- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"OpenWRT-ben meg lehet azt oldani, hogy egy kétantennás WiFi router (TL-WR841ND 7.1) repeater üzemmódban egyik antennájával a routerével tartja a kapcsolatot, a másik antennájával pedig "szórja" WiFi AP-n az internetet. ?"
Sehol sem lehet meoldani, mert az antennakat egy kozos radios egyseg kezeli. Es az egy idoben vagy ad, vagy vesz. Mindket dolgot nem tudja elvegezni adott idopillanatban.
Az altalad ahitott funkciohoz ket darab radios egyseget kellene tartalmaznia a routernek.
-
törölt tag
Nem értem a kérdést. Vagy kompletten kikapcsolom az IPv6-ot, amit nem szeretnék, vagy minden eszköz a szolgáltató által az ipv6 on keresztül hirdetett DNS-t használja. Ezt sem szeretném.
Nyilván az ipv6 kikapcsolása megkerüli az eredeti problémát, de nem megoldás.
Persze letilthatnám csak a wifi-ről az ipv6-ot, de összesen 1 pc csatlakozik vezetékkel a routerbe.. ez sem lenne jó megoldás.
De nem hiszem el, hogy mindenki elégedett a szolgáltató DNS szerverével, tuti van megoldás csak én nem tudok valamit jól beállítani.
Szóval adott a kérdés: hogyan kellene csinálni, mert én elakadtam -
the_one
tag
Ebben nem vagyok biztos. Az itt leírtakból úgy hámoztam ki, hogy a .bin kiterjesztés a lényeg.
-
suste
veterán
beugrott, hogy képekkel könyebb elmagyarázni
-
suste
veterán
akkor ezek szerint vargalex jól tippelt, és a relayd alapértelmezett gargoyle alatt
így viszont a sima repeater hiányzik
ez NAT-olt alhálót csinál, vagyis ilyenkor a 2. router is router üzemmódban van, csak wifin kapja a netet kábel helyett
ilyenkor a 2. router ossza az ip-ket a rá csatlakozott eszközöknek (mint egy normál router)
és ilyenkor a 2. routerre csatlakozo eszközök látják az 1. routerre csatlakozókat (hiszen kifelé szabad az út a routereken), de az 1.-re csatlakozók viszont nem látják a 2-ra csatlakozókat a tűzfal miatt
persze a tűzfalat lehet konfigurálni.... -
suste
veterán
sajna elég nehéz megtalálni a mindenkinek megfelelő felületet
nagyon egyszerű legyen, de ugyanakkor nagyon rugalmas és minden beállítható legyen rajtaa luci nagyon rugalmas, de minden funkciót külön oldalon kezel, vagyis egy komplexebb beállításhoz (pl repeater-relayd) össze vissza kell ugrálni, ami mezei felhasználónak általában nem megy (csak sok utánaolvasás után -talán
)
ezért is kezdtem saját fejlesztésébe, persze leginkább az engem érintő dolgokat finomítottuk
headless -szel összeállított repeater-es felület pl kevesebb adatot kér be, mégis van aki elakad rajta
bár azt nem értem miért, hiszen ha nem akarunk variálni nagyon, akkor elég kiválasztani a listából azt amire csatlakozni akarunk, és már mehet is a megfelelő gomb:persze ezután még bekéri a jelszót, de az csak nem jelent gondot
Headless
az OYE-t nem piszkálom annyit
C5-ön régebben amikor napi piszkálás volt, akkor nem nagyon ment 20 fölé -
suste
veterán
-Channel Width: G-n nincs is 20/40Mhz, ott elvileg a "none" beállítás a jó, bár gondolom azt sem veszi figyelembe, ha mászt adsz meg.
Másrészt nem a weboldalon bekért infók a lényegesek, hanem hogy mi van a /etc/config/wireless + network + firewall + dhcp fájlokban.
A képen látható infók alapján többféleképpen is be lehet állítani.Vagy pl sima client-et tud? Vagyis csak wifin kapcsolódna, és csak kábelen adná tovább a netet.
Pl. ilyen beállításnál biztosan meg lenne a teljes sávszél, valakinek ez lehet fontos.Azt tippelem, hogy gargoyle webfelületen pl relayd-et nem is lehet csinálni, mert gondolom erre lenne egy külön on/off felület.Mert relayd nélkül sokszor felesleges a dupla NAT (a főrouter úgyis NAT-ol). Több repeaternél különösen macerás tud lenni, hogy a kapcsolatokat csak repeaterenként tudod ellenőrizni/monitorozni. Míg relayd esetén mindent látsz/menthetsz a fő routerben.
A WDS sem egyszerű dolog, mert van a sima WDS, és van az openwrt féle lazy-WDS, amivel rá lehet venni a nálunk WDS-ethernet -nek nevezett működésre (van hogy enélkül is megy az azonos SSID-s továbbszórás, de van amikor fagyás vagy más rendellenesség van belőle).
Szóval biztos jó a gargoyle, de a saját webfelülete pont az openwrt szabadságát veszi el.....persze az SSH ott is adott. (Valaki már írta, hogy faékre lebutitott openwrt
)
-
suste
veterán
gondolom a gargoyle felülete is valamennyire univerzálisra van megírva
vagyis pl dual wifis routeren megoldható, hogy 2,4ghz-en csatlakozol a főrouter megfelelő csatornáján, de az 5ghz-es továbbszóráshoz beállíthatsz olyan (5Ghz-es) csatornát amilyet akarszlegalábbis a mi fw-nkben található webfelületen így van megoldva (amit akár utólag is fel lehet tenni bármilyen openwrt-re)
arra viszont kiváncsi lennék, hogy amit te beállítottál a gargoyle-n, az pontosan milyen beállításokat tartatlmaz?
meg hogy a WDS beálltás külön van? -
mezis
félisten
Sikerült a Gargoyle-t felrakni a TL-WR841ND-re. Köszönöm az útmutatásokat.
(Nagyon hosszúnak találta a file nevet, de rövidítve elfogadta.)Működik rendben a "Bridge/Repeater" üzemmód. Csak azt nem értem, hogy miért kell Channel-t választani ilyen esetben ?
(Az "SSID to Broadcast" csatorna ugyanaz lesz, min amihez csatlakozik.)
-
Headless
őstag
Az például segít ha a routerrel megegyező verziót raksz fel...
gargoyle_1.8.1-ar71xx-generic-tl-wr841nd-v7-squashfs-factory.bin
md5: f5c4da5c4b558e612af9a63e0f12e1bfÉs nem kell utána semmi más felraknod...
-
suste
veterán
hát ezt nagyon elnézted!
ha csak azt nézem, hogy a linkek 6-7 MB-os fw-kre mutatnak, már akkor is észre kell vedd, hogy valami nem ok (32/4 -et írtál)
persze a név sem stimmel
de lehet csak véletlenül rosszat llinkeltélviszont szerintem gargoyle-ból sem kell több flashelés, elég a gyári fw-re a "factory" verzió
(egyébként a gargoyle is openwrt!)
szerintem: Gargoyle download: Firmware + AR71XX + 1.8 stable + 1.8.1 (gargoyle_1.8.1-ar71xx-generic-tl-wr841nd-v7-squashfs-factory.bin)
-
vargalex
Topikgazda
-
laracroft
senior tag
Ideiglenes megosztás, vagyis inkább csak erősítés lenne, de nem csatlakozik mégsem....
pedig a jelszó/passw jó....config wifi-iface
option network 'upc'
option ssid 'UPC Wi-Free'
option device 'radio0'
option mode 'sta'
option bssid '46:32:C8:FE:2F:46'
option encryption 'wpa2'
option eap_type 'peap'
option auth 'MSCHAPV2'
option identity 'username'
option password 'pass'van esetleg valakinek 5lete?
köszi
-
Headless
őstag
-
-
trance89
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest