- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Bobby G. #6778 üzenetére
Szia!
Neked az Overprint kell. Ennek az a lényege, h ha a X színű háttérre 100K feketével írsz, akkor a festék felvitelekor a papírra ha elcsúszik a fekete réteg -akár csak 1 px-t- máris fehér halo lesz a szöveg körül.
Erre megoldás az overprint, azaz a felülnyomás. Ezt így nem találni PS-ben, a szöveg legyen 100 K és multiply. Ilyenkor a réteg színéhez hozzáadja az alatta lévő szín értékét.
Tehát ha van 20 cyan a háttéren, akkor a betűknél (100 k multiplyt megadva) pipettázva a szín 20-0-0-100 lesz. Így ha elcsúszik a fekete réteg, akkor sem lesz fehér elmosódás, mivel alatta is mindenhol ott a 20 cyan. 4×100 feketénél az a baj, hogy: festéket pazarlod, mert a legfeketébbhez is elég a 40-40-40-100, másrészt a száradási idő őrületesen sok lesz.Ma voltam egy számomra új nyomdában. A szórólapon a fekete keret, és a fekete raszteres részek kb. +2 óra száradási időt jelentettek volna. Mivel 2 oldalas a dolog, így nagyon bukó, addig áll a gép, stb... Levettük, elhalványítottuk, kész.
Dluinetnek igaza van, ahol corelben dolgoznak, ott nem lesz corel->pdf mert nem elég stabil a végeredmény. PDF-et az újabb, digitális nyomdák hálálják meg, minden egyéb esetben tiff, ha corelben készült, akkor cdr + fontok, de a nyomdával egyeztetni kell. Én ma kimentem hozzájuk, mert jobb személyesen látni mi a "pálya". Pl. azt is megtudtam, h címkénél ne vágojelezve küldjem az egy db-ot, mert tucatnyit raknak a papírra. Tehát oda is tiff.
Met: "Én Corelt használok, de ha nyomdára kell küldeni és nem direkt színes a nyomat akkor rettegek, hogy mi lesz a vége"
A legfontosabb Corel okosságok: ungrup, export to eps... majd ezt PS-ben összerakod, hajháló... -
BonFire
veterán
válasz
Bobby G. #5790 üzenetére
"...ha nem fér ki a szöveg egy oldalra akkor átpakolja a következőre amit megmutatsz neki, aztán ha szerkeszteni kell benne és csúszik, akkor automatikusan csúsztatja a többit is."
Erre mondta, hogy macerás. Mert ehhez igazából inDesign kéne. Egyébként csak mondom, hogy az ID ugyanolyan 30 napos teljes értékű trial, mint pl a Photoshop, úgyhogy ha sikerülne munkára fogni, akkor tudsz benne menteni, és nem logózza össze a kiadványt.
A Ps-ben pedig nem tudod körbefuttatni a szöveget a képen, csak félképen. Tudom, mert nemrég játszadoztam vele. Ha a kép kvázi belelóg a hasábba, azt meg lehet csinálni, de hogy teljesen körbeölelje, azt nem. Sajnos. És ha pont ilyen kell, akkor az baj. De mondjuk az ilyesmi ritka.
Meg még a kiadványszerkesztőnek van néhány jó tulajdonsága. Pl a frissítés. Ha átírsz egy címet a tartalomjegyzékben, ami az igazi címre mutat, akkor az is automatikusan frissül, és viszont. Plusz magától készíti az oldalpárokat. Meg jelzi, ha a szöveg nem fér ki a szövegdobozból, mert megjelöli pirossal, míg a Ps nem.
-
ViZion
félisten
válasz
Bobby G. #5786 üzenetére
Hol a probléma? : ) PS-ed van...
Csinálsz hátoldalt+borítót. Ha oldalpárokat kell leadnod, akkor a sorrendre figyelj.
Kell egy belív minta: kifutóval, rulerekkel stb... majd ezt elmented:
2-27, 26-3 etc... mind külön file... és az oldalpárokat teletömöd, írd fel a használt betűtípust/méreteket, mivel PS ben nincs text stílus egy kattra. (nekem a vonalzó pozíciók is egy txt-ben vannak, mivel oldalpárok, ki kell matekozni a helyüket)
Macerás, de megoldható.
InDesign... nem tudom miért nem indul, és abban sem vok biztos, h a demóval lehet menteni rendesen.A free demók többnyire nem mentenek, vagy vízjeleznek, szal. bukó.
Van pl. Pageplus ami erre való, ingyenes, de nem exportál pdf-be...A Scribus is jó lehet, de azt nem próbáltam mert végül kiderült, h word-be elég bőven... hehe.
Kilövésnél kapsz egy oldalt (Laptükör, ált. a végleges papír mérete, de ha spáren van, akkor A4), amire kézzel (nagy szerkesztőségekben progival) beírják, h melyik hasábba mi lesz (cikk név, lead, raszterek, kiemelések, alcímek, stb.), ill. berajzolják a képeket, képaláírásokat. Neked meg "csak" össze kell rakni.
Ráérő főszerkesztő a képek reproját símán berajzolja grafitcerkával...
[ Módosította: Parci ]
-
Dexter68
addikt
válasz
Bobby G. #5692 üzenetére
A filterek között keresd. Ha CS4-ben nem jelenik meg, akkor megoldás itt.
-
BonFire
veterán
válasz
Bobby G. #5535 üzenetére
Van 64 bites változata, de megvenni sem feltétlenül kell. Főleg, ha tényleg csak egyszer van rá szükség. 30 napos triallal is meg lehet csinálni. No, persze + aztán megszerezni sem boszorkányság.
Nem sokat foglalkozom vele, de van néhány funkciója (pl a tracing), amit a Ps nem tud, és ilyenkor jó. Meg vektoros logókhoz az a tökéletes. Persze a penje is másképp működik, mint a Ps-nek, így az átrajzolást Ps-ben szoktam megoldani, majd a pathot áthúzom Illustratorba.
U.I.: A Ps Pen toolja kimondottan az íves alakzatok rajzolására lett kitalálva! Ezt más kijelölő nem tudja. Az összes többi kijelölést meg lehet csinálni szépen más kijelölővel, az ívekre kimondottan a Pen javasolt. Picit gyakorolni kell, és hamar bele lehet jönni.
-
BonFire
veterán
válasz
Bobby G. #5533 üzenetére
Az Illustratoros tracing módszerrel a részletesség tetszés szerint csökkenthető vagy növelhető. Ugyanúgy, mint Photoshopban a Threshold effektnél. 0-255-ig állítható, mennyi jelenjen meg, meg a pathok vonalkövetésének hűségét, a szögletek kerekségét, meg ilyesmi. El lehet vele szórakozni egy darabig, még egy vonalas rajzzal is. De ha türelmes vagy, Photshopban is végig lehet Penezni.
-
ViZion
félisten
válasz
Bobby G. #5528 üzenetére
Helló!
Nekem ilyen lett:
http://kepfeltoltes.hu/100119/nyiregyhaza_varoshaza_vizion_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ez is csak pár perc, trace contures (kontúrfestés) szűrő, plusz csatornakeverő.
Tovább világosítva lassan csak a körvonalak maradnak, illetve lehet rétegmásolat+keverés, vagy apply image-val játszani, és eltűnik, ami nem kell.Persze lehetne még finomítani, de a lényeg, hogy ha van 1 jó fotód, kiretusálod rendesen (felesleges árnyékok, zavaró objektumok, hibák, stb), utána azzal már lehet ilyeneket hegeszteni.
Ha nem boldogulsz, akkor dobj egy jó képet, és kollektíven meghegesztjük pár sörért
-
BonFire
veterán
válasz
Bobby G. #5528 üzenetére
Ez most egy ötperces munka, félig Ps, félig Illu.
Ps-ben körvonalaztam, aztán Illustratorban meg traceltem. Persze a részleteket lehet csökkenteni vagy növelni is. Ilyesmire gondoltál?
No, és az egészben az a legjobb, hogy vektoros, úgyhogy a nyomda akkorára nagyítja, amekkora tetszik neki.
-
BonFire
veterán
válasz
Bobby G. #5528 üzenetére
Szvsz az egyetlen valahogy kinéző épület Nyíregyen!
Örülj, hogy nem a Művházat kaptad, vagy valamelyik Sztahanovista stílusban egymásra górt lakóházat. Ritka ronda tőlük a város.
Szerkesztés:
Most néztem a Gúgel Földben, hogy véletlen nincs-e lemodellezve, de szégyen-gyalázat nincs. Csak a szemben lévő templom. Ha lett volna, onnan is lehetett volna ihletet "lopni". -
sanyixXx
senior tag
válasz
Bobby G. #5513 üzenetére
vektorozd körbe a körvonalakat (pen tool) és ha azzal megvagy, akkor a vektorvonalakat húzasd át vékony (pár pixeles) ceruzával (pencil).
pepecs meló, de messze a legszebb eredményt fogja adni. ha valahol csálé, akkor meg csak törlöd a kihúzást, igazítasz a vektoron és lehet újra ceruzázni. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Bobby G. #5386 üzenetére
Azt észrevettem én is, ezért kellett áttérnem a cs4-re(illetve a suliban is váltottak idén).
2giga rammal nem volt gondom, bár tényleg csak akkor használtam, ha nagyon szükséges volt, és nem a már említett több megapixeles, tizenréteges képeim szerkesztgettem rajta.Egyébként beadandóm végül 12 oldal lett, de úgy tűnik, hogy elfogadták, bár nem kaptam még pontos választ. ha érdekel írj, átküldöm. Amit ott összehordtam
-
Adams007
tag
válasz
Bobby G. #3900 üzenetére
Hello!
ABR Viewer: ezzel meg lehet nyitni a Photoshop brushokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest