- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xatos3
senior tag
sziasztok!
van egy hónapok óta húzódó problémám, de az acertől 100% ignoranciát kapok
acer nitro 5 notebbok an515-42
a gyárilag az 1.06 bios volt rajta de amióta frissítettem, 1.6 ghz-re van erőszakolva a proci akku módban
a weboldalról sajnos nem lehet szerezni 1.08nál régebbit, és egyik későbbi bios frissítés se oldja meg ezt a problémát, az acer meg hazug módon energiagazdálkodási feature-nek hazudja ezt
szerintetek valahogy meg lehet erőszakolni a dolgot hogy ismét full turbó módom legyen akku módban is? -
xatos3
senior tag
válasz
xatos3 #33227 üzenetére
átadták dineshnek, aki ezt írta:
I understand your concern I suspect the reported issue might caused due to some sort of bug, where other user resolved by updating the latest BIOS but ASUS didn’t provide any latest BIOS, however I will make a note of this issue and forward to concern team for further consideration with in AMD
4szer írtam le hogy acer an515-42
(B)(#33229) Dhampir(/B)
igen vennék mert az acerrel nyultam mellé meg annak a biosával
hp meg asusnál nincs ilyen gond
-
-
xatos3
senior tag
Sziasztok!
Van egy acer an515-42 notebookom r5 2500u procival és r560x gpuval.
Kicsit döcögősen indult a típus tavaly nyáron, de azóta hogy januárban magára vállalta az amd a driver készítést, többet nem kell az inkompetens acer programozók miatt szenvedi... VAGY MÉGIS???Történ ugyanis hogy a driver frissítéshez ajánlott volt a bios frissítés, azonban egy hatalmas húzást eltitkoltak.
Akkuról azaz battery módban a proci hard lockolva van 1.6 ghz sebességre ami nem hogy a turbó 3.6 ghztől van fényévekre de még a gyári default 2 ghzet se éri el.
A csavar az egészben hogy hiába raktam vissza a legelső legrébebbi biost, a hard lock benne maradt.
Tisztán emlékszem hogy akkuról is bőven 3ghz feletti órajeleket produkált előtte a noti.A legszórakoztatóbb az egészben hogy tele van az acer saját fóruma a panaszokkal, de le se kakálja az acer support, egy nyomorult kommenet nem eresztettek el fél éve.
A mai napon már az amd-nek árulkodtam, hátha odapirítanak nekik.
Mert ugye ha a 3,6 ghz turbot ki is magyarázzák az akkuval, a gyári 2ghz alatti 1.6ghz-et elég nehéz lesz, mert ugye ez vásárló megtévesztése kategória már.az üzenetem nekik:
Hi! I have an acer an515-42 nitro 5 notebook. The cpu is force locked 1.6ghz in battery mode in all acer ryzen nitro notebooks. Acer technical support refusing to answer this problem for hundreds of unsatisfied users, for 6 months now. You can google it. I think you as AMD are responsible to stop manufacturers abusing cpu clock speeds, especially if they working way below factory speed. Please answer me !!közületek esetleg találkozott valaki már ezzel a szituációval? esetleg pottyantottak ki valakinek béta biost?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videó stream letöltése
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ford topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- HP 445 G10 PROBOOK AMD Ryzen 5-7530U - 16GB - 256GB
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest