-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Melorin #58708 üzenetére
Ne add fel. Én is iRacingel kezdtem az elején és az volt nálam is ami nálad. Kanyaroknál, kicsúszásnál, falnak ütközésnél volt kis kellemetlenség, de hamar elmúlt. Próbáld meg esetleg lassab autóval megszokni.
Múltkor Alyxben állítottuk át a mozgást folyamatosra(teleportálásról) és akkor 1-2 percig forgott a gyomrom kicsit, de aztán semmi.
Szóval szerintem adj még neki esélyt, mert ha hozzászoksz, akkor ahogy előttem is mondták, soha többet nem akarsz majd monitoron simezni. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Melorin #58708 üzenetére
Ahogy előttem is írták: nem szimulátorral kell kezdeni a VR-ozást. Ez olyan, mintha bemennél a konditerembe és egyből 120 kg-al akarsz fekve nyomni. Ami persze van, akinek megy kezdéskor, de a többség kis súlyokkal kezd.
Ha egyébként tetszik akkor mindenképp érdemes lenne először egy helyben állós játékokat kipróbálnod, a First Contact demo-t, pár experience-t, vannak ingyenesek is a Quest Store-ban de Steamen is. A VR megszokható, kitartás kérdése. -
GalaHU
addikt
válasz
Melorin #58708 üzenetére
Ne kavard bele a Steam VR-t, natív Oculus támogatása van, ahogyan meg is találtad. Csak indítsd el a kábeles Link-et, aztán a Content Manager-t, azon belül meg válaszd az Oculus Rift opciót, és indíts egy futamot. Amíg be nem tölt a pálya ne is legyen rajtad a szemüveg. Amikor bejött szemcsi fel, egy gombnyomással resetVR pozi (erre érdemes a kormányodon beállítani egy gombot) aztán gyí!
Ne add fel, én anno a CV1-nél szédülésig rosszul lettem, mert egyből mozgásos játékot kezdtem. A haveromat meg ráraktam a hullámvasútra (ő akarta) ott még a kis Vuk is felbukkant.
Csak fokozatosan, mondjuk egy VR GoogleMaps, vagy 360 fokos YT videók. Aztán jöhet a Beat Saber...
-
gulasoft
őstag
válasz
Melorin #58708 üzenetére
A vr-t nem az assetto corsa-val kell megszokni! Beat saber meg hasonló kis áldogálódsokkal, és a vd-t lehet nem openvr-ra állítottad. Ha csak az autós játékok érdekelnek akkor kis kell egy kis szoktatás másokkal amik kevésbé intenzívek, viszont utána nem akarsz visszatérni a flatre, annyira sivár lesz.
-
gulasoft
őstag
válasz
Melorin #58702 üzenetére
A virtual desktopon el tudod indítani a steam vr-t (virtual desktop baloldaláan alul a quit felett)
Ha ez megvan és elindult a steamvr, akkor a steamvr-on belül meg elindítod a játékot.
Ami fontos, hogy mindez akkor megy ha a gépeden fut a virtual desktop streamer ami ingyenesen tölthető a virtual dektop oldaláról.
Be kell állítani az oculusos usered a bindingsnél.
A videó kódolást (HA jól emlékszem van egy oculus3 végű ami kifejezetten a 3-ashoz van)
Ha ezután elindítod a fejszetten a virtual dektopot, akkor csatlakozni fog a géphez, és mehet a steamvr, ha még mindíg nem megy, akkor keress majd délután a discord csatornán és segítünk hangban.
[link] -
fatal`
titán
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Melorin #58652 üzenetére
Azt a képet teszi ki amit te látsz a szemüvegben szerintem, szimplán csak duplázza az egyik szemed előtti lencse képét. De lehet nincs igazam próbáld ki amúgy ezt még én sem figyeltem csak hát ha 2 helyre renderelne meg dolgozna és nem csak a VR ra fokuszálna a gép szerintem nem menne senkinek a VR gamek kb pcn. Főleg hogy asszem a videókártya 2 féle frissítést nem is tud renderelni egyszerre tehát ha van 2 monitorod egyik 180hz a másik meg csak 60 akkor a 180 hz is csak 60 lesz.
-
GalaHU
addikt
válasz
Melorin #58587 üzenetére
Régen úgy volt hogy felvetted a szemüveget, átpattontottad Link-módba, aztán levetted a fejedről, indítottad a Steam-et, kiválasztottad a monitoron a játékot, azon belül megint kiválasztottad az Oculus módot, indítottad, aztán visszavetted a fejest ès 10mp múlva már VR-ban kerültél be a játékba. Enyhén szólva macerás…
Most ha már megy a Link, csak két koppantással kézzel a Q3 pántján átváltasz AR—re (előtte fej oldalra fordít, hogy a Q3 menü ne előtted jelenjen meg) aztán AR-ben nézve a monitoron elvégzed a játékindítást (ennyire simán jó a kép) aztán amikor elindul két koppintással megint a VR-ba vagy. Priceless…
Ráadásul nem tudom milyen szimeket akarsz tolni, de az Assetto-hoz a Content Manager az nem megy VR-ban, ott monitoron kell elvégezned a futambeállításokat (a verseny már nyilván VR) vagy az AMS2-ben (legszebb szim!) mindent a monitoron állíthatsz a rajtig. Sokkal kényelmesebb, addig sincs fent a szemüveg, két futam között picit pihen a szemed…
Így vagy úgy, de én nem kapcsolgatnám a monitort.
-
gulasoft
őstag
válasz
Melorin #58563 üzenetére
Ne hanyagold el! Az eredeti amit adtak hozzá, azt legszivesebben a tervezőjének a fejére húznám, és nem engedném levenni, két nap alatt beleőrülne. Egy förtelem! Egy büntetés. Nem is értem hogy nem perelték még be őket emiatt az emberi jogok bíróságánál. Ha nem húzod meg lötyög, ha meghúzod, belevág az arcodba, és olyan szép búvárszemüveg fejed lesz két óra múlva, hogy rossz lesz rádnézni.
Vegyél egy BOBO VR M3 pro-t abban van aksi is, és a homlokodon támaszkodik nem az orrodon. -
fatal`
titán
válasz
Melorin #58563 üzenetére
Csak szimezéshez az Alza olcsó 3 méteres kábele is jó. Viszont merev, roomscale játékokhoz nem javaslom (mondjuk én egyáltalán nem használok kábelt, szimulátorok is air linkkel mennek).
-
Raymond
titán
válasz
Melorin #58560 üzenetére
Fejpant van, de szerintem (es sok mas user szerint) nem az igazi. De ahogy a kollega irja probald ki eloszor es ha megfelel akkor nem kell csicsas fejpant. Nekem is csak ez van a hatuljara teve [link] Ez Q2-hoz van es mivel a Q3-nal mas a pant igy a felso nincs befuzve de ez is segit a tartasban ahogy van.
-
GalaHU
addikt
válasz
Melorin #58553 üzenetére
A 3rd party fejpántot ne kapkodd el, ha nem ugri-bugrizol a cockpitben (nem jellemző) akkor nem biztos hogy kell. De a kábel jó minőségű legyen, az fontos. Az extra power is kérdès, nàlam egész jól bírja.
Pár napja tesztelem főleg autószimezèssel a saját Q3-amat, de még várok a beszámolóval, mert jelenleg akkora tömjénezés lenne, hogy mindenkinek csípné a szemét.
Úgyhogy még keresem a hibákat…
-
Raymond
titán
válasz
Melorin #58553 üzenetére
A 128GB-os verziot valaszd. Fog meg kelleni hozza egy 3rd party fejpant (van itt a topic-ban par kulonbozo egyeseknek, majd irnak roluk) es egy megfelelo kabel. A kabelnel arra erdemes figyalni hogy vekony es hajlekony legyen lehetoleg plusz jo eselyel kelleni fog a kabelhez egy power injector hogy hasznalat kozben ne meruljon a Quest.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Melorin #44846 üzenetére
De, túlkombinálod.
A topikban már rég megkaptad a választ a kérdésedre, de te még mindig böngészel, érdeklődsz ahelyett, hogy vennél valamit.A mai VR eszközök között NINCS tökéletes. Mindegyiknek van valami hibája. Van aki toleráns ezekre a hibákra, van aki csak egyszerűen szórakozni szeretne és azért vásárol de vannak akik mindenbe képesek belekötni, örök elégedetlenek.
Bármelyik eszközt választod (G2, Q2, Index) mindegyiknek lesz pozitív, negatív oldala egyaránt!
Ha veszel valamit de úgy állsz hozzá, hogy "jajj úristen ez az eszköz ezért-azért sz@r, lehet a másik jobb lett volna" akkor annak az lesz a vége, hogy rendelsz egy Q2-t, visszaküldöd, aztán rendelsz egy G2-t, visszaküldöd, aztán rendelsz egy Indexet, majd konstatálod, hogy szar a VR, mert ilyen-olyan gondod van vele.
Én azért vettem VR eszközt, mert már a DK1 is nagyon-nagyon tetszett! Nincs semmi más a világon, amit a fejedre teszel és egy komplett más világban találod magad, használható, élvezhető és teljesen új dimenziókat nyit meg számodra. Egyszerűen nincs más tech kütyü a piacon ami ekkora élményt nyújtana. Én így állok hozzá. (Okostelefonból jön az n+1-edik, ugyanarra a sablonra: nagyobb memória, nagyobb kamera stb... Ott is a kijelző hajlítás ad újabb lehetőségeket, a nagyobb képernyő frissítési frekvencia ad újabb élményeket de ezek nem világmegváltó újdonságok. A VR szerintem az, mert páratlan élményt nyújt, aki a 3D TV-hez hasonlítja annak a fején még vagy nem volt VR HMD vagy nagyon-nagyon rosszul beállított HMD-t viselt valami gagyi demoval, 1x az életében..)
Szóval először azt döntsd el, hogy akarsz-e egyáltalán ilyen élményt, aminek azért megvannak a maga korlátai? Ha igen, akkor vedd meg az egyik eszközt. Mondjuk a Q2-t ha akarod szimezésen kívül másra is használni. Ha szim only vagy legalább 90%-ban szimezés, akkor G2-t. Ha ezek közül bármelyik nem tetszik, akkor küldd vissza 14 napon belül. Tapasztalj. Tapasztalj ahelyett, hogy véleményeket olvasol, mert azt már bőven kimaxoltad szerintem. -
camaro79
aktív tag
válasz
Melorin #44848 üzenetére
Nem igazan ertelek. Mar mindenki leirta mit gondol jonak es rossznak. Mindig fogsz talalni olyat, akinek tetszik es akinek nem. A szukseges infok rendelkezesedre allnak, neked kell donteni, kiprobalni. Ha nem teszik visszakuldod.
velemenyt meg azt irsz amit akarsz, senki nem korlatoz. En attol meg boldogan fogom hasznalni, ha neked nem tetszik. -
Jacek
veterán
válasz
Melorin #44842 üzenetére
Valami becsipüdütt az embernél de ez egy bullshit nagyrészt, szerinem vagy az első VR fejese és ő is elolvasott rengeteg baromságot előtte...
Én arra kérnélek hogy ne vegyél G2-őt
Próbálj valahogy ki egy Q2-őt ás egy indexet meg egy G2 és azután dönts.. Meg hogy mi a fontos és mire használnád a legtöbbet.
-
sheep
addikt
válasz
Melorin #44842 üzenetére
Sztem már átrágtuk ezt a témát itt a fórumban.
Ha akarsz találsz ilyen észrevételeket bárhol a neten, van akinek tényleg nem jön be.
Ha az alzásnak a filléres mobilos vr nagyságrendekkel jobb volt, akkor ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Nem is értem miért kell többszézezer ft-ot vr-re költeni ha ennyire rossz. Értem én hogy fizikus meg csillagász, de azt nem írta oda ami sztem sokkal fontosabb, hogy szemüveges-e, van-e vmilyen szembetegsége, cilinder, kancsalság, használ -e másik szivacsot a gyári helyett.Menj és próbáld ki valahol, aztán döntsd el hogy kell-e vagy nem.
-
camaro79
aktív tag
válasz
Melorin #44801 üzenetére
Nem igazán tudom Chavez milyen input lag-ról beszél.
Motion platformmal is tökéletesen működik, ez nyilván az adott rendszeren múlik (támogatja-e a software-es motion compensationt vagy a basestation alapú kell neki).Negatívumonként említeném, hogy igen nagy az erőforrás igénye. Én kizárólag iracingben használom, nem kevés idő volt, mire megtaláltam azt a megfelelő ingame beállítást, ahol 100%-os steam VR-ral tudja fixen a 90 fps-t (szintén 3080-al). De ez nagyon játék függő, mert AMS2-vel sokkal magasabb grafikai beállításokkal tudod használni.
90 fps alatt nem szabad szerintem simezni, sőt, ha lehetne mennék feljebb is.Illetve nálam a sweat spot sokkal kisebb, mint a Quest 2-nél. Sebastian-nak is írtak sokan, hogy szar a sw, neki meg semmi baja nem volt vele. Szóval ez nagyban múlik a fejformán, szem elhelyezkedésén. A FOV-on tudsz segítenii, én is vettem VR Coveres vékonyabb arcmaszkot (műanyag, amire a gasketet rakod, nem jut eszembe a neve), amihez adnak 2 különböző vastagságú szivacsot. Nekem a vastagabbal volt kényelmesebb.
Összességében egyetlen fájdalmam a kicsi sweat spot, de ennek ellenére is sokkal jobb, mint a Quest 2.
-
sheep
addikt
-
-
fatal`
titán
válasz
Melorin #44792 üzenetére
Szimben pont semmit nem számít. Hogy legyen FPS, most vettem le 0.7/0.7-re a debug toolban, így nagyjából fele annyi a pixelszám natív felbontáson. Szép is és gyors is (DR2.0, ACC-t is sikerült belőni).
Igaz, én 72hz-en használom, 90hz-en kéne kompromisszum. DLSS-t, FSR-t szerintem hanyagolni kell VR-ban, elképesztően ocsmány lesz tőle. Monitoron ez nem látszik, oda hasznos.
Autóban, ha oldalra nézel, úgyis fordítod a fejed is. És egyébként is viszonylag kicsi a sweet spot, ahol tényleg éles a kép (bár gondolom a G2-nél nagyobb, mint a Q2-nél).
-
zsozsa74
őstag
válasz
Melorin #44792 üzenetére
Pár napja nyúzom a G2-t. Egy. Oculus CV1 után. Nagyon jó cucc, a 3080 szépen meg is birkózik vele, de ha fix 90 fpst akarsz akkor sok grafikai kompromisszumot kell kötni. Meg persze játékfüggő. ACC-től pl. sok jót ne várj vr-ban! A kép tisztaság, hang csúcsszuper amúgy. A Fov az annyi amennyi, ahogy írták mindenhol kb. ilyen. Ja és ezt beszerezheted olcsóbban kontik nélkül. Nekem is csak szimezéshez kellett, ahhoz meg konti minek.
-
Raymond
titán
válasz
Melorin #44788 üzenetére
Itt a lenyeg: [link]
A FOV-hoz pedig annyit hogy a gyakorlatban ugyanaz mind, a szamokat ne nezd. Vannak kis difik, de ezt csak akkor tudod ha megvan es hasznalod mindet, raadasul az hogy mit is latsz valojaban a fej/arc/szem formadtol es az IDP-tol (pupillak kozti tavolsag) fugg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged