- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9748 üzenetére
milyen fw-t használsz?
cron:
0 0 * * * reboot
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9744 üzenetére
a "hol" volt a kérdés
ha egyszerűen akarod, akkor tedd fel a basic mentésünket
vagy wikiben olvasd el a cron részt, a parancs megreboot
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9742 üzenetére
reset high-speed USB...
ez nem normális, ilyennek nem kéne lennie, nálam sosem volt pl
lehet akár inkompatibilitás is
másik hdd, vagy akár hubütemezett feladatoknál időszakonkénti rebootot hol lehet hozzáadni?
fura a kérdés, mert pont ott -
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9724 üzenetére
Az fsck-t nem a leszakadásra írtam, hanem az az utáni bejegyzésre. De leszakadásra az aktíb hub/külső táp. Ahogy szerintem ott is átbeszéltük már ezt, maximum nem írtam le mégegyszer, mert azthittem az már egyértelmű.
-
woodworm
veterán
válasz
kovbandi82 #9696 üzenetére
Hogy magyarázzam egyszerűen és egy kezdő számára is végrehajthatóan?
A repo felvétele még egyszerű:
Az adminfelületre belépve a Rendszer>>Szoftver lapon átkapcsolsz a Beállításra és a többi közzé bemásolsz egy új sort:src/gz 14.07_packages http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/packages/
Ezután az Elküldés gombra kattintasz.
A műveletek lapra visszatérve a Listák frissítésére kattintva elérhetővé válik az újabb transmission csomag is az Elérhető csomagok, "T" fülön. Ez utóbbi gondolom ismerős, itt frissítetted előzőleg is, most is ott lesz a sorban.A /usr/lib/libminiupnpc.so.8 -> /usr/lib/libminiupnpc.so.9 másolatot pedig winscp-vel tudod megtenni, ha ismerős bármilyen kétpaneles fájlkezelő, nem leszel gondban. Bejelentkezel a root, jelszavad párossal, megkeresed az útvonalon a fájlt és készítesz róla egy másolatot az új néven.
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9691 üzenetére
én a feltöltés tis korlátoznám, hogy a saját klienseket ne fogja meg még qos nélkül se
+ a "download queue size" -t levenném 1-re, jó/elég az ha sorban egyesével lejönnek.... -
woodworm
veterán
válasz
kovbandi82 #9693 üzenetére
Fel kell venni átmenetileg a 14.07 tárolóját és onnan lesz elérhető. Lehet próbálkozni a frissebbekkel is, de ott nem tudom mit fog keresni és mi a megoldása. Itt egyedül az /usr/lib/libminiupnpc.so.9 fájlt fogja hiányolni. Megoldásként az /usr/lib/libminiupnpc.so.8 fájlról kell egy másolatot vagy symlinket készíteni a hiányolt néven.
-
woodworm
veterán
válasz
kovbandi82 #9683 üzenetére
Honnan frissítetted a transmissiont, fut rendesen? A jelenlegi problémára az ncore-on nem lesz jobb (ha lesz egyáltalán), csak a 2.82-nál frissebb.
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9689 üzenetére
úgy emlékszem vargalexnél az alap peer állati sok!
vedd le 15/40 -re -
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9687 üzenetére
Milyen fájlrendszert használsz? Remélem ext4, valamint eléggé úgytűnik a sok usb resetből, habár levágtad a log 99%-át, hogy le-le szakad a vinyó is. Egy fsck ellenörzés lehet nem ártana a HDD-nek.
Valamint transmission sebesség, milyen korlátozásaid vannak peerek számára/sebességre/fel-le töltési szálakra?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kovbandi82 #9680 üzenetére
Vasárnap jelezték, hogy hiba van náluk, nem tudom azóta megjavult-e.
-
woodworm
veterán
válasz
kovbandi82 #9675 üzenetére
Általános probléma vagy ncore? Többen panaszkodnak még az oldalon, hogy nem tökéletes még a tracker felé a kapcsolat. A transmission egyik frissítése pont az ncore-hoz kötődött annak idején, és ez még az előtti verzió. Átmenetileg egy script gyógyította a betegségét, vagy itt, vagy a 1043-as topikban biztos fellelhető.
-
woodworm
veterán
válasz
kovbandi82 #9673 üzenetére
Nem a router tehet róla, az oldalon többen panaszkodnak még hibákra.
Transmission verziószáma? -
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9669 üzenetére
Szia!
smbpasswd -a
paranccsal hozzá kell adni a felhasználó(ka)t a samba user-ekhez is. Illetve a Samba config-ban a security-t user-re kell állítani.
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9658 üzenetére
Nincs korlátozás, GPT particiós tablát is kezeli. Nem értem mi ez a berögzödés, hogy "meddig" kezeli. ... Annyi vinyót dugsz rá|amennyit akarsz. ... Csak hogy kielégítsem kérdésed.
Nálam 2 3tb-os 1 160 gb-os és egy pendrive van rádugva. Meg hébe hóba dugok rá ideiglenes további eszközt másolás céljából.
-
Headless
őstag
válasz
kovbandi82 #9645 üzenetére
Letöltesz egy normális transmission vezérlő klienst. Pl torrnado, vagy egyéb transmission remote-ra rákeresel playben. ..
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9640 üzenetére
Network, vagy router restart is volt?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9637 üzenetére
Szia!
De, tud sokadik eszközként is valós külső IP-t frissíteni. A lényeg, hogy a DDNS beállításoknál ne Interface legyen kiválasztva IP cím forrásának, hanem URL (pl. http://checkip.dyndns.com)
-
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #9625 üzenetére
Sikerült, egy külső házba raktam egy 160-as vinyót, ekkora volt csak itthon egyenlőre, tápot se igényelt, formáztam, felcsatoltam, alapértelmezett átjárót és dns szervert beállítottam, minden fasza
Viszont olyan kérdésem lenne, sambat le lehet jelszavazni? Vagy hol van? Ha a vendég fiókot nem pipálom be, kér jelszót, de nem veszi be se a root user jelszavát, se a ftp jelszavát (Windows 10 ) -
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9622 üzenetére
normál esetben nem szabadna magától elfogynia, csak akkor ha telepítesz csomagokat vagy connfigokkal töltöd meg
egyébként jellemzően akkor szokott elfogyni, amikor leszakad a háttértár és a torrentek a flashbe kezdenének töltődni
persze lehet növelni az overlay-t is, ha a formázásnál a 3 partíciós verziót választod....
de ugye ha leszakad a hdd/pen, akkor ez is megszűnik (olyan mintha kirántanád a "C" meghajtó a windows alól)azt nem értem, miért nem volt jó a resetgombos visszaállítás neked
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9620 üzenetére
overlay nem a ram része, hanem a flash, ami 8MB, és magától nem lesz több, csak ha kiforrasztod és raksz helyette nagyobbat
a hdd az igazi, csak lehet kell neki plusz táp
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9617 üzenetére
visszaállitás: luci/rendszer/mentés, flashelés/visszaállítás
de pont ugyan azt csinálja mint a 10mp resetgombde a pendrive-val nem egészséges swap-elni, lehet pont az terheli ennyire a routert
és a fromázás sem mindig sikerül úgy mint egy HDD-n
próbáld meg pc-n formáznia másik probléma meg az hogy elfogyott a hely az overlay-en
(#9618) sutszi
én a 2,4ghz-et kiváltottam egy tplink841-gyel,
egyszer majd csak jó lesz, de ha nem az sem katasztrófaaz 5ghz meg stabilnak tűnik nálam (laptop - intel AC3160 - 80Mhz - 433Mbit/s)
-
suste
veterán
válasz
kovbandi82 #9614 üzenetére
pontosan milyen fw? mennyi a szabad hely?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9604 üzenetére
Ha az elsődleges eszköz DNS szerver is, akkor annak az IP-jét. Ha nem, akkor szolgáltatói DNS szerver(eke)t, vagy pl. Google DNS szervereket (8.8.8.8, illetve 8.8.4.4).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #9602 üzenetére
Beállítottad neki a gateway-t és a DNS szervert is? (Valószínű utóbbi lemaradt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest