- iPhone topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
tiv83us #2939 üzenetére
Kar erte, de valoszinuleg ugy vannak vele, hogy USB eleg gyors, nem terheli mar annyira a procit se (vagyis inkabb van bennuk annyi kakao, hogy megbirja). A DV kamerak helyett meg jonnek a memoriakartyasok... (De lehet, hogy majd legkozelebbi frissitesnel visszahozzak, most lehet, hogy ugy gondoltak, hogy foloslegesen dragitanak ezzel a gepet, es enelkul is elviszik.)
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
tiv83us #2835 üzenetére
tapasztalatból mondom, hogy bőven elég
Még játékra is, ráadásul a WinXP 2600XT Mobility-t írt, nem Pro-t
8800GS nem más, mint egy 8700M GT, ami meg egy órajelemelt 80 nm-es 8600M GT, magyarul fűt, mint a nyavaja, igaz némileg gyorsabb, mint a Radeon (annyival nem, mint amennyivel drágább).
Látom mégiscsak 24" lett
-
rii
nagyúr
-
Alex91
félisten
válasz
tiv83us #2815 üzenetére
Hmmm, a memoria kezelese ilyen. Ami memo van, mindet hasznalja, mert megvetted
. Nem azert vetted, hogy csak pl. a negyedet hasznalja
. Ha kell neki memo, akkor felszabadit. Bent tartja a lapokat, hatha kesobb szukseg lesz ra. Ha valaminek tobb memo kell, akkor az inaktivakat kidobja...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
tiv83us #2782 üzenetére
az más
nálam WD MyBook Studio jelenti a külső HDD támogatást
Idehaza nem nagyon lehet HDD-t cseréltetni az iMac-ekben (vagy ha igen, akkor azt a felárat inkább kiröhögöm és veszek egy külső vinyót, mint a jelen állás mutatja).
Az első írásnak nem tudom mikor lesz folytatása, mert sok a munkám és a szabadidőmet nem újabb cikkírással szeretném tölteni (mert a munkáim egy része is az), de remélhetőleg sort tudok keríteni azért rá hamarosan
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
tiv83us #2779 üzenetére
neee. Inkább az olcsóbbik 24-es szerintem. A 20 és a 24"-os kijelzője között ég és föld a különbség
(TN+Film vs. S-IPS) De ez csak privát vélemény
Hosszabb távon tuti jobb a 24-es.
most nézem 300 dolcsi csak a különbség, azt hittem sokkal több, én nem vacakolnék a 20-assal
-
Alvin_ti4200
félisten
-
KMan
őstag
válasz
tiv83us #2319 üzenetére
azt nem ertem, hogy ugye az a 80-as winyo van benne ami az uj ipodokban. Akkor a "perfect engineering team" miert nem tudta belepaszirozni azt a 160-as winyot ami szinten az uj ipodokban van (nemtudom hogy pontosan hany mm-el vastagabb) es miert kell +1300$ -t fizetni ezert a 64GB solid-state drive-ert.
-
tiv83us
veterán
válasz
tiv83us #2238 üzenetére
Igy nez ki most a Finderem, ugy, hogy mindket gepre sikerult felcsatolni a kulos vinyot.
Az a valued ize, kek halal a kepernyovel meg apamnak a PC-je
-
biker
nagyúr
válasz
tiv83us #2236 üzenetére
hoooppá, pedig nekem télleg ezt mondták, hogy egyszerre két gép ugyanazt a hdd-t nem csatolja fel.
mert ugye nekme itt a FW hubon a HDD+egy író, gondoltama a második gép, ha lesz, ugyanígy lássa mindkettőt, de azt mondták, előre is felejtsem el.az oké, hogy vagy usb-n, vagy fw-n megy, így mindkét gép ugyanúgy kell kapcsolódjon, de ez jó hír, hogy mégis.
azért pár re-login után is így legyen majd!
és mindkét gépnek külön TM mappa készült? így egyik gép bele tud lesni a másik adataiba, nem?
megy rendesen a másolás a két gép közt?
apropó, innentől állíts be FW hálózatot, és a két gép FW hálón látja majd egymást, és egymásra dolgozhat ezerrel! -
biker
nagyúr
válasz
tiv83us #2232 üzenetére
egyszer erre érdeklődtem, mert én is egy második gépen gondolkodtam, de azt a választ kaptam, hogy egy kötetet egy gép tud felmountolni egyszerre.
esetleg ha kettévágod, és egyik felét egyikre másikat csak a másikra engeded felcsatolni, akkor.
amúgy az elsőnek felcsatoló gép fogja látni. -
biker
nagyúr
válasz
tiv83us #2228 üzenetére
perverzeknek és lustáknak onyx karbantartó progi
kevésbé lustáknak terminal:
sudo periodic daily weekly monthly
aztán jelszó
majd sudo update_prebinding
jelszó
majd egy restart.bővebben: karbantartás
nekem 2.5éves a mini, eredeti telepítés, csak frissítve lett, és nem lassú. kb havi egyszer van restartolva, és ketten használjuk, napi 8-10 órát minimum
-
KMan
őstag
válasz
tiv83us #2108 üzenetére
Mert ha kocsival hoznam at a notit, akkor belepek vele nem eu orszagok teruletere (macedonia v bulgaria es yugoszlavia) akkor biztos beszolnak a vamosok. Es mondjuk hajnali3 kor a bulgar vamugyorrel nem szivesen kerulnek osszetuzesbe. Iden nyaron pl. a gorogbol hozott cuccokba belekotottek a magyar hataron, mondvan yugoszlaviabol akarok belepni. De en mondom gorogben vettem ami szinten eu, itt a szamla, de ez nem erdekelte. Orult volt a faszi, 30k birsag, autojat lefoglalom, mehet pestre gyalog. El tudtuk intezni okosban, igy nem volt para.
-
KMan
őstag
válasz
tiv83us #2104 üzenetére
Na akkor kicsit ON:
Szetneztem az eu orszagokban es a legjobb arakat Gorogorszagban talaltam. Ugytunik Januarban ki is tudok menni. Mivel nem eu-s orszagok vannak kozottunk igy a fapados repcsi tunik a legjobbnak. Vamot pedig ha jol tudom igy nem kell fizetnem. Kocsival kene, igy az kiesett.
Otlet esetleg? -
Petes
tag
válasz
tiv83us #2090 üzenetére
Én is drágállom főleg az USA árakhoz képest. AHogy elnéztem ott akár 500$al olcsóbban is meg lehetne venni, azt nem tudom hogy onnan leszállítják e és ha igen akkor a garanciával mi a helyzet.
Egyébként egyik hobbim a pokrezés neten, és ez sajnos csak windows alatt tehető meg
Ma voltam az andrássy uti mac store-ban ahol tudtomra adták hogy már csak a core 2 duo-s gépek vannak eladók, a régebbi széria teljesen kifutott, ez meg sajnos minimum 360ezerbe kerül de ha normálisat akarok akkor inkább 450be plussz táska és akkor még memoriát nem is vettem bele ami 60ezer ft.
Ugyhogy most erősen gondolkodóba estem, vagy keresek valami jó PC-t 300 körüli áron vagy hozatok az USA-ból olcsón egyet, egy ismerősöm aki ott él most jön haza karácsonyra, vele megoldható lenne...
Nem tudom most mit tegyek.
Amugy a boltban kipróbálta, egy 10 percet próbálgattam a kis MacBookot és nagyon tetszett úgy teljes egészében. Jól ki van találva az biztos
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
válasz
tiv83us #2090 üzenetére
ha valaki egy picit ad magara az 250-300k notit vesz, monduk vmi asus-t vagy mondjuk sony vaio-t. ehez kepest egy sima macbook mar nem is tunik annyira soknak, mint itthon egy uj ipod (100-130k) a tobbi lejatszohoz kepes. (mereslemezes sony-k mar 30-40k korul vannak)
macbook-ot nem postazol haza esetleg? -
KMan
őstag
válasz
tiv83us #2088 üzenetére
ui3: Viszont egy dologban nem ertek egyet Veled. Magyarorszagon sajnos ar/ertek aranyban nagyon gaz, ha csak tenyleg nem a nagyon atlag felett elsz. De ebbe mar ne menjunk bele, mert ez mar poltopik
mar itthon is divat az ipod, es senki sem szaladgal 5k-s teszko gazdasagos lejatszokkal ugy vettem eszre.. -
Petes
tag
válasz
tiv83us #2086 üzenetére
hogy miért akarok mac-et?
egyedi, szép, gyors, erős, kicsi, könnyű, 2 oprendszer megy rajta ha kell, tettszenek a mac szolgáltatások (pl mac.com) meg ilyenekLényegében szerelem első látásra.
Többnyire nem windowst használnám csak amikor muszály, de szerintem ez a gép ár/érték arányban nagyon jó és sokkal extrább mint egy sima notebook -
Club
őstag
válasz
tiv83us #2073 üzenetére
Akkor neked csak azt tudom mondani:
Száradjon ki a szemed
Most ha viszik el pcám, amint el tudom adni, én is venni Mac.
Bár még nemtudom hogy Ibook, PB, vagy Macbook, mivel azért a Macbook 270k itt a legolcsóbb.
De majd kiderül.
Majd vmikor megkereslek MSN, mert lenne majd pár kérdésem -
Pacák
senior tag
válasz
tiv83us #2027 üzenetére
Amit a mac ellenfeléül jelölt ki - szerintem - nem igazán olcsóbb vas.
Dual Opteron munkaállomás a drága. A vassal nem lenne baj, csak az átállás lenne gázos. Túl sok a meglévő munka és így is kevés az időnk. Az lenne a cél -nekünk, akiknek dolgozni kell a leendő gépekkel, - hogy minél kevesebb időt vesztegessünk el a fontvadászattal és egyéb ökörségekkel.
És igen - használunk az állományok nevében / jelet. Miért ne? Nincs olyan bénán megírva a 9 -es rendszer, hogy ne tudná lekezelni... -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
tiv83us #2022 üzenetére
Köszönöm a részletes és kifejtő választ!
Azóta már feliratkoztam a Starking-on a macmail levelezőlistára is, de ezt is mindenképpen átolvasgatom! De most már gyakorlatilag elszállt minden kételyem
Mac-re én se tennék win-t, remélem nem is lesz szükség rá
Köszönöm mégegyszer a választ!
Ja, még valami: a widescreen-el mennyire más dolgozni? Pl. szövegetszerkeszteni, neten böngészni?
[Szerkesztve] -
-
robi0604
őstag
válasz
tiv83us #1994 üzenetére
A kijelző...
Minden gyártó máshogy hívja. de technikailag nem nagyon van különbség.
A lényeg, hogy a kijelző kapott egy csillogó bevonatot, ezáltal sokkal élesebb és kontrasztosabb a kép. (Én ezt szeretem...) Hátránya, hogy tükröződik, tehát a napon vagy a szobában , varjálni kell a pozícióval vagy a megvilágítással.
Nagyjából ennyi.
A 17-es ahogy hallottam, nagyon könnyűre sikeredett a többihez képest. -
Deluxe00
senior tag
válasz
tiv83us #1990 üzenetére
Ne Tedd!
Nálam is nagy a kísértés, de 100%, hogy Augusztusban kijön a Merom és azonnal fogják nyomni szalagon, nagyobb HD stb...! Ez az egyik! Másik meg, hogy az összes hiba ki lesz javítva ami most van! Én má iszonyatosan akarom a cuccot
Jövö héten megyek majd amugy people feltérképezö akcióra, úgyhogy majd jelentek! -
DaSilva
senior tag
válasz
tiv83us #1966 üzenetére
nem egészen tengerszint, de nem is Triglav, különben a kevésbbé edzett sporttársak tüdővizenyő következtében cserét kérnek.
a shipping altitude 35000, úgyhogy azonnal ott se nyíródhat ki.
én mindig be vagyok fosva a repüléstől, úgyhogy az oxigénmaszkok nem terelnék el a gondolataimat arról, amiről amúgy is szólnak. -
DaSilva
senior tag
válasz
tiv83us #1964 üzenetére
hátőő szerinted miért vannak ilyen kritériumok? Én pl eléggé megdöbbennék, ha kiderülne, hogy nem a légnyomás miatt, hanem tériszonyosak lesznek a gépek.
A repülők utasterében pedig normál tengerszintközeli nyomás van. Nemrégiben a ciprusi Helios légitársaság kipróbálta, mi történik, ha mégsem. -
Deluxe00
senior tag
válasz
tiv83us #1958 üzenetére
Hi! Én is 17''-es MBP-t fogok venni és glossy screenel, mivel az a tükrözödés normál viszonyok közepette otthon környezetben egyáltalán nem zavaró ( Itt csak magamról tudok beszélni, de többen is mondják ezt.) Apple Centerben nézd meg ha olyan helyen laksz!
Amúgy ha rám hallgatsz akkor megvárod a július végét augusztus elejét és akkor már Merom procival lesznek szerelve ezek a masinák, aminek csak áldásos hatásait tudnám sorolni...
Remélem nem kap el a hév és rendelek meg jövö héten egy 17est....muszáj várnom! Sztem neked is! -
attika80
aktív tag
válasz
tiv83us #1518 üzenetére
Szia
tiv83us: /amugy azt se ertem, miert lenne illegalis /.?
ezt ugye nem komolyan kerdezed?? Ha valamely termek, legyen szo barmirol, ami vamkoteles magyarorszagi behozatal soran, /eleg keves termek van ami nem vamkoteles/
es a vamfizetes elmulasztasa ILLEGALIS cselekmenynek minosol!! Ebbol az kovetkezik, hogy az elvamoltatlan termek maga is illegalissa valik!! Nem azt mondom, hogy nem igy csinaljak persze, hogy en sem vamoltattam el soha mert akkor annyiar mar nem eri meg. En csak annyit mondok, hogy garirol biztos nem lehet szo!! Marmint itteni cuccot, otthon gariztatni!! Ha pedig baj van a cuccal akkor egyetlen lehetoseg, hogy ide visszakuldi ha van turelme megvarni a postat
Szia
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
tiv83us #1518 üzenetére
Nekem ''csak'' egy Cinema Display-re lenne szükségem, amit főleg 3D-re, s - mivel nincs (és nem is lesz
) TV-m - filmnézésre használnék.
Így a bővítési lehetőségek rám nem hatnak, s annak fényében, amit biker írt, már egészen biztosan maradok az itthoni beszerzésnél.
(Az Andrássy úton levő Apple Centerben úgyis meglepően rendesek voltak, tök jól elbeszélgettem az eladó sráccal. Decemberben azt hiszem, ismét megkeresem őket. Addig még az is előfordulhat, hogy árat csökkent az Apple.)
Mindenkinek köszönöm a segítségét! -
biker
nagyúr
válasz
tiv83us #1499 üzenetére
szerintem alapból azt használja, amit az accountsnál beállítottál, de tudtommal lecserélhető, bár mivel én ''normális'' avatart választottam accountsnálk, úgyhagytam, és nem akartam váltani
de biztos lehet, sztem.
mellesleg ha olyannnal beszélsz akár adium, akár ichat, akinek van kép hozzárendelve a TE addressbookodban, automatice hozzáveszi azt is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest