-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
a mappába elég lett volna belemenni, és frissíti
amúgy mintha nem lenne ilyen. mikor beléps za mappába, akkor frissíti az összes tartalmat.
tudod, itt nem feltételezik, hogy a mappába érkezik a tudtod nélkül adat, amit szeretnél frissítgetéssel frissíteni
ha meg bemásolsz valamit az meg is jelenik jól. amiről te beszélsz, az csak a frissítés dátuma, gondolod, ennek peregni kéne folyamatopsan vissza mindnek ? -
biker
nagyúr
megnyitod az ablakot, semmihez nem nyúlsz, csak a nézetet állítod át, és bezárod. erre elmenti, legközelebb nyitva ugyanígy lesz
ugyanez a helyére.
megnyitsz egy finder ablakot, semmit nem bántasz, csak odamozgatod, ahova szeretnéd, majd bezárod.
ha megint nyitsz egy ablakot, oda nyitja, ahol volt utoljáralet's fun
-
biker
nagyúr
ahha, így már értem, mire jó.
de erre jó a smart folders is
kind: .mpg
és ha ekkor rákattintasz a smart folderedre (amit elnevezhetsz filmek-nek), megleled amit keresel
és még ki is teheted a finder sidebar-bavagy spotlight, de az macerásabb
majd megpróbálom lefotózni, mire gondolok
néha az a baj, az ember megszokik valamit, és nem tudja, hogy máshogy is lehet -
biker
nagyúr
ezt a nézetet el sem tudom képzelni, se hogy mire jó, se hogy miként néz ki, se hogy hogy lehet tájékozódni benne.
automator minden kedvességre jó, mint pl a csoportos átnevezés, amit kerestél, de akár azt is, hogy beolvassa a fényképeződön lévő összes képet, átméretezi, átnevezi, és bemásolja a kért mappába, esetleg egyből zip-elve, majd ezt a parancsot megszerkesztve elmented, és legközelebb csak kiválasztod.
de ez csak egy példa volt a több száz lehetőségből -
isapeti
aktív tag
Ja, most jut eszembe, ha esetleg nem tetted volna, nézz körül a BeszéljükMac-en, ott tán lelsz megoldást!
Bővebben: link -
badbrother
aktív tag
-
-
tiv83us
veterán
-
dwiki
senior tag
Most ne ezeken az ''apróságokon'' lovagoljunk
...
Én csak azért linkeltem be, hogy (ha igaz amit állít a cikk) egy ''átlagos'' Pc-n is el fog menni az OsX, gond nélkül...
Persze ha csak Intel procin akkor rákapcsolódtam a cumira, mert azé holmi OsX végett nem fogok AMD-ről váltani...
-
faster
nagyúr
''...........Ennyi idő alatt a Windows talán még egy ablakot sem tud becsukni...........''
azért ez eléggé szélsőséges hozzáállás, akárki is követte el.
Hát, attól függ, milyen ablakról van szó. Az OSX buffereli az ablakok tartalmát, ráadásul a videomemóriában...Elméletileg a Longhorn is hasonló megoldással lesz felvértezve (Avalon, Aero vagy tudomisén, melyik kódnév vonatkozik a 3d gyorsított felületre)
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
A driverek meg nem hinném(legalkábbis remélem, hogy nem), hogy túl sok gondot okoznának a Apple-nek.
Ahh, azokkal csak a gond van.
M@trixfan: Igaz, igaz ... én már nem pontosan emlékszem minden részletére a bejelnetésnek, mindenesetre azóta tudni az Inteles OSX bétáról is.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Az nem lenne könnyű. Egy regimentnyi hardverre kellen device drivereket készíteni ahhoz, hogy használható legyen mezei PC-n is, míg ellenben az Inteles Macek egy jól körülhatárolható platformot fognak alkotni (egy-két Inteles chipset, Inteles procik, a VGA-knál is simán meg lehet szabni, hogy pl. DX9-es Radeon 9550 legyen a minimum).
Egyébként más üzletpolitikai okai is lehetnek ennek, pl. az, hogy így lehet, hogy többen veszik meg a Macet, egyébként meg talán attól tartanak, hogy visszaesnének a hardvereladások, az OSX önmagában nem tartja el a vállalatot. -
faster
nagyúr
''valakik'' már kiütötték ezt a védelmet, és a bétát bármely gépre fel tudták tenni.
De hivatalos PC-s verziója nem lesz?
A védelem kiütéséről nem tudok részleteket, én nem próbálgattam. Sajnos egyelőre csak annyi biztos, amennyit Steve Jobs a bejelentéskor elárult: SIma PC-n nem fog futni az OSX, viszont a Maces gépen futhat XP is. A Maces gépeken lesz egy TPA hitelesítő chip, amit az OSX keresni fog, és annak a hiányában nem indul el, ettől eltekintve sima Inteles PC valószínűleg Intel chipsettel.
szer.: jól meg lehetne vele szorongatni a microsoft -ot
Az első gondolatom az volt, hogy talán most először vennék oprendszert, ha kihoznák PC-re. -
-
dwiki
senior tag
Lényeg hogy nyomtat nem?
De asszem én is jártam így különben...
Két nyomtatóval próbálkoztam ez irányban (csak érdekesség képpen) Az egyik működött, a másik nem. Mondjuk hozzá kell tenni hogy a nem működőnek nem volt maces drivere, és vmit meg kellett adni, hiába látta a hálózaton. Vagy vmi ilyesmi volt ha ól emlékszem..
Mondjuk sokat nem szüttyögtem vele, csak érdekesség képpen néztem, mivel van azon kívül még 4 nyomtató ''tiszta'' mac hálón, egy ezekből meg közvetlenül az én gépemen. Bár gondolom ez nem érdekel, meg nem is vigasztal...
-
fogtunder
nagyúr
megszorongatni akkor tudja, ha nem lesz olyan mocskos drága, mint most. azt meg szerintem várhatjuk. én sem véletlenül gyűröm még a pc-t. bár lassan kezdek linuxosodni. az egy olcsóbb alternatíva a normálisan működő számítógépre (mondjuk annyival komplikáltabb is, de hát a tanulás nem kerül több száz ezer forintba).
-
MoP_FX 57
őstag
Ezt én is aláírom, tényleg nagyon meg van csinálva mint külsőleg mint belsőleg. De azt kell mondanom, hogy ehhez már dukál egy >20''-os Apple Cinema Display is meg wireless billenyűzet és egér kombó.
Egyébként nem tudom, hogy én vettem-e észre de nagyon el vagyunk szállva az árakkal. Csak egy összehasonlítás végett. A legnagyobb Powermac Dual 2,7 GHz egyébként alap felszereltséggel nálunk 809 125 Ft. Amerikában ugyanez természetesen átszámítva forintba 629 790 Ft ezzel szerintem túlzok is egy kicsit. (210-zel szoroztam mert most annyiért lehet venni a dolcsit) Egyik se olcsó de azért ott van ~180 000 Ft difi. -
Macc
aktív tag
Mire? Hat tobb dologra is: Az egyik, hogy az Apple 4-5 eve fekudt neki egy uj OS-nek, amire akkor szinte nem volt nativ program, eleg korlatozott visszafelekompatibilitassal. Na most hogy kezd minden lenni OS X ala, nemhiszem, hogy egy huszarvagassal ujra elkovetne ezt, raadasul ugy, hogy az uj hardware valoszinuleg megolne az Apple sajat hw-et.
Ezenkivul ugy nez ki, hogy a PPC procik mostanaban nagyon szarnyalnak, miert nyulna a Mac az intelhez?
Ez a hir mellesleg egyaltalan nem biztos hogy processzorrol szol, es az sem hogy Mac-be... -
isapeti
aktív tag
-
Macc
aktív tag
Nekem is ugyanez volt, nincs eleg memoria. gondolom egybe kene latnia a filterhez. Sajnos nem tudom miert, nem csinaltam meg a noist, de egy atlos gradientet igen, amit 1proci szamolt, es asszem 5 perc korul volt? nem emlekszem... otthon megnezem.
A fontok megvannak igen, miert? -
Macc
aktív tag
nagy JPG??? hehe, szerintem inkabb nyissunk egy 2-300 megas RGB kepet, mondjuk belerakhatunk valamit (clouds, gradient) majd eresszunk ra egy radial blur-t a maxra belove minden parameteret... Hosszu lesz: 5-10 perc talan vagy megtobb, viszont minden benne lesz: memoria, vinyo, proci...
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
-
Macc
aktív tag
Nekem mindig is tetszettek az IBM-ek, a pc-mhez szep fekete IBM bill/egerem volt
meg meg is van. De nekem jobban tetszik a G5
Meg a kidolgozas minosegeben sajnos az Apple verhetetlen. A power gombnal peldaul akkora a hezag, hogy egy hajszal nem ferne oda
) de belulrol megszebb... ajanlom korabbi linkemet
eeeehhh nem szeretem az automatikus szmajlikat...
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
En ertem, hogy az en gepemet akarjuk letesztelni, de azert kene valami osszehasonlitasi alap nem? Teszemazt letrehozok egy kornyezetet, amit 6 oraig szamol. Es akkor ebbol mi derul ki?
Mondjuk a baratnom gepe az egy PC (P4@2.53GHz 1GB), de nem biztos hogy orulne, ha hozza se erhetne egesz este (: majd meglatjuk. Egyebkent ugye programfuggo a ket proci kihasznaltsaga, ugyhogy majd hozzateszem az eredmenyhez, hogy 1 v. 2 proci szamolt-e.
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
Te rii! Ez jo otlet
megnezem, leszedem, kiprobalom.
Ket kerdes: nem baj hogy kicsit mas verzioszam? v0.9.19 vs. v0.8.1.
A masik kerdes: igaz meg nem lattam a programot, de hogy hozzuk letre pont ugyan azt a kornyezetet? Ha van valami tipped addig ird meg, Otthon lecsekkolom... -
dwiki
senior tag
Nos nekem PC-re olyan billenty?m van amin van ''mute'', hangerő le-fel, és ezen kívül csak
egy két + gomb... Tehát egy olyan mulim. bill, amin nem sok felesleg van, és nem is foglal
túl nagy helyet (szvsz)....
Bár azért nagyobb mint a MAc-es tény.
Amúgy a billentyűről való Cd drive ajtó kinyitást anno egyszer megcsáltam Pc-ről...
(Litestep -ez kiváltja win98/xp esetén az explorert, új ''desktopot varázsol'' -
segítségével, de bizonyára máshogy is meg lehet oldani)
Jó dolog az biztos (mármint az eject a billentyűn) . Ami nekem hiányzik macnél
billentyű gomb, az az ''insert bill'', mert PC-n avval szoktam kijelölgetni fileokat
Total C-ben (igaz spaceval is kiváltható...)
Ami még nagyon jó a maces billbe, azok az USB portok. (volt már olyan ügyfelünk
aki kérdezte hol tud a PC-jéhez ilyen USB ''huboa'' billt szerválni... Sajna nem
tudtam segíteni...)
És igen, a régebbi macek (G3 és korábbi)-hoz tartozó billentyűkön a ki-be kapcs
gomb milyen jó volt... Nem tom ezt miért hagyták el.
Sikerült szétszednem a maces bill-t, 13-as imbusz kellett hozzá, valóban... -
Macc
aktív tag
Billentyuzetek:
A legujabb, nekem ilyen van es imadomBővebben: link (vagyis nem pont ilyenem van, nekem forditott L alaku az Enter)
A G4-eseknekek ilyen volt: (kicsit szar a kep bocs) Bővebben: link
A G3-ashoz, a kek-feherhez ez jart: Bővebben: link (itt ha jol megnezed pont letakarja a kabel a besullyesztett power gombot)
A te kedvenc beige G3-asodhoz ilyen valo: Bővebben: link (ez a foto sem az igazi, a ledeknel a muanyag fedolemez becsillant, amugy egyszinu a keyboard-dal)
A tukor elolap az a G4 Mirror-on volt csak, es azon mar nem is lehetett a talcat kinyitni csak a billentyuzetrol. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
Hat a power gomb billentyuzetre integralasa az lehet Mac-es orokseg, de ott eredetileg a jobb felso sarokban volt, ahol a pc-s billentyuzeten a scroll-lock led van (elegge kiesik). Amugy az a bekapcsolasra szolgalt. Ha be volt kapcsolva a gep, akkor ha hosszan tartottad nyomva (>1mp) akkor megjelent a kikapcsolas menu ahol egy tovabbi enter nyomasara kapcsolt ki a gep (vagy valaszthattal sleep/restart kozul meg). Majd a kesobbi Mac-eken ezt a gombot besullyesztettek (igy meg aztan plane nem lehetett rautni veletlenul, ami ugye amugysem csinalt volna azonnal semmit). A mostani billentyuzeteken mar nincsen power gomb, a helyen eject gomb van. Viszon ha sleepelni akarsz, akkor azt az alma-alt-eject gomb megnyovasaval azonnal megteheted (en nagyon szeretem, igy nem kell lehajolnom a kikapcsologombhoz, ami egy rovid nyomvatartasra szinten sleep-eli a gepet).
Tehat lehet, hogy valamilyen szinten orokseg, de azert pont annyira mukodik maskeppen, hogy az mar nem feature-nek szamit, hanem bosszantasnak.
Amugy a jelenlegi Mac billentyuzeten a numerikus billentyuzet felett kaptak helyet a VOL-, VOL+, Mute, Eject gombok. Tehat ott, ahol a normal klaviaturan csak a ledek vannak. Nekem mind a 4 bill eleg praktikus, mivel kenyelmetlen elernem a Hangszorok hangeroszabalyzojat, es ezek a gombok akkor is mukodnek, ha eppen jatszom stb. Ha jon egy telefon pl, akkor gyorsan Mute, es maris hallom kivel beszelekAz Eject gomb is praktikus (legalabbis nekem), mert ha megnyomom, akkor az az ido amig kinyilik a talca pont ahoz kell, hogy lenyuljak a CD/DVD-ert, es nem kell ott pozolnom akar 1-2 mp-et azert hogy kitolja a CD-t vegre
Tudom persze, hogy PC-hez millio fele multimedias billentyu kaphato, amin sokkal tobb feature van, de en sose szerettem a 240 gombos billentyuzeteket, ez meg tenyleg teljesen minimalban megoldhato, nem beszelve arrol, hogy az egesz billentyuzet akkora teruletet foglal, amit maguk a gombok... -
dwiki
senior tag
Ez különben tényleg megfigyelehető, én is ismerek olyat aki élből leszól mindenkit aki
nem MAC-en dolgozik (jó azért nem élből), pedig az illető se valami nagy
talentum...
Amúgy szvsz teljesen mindegy hogy ki min dolgozik (DTP-re gondolok persze),
nem attól lesz jó vagy rossz valami (ill. valaki)... -
isapeti
aktív tag
Nekem is van különben több olyan ismerôsöm, akik úgy fikázzák a PC-t, mintha az egy
használhatatlan fos lenne, és csak ott lennének logikátlanságok... pedig aztán a mac sem
mentes az ilyesmitôl. Én különben jól elvagyok mindkét platformmal, egyiket sem
helyettesíteném a másikkal. Melóra jobban bejön, jobban kézre áll a mac, de minden egyébre
PC. Aztá' kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest