- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
Az a baj, hogy sok alvállalkozó bevállal a nagy multiknak szervizelést és jól lejáratja ezzel a nevet.
Mondjuk én nem azt mondom, hogy rossz a lenovo, de hát ugye ami el akar romlani az el is fog.
Amúgy nekem is jött a telefonban, a szervizes srác, hogy biztos azért melegszik a gép, mert XP van rajta...mivel ezekre már Vista az ajánlott.
Már olyan hülyeségekkel próbálnak érvelni, hogy totál lúzernek nézem őket. Csak tudnám, hogy ilyen pancserek mondjuk miért nem egy benzinkút töltőállomásán dolgoznak, mint kútkezelő, mert ahhoz legalább nem kell akkora nagy ész.
Én mondjuk most néztem meg először, hogy milyen steppinges a procin. Ez a része hidegen hagyott eddig. mondjuk a CPU-Z is C0-t ír ki, tehát akkor biztos az is.
Érdekes, hogy alapon 1.225 voltot ad neki a Fatal1ty. modjuk lehet, hogy azért mert az én procim a legelső szériás E8-as. Én már akkor megvettem/cseréltem, mikor kezdtek bejönni hozzánk az első szállítmányok.
Még a doboza is is sima C2D volt, csak egy kis zöld matrica volt rajta, hogy ez bizony már 45nm-es és nem 65-ős. -
buherka
addikt
Most néztem meg a procimat az Everest-el és nekem C0-ás stepping-et ír az E8200-re.
Tehát ez a bios nem nekem készült...Quad-ot meg úgy sem tervezek venni. Még jó ideig el szeretnék lenni ezzel a 8-assal.Amúgy meg a notit a Senorg-nál vettem. De ez teljesen lényegtelen, mert úgy sem oda viszed vissza, hanem a lenovo szervizbe. Csak hát ugye egy nagy kötsögök ezek...mert mást nem tudok erre mondani.
A srác aki bevette a notimat javításra, azt sem tudta, hogy mi az Everest vagy Orthos. RealTemp-ről meg még hírből sem hallot.
Azért volt egy "értelmes" mondata a srácnak, amivel nálam aláírta a szegénységi bizonyítványát:
-Most nem mindegy, hogy mennyire melegszik és milyen hangos a venti, az a lényeg hogy működjön....Csak kár, hogy előtte is kikapcsolt a noti 80 foknál...végül is működik...egy ideig
(#4120) grunge...akkor nem piszkálom
mod...én nem látom a pixelhibát, mert kikapcsoltam a teljes képernyős funkciót -
buherka
addikt
Na itt vagyok...
Teljesen kész vagyok
Voltam a notiért...mondtam a srácnak, ha nem haragszik, mielőtt átvetném szeretném kipróbálni. Elindítottam egy Orthost rajta, laza 1-es proval és 10 másodpercen belül 80 fokos volt a gép és lekapcsolt.
Szóval egyszerűen nem csináltak vele semmit hónapokon keresztül.
Írtam egy szép panaszt ott helyben és jóváírást kértem. Mondtam, hogy ezek után nem tartok igényt erre a jószágra, ha nem képesek megcsinálni.
Szerintem jogos a követelésemMég szerencse, hogy az asztali gépem nem xaraxik
...ennék valahogy soha nem volt még baja (kopp-kopp)
-
Maxxter
senior tag
Nálunk 1 héttel előbb kezdődött a félév, mint a többi suliban. Voltam olyan bátor, hogy az összes vizsgámat megcsináltam 2 hét alatt. Gyorsan túl vagyok rajta, míg a többiek még szenvednek egy sort
Nekem meg már Háwáj van
Anyának hála egész nap a kertészkedtem a napom, a meleg megvolt, csak a vízpart hiányzott
-
buherka
addikt
Tegnap hívtak, hogy mehetek érte...
Kérdeztem tőlük, hogy mi a rák tartott ennyi ideig, Amikor 15 napuk volt max rá. Meg mondtam, ha lesz egy karcolás is rajta, akkor azt jegyzőkönyvezni fogjuk.
Biztos panaszt fogok tenni és be is írok a vásárlók könyvébe...az hétszencségPersze hebegett-habogott a srác, mit is tudna teni.
(#4088) stephenpoe ...akkor az már rég volt, meg vissza sem olvastam.
Lehet, hogy minimális fesz emelés fog kelleni a procinak v. az északi hídnak, vagy inkább vedd vissza a szorzót és emeld az FSB-t. Most nekem 1600-as FSB-n megy a procim és 1.35V-al vígan viszi az északi híd...Mondjuk ez már 45nm-es -
Cobrusz
senior tag
-
buherka
addikt
Ja hogy előlapi paneled lesz, az más...el vagyok varázsolódva.
Biztos jó lesz, de jó sok kábelre számítsál
...cimbora is vett egy hasonlót és úgy néz ki a háza belülről, mintha beköltözött volna a Spiderman
. Mondjuk nem is foglalkozik azzal, hogy eldugdossa a kábeleket.
ja-ja az összes Fan Mate házon belül van...szépen mindegyik be van állítva 1500-as fordulatra, oszt csókolom. Egyedül a 120-as venti ami a plexiben van az forog ezret, de ezt is leszabályoztam.
Nem igazán szoktam állítgatni őket, mivel sok értelmét nem látom. -
buherka
addikt
Én sem hinném, hogy el fogom adni, mert olyan pénzt már úgy sem kapnék érte amiért megérné megválni tőle.
Nekem is 4 venti szabályzó van a gépemben...ebből 2db. Fan Mate 2 a másik kettő Fan Mate 1 a Zalmantól.
Előlapi szabályzót azért nem veszek, mert irtó nagy kábeldzsungelt tud csinálni a házban, viszont a kis Zalmi szabályzókat jól el lehet dugni.
Milyent rendeltél?....Fan Mate2-est.
-
Cobrusz
senior tag
az a lényeg
hát igen engem is sokáig szolgált nagyon jó kis laphát... ez az új lap hát nagyon szuper
abit lapban ment 1.3al 3000mhzen ebbe annyival már 3600mhz
abit lapban ram 1000mhz ig ment cl4be, 1100cl5
itt 1333cl5ig mentde 1.2 volt alatt viszi majd a q9550 v q9650 4ghz-en, ez most a cél ha elment a q6600
ELADÓ Q6600 VID:1,25 - 40k! ha vkit érdekel
-
Maxxter
senior tag
Top Gear-ben volt az a Lada, de abban nem vagyok biztos, hogy Lotus motor volt benne. Fene se tudja. Majd talán építünk másikat, más autósportra, még nem tudni.
Stephenpoe: Azért adom el, mert nem kell. Tegnap még 3 vga-m is volt, ma már csak 2. De még ez is sok. Nem bánnám ha valaki megszabadítana tőle.
Már mi is várjuk, hogy kipróbálhassuk
Már nem sok van hátra. Reméljük a várt teljesítményt is tudni fogja.
-
stephenpoe
tag
Az XFX-től én is láttam ilyesmit,csak más számozással...De nekem nagyon tetszett....még gondolkodóba is estem,mert valami 8öö körül volt az órajele...csak ddr2-meg nagyon drága...
A monitor meg nem hiszem,hogy olyan nagy szám.Olcsón vettem,de már lassan kell egy normális,mert a fiam nagyon vadászik rá....
...de már kinéztem egy normális LCD-tv-t,ha az megvan utána jön egy normális monitor.Akkor Bence is örülni fog... -
stephenpoe
tag
Szép!Én otthon nagy buhermester voltam...,itt valahogy nincs rá....idő?igény?...nem tudom....
Sajna akkor még nem volt digitális fényképezőgépem...(sőt...talán semmilyen...
)pedig szivesen megmutattam volna pl.a hidroforra szerelt szintszabályzót,ami készítétéhez igénybe vettem egy pár alkatrészt a ladámból,a többit meg én csináltam fából....mikor a barátom ránézett,azt hitte,ez az űrkutatási kisérleteim része....
úgy röhögött,hogy csurgott a könny a szeméből....
...csinálok én is fotot az enyémről,csak,hogy ti is láthassátok.Mindjárt.... -
buherka
addikt
(#3902) stephenpoe...buli lehet az elektromos gokart
Én kipróbálnám szívesen.
Fő a környezetvédelem
Mondjuk a hangja az valóban ratyi lehet, meg hát ugye a teljesítmény sincs ott a szeren
Jó időben mi is el szoktunk nézni a váci pályára...kár hogy le vannak fojtva a gépek -
Maxxter
senior tag
Nem ártana, mert borzasztó ez a punnyadás. Egyszer egy héten mindig lenézek G1-be, megyek 8 percet és kb ennyi. A nézők meg szájtátva nézik az időket amiket összehozok.
Na jó, tesi is van, 2 óra foci, de annyi mozgás kell is, ha már itthon nem visz rá a lélek, hogy edzek.
-
buherka
addikt
Másnaki is döglött meg F1...szóval ahogy mondod, a technika ördöge.
Mondjuk azt megnézném, hogy ez a deszka hogy menne Raid0-ban két ilyen vinyóval...biztos nem sokat kéne várni a töltögetésre9600GT-ből melyiket vetted? Valami speckó hűtés figyel rajta gyárilag?
Nézegettem a GTA4-et én is már a videó portálokon...fincsi
...élőben még nem volt szerencsém meglesni.
Azon filóztam, ha kiadák hivatalosan magyarul, akkor valszeg megveszem, mert az előző GTA részeket is csontra kijátszottam -
Maxxter
senior tag
Ma beszéltük a többiekkel, hogy a többi 6 csapat örülne a 2. és 3. helyezésnek, de mi nem tudunk és nem is fogunk örülni neki sosem.
A 3 dobogós csapatból igazából egy sem örült, mi azért nem, mert nyernünk kellett volna, akik elsők lettek, meg azért nem, mert tudták, hogy nem rajtuk múlott, hanem a technikai hibáinkon és azon, hogy mi kaptuk meg a paraszt gyereket.
Egy jó dolog volt, hogy rájöttünk egy-két fontos dologra amire majd figyelnünk kell a következő versenyeken. -
Maxxter
senior tag
A gokartozás milyen volt? Nem is tudom, hogy és hol kezdjem.... Próbáljuk meg az elejéről...
8 csapatból, 5. helyről indultunk. Én kezdtem a verseny, a rajtnál nyertem 2 helyet, 10 percig 3. helyen voltunk. 1 gokart távolságból követtem a 2.-at, 10 perc után nem bírta a nyomást és hibába kényszerítettem. Az első cserénkkor 2.-ak voltunk kb. 7 sec-cel lemaradva az 1.-től.
A hátrányt Pisti végig tartotta, közeledni nem tudott. Következő cserénél Tigi 10 perc alatt ledolgozta a hátrányt és 4 sec-re növelte, a legjobb köre 32.7 volt ha jól emlékszem. Következő csere én voltam, megfutottam a versenyen a leggyorsabb kört (32.6) 0.3-0.4sec-cel mindenkinél gyorsabb voltam a pályán, cserére volt 11-12sec előnyünk. Végig tartottuk ezt az előnyt. Az utolsó órát kezdtük, sajnos rosszabb gépet kaptam, nem tudtam vele csak 33.2-4 közötti köröket, ezért kellett figyelnem hátra is. Az utolsó körömben, csere előtt, az egyik srácot elengedtem, mert már tolt 2 kör óta és nem akartam feltartani, mert így tisztességes, mikor az egyenes végén, kb 3 méterrel korábban fékezett, számomra érhetetlen miért, mivel nem akartam kilökni, ezért én is nagyobbat fékeztem és megpördültem ez a **** miatt. Buktunk 30sec, oda az 1. hely... Nem voltam kicsit sem ideges...
3. óra 2. cseréje, kicsit faragott a hátrányból, majd az utolsó csere mindent beleadva próbált jó köröket futni az egyik legszarabb géppel. Mivel az utolsó cseréknél már nincsen kék zászló, csak test-test elleni küzdelem, ezért kérték a szervezők, hogy legyen mindenki fair és tiszta előzéseket kértek. A 2. helyen haladtuk, 1. nem lehettünk, 3. messze volt, ezért a célba érés volt lényeg. Szegény Tigi, a szar géppel 33.1-3-as köröket nyomott és még így is volt 3-4 lekörözése, mikor az a **** aki miatt megpördültem, beérte. Azt tudni kell róla, hogy ők 3 vagy 4 kör hátrányban voltak hozzánk képest az 5 helyen. Gyorsabb volt, de kék zászló már nem volt, ezért Tigi nem engedte el, 6 vagy 7 kör csatázás után a srác megunta és az egyik kanyarban kilökte Tigit... Buktunk 20 sec-et, ezért pont beért a 3. csapat minket.
Így lettünk 3.-ak az elsőről 40 perc alatt, mikor előtte egy centit nem hibáztunk...A másik csapatunk, mert egyből két csapattal indultunk, lett a 2. Ők is szenvedtek, mert 2x lefulladt a gépük az egyik etapban. Ezzel buktak 1 percet. Ha ez nincsen nekik és nekünk az a ****, akkor az 1., 2. helyért harcoltunk volna, lehagyva a 2 profi csapatot.
A pálya a verseny végére sokat javult, ezért a legjobb géppel 32.3 lett a verseny leggyorsabb köre, de akkor is a miénk volt másfél órán keresztül a legjobb.
Sajnos ez technikai sport, sajnos mindig lesznek olyan **** akik azt hiszik magukról, hogy "én vagyok a király hiába vagyok lekörözve", és könnyedén elrontják egy csapat, sőt 2 csapat egész napját. Mindegy, hogy melyik csapatunk, de nyerni akartunk és látva, hogy milyen időket mentünk, az esély megvolt. Legalább rájöttek, hogy van 6 olyan ember, akik ha kell odateszik magukat és tudnak nagyot alkotni. Egyáltalán nem vagyok boldog...
Bocsi, hogy hosszú lett
-
Maxxter
senior tag
Egy hülye macska miatt TK-ra törni egy kocsit... Sajnálom szegényt, de lesz majd egy szép VFTS kinézetű Ladája, valamikor...
Gokart verseny teremben lesz, kb 15-20 fokban az nem gáz, de ha hidegebb van az sem, mert meleg az overál, meg fel lehet öltözni ha akar az ember. 3 fős egy csapat, nem kell sokat vezetni, az 1 óra nem nagy gáz. 12 óráson is voltunk 6 fős volt a csapat, mindenkinek 2 órát kellett volna menni, de nem bírták kondival ezért 3 órát vezettem
persze nem egy huzamban
Aki szeretne jönni nézőnek és Bp-hez közel lakik
akkor 9-től Materiál Center parkoló -3 szint, G1 kart, 9-től edzés, 10-kor rajt. Engem nehéz lesz megtalálni, fekete sparco tűzálló overál és Mclaren-es fényezésű sisak lesz rajtam.
-
Maxxter
senior tag
Most kaptam az új hírt mégis lesz gokart verseny
igaz csak 3 órás, no de mindegy. Kibírom valahogy.
Ha minden jól megy a Ladával és van időnk csinálni, akkor március közepén lesz az első indítás.
Afro: én feles szorzóval ebben a lapban nem tudtam érdemleges tuningot elérni. Lehet próbálkozni, de szerintem felesleges.
Van gokart meg Lada kocsi is és mikor hívnak haverok, hogy van hosszabb gokart verseny (bérgokarttal) akkor arra is megyünkBuhi: COD-ra még lehet én is elmennék
-
buherka
addikt
Mondjuk nekem is volt nem régen egy vinyó halálom
...behalt az F1-es Samu HDD-m.
Szerencsére 2 nap alatt cserélték, de hát ez benne van a pakliban sajnos.
De a lap kifogástalanul működik...már másfél éve.HD3870-ből csak His Ice-Q Turbo-t vennék...na az nekem is tetszik.
GTA4-et akkor kipróbálom, ha lesz magyar verzió...remélem jó káromkodósra fordítják -
Maxxter
senior tag
-
afro9
tag
Na ez fasza! Mondjuk én inkább 12xx ben játszom, de high textúrákkal, mert sokkal jobban néz ki. 2. patch-et felraktad? Azzal dob egy olyan 10-12 FPS-t minimum!
Amúgy vágom, hogy nvidia kártya, csak azon csodálkozom, hogy nincs hozzá ATT szerű program. 2D-t alapból mire állítja?
-
-
afro9
tag
Ehhez nincs ilyen spéci program, amivel lehet tuningolni, mint ATT? Mert lefele tuninggal simán el tudod érni ugyan azt, és ha van benne 2D/3D alkalmazásészlelés, akkor nyert ügyed van.
GTA4-ben kb. mennyi az átlag FPS? Gondolom akkor -norestrictions -al csináltad, mert 12xx felbontás felett, már medium textúránál se elég nekem az 512Mb. -
afro9
tag
Amúgy igazad van, csak ha jól emlékszem a GTA4-re te kérdeztél rá, hogy az hogy fut, és annak jobb az 1Gb, de csak ezért persze nem éri meg... És nem rossz kártya, azt tudom.
Amúgy sztem most a RAM-mal van már csak vmi baj, mert ha a CPU-t nyúzom akkor semmi baj nincs, de ha bármilyen RAM igényes dolgot, vagy az Orthos Blned funkcióját futtatom, akkor kb. fél perc alatt kifagy / újraindul.
Időzítésekkel lesz baj, vagy fesszel, nem tudom.
-
afro9
tag
A ramokat hagytam 5-5-5 ben, de az arány az ugye 15:16, szal lehet ez para.
Amúgy 3DMark06, SuperPI és Orthossal tesztelek.
Orthos szinte mindig jó fut, 10 percnél tovább mondjuk nem futtatom. Super PI szinte mindig kiakad, szerintem bug-os is a progi vagy nemtom.
3DMark06 meg néha kilövi magát valami hibaüzenettel...Most 375FSB van, de basszus ennek mennie kéne!
Csak nem tudom mit állítgassak még, már így szó szerint leirogattam szinte minden kombinációt, végigpróbálgattam és nem jó...
VCore 1.4 V
NB 1.5 V
VTT 1.43 V
Mem 1.9 V, CL5
FSB 425
És nem megy... azaz megy, de valamelyik progi mindig hibázik, vagy lefagy vagy újraindul...VCore tut nem kel 1.325 fölé sztem, NB meg tuti 1.43 fölötti kell, mert anélkül 400 FSB felett nekem meg se nyikkan a lap. A Memre 1.9 V, mert csak. VTT meg valaki írta még a 2830-körüli HSZ ben hogy neki azzal ment, azért raktam annyira.
De nemtom...
Pedig tuti hogy 3,8GHz-nek mennie kéne! -
afro9
tag
Hát jah...
Most kezdtem kicsit tuningolni, és most tartok ott, hogy VCore 1,325, DDR2 1,9V, NB 1,5V (ez soknak tűnik, de 400 FSB fölött nekem be se bootol 1,43V -nál és alatta; és melegszik is rendesen a borda... kicsit félek is, nehogy lesüljön)
Memóriák CL5 -ön, 9es szorzó, 425 FSB (1700QDR).
És ez most kb. 5 perce megyKár hogy Maxxter mostanában nem jár fel, még e-mailt is írtam neki, mert valszeg ő tudna tippet adni, mit mennyire állítsak.
Ez a 18as BIOS jól el van dugva amúgy...
-
afro9
tag
Na, holnap reggel fél8a megyek arcröntgenre, de leszarom ha beledöglök is megcsinálom...
És sikerült!
Na nem könnyen... azaz kb. 20000000 millió fórumot meg google keresést kellet végigböngészni, de megvan: forum -> innen pedig (mivel az infó már megvolt) eljutottam ide: fórum2
Szóval létezik 18 as bios is, ami ahogy elnéztem tök ua mint a 16, csak támogatja az E0 steppinget, amilyen speciel az enyém is.
Az E8400- zal meg ugye az van, hogy annak van vagy 3 változata, és a lappal nemhivatalos források szerint az E0 még nem kompatibilis, azaz tesztelés alatt áll. Hivatalos forrás szerint meg E8000-es széria nem is létezik....Ennyit arról, hogy nem mind1 milyen CPU-t veszel még az azonos típusból sem. Csak mivel Maxxternek is E8400 van, gondoltam simán menni fog.
Na szóval most elvileg megy, minden progi jót ír ki, és végre lehet a BIOS-ban állítani a szorzót is!
Ja, meg a hőmérséklet is normális, azaz olyan 33 fok körüli terhelés nélkül, a magoké pedig 41-42.
de lekopogom... kopp kopp kopp
-
afro9
tag
Lehet az lesz. bár a tököm tele van vele. Meg apám gépében tudnám megnézni és nem akarok beletúrni neki... Ha kiderül, hogy tényleg rossz, akkor leverem a csávón az tuti az utolsó fillért is.
Ja és a másik az, hogy mivel nem írja ki rendesen a hőmérsékletet, ezért a ventilátor 3000-ren pörög mint állat folyamatosan és azért így kicsit hangos, meg felesleges...
Tehát szerinted a hőmérséklet hibás kijelzős a CPU hibája? Mármint gyártási hiba?
-
afro9
tag
-
afro9
tag
Köszi a választ, asszem meg is van akkor a probléma. Azt nem tudtam, hogy el lett cseszve a proci, és emiatt 92 fokoson volt, viszont a BIOS-ban a CPU Shut Down Temperature, azaz, mikor lője le a gépet, 90 fokon volt, azaz automatán boot után kapásból kilőtte valszeg. Most kikapcsoltam a Thermal Contolt, és Disabled-re állítottam a hőmérsékletkorlátot, és elindult basszus.
Úgyhogy köszi!
Bár már épp nekem is ez volt a fejemben, mert ez a konstans 92 fok ez marha gyanús volt. Szóval vagy a proci, vagy a BIOS hibás.
Csak a megtévesztő az volt, hogy a BIOS verziók leírásánál a 16-hoz pont oda volt írva, hogy valamilyen hibás hőmérséletértékeket most már nem ír ki a 45nm processzoroknál.Na megnézem más progikkal is...
Ez a 6-os szorző még mindig zavar... meg hogy nem lehet állítani...
-
afro9
tag
Aha, ugyan az. Igen levettem. Mielőtt frisstettem, reseteltem a biost, mindent alapbeállátsra. Aztán még használtam igy tegnap pár órát, minden alapjáraton. Kivettem a procit, be az újat, és elindulni elindul, de ezek a tünetek.
Szóval elvileg kéne látnom a szorzót?
Küldtem mailt az email cimemről, ahova még decemberbe küldtél BIOSt. Mellesleg szerintem ugyan azt akarod elküldeni amit már felraktam, mert gondolom a hivatalos 16os kell, ahogy visszaolvasgattam fórumban.
HAL-os ötletemmel kapcsolatban vélemény?
Mert lehet újrarakom a windows-t és megnézem mit csinál.... csak azért azzal nem szarakodnék ha nem muszáj. -
-
Maxxter
senior tag
Csak akkor gyűlt meg vele a baja, mikor hitt az "okos" embereknek, hogy megy 1.5-ös bios-szal is
Szigorúan 1.6-os bios kell hozzá, hogy a post képernyőn mit ír ki, azzal meg nem kell foglalkozni, kicsit butuska.
Lehet próbálkozni megdönteni az eredményeket. Sok sikert mindenkinek
Még vannak ötleteim mivel lehet növelni a számokat
-
afro9
tag
Jah, ezt én is hallottam, hogy ilyen creative cuccokkal gáz van. Meg a GTA4-gyel.
Na viszont meg kell mondjam: ezek a memóriák elég pöpecek, semmi gond velük, viszont így eszembe jutott, hogy mikor ezt az alaplapot vettem, már akkor is kb. fél éves volt, és akkoriban a tervezők vajon milyen megfontolásból támogatták a 32Gb max memóriát, mikor - így durván 3 évvel később - a 4Gb-ot is alig kezeli egy OP rendszer, arról nem is beszélve, hogy 4-nél többet nem is használ semmi szinte...
-
afro9
tag
Aha, kösz, nekem disabled, és magam állítotma be az időzítést, feszeket, meg frekvenciát is, mivel ugye proci húzva van. Akkor hagyom is!
És egyelőre faszán megy!Utánaolvastam ennek 4Gb -> 3,3Gb dolognak, és azt olvastam, hogy azért ír ki csak 3,3-at, mivel a 32 bites rendszerek ugye csak 4Gb-ot tudnak megcímezni az x86-os memóriakezelési eljárás miatt, DE mivel a rendszereszközök és a oerifériák egy része is osztozik ezen a címtartományon, ezért ebből lejön még az, amik ezeknek vannak fenntartva, így gyakorlatilag csak 3,3 Gb-ot lehet használni.
Ez elviekben amúgy így is van (én is tanultam vmi ilyesmit szg hálókból), de azért azt nem tudom elhinni hogy 650Mb -ot lecsippent ebből. Illetve, akkor 2Gb-nál miért nem 1,33 Gbot írt ki?
Másik, hogy most Win7 bétát használok, és feltűnően jól megy, sokkal jobban mint a Vista, sőt még talán az XP nél is gyorsabb, de lehet hogy a béta miatt van vmi gebasz. -
afro9
tag
Nekem simán bement, mivel lent van a hűtése a videokártyának. Először nem indult, de aztán BIOS reset, és mindet beállítgattam újra, és most faszán megy!
Viszont nem értem, de a Win7 csak 3,3 gigát lát belőle. XP-t még nem próbáltam, de ez mekkora szar...Másik: most kiírja nekem a BIOS-ban, ogy SLI Ready Memory, amit eddig nem írt ki. (ez asszem csak a MOD biosban írja ki egyáltalán). 4 opció van: Disabled, Best, Profile 0, Expert. Egyáltalán mit jelent ez az opció, mire jó és mit kéne beállítani? Egyelőre kikapcsolva hagytam, de kíváncsi vagyok.
Másik: még megvannak a régi memóriáim is, és ha mondjuk berakom őket az új kit mellé, akkor lenne elvileg 6 Giga ramom (persze minek...), de a DUAL chanel mód megmaradna, és nem "fogná vissza" az új memóriákat?Még valami: CL4 az ugye jobb, mint a CL5, nem?
-
afro9
tag
3 év múlva már sztem rég DDR3 vagy DDR4 lesz, meg 8 és 16 G kitek alapból.
Floppy az nekem egy olyan dolog, hogy volt hogy még pár hónapja is hirtelen használtam valamire. Asszem Memtest86+ -t futtattam arról, szóval még nem dobtam ki.Visszatérve: 14 es modbiosom van. Ilyen kimérést én is simán tudok csinálni, tele vagyunk ilyen műszerekkel. Lehet hogy akkor megpróbálom.
köszi az infót
-
afro9
tag
Ez a piros fekete összhang nekem is befigyel, csak egy FEHÉR floppy meghajtó van az amúgy full fekete házban. Úgyhogy innentől kezdve tök mind1
Na de én is azt néztem ki,és holnap meg is veszem. Majd írok róla infót ha megvan. Mondjuk ez az élettartamgari annyira nem szimpi, mert a gyártó érvényesíti és 2k a postázás, ami az egész értékének a 15%-a, ami ha megnézzzük sok. Szóval ha hiábs, hiába cserélik igazából így is úgy is vesztek rajta... feltéve ha nem térítik meg a postaköltséget, bár azt kétlem.Viszont fontos kérdés a lappal kapcsolatban, hogy ne csak offoljak:
miért van az, hogy ha már fut a gép, OP rendszer megy meg minden, akkor semmi baja, napokig megy, újraindítás minden. DE, ha kikapcsolom és mondjuk 1-2 órát ki van kapcsolva, akkor elindítom és kb. még a boot elején magfagy, aztán még egyszer, de kicsit később, aztán még egyszer win betöltése környékén, aztán már nem. És ezt mindig, kivétel nélkül.
Sejtésem van, hogy mi lehet: a gép kihűl (processzorra gondolok elsősorban) szobahőmérsékletre, és a módosított (emelt) feszek miatt, amígy nem éri el a 30-40 fokot, addig valami miatt nem megy. Aztán ha eléri, akkor már OK, merthogy ugye a melegedés miatt csökken a feszültség, és amikor még "hideg", akkor túl magas, vagy vmi. Itt gondolom a nyomtatott áramkörök ellenállásai is hőmérsékletfüggőek (mint az ellenállások általában) és ilyen kis precíziós dolgoknál lehet sokat számít az a 20 fok. De ez egy tipp.
Ötlet? Az a gáz, ha feszeket lejjebb veszem, akkor meg nem viszi ezt az FSB-t, már próbáltam, de gondolom ez így hoisszútávon viszont nem valami jó... -
afro9
tag
Egy hülye kérdés: tuningram az mit jelent? Értem azt, hogy lehet tuningolni mellette, de úgy alapból megnéztem, hogy a lap DDR2 800-at enged csak, szal ha veszek egy 800-ast és emelek frekvenciát (ami gondolom kis mértékben szart se ér) az ugyan az, mintha vennék 1066-ost és lejjebb venném?
Te melyiket vennéd?
-
afro9
tag
Én is memória bővítésen gondolkodom, mely bazárokra gondolsz? -> szerk.: megvan már
Ezek amúgy jó memóriák? Mármint a G.Skill? Soha nem hallottam még róla. Állandóan a Geil megy mindhol...
Mondjuk ilyenen gondolkodom:F2-6400CL4D-4GBPK - 13k
spec.: 2x2 800 4-4-4-12 2.0-2.1vAmúgy gondolom DDR3-re nem nagyon éri meg gyúrni, nem? Azaz most nem kidobott pénz mondjuk 4 Gb DDR2-est venni ebbe a lapba? 800-nál magasabbat támogat amúgy a lap?
üdv
-
stephenpoe
tag
...
mikor takarítottad a gépet?Probléma merülhet fel,ha túl rég,de akár akkor is,ha most....
Ha rég,akkor elkoszolodhatott,és azért nem volt kontakt,most pedig ,hogy megmozgattad....
....vagy,ha most takarítottad,beleakadhattál valamibe,ami miatt utána nem volt tökéletes a kontakt.........szerinted,ez hülyeség?
Lehet,hogy mostmár semmi baj sem lesz vele....
Én biztos kipróbálnám,egy másik gépben....sokszor -
stephenpoe
tag
....a múltkor nekem is kidurrant az egyik.Ugyanez volt a probléma.Vettem egy másikat,azóta hasít.....ha hamarabb értem volna haza,talán felhívhattam volna rá a figyelmed.....
egyszer én is segíthettem volna.....
Sziasztok
....ja...és nekem is...este még ment,reggel már be se kapcsolt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged