- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
venember #171 üzenetére
''- ugye megrendelésre kellene dolgozni és egy alközpont vagy koncentrátor család kiépítése és az optika odáig elvitele (sok helyre) nem két fillér és mondjuk csak a lakótelep közepén vagyunk; ezek után kéne elvinni az egyéni előfizetőkhöz a mit is? ''
még mindíg két dologról beszélünk...
van a lefedettségi térképen szép sok sárga folt, hol ''optikai előfizetői hálozat, adsl szolgáltatás nyújtása műszakilag nem megoldott'' szöveg van írva.
én azt mondom, ezen a területen miért nem lép a matáv, ne mazt, hogy húzzon optikát!
így már okés?
és erre mondtam, hogy azon a területen sem hiszem azt, hogy a lakásig otika jön, hanem már kiépített alközpontig megy az optika, és onnan réz.
mint ahogy sok helyen a váci úton, a házakban látom, hogy van egy barom nagy matáv feliratú doboz, abból pedig csatorna, és lakásonkéntr egy kisebb, kb 8x10x20cm-es dobozka, onnan meg a normál rézér megy fel. -
biker
nagyúr
válasz
venember #167 üzenetére
itt nekem még mindíg az a fenntartásom, hogy:
rézérpár: közvetlen kontaktussal, gondot okozhat a beázás, rossz kötés, stb. ugyebár ráteszik a nagyfrekis jelet, és kész. itt meg leszűrik, kész.
optika: nyilván nem a lakásig húzzák az optikát, tehát van a központ/alközpont között egy optika, ahol van mondjuk 10szál, hogy lehessen fejleszteni, mert 1szálon kódolva párezer slőfizető kiszolgálható... mellé a maradék szálon miért ne lehetne mást is nyújtani?
mert biztos, hogy:
- nem egy szál megy a központo között, mert azt gáz szerelni...
- nem előfizetőnként egy szál megy, mert értelmetlen.
- valahol a kettő közt ....
de biztos van elég tartalék benne.
ha egy rézérpáron megoldják, akkor egy optikán, ahol a sávszélesség, zavarállóság többszöröse, miért nem?
az amit ott leírtak, nem ütközik akadályba itt sem.
adatot kell továbbítani. ha kell, rézen, ha kell üvegen, ha kell szénrúdon, vízen, vason.... -
biker
nagyúr
egy optikai szálon hány 3.3khz-es jelet lehet elvinni?
baromi sokat, kódolva akár mégsokkaltöbbet, tehát nem ez a magyarázat.
ez nem megoldhatatlan, hanem drága, szerintem.
ugye 3.3khz-en, vagy felette valahol jön egy jel, ez a hordozó, amit le kell szedni. ugyebár nem a teljes sávszélességen jön a jel, 3.3khz-gh-zig, tehát pl 50khz-enként (ami elég durva szélesség) mondjuk 100vonal egy szálon.
miért ne?
ezt a pdf-et hol lehet amúgy szerezni? -
biker
nagyúr
a szerződésben az van, hogy rendes felmondással élhatsz, de ki kell fizetned minden kedvezményt, amit kaptál a 3 évre, nem a teléjes díjat:
- bekötési díj, ha nem kellett fizess
- havidíjkedvezmények ( ez a gáz, mert pl 2évre van ahol 5ezerrel kevesebb havonta, mint határozatlan esetén)
- 1-2 havi díj felmondási idő címén
ez kb 30-60 ezer lehet.
na most ha megéri, mert konkurrencia pl adja 4ezerért, miért ne?
mondjuk van egy éved hátra, havi tízzel, ez 120ezer lenne.
felmondod, fizetsz 50-et, meg az ujnál havi 4-et, 48ezer, már megérte, hacsak picivel.
ha megbulizod, még jobbban kijöhetsz.
ez csak egy gondolatmenet volt... -
biker
nagyúr
tényleg, nem is minden szolgáltatónál egyforma ez a térkép, ha jobban megnézem...
-
biker
nagyúr
válasz
venember #138 üzenetére
várom azt a pontos keresőt, mert az a féléves térkép nagyon gáz egy nagy cégtől :))
semmi konkrét megjelölés, útak, utcák szerinti kellene.
más, vénember!
miért nem tud a matáv optikán adsl-t adni? nagyonnagyon drága lenne a fejlesztés?
maga a technológia elmenne optikán is, mint most a hang is elmegy, meg van optikai háló is, csak kellenének nagy mennyiségben gyors, drága optikai/digitális jelátalakítók? nem? -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
ha ez komoly, akkor http://www.smilies.org/basesmilies/grossecolere.gif
ha nem, akkor :DDD
de ha komoly, akkor miért jó neked, hogy ingerled a népet avval, bebebeee, nekem ingyen van...
ez elégít ki?
szerinted ez jó annak, akik pl. 2-3 hónapot várnak, aztán meg fizetik a 10-15ezreket, erre ideállsz, és azt mondod, bazzeg, nekem ingyen van...
neked sem esne jól fordított esetben, nem? -
biker
nagyúr
na kérem, helyzetjelentés:
10 nap.
szolg: Externet, innen is puszilom a kis buksijukat! -
biker
nagyúr
mennyi nyugodt ember, holgy tudtok ennyit várni?
én már ajtóstul mennék be a második hónapban :) -
biker
nagyúr
válasz
gyimo666 #102 üzenetére
ne várdd meg. telefonálj
ha elég kitartó vagy, akkor az 1212-ről adnak egy számot, ahonnan még kitartással 2-3 helyre átraknak, a számot persze nem árulják el, mert ne zaklassák őket, és ha foglalt.... előlről
ha télleg jönnek ma megbeszélt időben, akkor 10nap lesz postával együtt.
úgyhogy telefon ezerrel!!! -
biker
nagyúr
hát feladtam jan14, visszaigazolták jan 18, aztán hívtam matáv, onnakapcsoltakonnantovábbkapcsoltakonnantovábbkapcsolatk
mire lett egy hely, ahol egyeztettünk, és elvileg 23.-án 2-4között jönnek.
hát remélem...
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest