- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #2858 üzenetére
Annyit pontosítanék - nehogy bárki félreértse -, hogy büntetik azt a STOP táblánál való megállási kötelezettség megsértését, csak nem helyszíni bírsággal. Ahogy helyesen mondtad közigazgatási eljárás során, közigbírság kiszabásával. Ahol ugye nincs a hatóságnak mérlegelési lehetősége. Semmire és semmiért. Sőt, senki kedvéért sem.
Tudom, hogy tudod, csak hát esetleg félreérti vki... persze nem ám szándékosan. -
niti
aktív tag
válasz
Vertigo18 #2853 üzenetére
Hogyhogy nem büntet? Elvileg kéne neki, de ott is mondhatja, hogy úgy veszi, nem látta...
De mintha elég ellenséges lennél velem. Hol írtam olyat, amiből azt szűrőd le, hogy én nem értem, hogy ugyanígy megbüntethetik másnap, harmadnap, akármikor?
Úgy tűnik, nem egyezik a véleményünk, de attól még nem kell lekezelőnek lenni. -
niti
aktív tag
válasz
Vertigo18 #2849 üzenetére
A szidás alatt nem trágárkodást gondoltam, arról szó sem volt. Akkor legyen rosszallás, méltatlankodás, akármi.
Már írtam, hogy nem szó szerint értettem azt sem, hogy nem érte meg megcsináltatni a zöldkártyát. Ez egy kis cinikus megjegyzés volt, ha úgy tetszik, ott lehetett volna a mondat végén asmiley. Eléggé félreértettél, igaz, nem is fejtettem ki különösebben. Nekem eszem ágában sincs zöldkártya nélkül mászkálni egy napig sem. Magyarán szólva engem ez nem késztet arra, hogy ne legyek jogkövető. Pont ez az, hogy az vagyok, annak a költségeivel együtt, és épp ezért bosszant, hogy másoktól még csak meg sem követelik.
Ez így van, nem örülök neki, hogy 3 olyan dologért, ami egyenként több bírságot érdemelne, összesen kapott 5k büntit. Ez független attól, hogy barátról van szó, vagy sem. Mivel kedvelem, így örülök, hogy nem keletkezett nagyobb kiadása, viszont a szabályok ugyanúgy vonatkoznak őrá is.
És azt is leírtam, hogy szerintem ez már nem a félrenézés kategória, hanem inkább komoly következetlenség. Ha mondjuk nem állsz meg a stoptáblánál, csak lassítasz, mert teszemazt jól belátható a kereszteződés, és emiatt nem szívóznak veled, az jófejség. Ha nincsenek nálad a papírjaid, de például odahozatod valakivel, és nem büntetnek meg, ami miatt nem volt nálad, az is jófejség. Ha nincs elakadásjelző háromszöged, és nem büntetnek meg, akkor is azt mondom, hogy rendesek voltak. Viszont valahol határt kell húzni, szerintem, és nálam ez már átlépi azt a vonalat. Elvégre se a jogsi, se a zöldkártya, se a műszaki nem stimmelt.
Egy kicsit fura, hogy úgy reagáltál, mintha személy szerint téged sértettelek volna meg ezzel a dologgal, pedig ez abszolút nem irányult senki ellen, leszámítva az adott rendőrt, aki ennyivel elengedte. Persze értem én, hogy sokan idejárnak anyázni ebbe a topicba mindenféle dolgokért, és bánt, hogy igazságtalanokat mondnak. De azért meg kéne próbálni objektívnek maradni -
-
-
Vandit.
addikt
válasz
Vertigo18 #2828 üzenetére
Jól van. Akkor áruld el nekem azt, hogy mi lett volna, ha ez a helyzet fordított lett volna?
Nem szeretném kifejteni, biztosan érthető mire célzok. Én tudom a válszt csak kíváncsi vagyok a véleményedre. Az a baj, hogy te most szigorúan rendőri szempontből nézed a dolgokat. Nézd úgy, mint egy "sima" állampolgár. Akkor mit gondolsz erről?
Olyan példát meg ne hozz, amiről semmit nem tudsz, legfeljebb amit a Kurucon olvasol! Szigetvárral a példálózást most be lehet fejezni!
Egyvalamit biztosan tudok. Erős megkülönböztetés van hátrányosan csak éppen mi vagyunk megkülönböztetve. -
_seth_
veterán
válasz
Vertigo18 #2809 üzenetére
Pusztán az esetre, vizihulla, fej nélküli hulla, felakasztja magát a főút mellett... nem jó munka
Na nem kell Hummerre meg szőke cicákra, rejtélyes hívásokra meg ilyenekre gondolni
Az pedig, hogy hazudik maradjunk annyiban, hogy kizárt. Elég csak annyit mondani, hogy ózd térsége... (jelenleg élő személyhez nem hívják így maradnak akiket megöltek, balesetben maghaltak vagy öngyilkosak lettek...)
-
Winner_hun
félisten
válasz
Vertigo18 #2787 üzenetére
Írod, hogy pótolni kell. Szóval nem újat venni. De ha pótolni kell, akkor már bontva jó, ami meg büntethető. Szóval elvileg felesleges pótolni.
Na mindegy, bontva volt az enyém, használva nem, abból a néhány ellenőrzésből ami volt eddig, sose kértek semmi ilyesmit.
Nem nézem a rendőröket állatoknak, csak elméleti szinten érdekel -
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #2771 üzenetére
Lehet, DE mint írtam a vélt jogos védelmi helyzet is elég lett volna, az tuti megállapítható:
Abban az esetben, ha az elkövető - bár felismerési és akarati képessége teljes volt - a valóságos helyzetet tévesen ismerte fel, és ez eredményezte a jogtalan támadás képzetét, vélt jogos védelmi helyzetről beszélünk, amelyre a tévedés általános szabályai vonatkoznak. Azaz nem büntethető az elkövető, abban az esetben azonban, ha tévedését gondatlansága idézte elő, és a törvény a gondatlan elkövetést is büntetni rendeli, azért felelősségre vonható
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #2768 üzenetére
Igen de erre van az a mondás, hogy inkább sírjon más anyja mint az enyém...
Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy adott szituációban mit tennék.
Sajnos a mai világban lovagnak/meghunyászkodónak kultúrembernek lenni vagy észérvekkel intézni ilyeneket ( egyik leírásból kiderült, hogy féltette a családot és azért nem mert visszaütni se egyáltalán ) nem lehet. Ilyenkor mese nincs át kell vedleni vadállatba.
Lehet akkor is ugyanez lesz a vége de a tapasztalatok azt mutatják, hogy akkor kapnak igazán vérszemet ha azt látják, hogy félénk nyuszi vagy. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #2764 üzenetére
Á dehogy. Nekem a rendőrökkel eddig gyakorlatilag csak jó tapasztalataim vannak.
Arra szerettem volna rámutatni, hogy gyakran felesleges a különböző önvédelmi eszközöket centizni, mikor létezik olyan alternatíva is, ami teljesen szabályossá tehető akár. Anno mikor kezdődött a gázspray vita, egy rendőrtiszttől hallottam a rádióban, hogy például egy hölgy táskájában mindig lehet hajlakk, ami teljesen legális, és szembefújva szintén elég hatékony..... -
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #2757 üzenetére
Véleményem szerint tisztességes embernek nem kell. Sajnos van rá példa, hogy jól jönne néha, de azért az még mindig sokkal kevesebb... no, meg azt is érdemes megfontolni, hogy csak olyannál legyen aki tudja, és akarja is használni! Mert aztán nehogy az forduljon elő, hogy addig vagizik mígnem a sajátjával verik el.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #2750 üzenetére
Kérdés hasonló ügy kapcsán. Tegyük félre egy pillanatra a szolgálati szabályzatot. Mennyire lehet számítani arra, hogy egy sziszegős botot elvesz tőled egy rendőr plusz feljelent meghurcol stb ha megtalálja az autóban pl? Induljunk ki abból, hogy normál jómódú úriembernek nézek ki aki félti a feleségét és pl egy gázolásnál valószínű, hogy a nem idén barnult támadóknak szilánkosra törném az arcát vele és nem hagynám, hogy az asszonynak baja legyen.
Vagy tartsak csak megengedett önvédelmi eszközöket? Paprika spray ilyesmik?
-
S e t h
nagyúr
-
szandro
senior tag
válasz
Vertigo18 #2656 üzenetére
Az éles kést kenyér, húsok, zöldségek vágására találták ki. A sport- vagy sportosabb/gyorsabb autókat arra, hogy kihasználják őket. Míg a "kés megmártása valakiben" nem erkölcsös, addig ez a gyorshajtásról(amit meg ki dönt el, hogy mi is az a gyors) nem mondható el. Fegyverrel ugyan ez a helyzet.
Jó példát hoztál fel az a lényeg. Példamutató rendőr.A feleséges példához inkább nem fűzök semmit.
-
szandro
senior tag
válasz
Vertigo18 #2651 üzenetére
Nézd én azt látom, hogy itt a rendőrök fel alá járkálnak, tescoban vannak fél órákat, nem tűnik olyan nagyon szigorúnak, meg nem is érdekel. A főnöke is ugyanúgy meg mondhatja, hogy Ti most oda mentek, és ott álltok. Teljesen mindegy, hogy ön akaratból vagy utasításból csinálják, az utasítást is rendőr adja, a feladatot is rendőr végzi, innentől kezdve van egy véleményem róluk.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Vertigo18 #2639 üzenetére
Ha kétszer megmérnek, akkor már visszajön az ára. Youtube-on van pár videó róla, ahol működik. Ebben a topicban nem kívánok gyorshajtói vitát indítani, az ON topicban se értenek meg. Egy szónak is száz a vége: magam döntök a sebesség megválasztása mellett. Ha nekem a 200 fölötti sebesség az optimális az titeket miben zavar? Nem kamikaze módon vezetek, senkit se veszélyeztetek és bármi komplikáltabb szitu van, lassítok. Nem masszívan 100km-en keresztül tolom neki.
-
szandro
senior tag
válasz
Vertigo18 #2627 üzenetére
Én nem azt mondom, hogy nem hibáztam, nem figyeltem a táblát mivel az mindig is egy két irányú út volt(persze, persze ne emlékezetből vezessek..), de az, hogy kiállnak abba az utcába és azt nézik, hogy ki hajt be és büntetik meg az gerinctelenség.
-Nokia-:jajj ne viccelj már... fizesd ki vagy vidd le az árát és utána biztosítsd, hogy nem unják meg...
-
szandro
senior tag
válasz
Vertigo18 #2639 üzenetére
Szerintem vannak, akik ha komolyabb autójuk van szeretnék is kihasználni és nem 130-150el menni. Igazán lehetnének szakaszok sebesség korlátozás nélkül, ahol ezt az autópálya minősége engedi, ahol valamelyest "kitombolhatnák" magukat az autósok, hogy aztán azokon a helyeken, ahol figyelni kell és korlátozás van ne szegjék meg azt.
Szerintem -
fekeandras
őstag
válasz
Vertigo18 #2589 üzenetére
Az öreg fazont a kanc*ány apjára értettem mert (állításuk szerint) ő tette ártalmatlanná az elkövetőt.Szerintem még a környező rokonság is odagyűlt rúgni rajta párat...
Azt is lehozta a média, hogy tulajdonképpen bosszúállás volt mert a kanc*ány korábban betört az elkövetőhöz + előzőleg többször tettlegességig fajuló vitáik is voltak.
Faszt se tudnak semmiről de írják a sok hülyeséget... Mindíg utólag derül ki, hogy tulajdonképpen nem is úgy volt ahogy.Szenzációhajhász bulvármédia.
-
kételkedem
addikt
válasz
Számomra a konkrét eset azért nem áll össze, mert ahhoz nagyon bolondnak kell lenni, hogy egy borotvával (fodrász kellékesnél valóban lehet még szerezni, de rajtuk kívül használ még valaki borotvakést??) felfegyververkezve kivágja a szúnyoghálót, majd bemásszon az ablakon és az alvó férfiak fesőtestét megkarcolja. Szerintem nem életszerű.
-
Pipó
őstag
válasz
A konkrét ügyben a médiából úgy tudom, hogy emberölés kísérletébe ütköztették a borbély cselekményét, ilyen esetben pedig a jogos védelemnél nem igazán lehet aránytalanságról beszélni. Az emberi élet megvédéséig minden ellenlépés arányos - akár önvédelmi lőfegyver használata is jogszerű.
A bibi ott van, amikor ez a helyzet már elmúlt és az ártalmatlanná tett (vagy ha még nem is ártalmatlan, de már nincs nála az emberi élet kioltására alkalmas eszköz, esetleg a cselekedeteiből arra lehet következtetni, hogy letett az ölési szándékáról) támadót tovább bántalmazzák, illetve ekkor már túlléphető a jogos védelem. Szerintem ez utóbbinak kellett bekövetkeznie, ha arra a következtetésre jutottak, hogy ellenük is eljárást indítanak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #2583 üzenetére
Tudod, hogy valamikor az ujjlenyomatos azonosítás bevezetése után rögtön jött a megkerülő módszer, a sav és más roncsolásos azonosításelkerülő módszerek. Itt is könnyen erre a sorsra jutna a dolog. Azonban a felügyelet mellé társítható lenne a rendszer, a rendszeres jelentkezésnél mindig ellenőrizhetnék a chip meglétét. Itt sem a bűnelkerülés lenne az elsődleges, hanem a valóban megváltozni szándékozó bizonyíthatna könnyebben. Egészségügyi okokból túl mélyre, kivehetetlenre nehéz lenne megcsinálni, a bőr alól, stb. meg könnyen kiműthető és másnak akár beültethető lenne...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #2575 üzenetére
Alapvetően komolyra fordítva a dolgot az a nagy baj a chippel, hogy innentől kezdve bárki leolvashatná akár menet közben, hogy ki vagy, a rendőrségi olvasóknál százszor fejlettebb technikával. Ha a rendőrnek bizonytalan az azonosítási lehetősége egy állampolgárnál, más módszereket használjon, ujjlenyomat, ismerősi kör stb....
Az, viszont, hogy mindenkiről lehessen tudni, hogy merre jár, mit csinál, már a diktatúrák vágyálmaiban szerepel csak...
Természetesen nagyban megkönnyítené egy bűncselekmény elkövetése után az azonosítást, ha olyan bűnöz, aki nem tudja megkerülni a rendszert, de nagyon sok bűncselekmény elkövetését is megkönnyítené, Te is beláthatod.
Azt viszont, hogy egyes igen veszélyes embereket megjelöljenek ily módon, aláírható. -
kételkedem
addikt
válasz
Vertigo18 #2578 üzenetére
Négy évig voltam áruházban a monitorok mögött, igyekeztem szakszerűen végezni a munkám. Akaratlanul is láttam rengeteg olyan dolgot ami nem tartozott rám. Innen már csak jellem kérdése, hogy az információt megtartom magamnak, elmesélem az ellenérdekelt félnek, vagy a kocsmában én leszek a hmcs aki mindenkiről mindent tud.
Vissza olvasva a hszt, egy kicsit csapongtak a gondolataim. A gondolatrendőrség valóban messze van a javaslatodtól.
Ez az azonosító chippes dolog az állatoknál remekül működik, lásd kutyák chippelése, én mégis idegenkedek ennek embereken történő alkalmazásától.
lúzer: nem kis feladat lenne mindenkit hazugságvizsgálóval "átvilágítani".
-NOKIA- ilyen tekintetben országunkat a fejlett országok közé sorolom.
-
kételkedem
addikt
válasz
Vertigo18 #2575 üzenetére
Innen csak egy lépés a gondolat rendőség. Már rosszra gondolni sem lehetne. Azonban ki dönti el, hogy mi a rossz.
A fejlett országokban lakó emberekről iszonyatosan sok információ gyűlik össze. Mikor, hol és mit vett a bankkártyájával. Milyen oldalakon böngészett a neten, mennyit telefonált stb. Ezek az információk mind felhasználhatóak.
Ez egyébként egy picit olyan mint a térfigyelő kamerák alkalmazása. Jogkövető állampolgár lévén nem tartok attól, hogy az operátor meglát, amint éppen kirabolok egy nénit. Azonban az operátor azt is látja, hogy kivel sétálok kézenfogva.
-
kételkedem
addikt
válasz
Vertigo18 #2559 üzenetére
Környezettudatos emberként kerékpárral jár, ráadásul azt is alkohollal hajtja. Hol a probléma?
Tegnap az előttünk levő parkolóban közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök. Teljesen pozitívan álltak az autóvezetőkhöz. Biztonsági öv használatáért illetve nem használatáért büntettek. Autónként 5000Ft-ot szabtak ki. A szabálytalan sötétítő fóliáért nem büntettek, de alaposan besz@ratták az autósokat. Volt olyan nő, aki sírvafakadt, pedig egy rossz szót nem szóltak hozzá.
-
lúzer
veterán
válasz
Vertigo18 #2496 üzenetére
csak kérdeztem, hogy igaz-e
magyarul: hergelték-e ezzel a rendőröket
nem vontam kétségbe az önvédelmetEnnek tudatában szerencsések voltak a jelenlévő "tüntetők", nem gondolod?
szerintem az egész ország szerencsés volt!
ha itt már az élet-halál a tét, mi tartaná vissza az embereket, ha nincs vesztenivalójuk? -
S e t h
nagyúr
válasz
Vertigo18 #2480 üzenetére
Ne vedd magadra de ez olyasmi mint a kárörvendés.Mint pl ha vki oviban elesik a homokozóban és szinte mindenki kacag rajta.Én is megmosolygtam a sünözést, de a lavina amit kiváltott, először még meg is lepődtem de aztán rájöttem ,hogy a Maunika só országában ez a nívó.
Lehet nevetni ha az aluliskolázott beszélni sem tudva káromkodik miközben üti a másik szerencsétlent, lehet nevetni Győzikén, csámcsogni Kelemen Annán.Ezek alapján én vagyok a hülye, hogy még meglepődtem a sün-dörgés tartósságán.
Ugyanakkor baromira nem tudom , hogy a média kiváltotta hatás miatt egy vezető helyében mit tennék.Hagynám magam befolyásolni a negyedik hatalmi tényező azaz a média által és átalakítanám az utasításokat avagy hagynám a francba, ki nem szarja le a médiát?
Nem egyszerű. -
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #2453 üzenetére
Miért ne nevethetnél rajta?
Én is sírva tudok röhögni mikor a cégem elbasz valamit, a médiában meg az ellenkezőjéről lehet hallani. Ti is be vagytok valamilyen szinten skatulyázva meg mi isRátok is ránk is igaz a mondás szép lehetsz de okos nem. Akármit csinálunk senkinek nem jó
Ez a sünös akció kifejezetten vicces volt. Kb olyan hatásfokkal működött mint amit előző hétvégén begyakoroltak 2x aztán élesben valakinek beugrott, hogy próbáljuk ki
-
dabadab
titán
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #2403 üzenetére
Ebben az az érdekes egyébként, hogy a forgalomtól elzárt területen való áthajtásomért mikor még fiatal voltam és bohó ( mea culpa mea maxima culpa ) viszont simán megkaptam annó a közúti veszélyeztetést.
Egy "sima" előzés büntetése még 98'-ban:
-záróvonal átlépés
-forgalomtól elzárt területen áthajtás
-közúti veszélyeztetésMa meg ha nincs a rendőrnél kamera + nem tanúzzák le 5-en, hogy hogyan volt akkor szinte mindent meg lehet úszni
-
tolts.hu
őstag
válasz
Vertigo18 #2401 üzenetére
1) Ez igen, valaki felismeri a problémák lényegét.
2) A másik hozzászólásodra: ha nem áll meg, utána kell menni.
Gondolom azt is tudod hol lakik/tartózkodik, akkor oda.
Minden apróságért rávarrni a szabálysértést:
-rendőri állj jelzésnek nem tesz eleget
-hatósági engedély nélkül vezet járművet
-egyéb "bibik" a kocsin.
+ egy kis közúti veszélyeztetés, ami már ugye bűncselekmény.Persze ezek csal javaslatok, gondolom te is megpróbálsz mindent, de ha nincs rá hatással semmi, mert olyan gátlástalan... de azért meg kell ragadni minden törvényes lehetőséget arra hogy kivonják a forgalomból.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #2329 üzenetére
Ez Rajtatok is múlik.
Sajnos az önkormányzati alapú rendőrség nincs napirenden, pedig örülnék, ha a rendőrünk /faluban lakom/ ismert lenne előttünk, azok előtt is, akire vigyáz elvileg. Ha nem vitték volna el közúti ellenőrzésekre annak idején is amikor még olyan volt a megbízott, akit ismertünk.
A rendőrség nem a hatalmat, a mindenkorit, kellene védje, hanem a társadalmat, az államot, de politikáról ne essék szó.
A rend, amit védeni kell, nem az engedelmes alattvalóké kellene legyen, hanem a közösségért tenni akaró és tudó emberek rendje, a rendbontó "elemek" a deviáns magatartásúak ellen.
Nem vagyok idealista, de nem szeretném azt hinni, hogy ez lehetetlen. Legalább törekedni kellene rá. Az együttműködő állampolgár, aki tesz is a rendért, nem erőszakos eszközökkel, hanem erkölcsi és akár anyagi támogatással, ha kell a rendőr melletti tanúskodással, ha kell a veszélyre figyelmeztetéssel, akkor nevelhető ki, ha a közös célért közösen tehet a rendőrrel, a rendőrséggel. -
lúzer
veterán
válasz
Vertigo18 #2325 üzenetére
meg lehet, hogy pont a bűnözők olyan rafkósak, hogy 7.9 cm-re leköszörülik a pillangókés élét
de itt arról van szó, hogy 26.000 ft-ra megbüntettek ezért egy tanulót, én szerintem egy indok nélküli igazoltatással
az már régen rossz, ha a költségvetés behajtóiként tekint rátok a lakosságlásd rendőrhalálról, egy másik helyen:
nem értek vele egyet, de idézek egy olvasói reakciót:
miért nem tanítanak mást is az autósok bírságolásán kívűl?apropó:
önmagában büntetendő a pillangókés? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #2325 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett, ha nem érted, amit írok. Nem az intézkedést vitatom, hanem a végrehajtás mikéntjéről beszélek. Mia f***mnak csináltunk demokráciát, ha ott tartunk mint a Kádár-rendszer idején, hogy félni kell a rendőrtől, mert azt csinál, amit kedve tartja az állampolgárral. Partnernek tekintem a rendőröket, egy a célunk szerintem, de ehhez az kell, hogy ők is úgy tekintsenek az állampolgárra, mint akiért dolgoznak, aki / más területen/, értük dolgozik.
Nálam a rendőrség közelebb kellene legyen a társadalomhoz, nem az ők-mi ellentétén, hanem a társadalom tagjainak együttműködésén alapuló viszonnyal. Nem egy kiváltságos rétegként, mert abból elegem volt életem első huszonöt évében, hanem olyan állampolgárokként, akik vállaltan a társadalomért a polgárokért /nem politikai értelemben/ vannak.
Ne tekintsen rám, az állampolgárra ellenségként a rendőr, csak akkor, ha okot adok rá, viselkedésemmel, cselekedeteimmel, vagy szavaimmal.
Hozzá kell tennem, hogy nem is tapasztaltam ezt a hozzáállást, ami az előző hozzászólásodból lejött. Nem hiszem, hogy Te is ilyen módon állsz a járókelőkkel szemben, ha találkoznánk és igazoltatnál, akkor semmi különös nem történne szerintem. Értem én, hogy fel kell készülni az igazoltatott váratlan és ellenséges viselkedésére is, de ha megfelelően és kulturáltan történik az intézkedés, akkor nem vált ki indokolatlan agressziót, vagy pánikreakciót. A váratlan helyzetek elkerülésének nyilván nem az a módja, hogy ellenségként és potenciális veszélyforrásként kezeled az utcán szembejövő polgárokat, ők meg átmennek az utca túloldalára, ha rendőrt látnak. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #2319 üzenetére
Azért kipakoltatás előtt megkérdezhetnék, van-e nálam az, amire kíváncsiak lennének...
Lehetnek olyan személyes dolgaim, amihez semmi közük, alapos indok nélkül miért kellene a személyes szférámba tolakodniuk....
Ha olyan helyre megy az ember, ahol ez /ruházat átvizsgálása / indokolt, akkor semmi gond, fel kell rá készülni. /focimeccs, koncert stb./ Azonban ha az utcán megyek csak, akkor azért nem úgy néz ki, szerintem, hogy szúrópróbaszerűen megállítanak embereket, csak mert nem tetszik a pofájuk. Közöljék udvariasan, hogy mi okból kell a ruházatomat átvizsgálniuk és akkor már tudom, hogy értem dolgoznak, nem ellenem. Ha olyasmi van nálam, ami személyes és nem tartozik másra, /millió ilyen lehet, az óvszertől a szerelmeslevélig/ akkor azt már nem kell átnyújtanom, kipakolnom, ha nyilvánvalóan nem olyasmit keresnek rajtam.
Ha indokolt, gondolom kérhetem, hogy olyan helyen történjen az átvizsgálás, ami nekem nem kínos, például nem látnak ismerősök, hogy vetkőztetnek a rendőrök engem....
Nyilván a szabályzat erre megfelelően rendelkezik, de az átlagpolgár azt nyilván nemigen ismeri.
Tehát ilyen esetben nagyon fontos a kölcsönös jóindulat mindkét részről, elkerülendő az utólagos panasz/hatósági személy elleni fellépés miatti retorzió bekövetkeztét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged