- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz
WonderCSabo #6185 üzenetére
Csomó dolog van, ami nem korrekt... de szabály...
-
tolts.hu
őstag
válasz
WonderCSabo #6183 üzenetére
Börtön azért nem.
Szabálysértés esetén elzárást alkalmaznak, amit fogházban kell letölteni.
A büntetés-végrehajtási intézetekben is vannak fokozatok:
Enyhébbtől a legsúlyosabbig: Fogház-börtön-fegyház. -
káen
tag
válasz
WonderCSabo #6185 üzenetére
A Rendőrség nem jogértelmező, hanem csak alkalmazó szerv. Korrekt vagy sem, ez van.
-
Vertigo18
addikt
válasz
WonderCSabo #6181 üzenetére
Akkor mondom a másik példát, ha a gyorshajtásost így lereagáltad...
Tudtad, hogy a biztonsági öv "nem használata" fix 30k, nincs "-tól, -ig", hanem fix. Pedig 20-szal tötyögve aztán nem veszélyeztetem senkinek a testi épségét egy üres úton... És mégis annyi...
-
válasz
WonderCSabo #6179 üzenetére
annyit azért hozzáteszek, hogy ha figyelted mostanában a büntetések mértékének a változását, akkor láthatod, hogy a 6.000 Ft nem sok, hanem nagyon kevés
pl. biztos tudod, hogy ha pl 70-el mész 50 helyett az kapásból 30 ezer ft....
vagy 30 helyett 45-el pl. -
válasz
WonderCSabo #6177 üzenetére
de szerintem be kellene látnod, hogy az alap témában nincs igazad, mert sok embert zavar, ha mások az utcán italoznak....
ennyi erővel én is mondhatnám, hogy miért büntettek meg szabálytalan parkolásért, amikor nem ez az ország legnagyobb problémája -
Vertigo18
addikt
válasz
WonderCSabo #6174 üzenetére
"elvették a személyit"???
Olyan egyoldalúan írod le a sztorit... Ha kötözködni szeretnék, és szigorúan ragaszkodom ahhoz, amit írsz, akkor odamentek, nem kérdeztek semmit ("szó se volt kérdésekről"), ezek után (bár még mindig nem szóltak egy szót sem), ELVETTÉK a személyi igazolványokat (elvenni szerintem azt lehet, amit nem akarnak átadni - de mindegy), végül kitöltöttek egy "csekket"... amit meg a postás csinál, a rendőr helysziní bírság nyomtatványt tölt, és mellé ad egy készpénzátutalási megbízást, de azt nem "tölti ki"...
De mondom, meg ne sértődj, nem kötözködni akarok, csak poénból írtam...
-
Vertigo18
addikt
válasz
WonderCSabo #6167 üzenetére
Láttam már olyat, hogy odament a rendőr a "rosszarcú" alakhoz, aki tök normálisan válaszolt, ezért hasonlóan "enyhe" volt a szankció...
De olyan is "előfordul" (hajjajj, de még mennyi), hogy értemiségihez, egyetemistához megy intézkedni, és úgy viselkedik, mint a moslék... vessen magára, ha úgy is szankcionálják!
Természetesen ez nem a te példádhoz tartozik, valszeg' az italozó egyetemisták kulturáltan válaszolgattak a rendőr kérdéseire, és a rendőr bunkó módon megbírságolta őket...
Valószínűleg...
-
tolts.hu
őstag
válasz
WonderCSabo #6171 üzenetére
Mindenki követ el kisebb rosszaságokat, amiért ha elcsípik, vállalja a felelősséget. Legalábbis az értelmesebbje.
-
káen
tag
válasz
A KR-nél még nem hallottam ilyen utasítást. Máshol igen (de úgyis tagadják).
-
válasz
hát, ha tényleg hallottad nincs mit tenni...
amugy szerintem nem kerülik el a rosszarcúakat, nem hiszem hogy annyira félősek lennének
az ok, hogy pl. az ellenőr elkerüli a cigányokat a buszon, de rendőrtől még nem láttam ilyesmit soha... -
válasz
WonderCSabo #6161 üzenetére
szerintem meg nem kell közterületen italozni...arra ott a kocsma/lakás/ház stb. stb.
ha egy csapat rossz arcú kisebbségi ivott volna ott, akkor gondolom szerinted is jogos lett volna az intézkedés...de sajnos kinézet alapján nem törvényes intézkedni/nem intézkedni
ha jó példát akarsz hozni, akkor említsd meg a kint felejtett 30-as táblánál trafipaxolókat inkább...ez az utcán sörözés tipikusan az a dolog ami sok embert zavarhat
főleg hogy ahogy fogy a sör, megjön a jókedv, emelkedik a hangerő, repkednek össze vissza a csikkek stb....
azt meg, hogy a rendőr azzal indokol egy ilyen intézkedést, hogy kell a pénz, azt kizártnak tartom (még ha valójában esetleg tényleg közrejátszik ez is)
és még mielőtt megkérdeznéd nem vagyok rendőr, és a családban sincs -
káen
tag
válasz
Pedig (sajnos) van, nem egyszer és nem kétszer találkoztam ilyen bikaerős gyerekekkel.
-A figyelmeztetést akkor alkalmazzák, ha a visszatartó erő elérhető így is. Lehet, hogy az egyetemisták úgy viselkedtek (ami -valld be- nem elképzelhetetlen), hogy a kollégák úgy vélték, nagyobb visszatartó ereje van a jövőre nézve egy kisebb mérető HB-nak, mint egy szóbeli ejnyebejnyének megspékelve némi szemöldökráncolással. Az egyetemisták nagy része ezt konkrétan leszarja.
Persze azt sem tagadom, hogy előfordulhat olyan szóbeli utasítás, hogy HB nélkül be ne gyere, mert büntibe leszel.-nem ez a legnagyobb probléma, de tudomásul kell venni végre, hogy a Rendőrség szerepe nem abból áll csak, hogy gyilkosokat üldöz.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Előrebocsátom, nem leszek népszerű a hozzászólásommal... de ha tőlem megkérdezte volna valamelyik is, hogy "miért épp őket basztatjuk", akkor asszem' én nem álltam volna meg a 6k-nál...
Bocsi...
-
káen
tag
válasz
WonderCSabo #6159 üzenetére
De, idevág.
A másik, hogy a 3 percet éppen érthettem volna szimbolikusan is, de a mai magyar fiatalok egy boros kólától is boxolóra tudják magukat inni. Nem hiszem, hogy nem láttál még ilyet
-
káen
tag
válasz
WonderCSabo #6153 üzenetére
Szerintem az a röhej, hogy ma Magyarországon mindenki a másik szakmájához ért a legjobban...
Szabálysértés? Igen. Bírságolható? Igen. A rendőr elmehet a szabálysértés mellett intézkedés nélkül? Nem.
Tessék végre megérteni, hogy a fene nagy demokrácia nem arról szól, hogy azt tehetek, amit akarok.
-
Vertigo18
addikt
válasz
WonderCSabo #6153 üzenetére
"A rendőr amennyiben szabálysértést észlel, intézkedni köteles..."
-
válasz
WonderCSabo #4774 üzenetére
Az ellenorzes jo azert, de miert kellene, h 18 felett legyen az user?
Vagy direkt arra ment, hogy ki legyen fingatva a hely estere.
-
Vandit.
addikt
válasz
Hogy a Dokkban, Play-ben, stb helyeken ilyen miért nincs soha...
-
tolts.hu
őstag
válasz
Nagyon helyes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest