kódot.
a "4o" - pedig - manapság már elavult programozásra.
annál még az o4-mini-high is sokkal jobb.> a chatablak egy idő után folyton lefagy
> és ezen a böngésző újraindítása sem nagyon segít.
Szerintem 3-4 -et érdemes kérdezni, azután érdemes új session-t nyitni.
A böngésző - helyett pedig próbálhatsz valamilyen Visual Studio-s bővítményt.
vagy agens-t.Én az utóbbi időben én kezdek átszokni a
- claude code -ra és a gemini - cli -re. ( És javaslom mindenkinek ! )vagyis ha komolyan tolod, akkor érdemes kipróbálni a coding agenseket.
- claude-code
- anon-kode
- codex
- opencode
- ampcode
- gemini
- ...----
Aider benchmark - ban látszódnak a modellek képességei
( persze más benchmarkok is vannak )
https://aider.chat/docs/leaderboards/
gemini-2.5-pro-preview-06-05 (32k think): 83.1%
o3 (high) + gpt-4.1 : 82.7%