-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueMerle
veterán
-
törölt tag
válasz
twollah #10235 üzenetére
fura, nekem 3 eve egy egyszeru szurke (de egy kicsit kopott)
pendriveom van 512MB-al... mai napig teszi a dolgat, meg ki is lett mosva, es megis megy...egyebkent kinottem mar hosszu ideje az 512-t ezert most egy ilyen corsair survivor pendrivon torom a fejem 4GB-8GB-16GB ?
-
blueMerle
veterán
válasz
twollah #10227 üzenetére
A Kingston cuccok nem a megbízhatóságukról híresek
Nekem is ment már tonkre Kingston pendrive, microSD és SD kártya is. Mindegyik szabályosan volt használva, tárolva és mégis. Pendriveként a hibás Kingston datatravelem után egy Apacer HandySteno HT202-est használok, ami jelentosen drágább mint a hasonlo kapacitású pendriveok, de tényleg nagyon gyors és idáig mindenhol minden rendszer gond nélkul felismerte. Szvsz megérte a pénzét, ajánlom figyelmedbe -
zsokomo
csendes tag
válasz
twollah #10188 üzenetére
Nos hivatalosan valóban csak az Ultimate-hoz van language pack..
hivatalosan..
a félhivatalos megoldás pedig ez: [Vistalizator]Én már túlvagyok ezzel egy Francia o.-ban vásárolt Toshiba U400 francia Vista magyarositásán, teljes sikerrel.
És hogy miért ott vette a jóember a gépet? Hámer ott csak 170k huf volt az ára, mellesleg a Lafayette-ben ami pedig nem occsó hely, szemben a kis hazánkban uralkodó 260k huf árral. A billentyűzetet pedig a honi szakszerviz 17k huf ellenében cseréli.
no comment
-
-
blueMerle
veterán
válasz
twollah #10171 üzenetére
Ugyan ezt magyarul az ottani kisebbseg neveben?
nc
Egyaltalan beszelnek a bolban magyarul?
Igen, ebben a városban ahol a bolt van a lakossag 80 százaléka magyar nemzetiségu. És a boltban magyar állampolgár is dolgozik
De akkor ha már itt tartunk ezzel a hozzállással ki se tedd a lábad Magyarországról mert nem mindenhol beszélnek ám magyarul
Hogy lehet(ne) rendelni?
Neten, webshop.
Online bolt vagy bemegyek es valogatok, boldogan kijovok?
Igen be is mehetsz, ez egy üzlet.
Kiuldik Magyarhonba?
Igen.
Nem vernek meg ha magyarul kezdek beszelni a boltban (az orosz mar nem megy)?
Legfeljebb azért vernek meg mert flegma vagy, nem az állampolgárságod miatt.
(Szlovakul meg a pozor, horlavina, zmrzlina megy.)
Itt mindenki beszél magyarul, hamarabb nem értenek meg szlovákul -
válasz
twollah #10099 üzenetére
A h_rowley által linkelt már az új Turion (Puma), ha jól látom. Én nem tudom, hogy mennyivel gyengébb(?) egy azonos órajelű Core, Core2 Inteltől. Többet fogyaszt, ha jól emlékszem. De jóval olcsóbb, és 2GHz-en jár, így valószínüleg tudja a memóriát 800-on hajtani - a CPU/RAM osztó mindig problémás az AMD rendszerekben.
-
Vaze
őstag
válasz
twollah #10017 üzenetére
Igen van D-link em is szal probaltam azalis meg probaztam kozvetlen Cabel modembol laptopba is....
Lehetseges hogy IP cimeket kell belovoldozni?Es ha igen akor aztis ellmondand hogy hogyiskell azt csinalni XP-nel?
Ja amugy Vistanal sem volt netem....
De akor az asztali pc-en hogy hogy megy siman a net,vagy azert van ez mert uj a laptop?
Bocs hogy ennyit kerdezek csak tudod nagyon nemertek hoza sajnos....Koszonom szepen neked...
-
törölt tag
válasz
twollah #9986 üzenetére
A lényeg az volt nem-e lehet-e(
) úgy bekapcsolni a notit, hogy semmilyen gombot nem nyomok meg, csupán felhajtom a képernyőt? Vagy mondjuk visszarántani hibernált állapotból?
Mert most úgy megy:
lehajtom, átmegy készenléti módba --> felhajtom, semmi --> a power gomb narancs színben villog, megnyomom (vagy a bill bármely másik gombját) --> feltámad a noti.
Nem létezik, hogy nem lehet megoldani szimpla felhajtás=feléledéssel!!!!MOD: Twollah, mi történt az IQ gyilkosokkal, egyre kevesebb a Heni-Henrik összetévesztés. Megtanultak olvasni??
-
Cheesy
őstag
válasz
twollah #9804 üzenetére
Ez vista...
Az a funkció nincs meg, (amit már az előző Vista alatt sikerült elérnem valahogy) hogy amikor pl. szól a zene a két hagszóróból a notin és az előlapi jackbe dugom a fejhallgatót, akkor nem vált rá át, csak jelzi, hogy rádugtak valamit. De semmi hang nem jön át rajta,
Normál esetben a hangeszközök között meg kéne jelennie egy fejhallgatónak is, ha csatlakoztatom. De semmi ilyen nem történik. -
vamzi
senior tag
válasz
twollah #9642 üzenetére
kondikat mikor kiberhltem megnézegettem. egyik sem volt puklis, de ez még nem zárja ki, hogy az a hiba.a kontakt hibára meg azt tudom mondani, hogy lövésem sincs mi lehet az, mivel ha hozzá nyulok ha nem, ha kicsit meg ütögetem, rázom ha nem, akkor is csak akkor jelentkezik a hiba amikor ő akarja. az előző hszt is 3Xra tudtam megírni.jah a hiba után nem indul elsőre a gép.és akkor is azt csinál amit ő akar.mikor meddig ut a boot.van mikor a képernyő felkapcsolásáig sem jut el, de van mikor a bejelentkező ablaknál fagy meg.teljesen random módon jelentkezik a hiba :S
-
csaszi89
csendes tag
válasz
twollah #9575 üzenetére
Nem, nem irom ki, miért ki irja ki? Viszont még sose volt gépem szervizben. Az ajtót pedig nyitva hagytam már párszor, sőt még mellé az ablakot is, és még mindig megvan a notim meg a másik gépem is, sőt a falak is megvannak. Talán túlzottan is paranoiás vagy. Mellesleg ha szervízbe kéne küldenem a gépem, kétlem, hogy bármi értékeset le tudnának róla szedni ...
A webcam szerintem 0.3 Mpixel. -
nesa
veterán
válasz
twollah #9559 üzenetére
En ezert nem kuldtem vissza gariba gepet mert lett rajta 3 szektorhiba+2db gyenge szektor marvagy 1 eve nem romlott az alapota ugyhogy nemis erdekel +amugyis nagyobra akarom majd cserelni...
Nekem senki ne nezegesse a cuccokat amik rajta vannak ,es nincs turelmem 5x felulirni az egesz HDD szarsagokal inkabb benyelem azt a 10k . -
bonat
senior tag
válasz
twollah #9555 üzenetére
nem sértettem meg.....
most is megy készenlétben......
lenyomok vmit bejön sz XP hallani lehet...de nem mutat semmit.....
mindjárt megpróbálom úja szétkapom....
az nem baj h ha szétkapom és próbálgatom akkor a hűtés nem lesz???
mert azért úgy kéne nem h megy a hűtő addig is nem?? -
-
kybic
tag
válasz
twollah #9494 üzenetére
- le tudja kezelni, csak te nem fogod mind a 4 GB-ot látni.
- nem fognak dualban menni. Sőt akkor sem fognak dualban menni, ha alaplapi videovezérlőd van még két egyforma modul esetében sem. Ez a dual dolog tudtommal csak akkor megy, ha külön vidkari van a lapiban, integrált esetén nem.
- nyugodtan tedd bele pluszba a 2GB-os modult, valamelyest így is gyorsul a géped és a winyóhoz is ritkábban fog nyúlni. Nagyon baráti áron megy most a memória, érdemes rá beruházni. Üdv. -
Ukraan
aktív tag
válasz
twollah #9469 üzenetére
Köszönöm a válaszaidat! A végére még egy, a vincsivel kapcsolatos kérdés. Érdekelne, hogy Nálad hogy működik ez a vincsi, nekem állandóan ég a gépen a vincsi ledje(tehát elvileg dolgozik), viszont sokszor nem lehet hallani az ilyenkor "megszokott" kerregést. Ez normális?
-
Ukraan
aktív tag
válasz
twollah #9466 üzenetére
Így már csak arra leszek kíváncsi, hogy ha 20 fokos külső hőmérsékletnél 36 fokos a vincsi (Everest szerint) és így melegíti a touchpad-ot, mi lesz ha bejön az igazi nyári meleg
... Én egyébként úgy veszem észre, nekem vmi ventiféle állandóan búg a vincsi körül. A másik nekem is néha kapcsol be, egyszer-egyszer kicsit halkabban, másszor "ordítva"
.
A BIOS-ból pedig remélem nem hoz ki az ACER ugyanolyan verziószámmal különbözőeket. Remélem nem rontottam el semmit...
-
kybic
tag
válasz
twollah #9434 üzenetére
"az ujabb Acer tipusokat mar Vistara "optimalizalta" a gyarto."
- ezt így azért nem jelenteném ki.
- ezt is már kiveséztük, hogy nem a Vistára van optimalizálva, csak az XP-ben nincs benne automatikusan a SATA driver, mivel az újabb mint az XP. Bele kell tenni és kész.
- driverek pedig "kis keresgéléssel egyben is" megtalálhatóak az 5520-akhoz is többek között.
Üdv. -
-
isamisa
csendes tag
válasz
twollah #9408 üzenetére
a Linuxok valami segmentációs hibára panaszkodnak telepítés közben.
Néztem egy memtestet de csak rövid időre, mert előttem egy másik srác futtata 18 órán keresztül. Álítólag hiba nélkül.Szeritem nem tetszik az xp-nek meg a linux-nak a Turbóchache-es Geforce 7000m Ami megeszik 256 megát az 1 Giga ramból.
-
stichus
tag
válasz
twollah #9374 üzenetére
nem ez fogja kinyírni, a lehetetlen helyeken történő használat hamarabb tönkre fogja vágni az geész gépet. csodálkozom, hogy 3 éve bírja hiba nélkül. a mobilitás része rendesen ki van használva a dolognak. volt már gőzfürdőben, de rét közepén natúran lerakva is. egy őrült egyszer már kitépte a kezemből és elhajította
-
oris
aktív tag
válasz
twollah #9328 üzenetére
Most kaptam hirlevélben: http://outlet.77.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=6005
-
hruodnand
senior tag
válasz
twollah #9321 üzenetére
"Mukoggyeeeee!"
Ajánlok figyelmedbe 2 oldalt, ha kíváncsi vagy hogyan működik a "Mukoggyeeeee!". szkeptikus, illusion depo -
ludus
aktív tag
-
csabors
tag
válasz
twollah #9306 üzenetére
Szia!
Ha feltétlen Brno-ba akarod küldeni hát tedd, de mint már említettem a sípoló tápot az egyetlen magyarországi szervíz is orvosolja! Legalábbis nekem telefonon igéretet tettek és azonnali cserét ígértek ha valóban a táp sípol, és mi más sípolna! Persze csak akkor ha be bírod vinni a cuccost Budapestre a II. ker fillér utcába.Üdv:
-
pussylapper
csendes tag
válasz
twollah #9296 üzenetére
Szerencsére ezt tudom, sőtt kis Command Prompt-os ügyködéssel már az Ultimate változatot is fel lehet telepíteni, mert unokatesómnak egy az egyben ugyan ilyen notija van, s valahonnan szerzett hozzá OEM Ultimate kódot, amit már kb 3 hónapja használ. Mondtam is neki majd az SP1 után rakhatja újra a Home-os Vistáját saját kóddal, mert tuti megbukik, de azóta is müxik neki. Na de mindegy, nekem bőven megfelel ez a Home Premium is. Amikor bosszant az UAC-ot úgyis kikapcsolom.
-
pussylapper
csendes tag
válasz
twollah #9294 üzenetére
Jaja, nagyon úgy néz ki sztem is, hogy búcsút inthetek a rejtett partíciónak. Találtam külföldi fórumon hasonló esetet, ahol hasonlóan járt az illető, neki adtak egy linket, ami az acer oldalára mutat, ahonnan típusnak megfelelően le lehet tölteni egy Post Acer Disk Formatter CD ISO Image nevű alkalmatosságot, ami állítólag létrehozza a kezdetleges Acer rejtett partíciót és a másik 2 sima partíciót, majd a már lementett Aceres recovery DVD-ről ha feltelepíti az illető a rendszert, minden visszaáll az eredeti kerékvágásba. Bár mások viszont azt írják ez egy XP-hez való downgrade. Egyszóval nekem ez már bonyolúlt is, na meg a gépet se akarom leamortizálni valami félre sikerűlt formatálással, tehát nagy valószínűleg így veszett.
-
pussylapper
csendes tag
válasz
twollah #9291 üzenetére
A Linux boot sectorba való barmolása már ismerős.
Elviekben nem okoz túl nagy gondot. Elég sok különféle Linuxot volt lehetőségem kipróbálni még annó az asztali gépemmel. (UHU, Suse, Debian, Ubuntu, Sulix) legtöbbet az XP Cd-vel command promtból egyszerűen kijavítható a fixmbr majd fixboot paranccsal, de ez nem minden linuxxal müxik, na meg itt sajna hiába is próbáltam volna, mivel még a Vista se látja a partíciót. Tehát nincs mire kiadni a fixmbr illetve a fixboot parancsot. Ami kútfőből eszembe jutott azt én megpróbáltam. Bár azt se tudom, ennek egyáltalán van-e bootsectora. Gondolom kellene legyen ennek is, másképp amíg működött, hogy a fenébe töltött be. Vagy én is előkotrok egy Hiren's Boot Cd-t s megnézem, tud e vmit hozzászagolni. De azért elgondolkozom azon is, mivan, ha tényleg Linux nyírta ki valahogy. Akkor elviekben azzal orvosolható is lesz. Na mindegy 1-1 próbát megér. De azért bárki aki tud még valamit tanácsolni, szívesen veszem. THX
-
pussylapper
csendes tag
válasz
twollah #9289 üzenetére
Meglehet. Bár az égadta világon semmit sem módosítottam azon a tetű partíción. Az tény míg a Vista nem látta, addig a Linux ugyan úgy kezelte, mint a másik 2 partíciót. C-t és D-t. Nem tudom, szabad-e neki csak úgy figyelmeztetés nélkűl módosítson a partíciókon. (Mellesleg telepítve se volt a Linux Live CD volt csak). Bármi is okozta a problémát akár a linux őkelme, akár a sima Vista DVD recovery része, kellemetlenűl érintett. Mindamellett megpróbálok rájönni, hol a bibi, s amennyiben lehetséges kijavítani. Ja és ha összejön esetleg megosztani itt is, ha van rá esetleg igény.
-
pussylapper
csendes tag
válasz
twollah #9287 üzenetére
Köszi a segítséget. Lehet én fogalmaztam elég hülyén, bocs így utólag megpróbálom kijavítani magam. A DVD-ről nekem is bootol a rendszer, sőt azóta már újra is raktam róla az egészet, de amit szerettem volna az az, hogy mindezt a rejtett partícióról végezze. Mert bár újra működik minden zökkenő mentesen, de kipróbáltam, s rejtett partíciót sajnos azóta se lehet az említett billentyű kombinációval elérni. Nem omlik ugyan össze a világ, ha továbbra se érem el, csak lusta s kissé trehány ember lévén az egyszerűbb dolog nekem jobban klappolna, na meg sose tudom hova ásom el a lemezeimet.
Tehát a lényeg a Vista feltelepszik endesen, bootol, müxik, de a recovery partícióm nagyon úgy néz ki elszált, s igazából ezt akartam kipofozni. -
malisonX
aktív tag
válasz
twollah #9269 üzenetére
Azért írtam ide, mert kíváncsi voltam nálam nagyobb tapasztalatú emberek véleményére. Ezért köszönöm is, hogy írtatok. Eddig majdnem biztos voltam benne hogy 5920 kell nekem, de most rendesen elbizonytalanodtam
Úgyis az érettségimen fog múlni minden, úgyhogy jövő héten szurkoljatok
-
malisonX
aktív tag
válasz
twollah #9266 üzenetére
Hello!
Gondolom, most újgazdag hülyegyereknek nézel engem, de
nem azért néztem 300 ezerért notit, mert olyan piszkosul jól állnánk (anyám sajnos egyedül nevel, tanítói fizetésből). Nem is volt még notebookom soha. Ha most veszünk gépet, akkor legalább 4 évig ezt kéne használnom. Jobb megoldásnak tartom, mintha évente vennénk ebből a pénzből egy alsó kategóriásat. Én újat magamnak nem fogok tudni közben venni, mert nappali fősuli mellett sztem nem nagyon fogok tudni dolgozni menni. Tudom hogy a notebook nem játékra van, arra ott van az asztali. Nem is vagyok nagy gamer, csak alkalmi játékos. De azért szeretném hogy elfutkossanak rajta a jobb játékok is még egy darabig, még ha minimumon megy majd egyszer, sztem az is jobb mint a semmi. Üdv! -
Glob3l
csendes tag
válasz
twollah #9191 üzenetére
London vagyok jelenleg még vagy 2 hónapig és az ebay-en van ám minden szval lehet találni. Szerintetek bele lehet tenni 8600gt-t vagy ha nem akkor milyet lenne érdemes? 8600gt-t már 50fontért(16 000) lehet kapni ebay-en.
Ja és am ha vkinek van még ien videókártya memóriatámogatás gondja a powerstrip-el sikerült megoldanom. -
válasz
twollah #9095 üzenetére
Van egy olyan érzésem, mintha az UAC-al lassabb lenne a rendszerem.
Indítás után közvetlenül, néhány percig komolyan lassú, utána viszont begyorsul.
Pl. a Widows Mail, vagy a Winamp első indítása eléggé lassan megy...
Amúgy UAC mellett raktam fel mindent, csak 1x kapcsoltam ki, hogy a Defenderből kilőhessem a sok automatikusan induló programot.
Hagyjam bekapcsolva, vagy sem?
Mit tanácsoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch
- iPhone topik
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest