- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskuplung
őstag
válasz
miningboy #64221 üzenetére
Az is jó, amit Raymond írt, de én még anno ebből indultam ki: Unity-vel lehet Androidos appot gyártani, és akkor le tudod tölteni a headsetre, nem kell hozzá PC.
Plusz mivel ez egy engine, kis utánaolvasással meg tudtam oldani, hogy nálunk a 2 szintes háznál a lépcsőnek "nekimenve" átváltson a két jelenet (=emelet) közt. De tudsz működő ajtókat is programozni, vagy amit csak akarsz.
Ami jó benne, hogy Unityben alapból mérethelyes lesz, szóval amit ott 1 méternek veszel fel, az a valóságban is annyi lesz.
Ami fontos még, hogy szerintem ha esetleg már meglévő lakást is le akarod modellezni, akkor célszerű valami kis kalibrálást belerakni, hogy a VR-ban látott jelenet biztosan stimmeljen a valósággal, és akkor lehet bátran bolyongani, nem fogsz nekimenni semminek
Erre én innen loptam megoldást.
-
Raymond
titán
válasz
miningboy #58005 üzenetére
A VD nem hasznalja az Oculus SDK-t, sajat megoldas van ezert ott mindegy mit allitasz be az ODT-ben.
Az egyetlen ami belepiszkit a dolgokba itt az a Steam Link. Regebben ez nem volt igy a SteamVR nalam mindg 100% volt es a VD-nel azok a felbontasok voltak amiket par napja listaztam. Aztan jott a Steam Link a maga 2048x2048 beallitasaval es azt fel kellett tolnom 150%-ra. Aztan azt vettem eszre hogy a VD is azt veszi alapul igy a felbontasok sokkal magasabbak volt az egyes beallitasokon mint kene.
-
a2d2
addikt
válasz
miningboy #57980 üzenetére
Az a baj hogy ha nagyjából belövöd hogy jó akkor is simán lehet az hogy fél óra múlva behal az egész mert túlmelegszik a router és throttlingolni kezd.
Én 120-ra állítottam hogy ne terheljem túl a wifi-t.
H265-ön szerintem teljesen mindegy hogy 120 vagy 160 vagy 200.
Quest 2-nél ami nem tudta még a 160Mhz-et addig pl 80-on állt nekem fixen.
Ráadásul minél magasabb a bitráta annál jobban izzasztja a HMD-t is, szóval talán gyorsabban is merül. -
-
Raymond
titán
válasz
miningboy #57978 üzenetére
SteamLink - csak Steam (ha itt a jatek csak oculus SDK-t tamogat akkor az nem fog menni)
Oculus Link/AirLink - Oculus es Steam
Virtual Desktop - Oculus es SteamA beallitasok jok. Az hogy miert akad(hat) azt a perforamnce HUD-on tudod megnezni. Ott az ODT-ben alul allitsd a Visible HUD-ot Performance-re es a Performance HUD mode-ot a ket Link valamelyikere. Ott latod majd a szamokon es a grafokonon mi ugral amikor nem folyamatos a kep.
-
-
Raymond
titán
válasz
miningboy #56369 üzenetére
"mondja, hogy ennek az értéknek meg kell egyeznie az oculus appban bellított felbontással. Ott pl a q2nél 4848x2448 van, és a 2448at állítja be a debug toolba"
Az termeszetesen badarsag, kulon tetszik hogy a vertikalis felbontast vette onnan
Az Encode Resolution Width a kijelzok horizontalis fizikai felbontasa a ket szemet osszeadva, tehat 2880 (2x1440) a Q1-nel es 3664 (2x1832) a Q2-nel. Ezert kene 4128-nak (2x2064) lennie a Q3-nal, de ahogy irtam azt allitotta valaki hogy 4040-nel magasabbat nem lehet beallitani.
Szerk: A render resolution es az encode resolution nem ugyanaz. Lasd az AADT reszt itt [link] Ehhez kapcsolodik a Distortion Curvature is.
-
fatal`
titán
válasz
miningboy #56353 üzenetére
Most ha a debug toolban még átállítom a ppd-t, akkor nem kétszer adom meg pont ugyanazt? Ez nem felel meg a Render Res csúszkának?
Nem, ez rájön a render resre. Értsd, ha azt beállítod 1.2-re, meg ezt is 1.2-re akkor a végső felbontás 1.2x1.2=1.44x lesz.Azért kell a PPD-t állítani még a debug toolban is (a max csúszkán felül), mert (ha jól emlékszem, nem használom még a Q3-at mert a lencsékre várok) az Oculus softwareben a csúszka még mindig a Q2 natív felbontására van belőve, nem állították be rendesen a Quest 3-hoz (a felbontásnövekedés miatt ennek is nagyobbnak kéne lennie, mert a barrel distortion ugyanolyan).
-
LazaCCC
tag
-
fatal`
titán
válasz
miningboy #56053 üzenetére
Quest 3-mal még nincs, Quest 2-vel van, nem lesz nagy különbség. Én két db. AX-58U-t használok (különböző helyiségekben, az egyik a fő routerem is, még V1 merlin firmware-rel, a másik V2 a gyárival AP módban), tökéletesen működik mindkettő, 400 megabit h264 streammel is. A 160mhz-es módját viszont egyelőre nem tudom, mert nincs eszközöm, ami használná.
Elvileg ma érkezik a Q3, de egyelőre a dobozában marad, amíg lesz hozzá lencsém és valami normális strap.
Dedikált eszközként próbáltam AX53U-t is korábban, az is teljesen jól működött, csak a firmware volt egy bughalom még akkor úgyhogy visszavittem. Ha jól láttam a changelogot, akkor ezeket a hibákat azért azóta már javították, viszont ez a router nem tud 160mhz-et.
-
fatal`
titán
válasz
miningboy #56028 üzenetére
Oculus szoftverben húzd fel a felbontást maxra, az lesz a natív (illetve még nem, mert a Q2 felbontását használja, de közelebb lesz hozzá), debug toolban vedd feljebb a bitrátát, illetve az encode resolution widthet (Raymond korábban írta a pontos felbontást, amire most nem emlékszem, de vissza tudod keresni).
-
Eiki
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest