- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #5188 üzenetére
Igazad van hogy semmi értelme nincs csak az ember hiány miatt jött ez a felvetés és volt már rá példa azért említettem .
S e t h
Fórumtárs említette hogy kizavarnak majd mindenkit az utcára hogy látható legyen a rendőrségi jelenlét ,mert ez az igéret .
De a saját véleményem az hogy ezt 4 éven belül nem lehet orvosolni egyszerűen lassú a képzés 2 év ha jól tudom .
A fiatal nyugdíjasok meg nem fognak vissza menni mert nem miért mennének -
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #5184 üzenetére
Lehet hogy nem jól fogalmaztam meg amit akartam írni.
Attól hogy valaki hadnagy, nem biztos hogy lehet nyomozó .
Mivel már nyilatkozott Pintér már tudni lehet hogy belső átcsoportosítás lesz .
Régen volt már rá példa hogy a friss tiszteket kiraktak járőrnek bizonyos időre nem végleg ,ezt belső szabályzat szabályozhatja ,egyszerűen az ember hiány kezelésére .
Hozzáteszem ez nem most volt.Ez azóta változhatott ,lehet hogy nem valósitható meg . -
S e t h
nagyúr
válasz
Vertigo18 #5172 üzenetére
Passz, mindenki ki lesz zavarva az utcára, hogy a látható rendőrség előtérbe kerüljön.Én életemben ennyit nem dolgoztam mint az elmúlt egy évben és folyamatosan a fenyítés szélén lavírozok, mert járőrtevékenységet is ellátok nyomozóként, az akták meg nem hajlandók maguktól haladni a páncélban.
-
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #5176 üzenetére
Fiatal tisztek simán ki mehetnek az utcára, figyeld meg be is lesznek majd osztva járőrnek .
Én értem hogy mit mondasz ,de ez már véleményem szerint tarthatatlan hogy egy őrs 60% irodán ül a maradék 40 % meg beledöglik a munkába .
A maradék 3 rendőrre máshol van szükség ,ezt majd nekik is meg kell érteni ,de nem fogják . -
zolisx4
őstag
válasz
43 ezer rendőrből tízezer a tiszt ,itt el lehet kezdeni már az egész átalakítást és innen is fogják kezdeni .Nem Írok Kapitányságot de 55 rendőr járőr van ,20 nyomozó ők dolgoznak + a helyszínelők de ők talán 10 en vannak ,ezek emberek irányítására 43 an ülnek benn a rendőrségen és 07-16 ig dolgoznak ,ők rendőrök, az ügyintézők külön kategória mert az ugye kell és nem mindenki van állományba ,és még a portás is rendőr és abból sem elég 1 hanem 3 kell .van itt ember bőven csak kicsit át kell alakítani .
Erre egy konkrét példa egyik nagyon jó barátom eddig járőr volt közeli őrsön elvégezte a főiskolát ahol eddig volt nem tudtak neki megfelelő beosztást adni mert ugye már nem tiszt helyettes Május 1 el áthelyezték és egy járőrrel kevesebb, és nyomozóként folytatja pályafutását ő lett a 21 . nyomozó .
És még ide tartozik a motoros rendőr is mert az is van 4 de nekik nem a Járőrparancsnok a főnöke hanem egy külön emberke . -
Reno7
senior tag
válasz
Igen,ezt már mondták régebben is hogy a rendőrséget és titkosszolgálatokat egy minisztériumba akarják rakni.
5170,aszongya hogy "...magasabb fizetéssel és a rendőri tisztelet visszaállításával..." -ez alapján majd a rendőrök visszajönnek maguktól,legalábbis ez lehet a logikus gondolatmenet szvsz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
-
-
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #5111 üzenetére
Azért tudom ezt egy olyan monta aki tagja a cuccnak és rádásul még kiválasztott is mert ilyen is van közöttük akik alkalmasak erre a feladatra ,szerintük ,na ők lennének a csendőrség , FELHÁBORÍTÓ .
DdavidHero89
Ahhoz képest hogy tanult embernek mondod az ismerősöd mégis olyan helyre csatlakozott ami eleve törvénysértő .
Nagy vonalakban erről ennyit -
adalbert1
veterán
válasz
Vertigo18 #5102 üzenetére
Na igen, nagyanyám mesélte hogy pár tolvajt hogy elkalapáltak anno a csendőrök... Mondjuk utána sokszor meggondolta (nem kétszer!) hogy menjen-e legközelebb is lopni.
Mindenesetre a jelenlegi politikai és társadalmi berendezkedésben ezt sajnos nem lehetne megcsinálni, pedig lehet hogy építő jellegű lenne hosszú távon. -
samfishR
senior tag
válasz
Vertigo18 #5092 üzenetére
Mondta a tag, hogy a rendőrök nem is arra néztek. Tegyük fel, hogy még éppen fehéren mentek át, mire odanéztek a rendőrök, ők már pirosat láttak. Akkor ha vmiben nem biztosak, miért megy egyből a feljelentés? Vagy ha a vasúti átjárót nézték ki ellenőrzési pontnak (amit kétlek), akkor miért nem olyan helyre állnak, ahonnan yól belátni?
-
-
adalbert1
veterán
válasz
Vertigo18 #5073 üzenetére
Nem ültek, hanem eleve kint álltak egy szelektív hulladékgyűjtő mögött a körforgalomtól olyan 10-15 m-re. Mikor leállítottak pont végeztek egy kisteherautóval...
Az autónak amivel voltam az irányjelző az első lámpáknak a belső oldalán van, tehát a jobb oldalinak a bal oldalán és nem kívül. Előttem haladt egy másik autó. Mikor már kint van az orrom a körforgalomból általában visszaveszem az indexet, ugyanis akkor már megtéveszteném a mögöttem jövőt, hogy mondjuk le akarok állni, vagy lekanyarodni, stb... Ezek alapján lehet hogy simán nem látták (hozzáteszem hogy amíg folyt az intézkedés, direkt néztem a kifele jövő autókat, hát soknál nem láttam hogy indexelt volna, ill. nem tudtam eldönteni hogy most indexelt, vagy én nem láttam jól).Oké, lehet hogy csak ezért vágtak meg 3k-ra (és nem többre), hogy meg legyen az x ember...
A jogos felelősségre vonással semmi bajom nem lenne. A gondom azzal van, hogy nem csak az állhat fenn, hogy nem indexeltem. Fenn állhat hogy simán benézték, és az is hogy csak én voltam a szerencsés x-edik akire rá kellett húzni valamit.szerk.: ez ment gog-nak és DdavidHero89-nak is, csak nem tagoltam szét jobban a válaszokat.
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #5073 üzenetére
engem is húztak már le pénzel(egyszer régen), viszont nekem ezen kívűl csak jó tapasztalataim vannak a rendőrökkel
szóval nem azért mondom, de nem alaptalan a sztereotípia
persze álltalánosítani nem lehet, és nem is szabad, de jobb ha tutod nincs mindenkiben feltétlen bizalom, de ezen lehet változtatni csak idő kérdése -
adalbert1
veterán
válasz
Vertigo18 #5063 üzenetére
Igen, csak a bejelentett lakcímemtől van a munkahelyem 180 km-re (ill. csak olyan 160, a vonatjegy volt 180 km-es), átjelentkezés mindig elmaradt eddig... Így gondolom senkit nem érdekelne hogy én hol vagyok, meg kellene jelennem, mégpedig ott ahova citálnak...
De ha jól értem amit Lauda írt, akkor egy ilyen eljárás során 2 rendőrrel szemben semmit nem érne a szavam (főleg ha egyik félnek sincs bizonyítéka), tehát kvázi ha akarnának bármit rám tudnának varrni a hasonló szabálysértések közül?
-
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #4964 üzenetére
Akkor másképp fogalmazok ,Ha te megálitasz valakit akkor te mit vársz el az intézkedés alá vont embertől?
Nem aszt hogy mi a f@..t akarsz ,hanem te köszönsz a napszaknak megfelelően és megmondod milyen intézkedést szeretnél végrehajtani ,elvárod hogy vissza köszönjenek és normálisan beszéljenek veled .
Ezt nevezhetjük tiszteletnek ,függetlenül hogy egyenruhás vagy civil ruhás rendőr ,igy gondoltam. -
válasz
Vertigo18 #4932 üzenetére
Ok tiszta sor.
Tudnal par mondatot irni, hogy szerinted ez miert lenne igy jo? Tehat hogy milyen terhelesek erik a rendort szolgalat kozben/egyebkent, ami miatt ez indokolt.
(#4934) zolisx4 Nem lehetettkonnyu, szegeny kutyusnak foleg.
Tenyleg a kutyat le kellett adni? Gondolom igen.
-
válasz
Vertigo18 #4929 üzenetére
Meg kellene szabni egy korhatart, mondjuk 50 ev es egy egeszsegugyi allapotot, ami utan csak ilyen fizikailag lightosabb munkakat vegeznenek. Aki meg fiatalabb, jobb eronletben van, az menjen az utcara. Meg lehetne ezt oldani, ha meg akarnak oldani. Itt nem par emberrol van szo, rengeteg a betoltott munkahely, szervezzek at ugy az allomanyt, hogy ezeknek a kriteriumoknak megfeleljen.
-
DdavidHero89
csendes tag
-
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #4912 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, és énis igy gondolom ,ezt Közrendvédelemben dolgozóktól nem kéne elvenni, mert a munkát ök végzik ,hóban fagyban és jó pár ezer km után a csigolya szétcsúszással a rossz kocsik végett .
De az gond hogy mindig a kis emberek járnak rosszul ezzel is, mert aki az irodán van az elvan még 60 évesen is ,de aki kinn van az 60 évesen mit fog csinálni ?? megvárja a leendő csendőrséget -
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #4910 üzenetére
Ez így van .
De a huszonöt éves szolgálati viszonyt elérő rendőrök minden különösebb differenciálás nélkül mehettek nyugdíjba – ha engedélyezték. És szinte mindenkinek engedélyezték. A lényeg a huszonöt év megléte volt, nem az, hogy a szervezeten belül, ki milyen munkakörben és beosztásban dolgozott.Itt nem kellett orvosi vizsgálatra menni ez biztos,középiskolai évek is beleszámítanak ez is biztos,ez volt 2009 ig de itt volt egy kis csalafintaság mert 2008 ban be kellett adni a kérelmet a nyugdíjba vonulásra ,ezt el is birálták engedélyezték még 2008 ban, tehát tudtuk hogy 2009 ben pontosan mikor ér véget ,a szolgálati viszony ,mivel akkor módosult a nyugdíj pénzbeli juttatása minket a régi a kérelem beadásakor hatályban lévő rendelet alapján számoltak ki aki 2009 után ment nyugdíjba ,az már elég kevés nyugdíjat kap .
A mostani rendszer már teljesen más mint volt 2 éve , valószinűleg úgy van ahogy leirtad ,ez nem tudom .
Az még hozzátartozik hogy a kapitányon múlott minden, hogy elengedtek vagy sem. -
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #4893 üzenetére
Minden kedvezményt nem vehetnek el, így is elég nagy a baj ,de ezt tudod te is ,igy sincs rendőr elég ,ha még a kedvezmény elveszik ??akkor még ennyi sem lesz ,ahol lakom 12 km re van egy őrs 13 falu van nekik 1 autó és két rendőr ugye ez az elmélet de már annyian sincsenek,hogy a szolgálatot kiadják és polgárőr van a járőr mellet azért ez nem gyenge ,,
És inkább le sem írom -
DdavidHero89
csendes tag
válasz
Vertigo18 #4870 üzenetére
Hát rokonom 5 éves munkaviszony után kap 125 nettót ki! De van itt olyan KMB-s akinek nem sok dolga van mégis megkapja a 160-at!! Úgy látom nektek szar helyetek van
Rokon mesélte múltkor, hogy annak örülnek, ha régi járőr kocsit kapnak, mert nincs benne GPS és lehet pihenni nyugodtan!
-
BigG.(nnnnn)
tag
válasz
Vertigo18 #4819 üzenetére
igen ez MAGYARORSZÁG ahol nincs jobb dolguk a rendőröknek mint ilyennel szopatni, mellesleg nem az egész procedúrával van problémám hanem az előadásmóddal, és azzal a stílussal ami azt tükrözi, hogy ő itt az Isten és ő bármit megtehet, börtönbe zárhat stb...
nagyon félre értettél barátom!
amugy tedd a szívedre a kezed és mondd hogy te nem sétáltál még át piroson, sok társaddal együtt, gondolom ti is csináltatok ilyet... akkor meg mit jár a szátok???
amugy meg már megbocsáss Mr. 'ez nem amerika' attól ugyanúgy érvényesek azok a szabályok, törvények amik a jogainkat biztosítják... legalább ne beszélj hülyeséget ha nem értesz valamihez! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #4819 üzenetére
Ne az Ő szintjén válaszolj....
Kb. így:" Ha Te mint állampolgár átgyalogolsz a tilos jelzésen a gyalogátkelőhelyen, azzal elsősorban saját Magad veszélyezteted. Ha ott és akkor egy közlekedő gépjármű elgázol, neki legföljebb egy sebességtúllépés miatti büntetés a tét, Neked az életed... "
-
DdavidHero89
csendes tag
-
Róth
aktív tag
válasz
Vertigo18 #4684 üzenetére
"Nameg igazolást a Bíróságon, hogy ott voltál."
Na ja. Átadod az igazolást a munkahelyi főnöknek, aztán egy óra múlva arról kezdenek beszélni a cégnél, hogy bíróságra kell járkálnod.
- Vajon mit csinált a kolléga?
- Állítólag csak tanúként idézgetik.
- Biztos? Nekem mindig is gyanús volt a krapek. -
S e t h
nagyúr
válasz
Vertigo18 #4591 üzenetére
Ez kb olyan mintha 15-20 romának próbálnám megmagyarázni egy felfegyverkezve és csoportosan elkövetett garázdaság után ,hogy a tevékenységük nem fér össze a társadalmi együttélés szabályaival, ergo normasértő.
Annyira felesleges itt bármire is reagálni, az ember csak szánakozva mosolyog egyesek rosszindualtú megjegyzésein.Van elég nehéz eset a real life-ban is, nem még itt is küszködjek a nagy homályban. -
Róth
aktív tag
válasz
Vertigo18 #4550 üzenetére
"Erre akartál kilyukadni, igaz?"
NEM! Ha már nem esett le, akkor elmagyarázom: A kőkemény, brutális rendőr arrafelé a bűnözőkkel brutális, a közemberekkel előzékeny. Szó nélkül tűrik a baszogatást, és kussolva lapítanak, ha szabálysértést kérnek számon rajtuk (ahogyan az tucatnyi linken is látható).
-
Ybear
tag
válasz
Vertigo18 #4546 üzenetére
A bírósági gyakorlat olyan, amilyen, nem minősítem.
Mivel az előtted szóló is felhívta a figyelmemet arra, hogy kivették a "mértéket" a törvényből, ezért teljesen szubjektív lett az, hogy mi a hangos, és mi nem az, ettől fordulhatnak elő ilyesmik. Nem kellene ennek így lennie.
e.vid (4545): Ennek nem olvastam ennyire utána, igazán sajnálom, hogy a mértéket eltüntették. A folyományaival pedig pl. Vertigo18-nak (is) szembesülnie kell, mint olvashatod. Nem szerencsés.
Birtokvédelmet valóban bármi miatt lehet kérni. Főleg, ha szeret az illető pereskedni. Ezekből alakul(t) ki azután, hogy a bíróságok mindenféle "tyúkperekkel" vannak elfoglalva ahelyett, hogy a lényegi dolgokra koncentrálhatnának.
-
Ybear
tag
válasz
Vertigo18 #4541 üzenetére
Kérlek bocsáss meg nekem, de nincs igazad.
Idézném a 218/1999. (XII. 28.) Korm. rendeletet az egyes szabálysértésekről:Csendháborítás
6. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul és a megengedettnél nagyobb zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja,
harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, továbbá a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, a természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.Ebben számomra tisztán olvasható, hogy "a megengedettnél nagyobb zajt okoz". Ezért tanácsoltam a tisztelt kérdezőnek az önkormányzati tanácskérést, hogy megtudja, mi a "megengedett" szint ott.
Te valószínűleg az ezt megelőző 1968. évi tv-re emlékezel, ahol lehetett "bemondásra" büntetni a szabálysértőket. A most érvényes törvény ezt nem teszi lehetővé. -
DdavidHero89
csendes tag
válasz
Vertigo18 #4499 üzenetére
Kell az! Számtalanszor mesélték ismerősömék akik éppen rendőrök, hogy milyen jót lehetett aludni a kocsiban fűtés mellett a Keleti mögött télen!! A GPS hasznos csak lehet nem nektek, de a többivel egyetértek! Felszereléseknél az orosz technika ott van, eléggé gáz, de hát már a rendőrségnek a hatékonyságnövelése rég nem a bűnüldözés irányába megy régóta!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest