- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
GalaHU
őstag
válasz Németh Péter #37940 üzenetére
A megbízhatóságát nehéz még megítélni a G2-nek, lévén pár hónapja van csak piacon. De a képminősége a CV1-hez képest egy fényugràs!
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
kevike576
senior tag
válasz Németh Péter #37938 üzenetére
Mióta megvettem a G2-m , a CV1 be lett csomagolva. Tervezem eladni , írj privit ha érdekel !
Még teljesen jól muzsikál, vettem hozzá covert is, nagyon pöpec, nem málik szét mint az eredeti. -
v2
senior tag
válasz Németh Péter #37933 üzenetére
Az Nvidia driver nem frissült? Szerintem valami nem kerek vele.
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #37933 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanez történt vele. Ha szerencséd van, akkor csak annyi baja, mint nekem is volt.
Nem telepítettél fel mostanában valami olyan programot, ami valamilyen overlayt képez a monitoron? Nálam ez a program okozott ugyanilyet. [link]
Én mindenképpen azt javasolnám, hogy egy másik gépen is nézd meg, hogy ott is rossz-e (friss Win installal lenne a legjobb..), talán ez lenne legegyszerűbb.
A B verzió pedig, bízzunk benne, hogy nem ez történt, hogy a kábellel van valami, ami sajnos javíthatatlan, és amennyire én tudom, beszerezhetetlen. Annak idején szerettem volna venni, de ilyen teljesen irreális 50 ezer Ft-os magasságokban láttam.
Én azóta eladtam a CV1-et , még novemberben, és úgy tűnik, hogy még időben. Az új gazdája egy ismerősöm, és 6 hétben egyeztünk meg, hogy addig, ha van vele valami, akkor visszaveszem. Nem lett, de azóta elment a hang a bal fülesben, és most mondja a tracking is kezd akadozni, talán nem is az összes LED működik már, szóval ezek a CV1-ek már sajnos mindenórásak.Végülis nagyon olcsón adtam neki, és még mindig működik, szóval nincs harad, de ha egy idegennek adtam volna el, már tuti ukrán haverokkal fenyegetőzne
Ha elfogadsz egy jótanácsot: nem tudom, hogy neked milyen állapotban van a headset, de nálam a tarkórésznél a használattol és a sok tisztogatástól eléggé felázott az anyag, és végülis ez adta meg neki a kegyelemdöfést, mert egy vékony kábel fut benne a füleshez. A srác egyszer úgy vette fel, hogy az anyag beakadt a hajába és feltépte az amúgy is kicsit lógó anyagot. Szóval én így javasolnám, hogy valamivel rögzítsd pár ponton (gyorskötöző vagy valami ilyesmi).
-
roenick
csendes tag
válasz Németh Péter #17361 üzenetére
Én is az Amazon ról rendeltem az Inateck kártyát 12.340 Ft volt úgy ,h ezen expressz kiszállítás volt.
Kedden rendeltem és Csütörtökön nálam volt a kártya.
Viszont ha ilyet vesz valaki..ne tegye fel a gyári Driver-t hozzá...mert teljesen kuka.
Nem ismeri fel a szenzorokat csak néha..elmegy a jel..stb.Csak a windows 10 driver kell hozzá..és tökéletesen működik.
-
válasz Németh Péter #17193 üzenetére
ah, ez kimaradt . ez nagy kar
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
válasz Németh Péter #17191 üzenetére
nem lenne tul fair csak eredmenyt bekuldeni, tudni kene ki versenyzik, hogy lassuk egymast a highscore-on. csak ugy peldakent hogy kiket latok jelenleg
hard
61 maross80
10868 dschawoo
17621 artus
23237 b4l33expert
221 maross80
585 dyingsoul
29722 b4l33ha valakinek van eredmenye ezeken, es nincs a listan, akkor még egyeztetni kell (es valoszinuleg oculuson beluli friendlistbe kell vennunk egymast)
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Németh Péter #17120 üzenetére
Én dinóra emlékszem avatarként, de lehet változtattam már. Este megnézem és megírom.
Steames témára visszakanyarodva: biztosan sokan tudjátok, de hátha valaki nem: lehet kategóriákat létrehozni a barátlistán belül. Készíthettek mondjuk Beat Saber vagy VR kategóriát és oda szépen be lehet pakolgatni az embereket, én így szoktam menedzselni a friend listemet. Ezen felül note-ként hozzáadom a fórumon ismert nicket, ha a steam név különbözik a ph-tól mondjuk. Így később is tudom ki kicsoda éa miért vettem fel.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
titán
válasz Németh Péter #17086 üzenetére
Ha a pontokra mész, nem csak a sikerre, akkor muszáj ugrálnod, a csuklóból pörgetésért keveset kapsz.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #17086 üzenetére
Dance like nobody's watching! [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Joshi
titán
válasz Németh Péter #16912 üzenetére
Ha nem lesz horror áron az Oculus Quest, akkor az ugrabugrálós játékok miatt veszek egyet.
-
válasz Németh Péter #16912 üzenetére
kene valami beat saberes ph-s friendlistes dolog, hogy lehessenversenyezni. mostanban tul keveset jatszom
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #16147 üzenetére
Igen, csak a training működik a demoban. Úgy olvastam, hogy komplett egyjátékos kampány lesz majd a véglegesben.
De a demoban lehet multizni is!
Van egy másik képernyő, nem messze onnan, ahol a gyakorlást indítottad, ott tudsz multiplayer játékhoz csatlakozni, vagy sajátot indítani. Mondjuk itt is csak botok ellen lehet harcolni, de arra nagyon jó, hogy megismerkedj a mechanikákkal. Amik között azért van egy-két nyögvenyelős is, mert a fegyveren kell matatni, mint a valóságban, így pl. a tűzváltás nekem elég kínkeserves volt. Illetve nekem az se tetszett, hogy a fegyvermodellek elakadhatnak a tárgyakban. Mivel amúgy sincs fizikai visszacsatolás, ezt akár ki is kapcsolhatnák, mert csak zavaró.
Ezeket leszámítva nekem csillagos ötös, amit eddig láttam. Nagyon jól érezték, hogy mik voltak rosszak az eddigi VR-os FPS-ekben, és ezeket a hibákat elhagyták. Még a Lone Echo-s mozgást is átemelték, lehet majomlétrázni, meg falat mászni
-
Pitti11
tag
válasz Németh Péter #12862 üzenetére
Az úgy nem lesz jó. Ahogy fordulsz változni fog a két kamera közti távolság, míg 180fokban pont nulla lesz. Így nem fogsz kapni sztereo 3D panorámaképet.
-
veterán
válasz Németh Péter #12723 üzenetére
yep, nekem is.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Segal
veterán
válasz Németh Péter #12292 üzenetére
Szinten zenesz csak nekem 4.3ghz-re huzott 3770 van az 1080ti mellett
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
törölt tag
válasz Németh Péter #11804 üzenetére
Hobbi elektronika projectnek zseniális, max. respect a tizenéves srácoknak, akik fejlesztették.
Ahogy elnéztem a project lelke a wrmhl nevű project, ami megoldja az arduino-unity kapcsolatot minimális latency mellett.
Esetleg jó lenne belőle egy cardboard verzió, akkor a 3d nyomtatással sem kellene vesződni.Persze valódi VR hmd pótlására nem jó, az arm-os vagy telefonos vr-hez képest meg nem annyival olcsóbb, hogy akit nem direkt a makerászós jellege vonz, annak csak a spórolás miatt megérje.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Németh Péter #11538 üzenetére
en autoversenyektol ha kijelzon nezem mostanaban rosszul vagyok ha beesik az fps.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
fulton
addikt
Nekem ilyen teljesen fura érzet játék után most a Dcs től van. Lehet a fix 90 fps segitene
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Általában pont fordítva szokott lenni, tehát a VR hozza el ezeket a kellemetlen érzéseket.
-
MlbMatic
tag
-
sz_abika
addikt
válasz Németh Péter #10585 üzenetére
Mit nem adnék ha xbox controllerrel vehetnék Touch árban. 0 hely van a lakásban, nekem a Touch+extra sensor csak kidobott pénz.
PSN: xszabikax
-
Nosam
aktív tag
válasz Németh Péter #10498 üzenetére
Ahhoz képest egyébként kurva olcsó, hogy a star citizenben már virtuális földeket árulnak 50 meg 100 dollárért agyatlan rajongóknak.
Szóval ilyen értelemben marha olcsó, és félre ne értsd egy percig nem bántam meg, hogy megvettem az oculust, szeretem is használom is, föleg szimulátorokba. De ettől független továbbra is tartom, hogy tuti fillérekböl megvan az előállítása...
-
veterán
válasz Németh Péter #10498 üzenetére
Még a kínaiak sem.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Nosam
aktív tag
válasz Németh Péter #10431 üzenetére
Csak az után lett drága "kis szériában a gyártás", hogy megvette a multicég 2 milliárdért... És hogy már "így lementek az árak", még így is extra profit van rajta...
-
tobias88888
őstag
válasz Németh Péter #9841 üzenetére
Oculus-t
-
Davidgta
csendes tag
válasz Németh Péter #9663 üzenetére
Németh Péter Ezt a white listet hol tudom pontosan megnézni? Liket tudsz adni? Köszi!
-
őstag
válasz Németh Péter #9669 üzenetére
Na, kb. 5 perc tartalom van benne. Érdekes, hogy néha beszaggat és furcsán, késleltetve követi a touch kontrollert.
-
őstag
válasz Németh Péter #9668 üzenetére
Na, Firefox-al egyből működik. Nem is tudtam, hogy ekkora a marsjáró. Végig lehet menni a teljes útján, meg mutatják a landolást, tök jó!
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #9666 üzenetére
SteamVR -> Destinations - itt van Mars Curiosity.
-
törölt tag
válasz Németh Péter #9663 üzenetére
A lekapcsolás valószínűleg a windows energiamenedzsmentje miatt van (leválasztja a használaton kívüli usb eszközöket), ha visszaolvasol a topicban találsz leírást, hogy hogyan kell kiiktatni.
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #9523 üzenetére
"Izé, mi történt nagy hirtelen?"
PUBG: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Németh Péter #9525 üzenetére
Nem értem miért érdekel benneteket a VR részesedése, ez olyan mintha rajtatok múlna. Itt beszélünk róla és kitárgyaljuk az esetleges fejlődéseket, gondokat de nincs ráhatásunk. Kivéve ha valami VR mozgalmat fed a PH VR topik.
-
Joshi
titán
válasz Németh Péter #9523 üzenetére
Kínát ne vegyétek referenciának, ott az van amit az állam enged főleg online mozgolódásban.
-
Jack@l
veterán
válasz Németh Péter #9501 üzenetére
Ősszességében meg 0.12%-ot esett a vr szegmens, már csak 0.25%.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #9501 üzenetére
Mar lehagyta, ugyanis a DK2 is Rift 50.89 vs 48.76
Otthoni felhasznaloknal mar egy ideje lehagyta. Amit Steam-en latsz abban nagyon sok az ipari felhasznalas (game arcade) ahol szinte monopoliuma van meg mindig a Vive-nak. Es a Summer Sale elhozott egy erdekes dolgot - eleg sok felhasznalo van aki nem sok eves jatekoskent jott a VR-hoz eleve valami Steam konyvtarral, eleg sokat olvasni az Oculus forumokon es a redditen is hogy az uj Rift tulajoknal nincs is Steam mert az oculus Store jelenti nekik a belepest a VR vilagba.
-
tobias88888
őstag
válasz Németh Péter #9469 üzenetére
Hányszor kell ezt elmondani, hogy ez nem igaz? Bőven ki lehetne már hajtani a Pimax 8K X-et. Ha már csak a böngészést nézzük akkor egy csomó elviszi. A két szemre ez 1500 millió pixel másodpercenként. iRacing esetén GTX 1070el is 200as supersampling-el játszanak, ami 933 millió pixel! És hol van az még a GTX 1080ti-től. Ki tudja hajtani ezt ma már elég sok kártya. Szóval bőven lesz olyan játék ami kihajtja, csak még egy működő prototípus sincs belőle
Viszont ugyan ennyire fontos a szoftveres megoldás amit Pimax esetén abszolút nem érzek biztosítottnak. Szerintem majd kijönnek a szemüveggel aztán egyből kezdik fejleszteni a 16K verziót a többit meg hanyagolva
VR Cover esetén valaki említette hogy nagyobb lesz a fov. Közelebb kerül a szem a kijelzőhöz? Mert akkor szép meg jó hogy nagyobb lesz a fov, de pixelesebb is lesz az egész és a méretarányok eltolódnak gondolom. Ez így nagyon nem hangzik jól.
[ Szerkesztve ]
-
MlbMatic
tag
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #9470 üzenetére
Úgy érted, nVidia Volta?
-
Joshi
titán
válasz Németh Péter #9470 üzenetére
AMD komolytalan, engem már nem vezetnek meg.
-
Joshi
titán
válasz Németh Péter #9464 üzenetére
Az a kérdés, hogy az új nvidia (Pascal) milyen teljesítményű lesz. Szerintem kell a 4K felbontás, most nem kimondottan a Pimaxról beszélek hanem általánosságban. Néhány éven belül szerintem simán megoldják.
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #9078 üzenetére
Ja, ez az. Egyebkent az osszes hang idegesitoen hasonlo, biztos hogy a Device Disconnect es a Device Connect amit hallasz?
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #9053 üzenetére
Nezd meg az Eszkozkezeloben az USB energiagazdalkodast, lehet visszakapcsolt frissiteskor. Jobb klikk az USB controller-re es az utolso ful az energiagazdalkodas.
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #9053 üzenetére
Nekem ezt addig csinálta, amíg nem vettem meg az Inateck kártyát. De addig se érdekelt nagyon
Gyanítom, hogy a szenzorokat dobálta el.[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #8960 üzenetére
Én pontosan tudom mire gondolsz. Elmegyek Skóciába, hegyek tömkelege, csattog a gép, szülők nyaggatnak, hogy mutassak képeket, és hát 2 dimenzióban semmi, de semmi sem látszik, hiába milliárd pixeles, színes-szagos és hibátlan a fotó (szerintem, bár én full amatőr fényképész vagyok ).
A térérzet az, ami hiányzik. -
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8957 üzenetére
Fixed focus. A kis olcso 360 cuccoknal eleve ex van mert ott nincs mit allitani, a tobbin a geptol fugg hogy kell vagy lehet mindkettot ugyanoda fokuszalni.
-
törölt tag
válasz Németh Péter #8948 üzenetére
Véletlenül sem akarnálak megsérteni, de ha a fotóid nem adják vissza az adott pillanat hangulatát, akkor a 180 fokos sztereo fotózás sem fogja.
Ettől még persze a sztereo fotózás lehet izgalmas hobbi, de ha nem magával a technológiával akarsz foglalkozni, hanem csak arra kell, hogy jobb képeket csinálj egy kiránduláson, akkor szvsz jobban jársz egy jobb hagyományos fényképezőgéppel és néhány még jobb optikával, no meg némi gyakorlással, mint ha beleugranál egy olyan műfajba, ami még a profiknak is kísérleti terület.
Hozzá kell tennem, hogy nincs szükség semmilyen veleszületett tehetségre ahhoz, hogy kellő gyakorlással bárki minőségi képeket tudjon készíteni. -
Raymond
félisten
Ahhez (fenykepek) eleg ket barmilyen normalis minosegu kamera vagy telefon fisheye lense -el. Ha nem akarsz barkacsolni van egy rakat adapter, peldaul ez: [link]
-
Dyingsoul
Topikgazda
Eddig nem nagyon jött fel a 3D VR kamera téma a topikban, úgyhogy ez jó téma. Viszont így ajánlani sem nagyon tudok jobbat-elérhetőbbet csak amit a google kiköp. Én is élném a VR fotózás témát pláne 3D-ben, de az a probléma, hogy így is elég drága egy komoly VR setup kábelekkel, plusz USB vezérlőkkel esetleg bónusz kontrollerekkel. Szerintem ezeknek a kameráknak a piaci szegmense is még kisebb mint a VR megjelenítőknek ezért marha drágák és ugye a profi tartalomgyártók luxusának tűnik. Legalább is egyelőre.
-
Márton
nagyúr
válasz Németh Péter #8949 üzenetére
A Fuji nemhogy 180+ látószöget nem tud, de még 90-et sem
Nagyon narrow és 10-ből 11 kamera esetén fókuszproblémák vannak a jobb és bal lencse között. Legalábbis én még nem találkoztam hibátlan példánnyal..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Németh Péter #8938 üzenetére
Hát, én ilyet tuti nem vennék, ha a sample videókat nézem. 960px /szem és az sem éles. Mi lesz ebből, ha sisakban nézed 90-100 fok látószöggel?
Szerintem kezdésnek vegyél használtan két goprot, a 3+ verziókat szinkronizálni is lehet. Ott legalább meglesz az 1920/szem.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Uzi74
senior tag
válasz Németh Péter #8946 üzenetére
Ja bocs, a 3d fölött elsiklottam, csak a VR-re figyeltem. 3d-re van otthon egy Fujifilm FINEPIX REAL 3DW3 kamerám, de az igazat bevallva nem sokat használtam. Lehet el kellene adnom, többért megy az ebay-en használtam, mint amennyiért vettem... - persze ez meg nem 180+ fok...
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Nem olcso cucc, de kenyelmes. A masik lehetoseg manualisan kesziteni ket kameraval, igy keszulnek a termeszetfilmek is es gyakorlatilag barmelyik VR kameraval meg tudod csinalni. A fontos a alignment - fizikailag egy sikban kell lennium minden iranyban, tehat nem lehet az egyik feljebb vagy elorebb mint a masik es ugyanabba az iranyba ugyanabban a szogben kell hogy nezzenek. Ez az alap. A scale itt is ugyanugy mint a Rift-nel mondjuk a ket kamera tavolsagaval valtoztathato. A reprojection se teljesen mindegy a vegen, de ez egy masodlagos dolog. A formatum kinyerese (nem mindegy mit tudsz kiszedni a kamerabol) es a feldolgozas lehet maceras, ingyen progi nem sok van, a Hugin eleg jo.
Peldaul a Theta S ami nekem is van. A kepek aranylag jo minoseguek jo fenyviszonyoknal es az API-nak hala van egy rakat program amivel kulsoleg lehet vezerlni igy a rendes HDR re porblema (max 9 bracketed kepbol), de a kamerabol csak a mar feldolgozott equirectangular kep jon ki. Nem tudod a ket lencse nyers kepanyagat kiszedni belole hogy kulosleg dolgozd fel. Filmeknel ez megy, mert ami kijon belole az a egy sima SBS video a ket lencse (elso es hatso) fisheye kepevel jobb es bal oldalt, viszont a felbontas csak 1920x960 tehat ha ket kamera kepebol csinalnas is 180 fokos sztereo videot akkor max ez a felbontas, ami nem sok. A normalis minosegu 180 sztereo videok 3840x1920 felbontasnal kezdodnek. Plusz maceras, mert kiszeded a ket stream-et, kiszeded az elso kamera kepet mindket mp4-bol es azokat dolgozod fel. Szoval eleve egy 960x960 fisheye mp4 stream-et kell meg tovabb feldolgoznod. Nem eri meg. Viszont nem munkara csak hobbinak egy olyat mint linkeltel is venni azert meredek szerintem. Persze kinek mi meredek, lehet neked OK
-
Uzi74
senior tag
Ha moto z családból származó telód van még 360 videót is tud elvileg:
[link] -
Dyingsoul
Topikgazda
2x Gear360-al lehet stereoscopic videót vagy képeket készíteni. Nem mentem bele nagyon a témába, de itt van egy reddit beszélgetés róla, le is írják hogyan lehet készíteni vele. Itt pedig egy videó.
S ha már itt tartunk leleményes ötlet DIY Gear360 sapka mount.
[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
WMR -hez a windowsba jelenleg van videó néző progi? Vagy még az ember azt se tudná használni? Mert ugye Steam felületen van például a lejátszó is ..Akkor így most ezt az eszközt nem sok mindenre lehet használni..
Rift-et nem lehet a Cliff House -ba használni? ha jól tudom nem.. minden exclusive.. (Ez az exclusive megoldás az őrületbe kerget sajnos teljesen feldarabolják a piacot.. ) -
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #8862 üzenetére
Amúgy arra van valami elfogadható magyarázat, hogy 2017-ben miért nincs cloud save legalább a játékállásokra?
Ha jól veszem ki, amikor a hétvégén én is nekiállok gépfrissítés miatt a Windows reinstallnak, előtte az Oculusos játékok mentéseit kézzel kell backupolnom.Itt mondjuk azt írja a fejlesztő csóka, hogy van, de senki nem használja.
Link -
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8872 üzenetére
Jok ezek az Ansel kepek, az ME Andromeda-bol nezegettem parat miutan a jatek kijott. Itt azert ugy nez ki egyik-masik shader nem idealis ezekhez a 360 sztereo kepekhez. Az elso es utolso elotti kepen a fold/talaj a kamera alatt eleg furan nez ki plusz a masodik es harmadik kepen olyan mintha a karaktert egy vastag csovel oldalba vagtak volna es ugy maradt behorpadva mint egy Tom&Jerry rajzfilmben
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Németh Péter #8872 üzenetére
nem rossz
a Witcher 3-at próbáltad már? Annak létezik külön VR verziója, vagy a sima is megy riften?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8862 üzenetére
Ah, azt hittem csinaltal backup/restore-t. En egyszer csinaltam meg tavaly es semmi nem ment utanna ezert eddig halogattam de mar nemigen lehet halogatni.
-
tobias88888
őstag
válasz Németh Péter #8860 üzenetére
Huh, el is felejtettem. Remélem tényleg javítja az akadást ami néha jelentkezik
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8860 üzenetére
Hogy ment a backup es restore as Oculus konyvtarnal? Problemamentesen? Mert kene egy kis takaritas nalam is de nincs kedvem ujra letolteni mindent.
-
veterán
válasz Németh Péter #8833 üzenetére
Ó akkor még Carmack visszafogta magát Mindig is híres volt arról hogy baromi érdekes jövővázoló előadásokat tudott tartani 3 órában a quakecon-okon De élmény hallgatni
Egy zseni, nem kétség[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8833 üzenetére
LOL Egyszer evente van ez, annyit meger, foleg hogy eleg sok erdekeset mond
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Németh Péter #8831 üzenetére
nezd meg carmack keynotejat, pont, hogy az elterjedesrol beszel egy csomot.
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #8824 üzenetére
Tényleg olvasd vissza a fórumot, ez már ezerszer volt
-
tobias88888
őstag
válasz Németh Péter #8787 üzenetére
Felbontás nem mindegy. Plusz a pimax az LCD kijelző ami az oledhez képest érezhetően ronda lesz.
Odyssey-nél nem tudom hogy a mixed mit takar, ennyi erővel az Oculus is az. A nagyobb felbontás a szimeseknek sokat számít akiknek a tracking nagyon kicsi területre koncentrálódik, nekik best buy lehet. Én is egy vagyok közülük, de jelenleg bőven elleszek az Oculussal mert annyira bejött a touch hogy azóta ha 10 órát versenyeztem... (persze a touch-ba valószínű azért beleunok, a versenyzésbe nem fogok)
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
izomman az az ember, aki az első marketingcikkre berendel mindet sz@rt aranyáron, szóval neki pont nem kell bemutatnod a Pimaxot
Amúgy én még mindig nem értem, minek neki Samsung Odyssey, ha már van neki Vive-ja. Pro oldalon áll a magasabb felbontás, és semmi más. Kontra : szinte minden más.
-
Raymond
félisten
LOL, jonak mondod
hsz. nr. 1: [link]
hsz. nr. 2: [link]Elozmenyek is vannak ha bovebben erdekel ott a felso 7000-es es also 8000-es regiok kornyeken, csak keress ra a topic-ban a pimax-ra
-
fulton
addikt
válasz Németh Péter #8763 üzenetére
jó, addig bemegyek azon az ajtón akkor is
/Az x faktort sem elsőre nyerik meg D:/[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8711 üzenetére
c:\Users\Németh Péter\Pictures\OculusPhotos\Test1.jpg
Megintcsak ez lesz a problema?
Most neztem es nem is kell az OculusPhotos konyvtar (csak megszokasbol csinaltam egyet anno), lat mindent ami a Pictures-ben van.
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #8711 üzenetére
Szerintem keresztelkedj át. Mit szólnál a "Nemeth_Peter" -hez?
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8709 üzenetére
Az elejetol fogva az Oculus 360 Photos-t hasznalom. Az Over/Under formatumokat siman felismeri magatol es megmutatja. A Pictures\OculusPhotos konyvtarba rakom oket es programban alul a My Photos-ban mutatja oket. Nem csinalok veluk semmi atnevezest vagy mas marhasagot, automatikusn felismerte a netrol letoltott Ansel kepeket is.
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #8684 üzenetére
Látom, te is küzdesz az emberrekel (ipon fórum )
-
fulton
addikt
válasz Németh Péter #8576 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek. Mind2 verziót néztem célnak tökéletes.
megj: Ez a Batman VR iszonyat rövig... kár érte adni a pénzt. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Németh Péter #8571 üzenetére
Sosem használtam nvidia profilokat. Van ennek valami értelme? Vagy csak annyi, hogy úgy lövi be a VGA-dhoz a graf beállításokat, hogy tutira meglegyen a 45 vagy 90 fps? Tényleg, ha ittartunk mekkora fps-t céloznak meg egy ilyen profilban?
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8533 üzenetére
A jelentes nem csinal semmit. A 380X-el egy evig bamultam. Vagy probald meg egyszer oda-visszakapcsolni aztan megint megnezni a videot. De ha mar megvaltoztattad a json-t es nem ir semmit akkor hagyd a fenebe
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8528 üzenetére
Az elejen nem volt semmi csak a json file. Azt irtak att az emberek de nem segitett semmit mert a rendszer (Oculus) folulirta a valtozasokat. Voltak ossze-vissza trukkok a jogosultsagokkal, atnevezesekkel stb., de semmi nem volt hosszueletu vagy mukodo. Par update-el visszabb lett az amit linkeltem: [link] Alapbol nincs aktivalva, ra kell kattintani es vegignezni azt a videot. Aztan utanna ugy marad ahogy a kepen van es nem lesz semmi inkompatibilitasi jelentes.
-
törölt tag
válasz Németh Péter #8527 üzenetére
Amikor rajtad van a HMD, megnyomod az "oculus" gombot (jobb kontrolleren az "O" betűs), arra bejön az Oculus menü. Jobb oldalt az ikonok között van, hogy "Reset View" (nyíl a jele).
-
törölt tag
válasz Németh Péter #8522 üzenetére
Ha kimész az oculus menübe és nyomsz egy "reset viewt" az nem rakja helyre?
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8522 üzenetére
Ja a lenyeg lemaradt az elobb. A compatibility file atirasa mar az elejen a megjelenes utan ment, de nem olyan egyszeru mert az Oculus atirja. Probalkoztak tulajdonos valtassal is meg volt par masik trukk, de nem tudom ezek ervenyesek-e meg, a video opcio ota nemigen tema a dolog.
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8521 üzenetére
Erdekes, az enyemben benne van eleve a 1080Ti. Az a 45 fok nem tudom mi lehet, Ami ismertebb gond az a jatekter elmozdulasa, de nalam nem volt ez igy gyakorlati tapasztalatom nincs vele.
-
őstag
válasz Németh Péter #8516 üzenetére
Igazából nem szűnt meg a jelenség, kb. 50% eséllyel előjön újraindításkor. Ilyenkor mindig el van forgatva minden vagy 45 fokkal. Arra sikerült rájönnöm, hogy nem kell a gépet újraindítani, elég csak az OVRService-t. Az 50% eséllyel megoldja a problémát.
-
őstag
válasz Németh Péter #8515 üzenetére
Újrainstalláltam, ettől megjavult. Lol.
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8484 üzenetére
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8435 üzenetére
Egyebkent ha idegesit a dolog akkor igy kikapcsolhatod: [link]
-
tobias88888
őstag
válasz Németh Péter #8444 üzenetére
Robo Recall az ingyenes? Mert az Amazonos bundle-höz ahogy láttam jár (Robo Recall, Luckyʼs Tale, Quill, Medium, Dead and Buried, and Toybox), de az Alzán nem volt odaírva.
Mellesleg úgy látom beindult a VR biznisz Alzán
A héten 14 ügyfél vásárolta meg ezt a terméketMa jön a Rift így még most tájékozódok. Mennyire gyorsan lehet ide-oda tenni a Riftet? A két szenzorból az egyiket mozgatnám csak meg persze a fejegységet a szabad nagy terület és a szimulátor között, attól függően hogy játszani vagy versenyezni akarok
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #8444 üzenetére
Szerintem is az, én is alapvetően azért vettem a Riftet hogy majd jókat autókázok, meg Elitezek vele, aztán már többször írtam, hogy ez az a 2 tevékenység, amit azóta se csinálok vele (fél éve).
A Touch-os játékok sokkal jobbak
A Robo recall-lal hónapokig játszottam, úgyhogy most várom az Arktika.1-et, már csak 5 nap és megjelenik
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #8442 üzenetére
Ez azért van mert miután berajzoltad a guardiant, utána kéri hogy vedd fel a HMDt, és állj be a játéktér közepére, és nyomd meg a Touchot.
Ekkor ha emlékszel, ilyen szkennerszerű effekt fut le, ami nyilván csak vakítás, de ha akkor nem közepén állsz, akkor biza elcsúszik.Futtasd újra a setupot, jobb felső sarokban van.
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8440 üzenetére
Akkor a jatekter beallitasanal lehet valamit nem ugy csinaltal ahogy kell, mert ha teleportalsz akkor az a pont ahova teleportaltal lesz a jatektered kozepe ha jol emlekszem, tehat ha pontosan ele teleportaltal akkor nem lehet a boundary-n kivul ha legalabb fel vagy egy meter van korulotted.
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8438 üzenetére
Menj (teleportalj) kozelebb?
(#8437) kiskuplung
Az internet melyerol jonnek ezek mind
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8432 üzenetére
De ellenoriz:
C:\Users\[felhasznalonev]\AppData\Local\Oculus\Compatibility.json
Egyebkent a CPU-d nincs benne azert irja ki. De mondom ez nem jelent semmit hacsak nem valami black-list eszkoz miatt irogat.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Németh Péter #8432 üzenetére
nalam is a kulon tool szerint remek a gepem, egyebkent meg minimum alatti (a processszor miatt).
ehhez kepest koszoni jol megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8430 üzenetére
"a Rift állandóan azt mondja, hogy a gépem nem találkozik a minimum követelményekkel. Miért mondja vajon?"
Mert hulye whitelist/blacklist listabol donti el hogy kiirja vagy sem az a szoveget nem aszerint hogy mukodik vagy nem. Valamelyik alkatresz nem tetszik neki 100%, talan epp az USB controller.
-
kiskuplung
őstag
válasz Németh Péter #8427 üzenetére
A telepítővel én úgy szívtam meg, hogy nem a C:-ről indítottam a setup.exe-t
Ez egy masszív unhandled exception-ben testesül meg
Ezért is érdemes visszaolvasgatni ezt a fórumot, kb fél évre visszamenőleg.Majd írd meg tapasztalatokat az első First Contact demo után!
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8427 üzenetére
Majd meg ugyis lefuttatod a kovetkezo napokban meg egyszer amikor optimalizaold a jatekteret. Esetleg hasznalhatod ezt is: Guardian Boundary Editor
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8424 üzenetére
Nem random forum hanem az Oculus foruma es a linket a meghajtokra az Oculus munkatarsa adta. Oda van irva...
Szerk:
"És le merném fogadni, hogy az a gondja, hogy a user nevemben ékezetes karakter van."Az szinte tuti, en soha nem hasznalok meg szokozt sem, regi szokas.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Németh Péter #8417 üzenetére
Frissíts az usb 3 vezérlő drivereket. Az alap windows nem jó, nézz utána chip típusnak és a gyártói drivert használd.
szerk: közben látom megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8422 üzenetére
Letoltotted es felraktad azokat a meghajtokat?
-
Raymond
félisten
válasz Németh Péter #8419 üzenetére
Valamivel osszeakad, te vagy a masodik akinel ezt latom, azota tudok csak rola amiota ott a linkeltnek utannaneztem a kollega problemaja miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest