-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
LAN ága részben 10G, hiszen két port is az. Miért ne tudnád rádugni a minit? SFP+-ra mehet a DIGI ONT, ha SFP+ az is. Ha nem akkor van SFP+ és RJ-45 átalakító, így az is lehet RJ-45. Így akkor két RJ-45 portod lesz 10G. Az biztos, hogy nem olcsó mulatság jelenleg. Kb. 150.000 forint a router és akkor még nem számoljuk az SFP+ és RJ-45 átalakítót, ami kb. 30.000 forint.
Ha meg kevés neked a két darab 10G port akkor kell egy 10G képes switch, ami szintén drága és nem éppen SOHO széria.
-
Thusor
őstag
Két 10 Gbps-es csatlakozó - Élvezd az akár tízszeres adatátviteli sebesség előnyeit a nagy sávszélességet igénylő feladatoknál a 10G Base-T és a 10G SFP+ hálózatkezelési technológiát használó csatlakozókkal.
Elkerülte a figyelmed, hogy két darab 10G csatlakozója van. Egy darab RJ-45 és egy darab SFP+. Így SFP+ mehet mondjuk a DIGI ONT és router közötti kapcsolat, RJ-45-re pedig mehet a Mac. És mielőtt felmerülne, hogy egyik 10G se WAN port alapból, a routeren beállítható bármelyik 10G port WAN-ra.
-
-
#hpq
aktív tag
Köszi szépen, egy próbát mindenképpen megér, leszedema Norton és visszaállítom.
Sajnos előtte is csinálta, általában felébresztés után indul újra a bluetooth eszközökre hivatkozva. Havi egy alkalommal fordul elő ezért nem hiszem, hogy HW hiba lenne. (Ez csak az én tippem.) -
Bocsánat, hozzáteszem, hogy ebben a környezetben. Biztos tud szép lenni, de egy olyan lakásban, amit már jócskán fel kellene újítani, ott nagyon rosszul tud festeni. Nem állt szándékomban senkit megbántani, új korában, amikor minden més is az volt, biztosan jól nézett ki.
-
Syl
nagyúr
Igen, üresen indítva. Minden egyes indítás után jön a fél-egy (néha két) perces pörgés. Csak egy kiegészítő van, az AdGuard for Safari, de azt kikapcsolva is ugyanúgy viselkedik.
Logból nem tudom kinézni mi lehet a bibi.
Bányászni meg aligha bányászik, mert csak rövid ideig pörgeti a gépet.#35383 hszilard666
Pár hónapja csinálja. Nem tudom, talán 11.3 vagy 11.4 óta.
Esetemben az üzemidő nem számít (Mac Mini), ezért inkább a kényelem, a testreszabhatóság stb miatt használom a rókát. -
Czo
addikt
A Safari nem tudja ismerni vagy nem ismerni a webp-t. Ami jon image tipuskent, azt odaadja a rendszernek. A Big Sur ismeri a webp-t, igy Big Sur alatt a Safari is megjeleniti a webp-t. Egy rendesen megirt szoftver nem duplikalja a rendszer funkcionalitast, hanem hasznalja azt. A Chrome es a Firefox eseteben, mivel ezek multiplatform appok az e legegyszerubb, ha a leheto legminimalisabb kepesseget hasznalja a rendszerbol es amit lehet, sajat maga, hazon belul old meg. Igy ezek a szoftverek hozzak a sajat keprenderuket es a sajat fontrenderuket is.
-
blakey
titán
A tiszta telepítéssel szemben a frissítésnek egy "előnye" van, a lustaság. Csak és kizárólag a tiszta telepítéssel lesz "normális", jó rendszered. Én szentírásnak veszem OS esetén és nem csak macOS-nél, Windows-nál is. Android, iOS, tvOS esetében meg egy gyári visszaállítás és újra beállítás sokat javít az élményen.
-
-
Mr Bond 007
őstag
Lehet nem én vagyok erre a legjobb személy, mert amit csak tudok a tv appjain keresztül nézek. (Plex, Youtube, Netflix, AppleTV, ) Nagyon ritkán használtam csak, akkor jól működött. (Főleg airplayen feleségem szokott zenét át játszani, én meg pár keynote-ot néztem meg rajta.)
-
Syl
nagyúr
Villogós iMac:
Ugye nem gondolod komolyan, hogy komolyan gondoltam?!(hszilard666 vette a lapot)
Viszont akkor legyen valami komoly is. Nem egy érvágás, de azért szemetkerekítő eset.
A kulcskarikából eltűnt minden jelszavam. Pár hete kerestem valamit, és akkor még minden a helyén volt, most meg üres (pár wifi adat van csak benne). A desktop Safari sem hoz fel semmit
Mielőtt valaki user errorral kezd dobálózni, nem is használom desktopon a Safarit, esélyem se volt kézzel törölni a jelszavakat.iPhone/iPad-en megvan minden jelszó. iCloud sync be van kapcsolva, úgyhogy fel vagyok készülve arra, hogy a mobil eszközeimről is el fog tűnni...
A híres Apple ökoszisztéma.
Szerencse, hogy az összes jelszavam megvan Keepass-ban. -
-
PlayMax
nagyúr
Nem vagyok megbízva semmivel ,személyes kérdéseket meg nem itt rakunk fel ,hogy én hány éves vagyok mert nem ide tartozik.
Nyugodtan rám lehet írni privátban ,nem harapok.Hogy én ki vagyok?:
Egy több mint 10 éve regisztrált tag akinek több mint 100+ sikeres üzlete történt és mindig próbálta megadni a tiszteletet a másiknak ,csak ez nem mindenesetben volt viszonozva és olyankor azt adta vissza amit kapott.
Off vége ,továbbiakban ha ennyire érdekes vagyok keressetek privátban ,mindenki másnak meg további tisztelet. -
cigam
titán
Sőt, majd el felejtettem a kedvencem: Satechi hub
-
30z.Samu
titán
Meglesz.
Én most kicsit elakadtam, lehet én vagyok a láma.
Be szeretném állítani az átjárhatóságot, hogy tudjak hívni/SMS-t küldeni Mac-en is, a hivatalos oldalon ez van: A Mac gép FaceTime alkalmazásában válassza a FaceTime > Beállítások lehetőséget, majd kattintson a Beállítások elemre.
Na már most én hiába nyitom meg a Facetime-ot, ott nincs ilyen, hogy Beállítások lehetősége. Meg azt írja, hogy ugyanabba az iCloud fiókba kell bejelentkezni, ez is adott.
-
-
PlayMax
nagyúr
Shift-Alt-Command-R kombinációval kéri a wifi t ,beírom a jelszót és már 2x töltött vagy félórát ezzel a kijelzővel és már másodjára dobja ezt a hibát.
A netem nagyon gyors ,szóval a sebességével nem lehet gond.
Manuálisan egy telepítő pendrive t hogyan tudok készíteni?
Próbálkoznék esetleg még régebbi rendszerrel ,csak azt is meg kéne tanulnom hogyan tudok boot olni usb n keresztül?Hopp ,
Most sikerült tovább engednie ,viszont nem volt választási lehetőség macOS rendszerek közt és most nem talál lemezt ahova telepíthetem... -
urban racer
senior tag
Amíg nincs kész a generating peak file, addig ugyanolyan dög lassú. Oké, szerkesztés közben már gyors. Néha 5 layerrel is játszok, egy 5 perces videóban meg simán előfordul, hogy van 70-80 giga nyers anyag-igaz, csak kis része kell...
Lehet inkább tanuljam meg használni rendesen, és ne eszközre ruházzak be? -
poLeH
junior tag
A Safarit már én is elengedtem ,maradtam Chrome-nál inkább ,okosabb,több funkció ,stabilabb,fordító stb. Akkor telt be a pohár a Safarinál ,mikor a Netflix kétszer is befagyott miatta, úgy, hogy ki kellett kapcsolni a macet manuálisan . Na ilyet windows10 se csinált az utóbbi 5 évben gépeimen..
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
blakey
titán
Az oldal olyan jpg-ket tartalmaz amiken nincs "jpg marker", valószínűleg nem is azok, így a Safari nem tudja értelmezni, nem tudja megkerülni, részedről a megoldás az amit írtam, másik böngésző. Ezt maximum az Apple fejlesztők tudnák megoldani vagy a weboldal készítője.
-
MiklosSaS
nagyúr
HP ENVY PHOTO 7134
#34678oszy: nagyon szeretnem ezt a gebaszt megoldani, mert ha nem akkor kukazom a macOS cuccokat es visszaterek windows-ra. Tetszik meg minden az almas cucc, de nalam letfontossagu az hogy lehessen nyomtatni. Most windows gepben 42 oldalt nyomtattam ki hibatlanul, a macOS meg vagy 7x osszefosta magat.
-
Czo
addikt
Igen, illetve nem
Ebbe a tipusu kabelbe semmi elektronika nem kell, tehat csak ossze kell kotni a kabel vezetekeivel a ketto csatlakozot. Viszont, a szabvany nagyobb savszelesseghez jobb minosegu vezetekeket ir elo. Mivel az oldal nem irja le, hogy pontosan milyen vezetekek vannak a kabelekben, ezert csak abban lehetunk biztosak, hogy a 4k/30 elmegy azon a vezeteken, amihez oda van irva (ha hiszunk a gyartonak
) . (ugyonakkor, emlekeim szerint, amin megy az fHD, azon megy a 4k/30 is, mert mintha csak 4k/60-nal lenne "ugras").
-
Czo
addikt
Tudod, erre azt tudom mondani, hogy a marka mind1, csak mukodjon
Igazabol, kb 99 markabol 69-ben ugyonaz az 1 fajta chip van (illetve, ehhez ugye nem is kellene semmi), a maradekban meg egy masikfajta. Tehat kb mind1. Ha budapesti vagy, akkor talan az iPon mellett az Alzat tudom meg ajanlani, mert hozzajuk nagyon-nagyon konnyu barmit visszavinni es kiprobalni egy masik markat/tipust, ha az elozo nem jott volna be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest