- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
Nagyon sajnálom, ha lekezelőnek tartottad, amit írtam, nem állt szándékomban, elhiheted. Csak felvilágosítás akart lenni azért, mert rengetegszer kerültem már olyan helyzetbe is, hogy nem, vagy kevesebbre büntettem, meg olyanba is, hogy a pancser elmondta otthon, aztán másnap már mindenki tudta...
A STOP-tábláért pedig nem büntet a rendőr, az objektív felelősség elvén alapuló közigazgatási eljárást von maga után, amit NEM LEHET büntetni. Fénykép, aztán 100k. Ennyi. Nincs olyan, hogy "egye fene, megbüntetem". Legfeljebb olyan van, hogy "Tudja mit, Kötelező tartozékok hiányára kap 5k-t, aláírja és elfelejtjük a STOP-táblát". Neki is jó (95k zsebben marad), meg nekem is jó (a 100k-t azért durvának találom...). Aztán a páciens hazamegy és ahelyett, hogy befogná a pofáját... De innen már ismerjük a sztorit.
-
biggamer
veterán
" Szimolán csak felháborít, hogy ennyivel megúszta. "
Szia.
Bocsi, de miért háborít fel ????
Neked kellett kifizetned helyette a bírságot ?
Nem.
Téged megbüntettek ugyanezekért, többre ?
Nem.Akkor miért háborít fel ?
Amúgy mi az a " Szimolán " ?
Ja, gondolom szimplán akart lenni. -
Vertigo18
addikt
Objektív leszek: aki volt kint az utcán, az már mind csinált ilyet. Aki szimpatikus, vagy valami pozitív energia árad a rendőr felé (ezt máshogy nem tudtam megfogalmazni), az számíthat arra, hogy a rendőr elnéző lesz.
Az egyetlen gondom az volt, hogy még mindig nem érted meg, hogy Őt másnap ugyanúgy elkaphatják egészen addig, amíg meg nem csináltatja a zöldkártyát... És akkor már te is azt fogod mondani, hogy "Vazz, a feljelentésért kapott volna 20k-t, akkor megcsináltatta volna, a marha, most meg már 6., vagy 7. alkalommal kapta meg az 5k-t...".
Egyébként a "STOP"-tábláért nem büntet a rendőr, az objektív! Csak egy kis helyreigazítás...
-
Vertigo18
addikt
Hejejjej! Nem szídtunk, szerintem! Nem egy trágárkodós oldal...
A barátoddal az a probléma, hogy nem tudja befognia száját, ezzel saját magát is (ez a kisebb probléma), és azt is, aki jó fej volt vele (ez a nagyobb probléma) bajba sodorhatja. Nagyon sokat lehet itt hallani olyanokat a topikban, hogy "miért ilyen sok a bírság", meg hogy "miért nem nézett félre", erre amikor valaki jó fej, és megteszi, akkor tuti, hogy az a baj.
Veled meg az a probléma, hogy nem tudsz örülni a barátod "sikerének", hanem egyből arra késztet téged az eset, hogy ne legyél jogkövető. Ne feledd, azzal, hogy te betartod a szabályokat, te nyugodtan hajtod álomra a fejedet, hogy jogkövető állampolgár vagy.
És még egy gondolat, csak összehasonlításképpen: te azt mondod, hogy nem éri meg megcsináltatni a zöldkártyát, mivel 5.000 büntetéssel meg lehet úszni, egyébként meg 9-10 ezresbe volna... Csak azt felejted el, hogy ha te megcsinálod a zöldkártyádat, akkor te amiatt 2 évig (vagy egy évig, ha nem új az autód) le vagy védve, téged amiatt nem fognak büntetni! A haverod felett meg minden egyes napon ott lebeg a Damoklész-kardja, hogy "Jajj, csak ma nehogy elkapjanak". És ha elkapják, és ismét jó fejek, és nem veszik figyelembe a zk-t, de megbírságolják, akkor Ő már szintén 10k-nál tart!!!
-
Vertigo18
addikt
Nah, látod, emiatt nem szabad szívességet tenni az állampolgárnak! A f@cé' nem tudja az ilyen befognia pofáját, hogy ennyivel megúszta!
Egyszer én is elengedtem 10.000-rel egy zöldkártyásat, akinek öve se volt, és ráírtam csak a zk-t, erre bement a főnöke panaszt tenni, hogy sok volt a bünti! Hálisten, ma már nem lehet zk-ra büntetni.
De azóta nem teszek jót senkinek, mert úgyis elpofázza!
ui.: régen nem egyszer volt, hogy gyermekülés helyett inkább bezavartuk a benzinkútra, és vetettünk a gyereknek egy doboz csokit (kb.a bünti ára). Erre a paraszt kutasok pofázták el a dolgot! Azóta gyermekülés, 10k!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- Gaming notebook topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged