- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
slycugel2000 #65051 üzenetére
Alienre 4080-al is panaszkodnak Steamen, de talán még 4090-es kommentet is olvastam. Aztán meg amikor konfig nélkül panaszkodik valaki a teljesítményre, beírja a fejlesztő hogy make sure hogy legalább RTX2070-ed van.
Az a játék kukába való a kinézete és az optimalizálatlansága miatt, ne indulj ki belőle. Az olyan.
Metro is UE, de az meg szerintem azért fut normálisabban mert így ránézésre a textúrák háromnegyede a Quest verzióból van, valamint szerintem elég sok minden ahhoz van belőve, van hogy 1 méterre cserél LOD-ot. -
Hiei555
aktív tag
válasz
slycugel2000 #65051 üzenetére
Akkor ez betudható a modnak szerintem. Az Alien lehet az UE5 miatt röccen néha előfordul. A proci pedig azért dolgozik kevesebbet mert nagyobb felbontáson kevesebb az fpsd is és nem kell olyan gyakran "feladatot" adni a vganak mivel a vga nak több idő mire kirajzolja a 4k mondjuk mint a 1080pt és így a cpu kevesebb feladatot ad ki csúnyán mondva azonos idő alatt.
-
Raymond
titán
válasz
slycugel2000 #65047 üzenetére
Azt valami tudatlan irta.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
slycugel2000 #65045 üzenetére
Más játék is ennyire rosszul fut? Olyanra gondolok ami nem modolt. Mert az is lehet hogy a mod miatt van ez nem? Össze kellene hasonlítani valami rendes vr játékkal.
-
KRoy19
őstag
válasz
slycugel2000 #65047 üzenetére
Játékok esetében GPU végzi a renderelést, nem a CPU.
-
KRoy19
őstag
válasz
slycugel2000 #65045 üzenetére
, "....pláne, hogy a Quest 3-on már eleve sokkal több pixelt kell legyártania a HMD nagyobb felbontása miatt, mint a sima Vive-on."
A felbontáshoz semmi köze a proci teljesítménynek. -
kiskuplung
őstag
válasz
slycugel2000 #65038 üzenetére
Annyit tudok még segíteni, hogy megnézem, hogy tudok SteamVR-ban elfogadható minőséget kihozni belőle, ha van este szabad időm.
Azt pedig hidd el nekem kérlek, hogy VDXR-rel ég és föld a különbség, és írtam is az elején hogy valószínűleg engem a VD segít ki a space warppal vagy valami más trükkel, amit te nem tudsz bekapcsolni.
Csináltam egy képet neked SteamVR-ral, hát így én se játszanék vele:
Amúgy tök jó fej ez a fejlesztő, hogy így reagál a kis kérdéseidre. Eszembe juttatta a VR hajnalát, amikor kis cégekkel még én is tök jól elkommunikálgattam, mint a Contractors esetén is.
-
Raymond
titán
válasz
slycugel2000 #65039 üzenetére
Igen, mindegy mert itt a VD nincs benne a lancban.
-
Raymond
titán
válasz
slycugel2000 #65034 üzenetére
Nem is jon szoba ahogy mar irtak. Az olyan hogy "Telepitve van az utolso 3Dmark, jobbak lesznek ettol a Cinebench eredmenyeim?" A valasz az hogy nem mert nincs hozza koze. Ahogy Dyingsoul kepen latni, a VDXR a Virtual Desktop sajat OXR cucca ami a PC-n levo streamer es Quest/Pico-n futo VD ahol szoba jon. Nalad nem mert te egy PC-re kotott (HDMI) PC-s HMD-t hasznalsz.
-
fatal`
titán
válasz
slycugel2000 #65030 üzenetére
Ahogy írtam, nem, a tied az egy native SteamVR HMD, annak az OpenXR futtatókörnyezete a SteamVR.
-
Raymond
titán
válasz
slycugel2000 #65030 üzenetére
Nalad a VDXR lenyegtelen.
-
fatal`
titán
válasz
slycugel2000 #65011 üzenetére
Kiskuplung szerintem nem figyelte milyen headseted van, azt hitte Quest.
Neki viszont emlékeim szerint az van, így ő azért veszít tempót SteamVR-ral, amit feljebb írtam.
-
fatal`
titán
válasz
slycugel2000 #65009 üzenetére
VDXR-ra biztosan nem optimalizáltak. A VDXR egy OpenXR implementáció, ahogy a SteamVR (ennek régebbi saját API-ja is van, OpenVR) is, illetve Meta headseteken link/air link esetén annak a szoftvere. De a SteamVR tud működni az összes többi (nem natív) headseten is, csak mivel ilyenkor több körös API fordítás történik, ezért rohadt lassú. Natív headseten ez nem így van, bár gondolom (az egyébként jó) felületnek is van valamennyi overheadje. Probléma ezutóbbi esetben szokott lenni a teljesítménnyel (a hardverhez képest), ez nálad nincs.
-
kiskuplung
őstag
válasz
slycugel2000 #65005 üzenetére
"Én nem használok Virtual Desktop-t semmilyen játékhoz, csak simán elindítom a Steam VR-t, aztán meg a VR mod-os játékot. "
Én meg ezt nem értem, hogy mit csinálsz, mert ha van VD-d, akkor ahogy bejön a desktop, rányomsz a CrysisVR indítójára és kész. Minek kell idekeverni a SteamVR-t?
Amúgy a kedvedért összeimádkoztam, hogy úgy menjen, ahogy nálad, és kb 60% a reprojection ratiom, és még a 45 FPSt se tudja tartani a gépem.
Ez az fpsVR meg csak SteamVR-ban megy úgy látom, szóval nem tudom lemérni ugyanezt VDXR-rel.Szóval a tanácsom, hogy a VD PC-s appban állítsd be a runtimeot VDXR-re, és amikor csatlakozol a PC-hez, csak indítsd el a CrysisVR-t és kész, frankón menni fog.
-
gulasoft
őstag
válasz
slycugel2000 #64994 üzenetére
A partra lejutás alatt azt gondolod ahol egy bázis van lent a parton egy hajóbók lőnek rád, és jön egy dzsip amiben ha kinyúvasztod a géppuskát akkor átveheted a helyét és lelőheted a halyóban a fegyverest? Ha igen, akkor ott az ég világégon kívül semmi akadás nem volt, csak még nem jöttem rá hogy lehet a lámpát kikapcsolni és a spec képességek is használhatatlanok Lenyomom a jobb sticket és ott kéne váltani, hát a legritkábban sikerül, De lejutottam és kinyúvasztottam mindenkit. Az 1.1-es modot használod?
-
gulasoft
őstag
válasz
Ez egy 1.1-es mod biztos javítanak még rajta. Felrakom kipróbálom nálam mit bír, de ha az avatar a konfigommal játszahtó, akkor lehet a modban van a hiba, és biztos kireszelik, de mondom felrakom kipróbálom, és jelentkezem,
-
gulasoft
őstag
válasz
Nekem egy i9-11900k-m van és 4070Ti. Megnézem ha lesz időm, de most az avatarrar játszom 60FPS-el. Kicsit furának találálom hogy a crysis meg szaggat.
-
KRoy19
őstag
válasz
slycugel2000 #64992 üzenetére
Hiába állítgatsz bármit. A felbontás csökkentése nem fog rajtad segíteni, mert proci limited van.
-
gulasoft
őstag
válasz
slycugel2000 #64984 üzenetére
Teljesen elég hozzá. Nem 8k-ban kell tolni, úgysincs annyi. Én egy i9 11900k-val és azza 4070ti-al A modolt avatárt is játszom, pedig az sokkal több erőforrást igényel mint egy crysis mod.
-
KRoy19
őstag
válasz
slycugel2000 #64984 üzenetére
Igen, valószínűleg sokkal magasabb az alap FOV VR-ban, mint flat módban, így többet kell számolnia a CPU-nak.
-
KRoy19
őstag
válasz
slycugel2000 #64964 üzenetére
Szia! A 2. -ra annyit, hogy a Crysis az konkrétan csak 1 CPU magot tud használni, szóval nagyon bika 1 szálas teljesítmény kell hozzá, hogy normálisan fusson.
-
slycugel2000
tag
válasz
slycugel2000 #64941 üzenetére
Erre senkinek nincs ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest