Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatalista22
tag
Jelenleg win10-es gépem van, 13 éves i5 procival, 16 giga rammal, nvidia geforce 1050ti kártyával.
Minden igényemhez elég lenne, kivéve a premiere-t, de win11 nem mehet rá és már zajosodik, ezért akarok váltani. Az biztos, hogy maradok a windowsnál, engem senki sem tud macra rábeszélni. Azt mondják egyszerűbb és megbízhatóbb, de akkor sem. Már csak az ára miatt sem.
Most kipróbáltam a proxyt újra egy leírás alapján. Quciktime proxyfájlokat kb. háromnegyed idő alatt gyárt le, tehát a családi filmek átlag 20 percével számolva igazából nem lenne vészes, főleg, ha számítok rá.
A proxyval már a vágás tulajdonképpen gond nélkül menne, hiszen nagyon kevés effektet használok csak, nagyon ritka, hogy egy teljes klipet javítok fényképezési gondok miatt.
A renderelést voukoderrel csinálom, amivel maximum kétszeres, két és félszeres idő alatt csinálja meg a végső filmet. Biztos, hogy ennek a minősége elmarad a normáls ripelésétől, de annyira azért nem vagyok megszállott, hogy ez érdekeljen.
A mini pcről lemondok, a tanácsotokat elfogadva, inkább egy amd ryzen lesz majd, talán 32 giga rammal, de még az is lehet, hogy a videokártyát megtartom.
Ha nem lesz már adobe, akkorra valami egyszerűbb dobozos verziót tervezek, talán Pinnacle Studiót.
Végül is nyugdíjasként időm lesz majd.
Azt szeretném, ha halkabb gép lenne, de arra biztos adnak majd tanácsot a boltban.Amúgy még ezzel a géppel is csináltam már olyan effektet, hogy a felhők közül lezuhant a kamera, ráközelített a helyszínre és bement a kapun. Nem mondom, sok türelem kellett hozzá, mert annyira szaggatott, hogy nem láttam az eredményt, úgyhogy részletekben rendereltem és a renderelt klipet beillesztve csináltam tovább.
Meglepően hatásos lett, bár néhol azért volt szaggatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest