- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
-
Mobilarena
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nergalos
aktív tag
válasz Lacielvtárs #40498 üzenetére
Igen, ez ilyen. Még nem kiforrott a rendszer, így van ahol ez működik van ahol az, van ahol mindkettő és van ahol egyik sem. Majd még alakul.
-
válasz barcalaci84 #40496 üzenetére
Az mit jelent hogy a ganes tabrol inditsam a játékot?
A szemüvegre gondolsz?
Onnan indítok mindent amikor a szemüveget használom
Bár tegnap kiirt valamit a monitoron hogy vr monitor kell hozzá és csak a pc újra indítás tudta eltüntetni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
a2d2
addikt
válasz Lacielvtárs #40494 üzenetére
Az airlink óriási előnye az Asynchronius space warp, de a 3090-ed mellett neked szerintem nem lesz rá szükséged (Nagy vonalakban olyan kb mint a TV-kbe épített interpoláció).
Nekem az 1070-esemmel ég és föld. 1-2 helyen láttam csak zavarónak (pl közelítő madár szárnycsapkodása, kard gyors suhogtatása) de teljesen vállalható nekem az elképesztő grafikáért cserébe.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
barcalaci84
őstag
válasz Lacielvtárs #40490 üzenetére
a Virtual desktop stabilan működik úgyhogy azzal vélhetőleg nem lesz problémád...Nálam speciel sokkal megbízhatóbb mint a kábeles megoldás...ebben még a 120 Hz is megy
arra figyelj h a games tabról indítsd a játékokatmindanzonáltal az airlinknek (az oculusos gyári megoldás) is vannak előnyei szóval azt is érdemes majd elő -elővenni... de az még béta és frissítések orvosolhatják az esetleges gyerekbetegségeit...
-
Nergalos
aktív tag
válasz Lacielvtárs #40494 üzenetére
Az airlinket nem próbáltad? Az az oculus saját vezeték mentes szoftvere. Elvileg ha friss a firmware (v28) akkor annak is mennie kell.
-
-
Nergalos
aktív tag
válasz Lacielvtárs #40490 üzenetére
Akkor mégis megvetted vr desktopot ha jól értem. Mert amit linkeltél az nem az airlink vagy?
Egyszer talán majd én is itt tartok[ Szerkesztve ]
-
Nergalos
aktív tag
válasz barcalaci84 #40488 üzenetére
Költői kérdés volt.. nem tudsz számolni vagy csak azokat a hozzászólásokat olvasod amikre válaszolsz is? Neked is írom, hogy nem írtam, hogy mindenki visszaküldi.. Részemről csak annyi, hogy én már odaírnám, hogy ha az amazontól rendelsz az olcsóbb de adódhatnak problémák ahogy a példák mutatják.
-
Nergalos
aktív tag
válasz kiskuplung #40489 üzenetére
Bö? Nem vágom. Nem írtam, hogy mindenki visszaküldi de azt gondolom, hogy elbagatellizálni a létező dolgokat nem illik.
-
-
kiskuplung
őstag
-
barcalaci84
őstag
válasz Nergalos #40487 üzenetére
Nem igaz :)... A topicban kB ketten voltatok ilyen problémával....Ennél én egyedül több Q2-t rendeltem Amazonrol és mind hibátlan volt :)
Nem gondolom egyébként h bármivel is rosszabb lenne a helyzet mint egy playstation vagy egy xbox esetében... Ott is olvasni sok hibás darabról... Ettől még nem ez az általános... -
Nergalos
aktív tag
válasz barcalaci84 #40475 üzenetére
Aha és oda is küldjük vissza a hibás, használt szarokat nem kevesen amit küldtek. Nem igaz?
-
Nergalos
aktív tag
válasz Lacielvtárs #40469 üzenetére
Hogy mi kell még? Egy normálisan működő program + hibátlan q2. A kettő együtt nagyon ritka sajnos. Ne add azért fel!
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Na én meg elkezdtem újra Airlinken a Squadrons-t de most már ultra beállítással.
Nem győzök gyönyörködni a pilótafülkébenA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
válasz Lacielvtárs #40483 üzenetére
hiba megmaradt
mindegy mára elég ennyi szenvedés, mindenkinek köszönöm a aki részt vett a segítségben
elfogyott a türelmem, marad egyelőre a kábeles kapcsolat"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Raymond #40481 üzenetére
most próbálom, most is villog de már tűrhetőbb, most beállítom az energia takarékos módot, mert nálam nincs igp, ezért a nagy teljesítményt jelöltem ki az nem segített bár javult egy kicsit a full fekete képernyő villogásán...
nem vettem végül semmit, ő is azt mondta hogy nem kell
mindjárt megpróbálom a teljes restartot is
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
kiskuplung
őstag
válasz Lacielvtárs #40480 üzenetére
Miféle appot? Ehhez nem kell venni semmit se. Hallod?
Az Air Link az Oculusba épített ingyenes cucc, tök felesleges megvenni a Guy Godin féle Virtual Desktopot, ha azt érted 'app' alatt...
És újra legyen átkozott a Facebook amiért Virtual Desktopnak nevezi az Oculus dashbe épített gombot is. Guy Godin annak idején mennyit anyázott emiatt, amikor elöntötték a support kérések..
-
Raymond
félisten
válasz Lacielvtárs #40480 üzenetére
Felreertetted. A megoldas a Virtual Desktop-hoz van linkelve de a kollega arra gondolt hogy az Air Link-re is jo lehet. Ne vegyel semmit csak csinald meg ami ott irva van.
Az Oculus Home -> Settings -> Beta -> Restart Oculus mar megvolt? Es egy Quest restart is?
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
válasz kiskuplung #40479 üzenetére
most tervezem megvenni azt az appot ami elvileg ehhez kell, mert épp viberen egyezettetek azzal a sráccal akitől vettem
-
kiskuplung
őstag
válasz Lacielvtárs #40478 üzenetére
Akkor hajrá, ott a megoldás Működik?
-
válasz kiskuplung #40477 üzenetére
pontosan ez a hiba jelenség nálam
-
kiskuplung
őstag
válasz Lacielvtárs #40476 üzenetére
Nem vagy egyedül a problémáddal, ezt próbáltad már ?
Oculus Black Screen Fix for Virtual DesktopGo to Windows Settings -> Display -> Graphics Settings (way at the bottom)
Under "Graphics performance preference" -> "Choose an app to set preference" -" "Desktop app". Click "Browse" and select:
C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-runtime\OVRServer_x64.exe
Click "Add".
Select "Options" and set it to "Power saving", and click save.
Restart the Oculus software and Virtual Desktop now works properly. -
válasz barcalaci84 #40474 üzenetére
értem én is ilyen izékre gondolok hogy ez lehet a ludas, mert a régebbi monitorral ment és az nem tudod ilyen hiper szuper dolgokat
no majd ezeket már meghagyom holnapra, és nagyon köszönöm hogy időt szenteltél nekem"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
barcalaci84
őstag
válasz Motion_Blur #40473 üzenetére
140 ezer Huf körülre jön ki ...francia , spanyol , olasz amazonról szoktuk rendelgetni
-
barcalaci84
őstag
válasz Lacielvtárs #40472 üzenetére
esetleg windows night light kikapcsolás , vagy windows HD Color kikapcsolás..vagy más hasonló beállítás ..esetleg a g-sync kikapcs?
vannak monitorok amelyeknek be kell kapcsolva lenniük h érzékelni lehessenmeg újraraknám az nvidia drivert mindenképp tiszta telepítéssel (nvidia experience nélkül)
de amúgy ha jól veszem ki akkor csak ez a virtual desktop rész nem működik airlinken nálad...szóval játszani tudsz hamooron ingy ha a libraryból indítod az oculus dashről...
az airlink jelenleg beta és minden újraindítás itán be kell kapcsolni a beta fülön
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Oculus Quest 2 mennyiért szokott menni újonnan?
Most látom hogy 160k pl alzán, van olcsóbb de megbízható forrás vagy most ennyi az annyi?Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
válasz barcalaci84 #40471 üzenetére
Basszus lehet ez lesz a gond?Nah ezt mindjárt ki is próbálomnem az a gond, ugyanúgy maradt a jelenség
[ Szerkesztve ]
-
barcalaci84
őstag
válasz Lacielvtárs #40469 üzenetére
én arra tippelnék h HDR módban van az új monitor miatt és ezt nem szereti az Oculus dash Virtual desktopja és Guy Godin Virtual desktopja sem
Kapcsold ki a HDR-t a Képernyő beállításokban![ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
válasz abydos #40468 üzenetére
Köszi kép élességet is feltétlen nézd meg G2 hez képest.. Ha azt már utól éri boldog leszek ha meghaladja akkor meg... ha viszont nem, mert a screen door közötti fekete részt nem mossa el rendesen a lencse ahogy a G 2 nél és látszik akkor csalódott leszek.. G2 nél egészen páratlan a kép én pixelt még erőlködve se látok annyira jól eltalálták a lencsét és a felbontást
-
válasz Raymond #40467 üzenetére
hát az nagyon hosszú lenne és nem tudom értelmesen leírni hogy mit csináltam, de igazából nem sok mindent állítgattam el, nem szokásom... inkább kérdezek, annyi történt hogy működött a wifi- majd fel tettem tölteni és közben monitort cseréltem.
azt hittem a monitor felbontás miatt van a gond, de gondolom nem mert akkor nem menne kábelen sem.
szóval ahogy mondod, monitor kilőve...
majd többször próbáltam, wifin csatlakozik, a gépen az appon minden egyes újra indítás után be kellett kapcsolni az air funkciót, és utána már látta a szemüveg a gépem a hálózaton.
csatlakozik, de a virtuális asztalnál egy nagy felkiáltó jel van, és amikor nem rámutatok a "lézer sugárral" eltűnik a kép és fekete képet látok, ha nincs ott a lézer sugár akkor van kép, de így nem tudom használni...
ez a jelenség nincsen kábeles kapcsolattnál..
a wifim egy asus u58 router, 5G hálózattal, a gép gigabites lan kapcsolattal csatlakozik a routerhez.
ugyanazon hálózat, mert itthon minden switch módban van...
nem tudom mi kell még, a konfig gondolom nem releváns, igaz szerintem elég hozzá, korábban írtam a konfigom, de ha kell újra megírom, rtx 3090, ryzen 3900 32 GB ram"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
abydos
aktív tag
válasz izomman1 #40454 üzenetére
Látom mi a gond, lehagytam a 2-őt Nem az első Vive Pro-ra gondoltam, hanem az újra.
A Vive Pro 2 hivatalosan biztosan horizontálisan 120 fok (azért ez fej forma függő is), de a Valve-tól eltérő lencsét is használ, mindezt pedig új, ehhez a lencséhez tervezett kijelzővel. Majd tesztelem a FOV-ra és Godray-re is.VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
Raymond
félisten
válasz Lacielvtárs #40466 üzenetére
Nem irtad mikor hagyta abba a mukodest, nem tudjuk milyen a PC/WiFi setup nalad (marmint azon a kollegan kivul aki beallitotta), nem tudjuk milyen beallitasokat hasznalsz es hogy mi mindent probaltal. Foleg az utobbi lehet konnyen gondok forrasa ha probalgatas kozben elallitottal valamit es most nem tudsz oda viszaterni ahol meg ment.
Oka van hogy miert nem megy most valamiert, a monitor cseretol viszont nem. De most mar tudjuk hogy probalgattal mast is igy lenne merre elindulni ha leirnad mi a helyzet pontosan.
-
válasz Raymond #40465 üzenetére
a monitornak semmi köze a cseréhez, annyi változott hogy a monitor egy fullhd monitor volt, ez meg már egy kicsit komolyabb monitor... [link] a felbontás és a kép frissítés változott elvileg
kábelen működik, de wifi szinte 10 alkalomból egyszer indul elszerkesztésedre... ok, de kezdem elveszteni a fonalat hogy mi lehet a gond a wifivel, sajnos elfojtott az ötletem...
kapcsolódik, de pl a virtuális asztalt már nem tölti be air kapcsolattal.
egyszerűen nincsen ötletem[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Lacielvtárs #40463 üzenetére
" ma vettem egy másik monitort, és amióta azt kicseréltem azóta meg szinte nem megy, csak kábellel"
Ennek kb. annyi ertelme van mint annak hogy 1,5%-os tej van mar csak a hutoben ezert nem megy rendesen az Air Link. Valami mas valtozas is volt ott, csak nem jut eszedbe epp. Biztos hogy csak lehuztad a regi monitort a kartyarol es radugtad az ujat?
Az iVRY nem kell neked.
Szerk: eloszor nyomozd ki miert nem megy egyik naprol/orarol a masikra az Air Link utanna gondolkozz a VD-n.
[ Szerkesztve ]
-
-
hát urak, valamiért ez a wifi air kapcsolat nem valami stabíl
hol működik, hol nem, ma vettem egy másik monitort, és amióta azt kicseréltem azóta meg szinte nem megy, csak kábellel
ez micsoda a steamon?
esetleg ez kellene nekem a stabilabb kapcsolathoz?
bocsánat a sok hülye kérdésért
-
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata 6900XT vs 3080 VR-ban témával kapcsolatban. Assetto Corsa Competizione tapasztalatok külön előnyt élveznek
Csak 3090 összehasonlítást találtam, ott az nvidia magasan jobb, nem tudom 3080-al mi a helyzet
Köszi előre is
Sötétben minden tehén fekete kivéve a kéket mert az zöld
-
s:zozo
aktív tag
válasz kiskuplung #40459 üzenetére
"Proxima Centaurin már tervezik, hogy elismerjék az emberiséget, mint a Galaktikus Tanács tagját"
Sajna olvassák a Prohardver vr topik hozzáoszlásait és látják , hogy az emberiség lényei, rosszindulatúak és ezért nemmel szavaztak a tagság felvételének tanácskozásán.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz kiskuplung #40459 üzenetére
Imádom, egyszerűen imádom!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kiskuplung
őstag
Ez így van, az Air Linknél csodálatosabb dolog nincs jelenleg a Földön. Most olvastam a vilaghelyzete.com-on is, hogy a Proxima Centaurin már tervezik, hogy elismerjék az emberiséget, mint a Galaktikus Tanács tagját, mert az Air Link akkora technikai ugrás.
Szerintem még az a malőrt is elnézik, hogy a Robinson kiadóra talált, ahelyett hogy sóval hintették volna be minden egyes bitjét.
-
Raymond
félisten
válasz Lacielvtárs #40455 üzenetére
En kikapcsoltam hogy ne toltson be semmit:
Home -> Settings -> General -> Automatically Launch Oculus Home
Nem toltok ott semmi idot egyebkent se. Mar ha a PC-s Home-ra gondolsz. A Quest-en en az urallomast hasznalom.
-
Uzi74
senior tag
válasz kiskuplung #40357 üzenetére
A Steam probléma azért lehetett nálam, mert a nem a steamVR-ból indítottam a játékot, hanem az oculus home history-ból (és a close nem jól működött onnan). A bal kontroller menü gomb felhozza a steamVR menüt, ott tényelg van reset view, így már sokkal jobban harmonizálnak a steamVR tartalma.
HL Alyx hiányzik még a repertoárból, 30 Eur volt a legjobb ára ahogy látom, van kedvezmény jelenleg rá valahol?
Nem Cross Buy oculus store tartlamat nem szívesen veszek, Saints and Sinners tényleg szinte ugyanolyan jó a quest verzióban? (arizona sunshine-hez képest sokkal jobb?) -
válasz bali777 #40450 üzenetére
Megtörtent és működik, köszönöm mindkettőtöknek
Most még azt keresem hogy tudom a home témát véglegesen lecserelni...
Találtam egy cyber világ szobát, de mindig az alapot tölti be pedig a cyber szoba kicsit cyberpunkosEsetleg erre valami tanácsotok lenne?
-
izomman1
senior tag
Itt azt írod :
[link]
"Elnézve tehát a HTC Vive Pro 2 specifikációit, a Valve Index és a HP Reverb G2 véleményem szerint okafogyott termékké válik. A Vive Pro jobb kijelzőt, jobb lencsét és jobb látószöget kínál a Valve Indexnél"
Arra számítasz vagy azt nyilatkozta neked is a muksó, hogy a 120 as FOV horizontális mért tehát nagyobb mint a Valve Index esetén?? Erre lehet számítani? Mert a Valve Index 107 mért [link] Látható , hogy egy vékony FOAM al még egy öreg Vive Pro is elér 109 et... Legalább is ha a tábla nem hazudik.. A 120 tényleges mért FOV tényleg szuper lenne..[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Na, helyi huszarok, valaki mar bejelentkezett? Rythm League
-
bali777
aktív tag
válasz Lacielvtárs #40448 üzenetére
Először airlinkkel próbáld. VD-t meg kell venni. PC-re VD klienst telepíteni és elindítani. MAjd Q2-n elindítod a VD-t, onnan a PC-ről indítod a steamVR-t, ha bejön a szoba, bal menügombot megnyomod, alul a második ikon balról az asztal, bejön a PC-d, és onnan indítod a half-life-ot.
Meta Quest 3
-
-
-
Viper26
nagyúr
válasz Lacielvtárs #40439 üzenetére
Alyx nagyon durva, eddig kb 4 órám van benne, de hatalmas élmény.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
bali777
aktív tag
-
Raymond
félisten
"hogyan tudom megoldani a Wi-Fi-s kapcsolódást a géphez?"
Air Link [link]
-
bali777
aktív tag
Jó reggelt! Virtual desktoppal + SteamVr-rel játszom PC-s VR játékokat. Részletezzem?
[ Szerkesztve ]
Meta Quest 3
-
srácok jó reggelt, hihetetlen élmény ez a VR világa
az új Half Life brutális
az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom megoldani a Wi-Fi-s kapcsolódást a géphez?
elvileg tudja a szemüveg, és ki szeretném próbálni, mert a kábellel nem olyan mókás hogy mindig figyeljek arra hogy nehogy rálépjek
előre is köszönőm a segítséget"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
a2d2
addikt
válasz Nergalos #40426 üzenetére
Na akkor nekem mákom volt az olasz amazonnal.
Én a helyedben azért belenéznék milyen lencsék vannak benne. Hátha másért küldték vissza és pont kifogtál egy godray mentes csodalencséset.
Aztán ha így van még mindig írhatsz nekik hogy kérsz kártérítést a bontott doboz miatt.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Nergalos
aktív tag
válasz Lacielvtárs #40430 üzenetére
Szuper! Sajna én becummantottam de majd a következő… Nem adom fel!
-
-
Nergalos
aktív tag
válasz Lacielvtárs #40423 üzenetére
öööö... ügyes vagy? sikerült újat kapnod?
-
-
Raymond
félisten
válasz Nergalos #40417 üzenetére
Hat ez szivas!
Egyebkent valami alltalanos gond van az Amazon-nal a Quest 2-vel ugyanis sehol (IT, FR, ES es UK-t neztem) nem listazzak. Meg csak a termekoldal sincs ott hogy "majd valamikor jon", egyszeruen nem dob semmit ki a kereso.
-
izomman1
senior tag
Ne haragudjatok srácok nem bírtam ellenállni és berendeltem.. Mert Sebastian azt mondta az FOV tényleg horizontális 120 vagyis ezt mondta a Vive os főnök. (Valve Index kaliber) . Ha ez tényleg így van és picikét jobb a szoftveres támogatás valamint legalább kép élességben utól éri a Reverb G 2 őt akkor ez az én készülékem.. Meglátjuk.. G2 lehet eladó lesz egy ultra FOV moddolt verzió [link] kiterjesztett 2,5 év garival ha mégis jobb a Vive Pro vagy az megy el majd ezt meglátom később .. Vagy megy vissza a feladónak 760 euróért
[ Szerkesztve ]
-
abydos
aktív tag
-
Nergalos
aktív tag
Megkaptam ma az amazon.it-től (ismét) megrendelt q2-t. HASZNÁLT!!!!!!!Koszos doboz, védőpapírkák összebaszva, szemüveges spacer benne a headsetben, minden kinyitva, használva...
Nem akar ez nekem összejönni, nyilván megy vissza a csába. (újat rendeltem, nem kérdés)
-
izomman1
senior tag
Elmondom mire jutottam a Vive Pro 2 val kapcsolatban...
Gondoljatok bele a G2 be is egy tovább fejlesztett lencse került bele a Valve azt tette bele és nem a régi Index lencséket.. Miért? Mert látták azzal a lencsével nem ad olyan szép éles képet.. legalább is ez a sejtésem máskülönben miért nem ugyanazt tették volna bele? minek p@csöltek vele fél évet vagy még többet? A másik, hogy Sebastiannak oda merték már adni fél évvel előrre a cuccot és szátrolhatta és valóban a legjobb kép a piacon! Na már most a Vive Pro 2 bár biztos nem lesz rossz ( miért nincs már a tesztelőknél sztárolásra?), de nem lesz szerintem kiemelkedő csak átlagos headset.. Hiába a nagyobb pixel szám kb 10 % al nagyob pixel 10 % al nagyobb FOV ra.. Tehát még ha szuper lenne a régi Index lencsékkel is akkor sem lesz élesebb, de megmondom őszintén G2 től élesebb készülék nem igen kellhet legalább is nekem ez bőven elég. (és még nem beszéltem a GODRAY ről a színekről amit szintén elronthatnak előbbi garantált a régi lencsékkel) .Szóval ha csak nem jelenik meg valami bődületesen jó teszt május 31 ig a Vive Pro 2 ről és bebizonyítják ez veri a G2 őt szóval ha ilyen lesz csak akkor fogom elő rendelni egyébként hanyagolom és Index 2 később talán majd egyszer.. USB HUB om ha végre megérkezik remélem a hang pattogásom is megoldódik és akkor ok.. Egyébként meg reméljük egyszer majd reális áron lesznek GPU -k és akkor majd a teljesítmény beli gondjaim is talán megoldódnak egyes játékoknál..[ Szerkesztve ]
-
izomman1
senior tag
Az nincs meg ... Egyébként a G2 szerintem isteni még mindig .. Szerintem csak akkor rendelem be a Vive Pro 2 őt akciósan, ha kijön május 31 ig , hogy igen legalább olyan éles (Sebastian álltal) a Vive Pro 2 mint a G 2 ( lencse kihozza a magasabb felbontást szépen) Ha ilyen nem lesz akkor zsákba macskát nem veszek nem fogok az élességből lejjebb adni. (Nyáron sokat is utazom hetekre haza és viszem a komplett gépet G2 őt rosszabb időkre szóval van a WMR nek előnye is .. ) ugyanis ha annyira jó lenne akkor kell legyen elő teszt is belőle majd.. Egyébként meg akkor csak az Valve Index 2 gondolkodom el majd ha megjelenik.. mert az tuti király lesz és idő szerű év vége fele előrukkolniuk vele a Valve nál.. És igen egyébként egy pár Alyx moddolt pályáért gépet fejleszteni 150 e ért nem túl bölcs dolog úgy vagyok vele..Ha egyáltalán használna..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz izomman1 #40408 üzenetére
fpsVR nincs? pár euro ott ha kirakod azonnal látod a problémát hogy hol kevés a gép vagy szar a program ott látod a CPU frame timeot meg a GPU-t is plusz memória elfogy valóban stb real time és ki be tudod kapcsolgatni bármikor én azzal lövöm be a gamékat hogy stabilan fusson.
Persze van raklap fos cucc. ahol 30-as frametime volt CPU-n... 5.0Ghz 9900K-n egy magot használt és azt is szarul Reverb felbontáson játszhatatlan full lowon a csodálatos software.. -
izomman1
senior tag
Ne fáradjatok valószűleg a hardveremmel van gond vagy a szoftver van ilyen tréén optimalizálva.. Alyx be csak a moddolt pályák ott is azok akadnak ahol nagy a szabad tér sok az objectum.. Valaki megnézné, hogy neki is akadnak és milyen gépen futtatja? Kis térben lévő pályák ( pont most tolok egyet) ultra beállítással szépen mennek.. Szóval borítékolható, hogy a proci a ludas esetleg 8 vagy még több magra írták a moddolt pályákat? Vagy esetleg a DDR 3 ram is gond lehet? 10700 K láttam, hogy az lenne előrre lépés számomra , de tudom itt off, de ha ez a baj milyen alaplappal menne ez a proci, hogy tuti fix kompatibilis legyen a G2 vel? Köszi a segítséget ha valaki tud..
-
Márton
nagyúr
válasz kiskuplung #40407 üzenetére
3. legjobb dolog?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
izomman1
senior tag
60 hz el is kipróbálva nem is dadog hanem már rázkódik ha fejem fordítom.. Lehet a processzorom nem bírná a Moddolt pályákat? mert egyszerűbbek amin nincs sok objektum szépen fut a nagyobb mapok amiknél sok az objektum és nyílt tér ott nem.. 6700K procim van de nem húzott tehát csak 4 ghz en.. lehet egy 10700 K 5 ghz essel szépen futna? Nem tudom.. vagy az a gond , hogy a gépembe ős régi DDR 3 as 1600 hz es ram van? .. GPU memória kevés azt írja ki az Alyx és out of memoryt ha nativan akarom tolni a Medal of Honort de lehet a rendszer memória a gond nem is a GPU? Vagy a Procim ? Vagy egyik sem , mert más játékok Asgard Wrath is például jól megy nem dadogva pedig annak sincs kis gépigénye.. Nem értem.. Fallout VR pedig szintén gyönyörűen megy native on.. Pedig ott a Pimax el volt dadogás rendesen és pixel.. (Igaz ott is Normál FOV ba ) Feljesztenék gépet ha ezek a hibák garantáltan megoldódnának, de úgy nincs kedvem + 150 e kiadni, hogy lehet e két játéknál ugyanez fennt fog állni..
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz izomman1 #40403 üzenetére
Na akkor erre majd még ránézek Airlink + ASW-vel mit tud magas beállításokon.
VD-n keresztül vissza kellett venni a grafikát és úgy nézett ki mint egy 10 évvel ezelőtti játék.
Azóta el sem indítottam. Refund nem volt mert bundle-ban volt olcsóért.
Amúgy a hibák sokasága visszavezethető szerintem arra hogy unja magát a rendszered hogy hónapok óta ugyanazt a G2-t kell kiszolgálnia és áttérne már Vive pro 2-re.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
izomman1
senior tag
Most oltam a Zero Caliberben egy pályát a G2 őn hát meseszép..
Félek a Vive Pro 2 őt berendelni, mert ha ugyanaz a lencse van mint a Valve Indexben akkor az nem pont jó, mert a G2 lencséjét a Valve fejlesztette tehát ez egy update lencse a sima Valve Lencse már elavult .. Csak a nagyon széleken homályosabb picikét a kép ( majdhogynem zéró tű éles képet tud adni gyönnyörű majdnem OLED szinekkel... Az FOV se annyira katasztrófa (100) mert moddolt verzióm van.. Szal félek én ettől a Vive Pro 2 től mert ha fakóbbak lesznek a színek és icike picikét nagyobb lesz az FOV de életlenebb lesz középen a kép a rosszabb lencse miatt akkor fogni fogom a fejem miért rendeltem be... és mit akarok én a G2 után.. Zero Caliber egyébként egészen pofásan megy ultra beállítások mellett native felbontással.. Pimax 5k Plus on igaz normál FOV ba a rendszerem max normálba bírta az iramot vagy még sokszor úgy sem... Tehát annyira még a gépem nem is "gyenge " ha így muzsikál.. Sajnos a Medal Of Honor még ami küszködik ott csak 76 % ra tudom tenni az supersamplinget mert out of memory van kidob.. úgy meg aztán nem annyira szép.. ( igaz random valamikor ment 100 al is ) Ezt se értem ott mi lehetett a gond.. 11 GB VRAM nem elég neki? Feltehetőleg sz@rul megírt programok ... 90 hz en probáltam amúgy az Alyx et teszek egy kísérletet 60 al , de ott meg nagyon villódzik már a kép... szerintem.. Utolsó gondolat: Szerintem év végén még Valve Index 2 is kijön vagy jövő tavasszal akkor meg lehet eldobni a Vive Pro 2 őt is.. abba is tovább fejlesztett lencsék lesznek szerintem...[ Szerkesztve ]
-
savoo
addikt
válasz izomman1 #40397 üzenetére
Az összes drivernél benne van a known issuenál ez:
[Steam VR game]: Stuttering and lagging occur upon launching a game while any GPU hardware monitoring tool is running in the background. [3152190]
Az a baj hogy nem csak hardver monitoring toolnál csinálja..Az instant replayt a geforce experienceben lehet kikapcsolni, de nem fog segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest