- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
venember
tag
arról, hogy hol miért nincs ADSL:
- ami nem MATÁV terület, ott nincs mit tenni, aztán
- ezt kell tudnia a központnak (kell bele egy DSLAM, ettől most tekintsünk el, hogy mi, de jó sokba kerül és nem 1 perc a telepítés), ezerrel csinálja a cég, csak sajnos így bír haladni :((( -
venember
tag
nagyjából egyetértek veled, néhány észrevétel azért
- ugye megrendelésre kellene dolgozni és egy alközpont vagy koncentrátor család kiépítése és az optika odáig elvitele (sok helyre) nem két fillér és mondjuk csak a lakótelep közepén vagyunk; ezek után kéne elvinni az egyéni előfizetőkhöz a mit is? hát a rézkábelt! legfeljebb nagyobb a sávszélesség, mint így; van fogalmad arról, hogy ez mibe kerül?
- sajnos a MATÁV policy-je még 1-2 évvel ezelőtt is a telefóniára épült (ne kérdezd, miért), aztán észrevettük, hogy van mobil, meg konkurrencia és most kezdünk ezerrel nyomulni mindenféle nem telefonos termékkel, de ez még mindig kevés
- aztán meg az üzleti szolgáltatások (a nagy előfizetőknek) vannak előnyben (de ezt mindenki így csinálja)
- muszáj olyan termékeket/szolgáltatásokat kihozni, amelyek meglehetősen egységesen a teljes MATÁV területen értékesíthetők, mert nem lehet mindenki egyéni igényeit kielégíteni (sajnos még nem tartunk ott)
összefoglalva, egyetértek veled, hogy az adathálózatok felé van a kitörés, csak nincs mindenre pénz meg erőforrás... a hordozónál meg a réz rendelkezésre áll (már ahol) -
venember
tag
hali!
http://www.adsl.matav.hu/muszaki2/muszaki2_1.htm
hát ez egy technológia...
én ebből (a szövegből) azt szűrtem le, hogy van közvetlen szélessávú ATM hozzáférési lehetőség is, nemcsak a központban lévő DSLAM modemmel Ethernet interfészen, de még életemben nem hallottam róla...
ha gondolod, megkérdezhetem..., beleértve az üvegszálat is :) -
Den
veterán
Igen azt tudom hogy elméletileg lehetne gyorsabb, csak az nem adsl lenne. Én sem értem miért nincs gyorsabb net optikán, ezért írtam példának az isdn-t ahol szintén lehetne gyosabb átvitel van is a szabványban ilyen csatorna, mégsem elérhető
a pdf-et már vagy két éve töltöttem le, asszem a microsofttól, de nem vagyok biztos benne. -
Den
veterán
Akkor az egy nagyvonalú szolgáltató, pont tegnap katam meg az enternet rdsl megrendelő lapját, azon ez áll:
''A kedvezményes áron megkötött, határozott időre szóló előfizetés lejárat előtti előfizetői felmondás, vagy előfizetői érdekkörben felmerülő ok miatt a szolgáltatói megszüntetés esetén az előfizető kötelezhető a szerződés lejártáig hátralévő időszakra fennmaradó előfizetői díj a szerződés megszűnésekor, vagy felmondásakor egy összegben történő megfizetésére''
Az axelero adsl megrendelőjében is egy ilyen szöveg volt. -
Den
veterán
Amennyire én tudom adsl nem megy optikán. Volt egy több mint száz oldalas pdf-em a dsl hivatalos speckója, csak valahova elkavartam, de azt átböngésztem és a lényeg az volt hogy ezt direkt a rézdrótos telefonra találták ki. A lényege hogy az előfizető és a központ közötti vezetéket hasznája csak. Tehát ahol bejön a kábel a házba ott is egy splitter, meg ahol a kábel bemegy a központba ott is egy splitter, 3.3 khz alatti tartomány lakásban megy a telefonhoz, a központban megy a magába a kapcsolórendszerbe, a 3,3khz feletti rész meg mindkét oldalon egy egy dsl modembe. Azaz a két modem közt csak a drót van ezért lehet nagy az átviteli sebesség, egész addig ameddig a kábel engedi. Maga az átvitel amúgy atm protokolon alapul, szóval semmi kuriózum, a dsl attól dsl amit az előbb leírtam.
Ha már tudtad akkor bocs :DDD
Én egyébként azt nem (teljesen) értem, hogy isdn-en miért csak 128 kbit a legnagyobb sebesség, hiszen a szabványban a H csatorna lehetővé tenne 384 kbps-t is.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest