- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei P30 - kell ennél több?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyena
senior tag
Valaki megkapta mar esetleg az uj V28-as firmwaret quest 2-re?
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
JoolsNOS
veterán
válasz JoolsNOS #39494 üzenetére
Na átraktam a vga-t és egyelőre minden oké.
Szóval akinek Rift-S szensor check problémája van és nem oldja meg a sok youtube videós megoldás az ezzel próbálkozhat. Izomman már linkelte más problémamegoldás ötleteként.I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
JoolsNOS
veterán
válasz izomman1 #39353 üzenetére
Nekem úgy tűnik megoldotta a problémámat ez a kártya. Első próbálkozásra lement a sensor check és működik. Viszont nem/alig fér el alapból a videókártya mellett és a tápcsati lefogja az egyik vga ventit. Próba ugye megy, mert félpasszív, de terhelésnél nem forog. Remélem a vga úgyanúgy megy a másik portban is mert az lesz az egyetlen megoldás.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
rumkola
nagyúr
Valaki mondja el légyszi, hogy a steames Dirt Rally 1-et hogy a manóba tudom kábel nélkül VR-ban játszani. VD-vel sehogy sem megy, csak big screent kapok, kábellel meg egyből VR...
Amúgy vettem egy 10K-s gigabites, 5ghz-s routert próbából. Annyiba került mint az USB káblek. Tökéletesen siklik minden, még állítgatni sem kellet csak rádugni a szolgáltató routerére.
Akit érdekel:
Tenda AC10U AC1200 Smart Dual-Band vezeték nélküli gigabit router (AC10U)
[link] -
barcalaci84
őstag
Nem jön idén Quest 2 pro:
[link][ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
Láttátok már a szakértők véleményét a Resident Evil VR-ral kapcsolatban? [link]
"Én személy szerint úgy gondolom, hogy ez is valamelyest visszafogja a VR terjeszkedést."
-
Raymond
félisten
válasz Chapel #39483 üzenetére
"Virtual desptoppal behozom a YT-ot, de nem 3D-s lesz csak a két kép és nem tudom mit kéne tenném."
A Quest 2-t felteszed a fejedre, a Quest Store-bol telepited a Youtube alkalmazast es ott jatszod le a YT tartalmat. Ugy fogja lejatszani ahogy kell. Sima 2D, 3D 180, 2D 360, stb.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
barcalaci84
őstag
válasz Márton #39480 üzenetére
én Room scale boundry-ból jobb szeretem előhozni , mert úgy tényleg full vegyes valóság lesz ( előre is át látok a virtuális téren)
pl tükör előtt látom h milyen idiótán nézek ki beat saber közbende statonaryban és room scele-ből is látom h a kamerakép lassabban (késéssel) mozog mint a kezem illetve az ütőm...mondjuk az ütő az tökéletesen ott van , ahol a valóságban lehet a kezem... szerintem nincs input lag ez alapján...csak a kamera (passthrouh kép nek van latencyje)
-
Chapel
addikt
válasz Márton #39478 üzenetére
Szia,
Dehogy csak sok a komment én meg 30-50-et nyálazok át, átsiklottam felette. NEm sikerült.
Virtual desptoppal behozom a YT-ot, de nem 3D-s lesz csak a két kép és nem tudom mit kéne tenném. Gondolom kell valami külső progi, bár HL Alyx, Climb stb után elég gyérnek tűnt. De a lényeg hogy nem láttam bocs.
Én eleve azt láttam hogy aki Riftről Q2-re váltott az azzal indított hogy mikor rádugta, akkor elve feldobta az Oculus hogy telepítse a linket, nyilván ezt teszem majd én is.
Köszi, neked is, akkor ha minden jól megy jövő héten Q2.
Ami aggaszt az az Oled feketéje mert én IMAX "buzi" vagyok, imádom a térlátványt és még Riften is sokszor full kásás a fekete rész (nem tudja a Bluray minőséget kezelni) meglátjuk Q2 mit mond rá. Thx még1x mindenkinek!Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Márton
nagyúr
válasz barcalaci84 #39463 üzenetére
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Chapel #39476 üzenetére
Te is nyugtass meg, hogy nem vagyok nálad letiltva, csak valamiért elsiklasz a neked szóló írományaim felett..
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Chapel
addikt
Riftet viszik, jövőhéten rendelem a Quest 2-őt, köszi a a segítséget.
Azért nyugtassatok meg hogy ami Riften ment az Questen is fog, most pont eánéztem HL-Alyx-ra és csak Riftet írnak steam oldalon Quest sehol, de gondolom nincs kompatibilitási probléma.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Avy1
újonc
válasz barcalaci84 #39473 üzenetére
Az Amazon által forgalmazott termékeket (dispatched and sold by Amazon) nem tudsz rendelni Magyarországra, csak az Amazon által közvetített termékeket tudsz vásárolni (Sold by xyz and fulfilled by Amazon).
-
barcalaci84
őstag
válasz Nergalos #39471 üzenetére
a linkelt cikkben az volt h semmit nem szállít az amazon Magyarországra átmenetileg...Ez nincs így, mert tegnap rendeltem és úton van...
Queste 2-t valóban nem enged venni, de minden mást igen...lehet az oculus nem engedi mostmár h nem támogatott országba küldjék...persze lehet a cikkben szereplő adózási változások az ok...csak furcsa h minden mást enged rendelni ahogy néztem
-
Sati1984
tag
válasz barcalaci84 #39465 üzenetére
Imádom az RE4-et, nem sok játékot játszottam végig többször, de az RE4-et pár évente elő szoktam venni. 2005-ös játék létére ma is teljesen modern, nekem tetszik a grafikai stílus és az irányítás, a mai játékokkal összevetve is abszolút megállja a helyét...
Ami nekem nagy kedvenc volt a harcrendszerben, azt a VR verzióban pont nem lehet majd megcsinálni - szerettem fejbelőni az ellent, és amíg fogták a fejüket, addig odarohanni és körbepörgő rúgással kiiktatni őket. Namost ez Quest 2-n nyilvánvalóan nem lesz, de ha sikerül VR-ban jól működő játékmenetet kreálni, akkor én benne vagyok! Fontos, hogy legyen valami olyan játékmód is, ami az újrajátszhatóságot is szolgálja, pl. aréna mód vagy wave-ekben kell irtani a zomb... akarom mondani a fertőzötteket, vagy céllövölde, vagyilyesmi, online ranglistákkal, stb.
Nameg persze ki ne hagyják a titokzatos kereskedő figuráját, mert morcos leszek!
[ Szerkesztve ]
Intel Core i5-9600K | 56 GB RAM | RTX 4070 12GB | Meta Quest 3 | Beat Saber magyar csúcs pár pályán :-)
-
Nergalos
aktív tag
válasz barcalaci84 #39461 üzenetére
Kiegészítőt én is tudok😀
-
s:zozo
aktív tag
válasz s:zozo #39468 üzenetére
"Representatives for Oculus and Facebook have so far only described the port as a product for "Quest 2," as opposed to a more generic platform description that might hint to theOculus Link System, which streams PC games to the otherwise portable Quest headset family."
[Legyen igazuk][ Szerkesztve ]
-
s:zozo
aktív tag
Félig szuper csak jó lenne quest 1 -re is.
Pár hónappal ezelőtti crackerek által megszerzett üzleti infó, végül is helyes volt. -
Raymond
félisten
Van olyan erzesem hogy a Quest 1-rol nem fogok majd 5th Birthday kepeket berakni ide
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
gulasoft
őstag
Itt volt az ideje, hogy végre kihasználják a Quest2-ben lévő erőforrásokat. Ilyen játékok viszik az eladásokat az egekbe. A HL Alyx is megdobta az eladásokat, ennek is hatalmas rajongótábora volt(van). Köszönjük.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
barcalaci84
őstag
Resident evil 4 port bejelentve quest 2-re...ha jól értem nem lesz se PC-re , se quest 1-re
-
barcalaci84
őstag
-
Raymond
félisten
válasz barcalaci84 #39461 üzenetére
Akkor lehet csak Jinxb1rd es Nergalos nem rendelhet
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #39458 üzenetére
Azt nem olvastam. Sot, az eredeti blog bejegyzesben is meg keverve volt emlegetve a Q1 es Q2, mara ahogy nezem javitottak es mindenhol Q2 van. Akkor marad a VD es a kabel
-
Raymond
félisten
Na, nekem nem kell tukon ulve varnom a v28 update-et:
Facebook says that it hasn’t ruled out the possibility of bringing Air Link to the original Quest at some point in the future, but it does say that it’s “focused on optimizing Air Link to be the best possible experience for Quest 2 first.”
Forras: [link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
Ahogy nezem egy masik topic-ban egy darabig nem lesz Quest rendeles az Amazon-rol Mo-ra:
-
Sati1984
tag
válasz barcalaci84 #39441 üzenetére
Van kábeles kapcsolat, csak nem gigabit porton ugyebár, ahogy fentebb írtam.
Alkalomadtán majd szórakozom vele, de ezt szerintem az Expert+ szint elérése lesz az, ami ezt ki fogja váltani nálam. Ha el lehet érni 25-35 ms-t is, az egyébként jól hangzik, meglátjuk.
Intel Core i5-9600K | 56 GB RAM | RTX 4070 12GB | Meta Quest 3 | Beat Saber magyar csúcs pár pályán :-)
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #39443 üzenetére
Köszi akkor majd figyeljük az updateteket, csak lesz valami nagy beharangozás, ott a videóban kapcsolgatja, lehet hogy ha tényleg egy kapcsoló akkor pár játéknál megteszik a fejlesztők. Persze az is lehet hogy éppen olyan textúra van fent ami még jól néz ki, és nem fektetnek energiát a dologba, de a dlss-től ha gyorsabb lesz a játék az csak jó a VR-nak.
-
gulasoft
őstag
válasz kiskuplung #39449 üzenetére
Én is ki akartam próbáni, de akkor most erről leteszek. Köszi.
-
Imrebá22
lelkes újonc
válasz kiskuplung #39449 üzenetére
Akkor nem csak én látom így!
-
-
gubabela
senior tag
Üdv! Van valahol arról leírás mit érdemes állítgatni a pc-n és a vga driveren a legjobb kép/teljesítményért?
Olyanokra gondolok, hogy pc energiagazdálkodás pl vagy driverben a vss?
Itt pl beszélgetnek róla a skyrimmel kapcsolatben, de alap infókat azért lehet találni. Mondjuk az nem világos, hogy a suspersamplingot miért kell kikapcsolni, nálam bekapcsolva sokkal jobb képe lesz mindennek. -
Márton
nagyúr
-
-
Márton
nagyúr
Hát ez nem semmi. Már úgy nyomom ETT-t, hogy közben AR-ben fixen látom a kezem, az egész testem, a szobám (jobbra-balra-hátrafelé), nem botlok bele semmibe. Miközben előttem meg a VR asztal, az ellenféllel
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #39436 üzenetére
Köszi a pontosítást. 2021.2 alpha már van, akkor azt mondod ebben még nincs benne? Csak azért fura, mert az alpha fog lekerülni róla nem lesz belőle 2021.3. Vagy létezik hogy valami ekkora ugrás az alpha-ban még nincs véglegesben meg benne lesz verziólépés nélkül?
[link]Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
barcalaci84
őstag
válasz Sati1984 #39435 üzenetére
Én úgy gondolom h a VD fejlesztője tudja h miért fontos h a PC-hez kábelen kapcsolódjon a dedikált routered...és nem véletlenül van a sárga figyelmeztető jelzés ha nincs kábeles kapcsolat...
Az airlinknel szintén írjak h kábeles kapcsolat kell...Nalam pl Beat saberben 29-35 ms közt mozog a latency...
De persze nem csak a routeren múlik...
Nalam elsősorban azon múlik h ha nagy a performance headroom akkor 30 körüli az érték, ha komolyabb gepigeny a játék akkor pedig 45 köruli felkuszik néha... De ezt is csak meregetve veszem észre...Ha viszont a 90 fps t nem bírja tartani akkor még feljebb tud menni és azt már érzékelem, bár ott lehet inkább a nem stabil fps zavar...
-
Márton
nagyúr
No kérem, az ETT már tudja is a 120Ht-et! Valaki már V28-on van?
(hú de negatív vagyok ismét )Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
válasz Sati1984 #39435 üzenetére
"Majd kíváncsi vagyok, hogy ha a szolgáltató routerét kiveszem a képből és direktbe kötöm a PC-t gigabit porton, akkor mi lesz az eredmény, bár őszintén szólva nem hiszem, hogy ettől a latency lejjebb menne."
Hacsak valami nincs nagyon elturva az eszkozoknel/ben vagy rossz a kabel vagy hasonlo akkor nem kene hogy lejjebb menjen. Egy PC -> AP -> Switch -> PowerLine -> Router nalam meg mindig <1ms es ez igy van rendben. Amikor mar haldokolt a regi PowerLine akkor volt hogy sokszor 3ms-t mutattott erre a lancra.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Sati1984
tag
válasz Raymond #39420 üzenetére
Köszi! Ez így tökéletes Érdekes, hogy a hivatalos oldalon ehhez a konkrét típushoz nem is találtam útmutatót, csak több másikhoz, ahol ezt magyarázták, hogy a DHCP kikapcsolása teszi át AP módba gyakorlatilag. Akkor még majd kísérletezgetek.
Node ígértem, hogy mérek latency-t, és tegnap Beat Saberben megnéztem. Ugye a desktopon 15-16ms volt, de ennek nincs jelentősége, mert a játékon belüli számít igazán. A Beat Saber-ön belüli latency 45-47ms volt, és rájöttem, hogy nem azért érzem simának a játékmenetet, mert a latency kevés, hanem azért, mert stabil a kapcsolat. Majd kíváncsi vagyok, hogy ha a szolgáltató routerét kiveszem a képből és direktbe kötöm a PC-t gigabit porton, akkor mi lesz az eredmény, bár őszintén szólva nem hiszem, hogy ettől a latency lejjebb menne.
Beat Saberben jelenleg Expert szinten vagyok, 3,5 - 3,7 kocka/ másodperces mapeket tudok maximum túlélni, úgyhogy a latency most még nem tűnik fel, viszont amikor eljutok az Expert+ szintre 4-4,5 köré, akkor gondolom ott lesznek problémák... Lehet, hogy átállok majd kábelre vagy a Quest 2 verzióra rámoddolom valahogy a pályákat, mert onnantól kezdve már a legkisebb latency is zavaró lehet majd. De most még nem tartok ott, úgyhogy addig figyelek, hogy mikortól lesz észrevehető számomra is.
-
gulasoft
őstag
Nem tudom volt e már, én most vettem észre az nvidia driver telepítésnél, hogy a unity megkapta a dlss támogatást kb. ahogy néztem 1 kapcsoló beállítással, és ez jó hír, mert sok vr játékot csinálnak vele, tehát talán eljön a VR-ra is a dlss kánaán.
-
atideath
tag
válasz Dyingsoul #39432 üzenetére
Na igen. Én már alapból nem is szórakoztam vele. Mert még általában a Port forward száma is korlátozott ezeken a routereken. Nyílván össze se lehet hasonlítani egy 80-100eFt-os Routerrel a szolgáltató Router-ét. Arra viszont tökéletes hogy egy egyszerű mezei háztartást kiszolgáljon. Pl anyóséknál bőven elég. Egy laptop, egy tv, 2 mobil. Ezzel azért elbánik.
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz atideath #39424 üzenetére
Anno mikor jöttek a Digisek az optikai kábelt bekötni, megláttam a routert, kérdeztem a szakit: admin belépést a router alján találok vagy át van konfigolva? Néz rám hosszan... Azt mondta, hogy be van konfigolva de admint azt nem kapok hozzá. Na mondom ácsi! Hogy forwardolok portot akkor, csak hogy az egyik legegyszerűbb beállítást említsem, amire szükségem van? Azt mondja, majd hívjam fel az ügyfélszolgálatot és elintézik. Na akkor mondtam nekik köszönöm, ne fáradjanak, tegyék csak szépen bridge módba azt a routert...
#39425Raymond: Isten éltesse sokáig! Az enyémet vissza sem tudom már keresni itt a topikban, lehet be sem írtam mikor megjött, annyira rácuppantam egyből.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Raymond
félisten
-
Chapel
addikt
válasz barcalaci84 #39428 üzenetére
Na ugye, thx, már is egy lapon vagyunk. A célom az volt az utóbbi írásommal hogy lásd, értem én, csak volt amit nem biztos hogy jól értelmeztem. Most már tiszta.
Raymond:" a Quest-re, csak a PC-n generalt kepet streameled rá"
Jelent ez nekem sebesség és főleg minőségbeli romlást? Ergó ha otthont a pc-n ezeket játszom, kelleni fog pc és occulus app - mint eddig riften - (nem gond) ha viszont direkt Q2re megírt gamet játszom, azt a saját tárhelyén vihetem haverhoz.
Jól értettem, ugye?
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
barcalaci84
őstag
amúgyy PTC-n lejött a 28-as update a PC softwarehez...90 Hz legalább működik linken végre
airlink kapcsoló még nincs a beta-fülön
de debug toolban van pár változás , ami vélhetőleg az Air linkhez valóha jól nézem akkor 200 Mbps -et lehet állítani airlinkhez
talán lesz ASW is és sztrovacsek kidobhatja a kábelt -
barcalaci84
őstag
válasz Chapel #39426 üzenetére
én most nem értem mit akarsz írni...
leírtam egy tényt h 1 db 10 GB feletti játék van egyelőre Quest 2-re...a riftes , stemes játékokat a gépedről játszod, azok a questen nem foglalnak semmilyen helyet...
veheted a 256 GB-t nyugodtan...
én csak annyit mondok h az sem jövőálló ... mire igazán szükség (30-40 app elfér rajta nekem ) lenne rá , addigra hardver lesz elavultén speciel félre rakom inkább ezt a pénzt és "ingyen" cserélem majd q3-ra ha majd jön
UI: ráadásul jelenleg igazából azok a nagyobb méretű quest játékok , amiknek van PC-verziója...azokat meg amúgy is szívesebben játssza az ember PC-n általában...szóval épp tudnék elég sok helyet felszabadítani
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz barcalaci84 #39410 üzenetére
No álljunk meg, nem olyan bonyolult ez Raymond egyszerűen leírta.
"Jelenleg egyetlen egy darab 10 GB feletti játék van questre"
És ami a Riften van a gépen? Climb 11gb, Lone Echo 18Gb, Robo Recall 10GB stb, akkor ez marad a gépen és CSAK a Quest-re való játék megy a Quest-re. Ergó mindennel tudok játszani, csak éppen valamit innen géprúl fog venni valami magáról a Questről?
Btw az hogy szerinted felesleges megvenni a 256-osat, más meg azt mondja jövő való tekintettel igenis érdemes és én ezzel egyetértek ez nem képezi vita tárgyát, én vele értek egyet, szimplán ennyi.
Én csak a mondatodon akadtam meg, mert azt súgalta hogy ami ment eddig Riften és megvettem az értelemszerűen "nem Questre" készült így nem értettem, most hogy itt kompatibilitásról beszélünk vagy a tárhely specifikus témáról.
Továbbra is Q2 256 lesz én azon túlléptem, engem a sok hibás darab tántorított meg attól, hogy holnap megrendeljem. Ennyi.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Raymond
félisten
Happy 5th Birthday, CV1! [link]
-
atideath
tag
válasz Sati1984 #39417 üzenetére
Én a helyedben minden problémát megoldanék azzal ha a szolgáltató routerét modem módba kapcsolva nem használnám. Alapból gagyik ezek a Routerek. Venni kell egy normálisat és az ellát mindent. Nálam a Synology RT2600AC gyönyörűen viszi a VR-t is és hasonlók. Ezen felül az egész lakásom okosotthon, több tucat Wifi cuccal és hasonlókkal. Meg se nyekken a router miatta.
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
gubabela
senior tag
válasz barcalaci84 #39422 üzenetére
Ok, köszi. Igazából nem vettem észre, hogy akadna vagy valami, de ha lehet és érdemes javítani rajta akkor megpróbáltam volna, de ezek szerint akkor nem.
-
barcalaci84
őstag
válasz gubabela #39421 üzenetére
Teljesen felesleges ilyen szempontból a WiFi 6....
A WiFi 6 router ék csak annyi előnye van h a falon is egész jól atmegy, illetve távolabbra is jó...
A VD pl maximum 150 Mbps - t használ... Szóval a 866 elég :)...
Latencyben szintén nincs előnye...A javulast majd a WiFi 6e hozhatja el, de azt pl nem támogatja a Quest 2....
Vélhetőleg majd a q3 már igen és addigra a wifi6 routerek is olcsóbbak lesznek... -
gubabela
senior tag
Ha már routeroztok, lenne nekem is egy kérdésem. Vd azt mondja, hogy a wifi kapcsolat sebessége 866Mbps, router egy asus rt ac 65p. Ez ennyit tud max, vagy érdemes ezzel kapcsoaltban valamit tenni? Láttam, hogy wifi 6-al 1200Mbps is lehet. Van ennek valami jelentősége? A router ap módban megy és 5g-n csak a quest2 kapcsolódik hozzá, a pc kábelen 1000Mbps.
-
Raymond
félisten
válasz Sati1984 #39417 üzenetére
Mester, azt hiszem megtalatam az Access Point kavarodas forrasat Gondolom innen van az info mert ezt dobja a gugli es szinte mindenhol ez talalhato: [link]
Viszont most megneztem ujra a te routered UI demojat es ott van amit keresel:
Itt van: [link] Tehat ennel se kell fura dolgokkal bibelodni, ugyanaz mint minden mar router. Beallitasz neki a Network -> LAN alatt egy fix IP cimet az aktualis halozaton (es a maszkot) utanna a System - > Operation Mode alatt atkapcsolot Access Point Mode-ra.
-
gulasoft
őstag
válasz Raymond #39418 üzenetére
Én úgy tudom ha DHCP osztó van benne akkor router. A Saját DHCP tartomány és a külső DHCP tartományok közötti átjárást (útválasztást) biztosíta. Nálam a telekomoson kívül 2 router van, és sajnos a telkomoson nem nagyon tudtam normális portforwardot állítani. Most mind 2 "router" Acces Point módban működik, mindenki lát mindenkit, a Wifi6-os 3000-es routerre van kötve a lányom gépe, az enyém, és oda csatlakozik a Quest. Akdás még nem volt a latency 30ms körül van.
Annyi hátránya van azért a dolognak, hogy egy lan portot elfoglal, ugyanis a wan portot csak router üzemmódban lehet használni két router közé pl. Mondjuk ez a huawei ax3-ason nincs is dedikált wan port, úgyhogy az újjabbakon ez lehet már nem gond.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Raymond
félisten
válasz barcalaci84 #39415 üzenetére
"a te új routereden mindegenhogy kell a DHCP tiltás."
Nem mindegy, eleg fura szerkezet, a gyarto oldalan ott a doksik es a demo UI es tenyleg ugy van ahogy a kollega irta hogy a DHCP funcio letiltasaval lenne AP modban.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Sati1984
tag
válasz barcalaci84 #39415 üzenetére
Igen, jelelneg nincs összekötve az új router a PC-vel, hanem a régi routerrel van összekötve és az megy a PC-be. Némi latency-méregetés után megfontolom
-
barcalaci84
őstag
válasz Dyingsoul #39414 üzenetére
Én meregettem: a motion to photon latency lényegesen jobb mint linken...
Inputban minimálisan rosszabb talán... De pl én nem veszem észre... BS EXPERT + megy simán... Ha nem, akkor az én benasagom miatt :)
Amúgy haveromnak is beállítottam a VD-t és ő is el engedte a kábelt, mert az rosszabb... (bár most a 27 és update tényleg elég sz.r....)[ Szerkesztve ]
-
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz Sati1984 #39393 üzenetére
"bár nem méregettem a latency-t"
Ez baj. Az, hogy olyannak érzed, mint a natív sajnos nem sokat jelent. a2d2 például 150 ms latencyvel is teljesen jól elvan de a 45 fps sem zavarja míg ha én 90 alatti fps-t látok, azonnal nyúlok a beállításokért.[ Szerkesztve ]
-
Sati1984
tag
válasz barcalaci84 #39408 üzenetére
OK, tehát ha DHCP offon van már most a router (ugye most is AP-ként működik) akkor ha átkötöm így a rendszert, akkor működni fog? Nem feltétlenül zavarnék bele most, mert tényleg minden frankó jelenleg, de a jövőre nézve elteszem a megoldást, de valószínű, hogy most évekig így marad
-
Sati1984
tag
válasz gulasoft #39411 üzenetére
Azért őszintén remélem, hogy az Air Link nem fog minőségromlást hozni a VD-hez képest. Az nagy blama lenne. Illetve remélem, hogy a VD is megmarad mint opció, ha az AL-lel egyébként nagyobb a latency vagy bármi más miatt rosszabb az élmény...
-
gulasoft
őstag
válasz Sati1984 #39380 üzenetére
Hát igen azért az Air Linket még tesztelni kell, egyáltalán nem biztos, hogy annyit fog tudni mint a VD. De gondolom lesz mögötte fejlesztő és előbb utóbb kiválthatja. Azért valami aprópénzzel megszórhatnák a VD-t.
Én azt gondoltam felvásárolják.[ Szerkesztve ]
-
barcalaci84
őstag
válasz Chapel #39385 üzenetére
Szerintem meg nem erted:
Jelenleg egyetlen egy darab 10 GB feletti játék van questre (walking dead)... A pc - s játékaidat továbbra is a PC - d tarhelyerol játszod a PC - d erejével kábelen vagy wireless...Például nekem 64 GB - os verzió van és kB 40 játék /app van feltelepitve.. Van pár 5 GB feletti, de sok játék 1 GB alatti...
Szvsz felesleges a 256Gb-t venni...foleg h elsősorban a Pcvr érdekel...Ha kifogysz a tarhelybol akkor letorolsz valamit, amit persze később fel tudsz rakni újra...
A jövőre nézve meg : gyorsan fejlődik a teknika és 1-2 éven belül érdemes majd cserélni az újabb hmd-re amikor kijon... Szerintem ezt már nem 5 évre veszi az ember:)[ Szerkesztve ]
-
barcalaci84
őstag
-
Raymond
félisten
válasz Sati1984 #39406 üzenetére
A te routered annyibol mas hogy tenyleg ugy van a kezikonyvben leirva az AP-ra kapcsolas ahogy te is irtad (DHCP Off). Megneztem a gyartonal az online szimulatorban mert fura volt Alltalaban szok egy kulon opcio lenni a routereken hogy "AP Mode" es akkor az osszes plusz funkciot lekapcsolja es gyakorlatilag mindegy is lenne hogy van vagy nincs a WAN portba valami dugva, csak LAN portok mukodnek. A tieden ugy latszik nincs ilyen.
-
Sati1984
tag
válasz barcalaci84 #39398 üzenetére
Köszi a segítséget Viszont kicsit nem értem a javasolt setupot. Egyrészt minden guide-ban azt írták, hogy az AP-nak használt router WAN-portját nem szabad használni, mert akkor megszűnik AP lenni, ő is router akar lenni és összeakad a DIGI-s routerrel.
Másrészt valószínűleg valamit állítani kell a DIGI-s routeren is ehhez... azon kapcsoljam ki a DHCP-t, esetleg erre gondolsz? Csak mert nem tiszta nekem, hogy ebben a felállásban az az eszköz, amelyik az új routerhez kapcsolódik, az hogyan fog netet kapni - de mondom, én hülye vagyok a hálózatokhoz alapvetőleg
-
Vaze
őstag
válasz kiskuplung #39384 üzenetére
Ez hatalmas volt
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
a2d2
addikt
válasz Imrebá22 #39403 üzenetére
A kinti játékteremre szerencsére csak egy szomszéd lát rá. Neki elmagyaráztam hogy ez épp egy expert/master Synth Riders pálya volt és hogy kb miket kell csinálni a játékban.
Ezek után a folyamatos pingpongozás már meg sem lepte.
Mondjuk volt hogy Karnage Chronicle-s nyomtunk multiban és én kintről toltam falon keresztül Wifi-vel. Ott lehetett még egy-két érdekes beszólás ami áthallatszott@s7evcsenko: plusz a legtöbb negatív komment abból jött hogy sima gamepad integráció volt. Egy későbbi patch hozta meg a full 6DOF irányítást. Mászni is pl onnantól lehetett climbhez hasonlóan a kontrollerekkel. Szóval időre is kell szűrni.
Engem nem zavart mert a játék felét még GearVR-on játszottam végig és pont kapóra jött a gamepad. A végére lett Questem és pont az előtt integrálták bele az irányítást.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Imrebá22
lelkes újonc
válasz atideath #39371 üzenetére
Én is váltottam már G2-ről Quest 2-re,mert már tényleg kínzott az ideg hogy egy játékot sem tudok elindítani fél órás ba**akodás nélkül vagy nem tudok befejezni egy játékot sem mert kék képernyő jön a headsetben mindezt úgy hogy még költöttem 150.000 ft-ot kiegészítőkre
. A 3090-el a képe olyan majdnem mint a g2-nek , követése brutálisan jó, majdnem mint a volt indexemé, csak hátul nem követ. Kicsit elcsesztem mert olcsó kábelt vásároltam hozzá, de az eredeti kábellel már nem dobál le folyamat. Mi lányommal kint teniszezünk vele udvaron sports cramble-el és a szomszédok jobban élvezik mint mi[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
-
s7evcsenko
addikt
válasz kiskuplung #39389 üzenetére
Ha már értékelés...
Azért ha beállítom, hogy minimum 1 óra játékideje legyen benne az értékelőnek, hogy kiszűrjük azokat, akik csak a kezdeti szerencsétlenségeiket adják ki magukból, akkor már mindjárt módosul is a kép "többnyire pozitív"-ra, vagyis egyből kiderül, hogy akik valójában játszottak is a játékkal, azok szerint ez egy jó játék..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest