- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
A Sonnet-nek vannak jó megoldásai. A kérdés, hogy megéri-e befektetni egy ilyen külső videókártya megoldásba cirka 100e ft körül? A ViDock 4+-ba GTX 770-et tehettél megjelenésekor. Ugye itt az a szempont vezérelhet, hogy a 4 magos Ivy Bridge még mindig jó kis proci, de egy HD4000-el szart sem ér már félprofi szinten. Jelenleg egy GTX 760/770 olyan 40e/50e ft használtan. És akkor lógnak a kábelek, meg jól el kell dugni mindent, mert csúnya is. Ha beírod a YT-ba, hogy ViDock4 + GTX 760/770 akkor dob pár érdekes videót.
http://www.journaldulapin.com/2013/08/24/a-thunderbolt-gpu-on-a-mac-how-to/
stb.
-
blakey
titán
Én csak azt mondtam, hogy erős túlzás az, hogy nem jó, mert bőven használható. Azt, hogy miként csinálom nem tudom, de tényleg minden időben elkészül és nem szoktam idegeskedni a tempó miatt, strandlabdával egy ideje nem találkoztam. Tudom milyen SSD-vel, de egyelőre tényleg minden flottul megy. Most, hogy ez minek köszönhető, nem tudom, lehet, hogy valamit jól csinálok, mert az évek alatt egy-két dologra rájöhettem, vagy eddig olyan programokat használtam aminél nem jött elő az a pillanat, hogy mindjárt földhőz vágom.
Amint rászánom mag és meglesz a megfelelő ember ill. pillanat akkor belevágok. -
blakey
titán
Azért ez egy nagyon sarkított megállapítás. Napi 12 órát használom PS, ID, AI stb programokkal. Tervezem, hogy rakatok bele SSD-t, de valahogy nincs rá időm és nem érzem, hogy szenvednék emiatt. Egyedül a bootidő hosszabb, minden más bőven vállalható, sőt 10.11.2-vel mintha simábbak lennének a folyamatok.
-
Zedz
addikt
Igazából nem nagyon kell a virtuális gép, csak ha majd valamikor igen akkor jó lenne felkészülten kezelni a dolgot. Igazából SSH-zva mindig a szerveren lógok.
Igazából ami max futna az az IDE, a webszerver, és kb. ennyi. Szóval a hardver elég lenne igen. Néztem van ez a Fusion drive nevű csoda, és YT videó + pár post alapján úgy tűnik nem rossz dolog. Ezzel esetleg van tapasztalatod? Nem szívesen állnék neki házilag szétbontani a gépet, mert lehet a cég vásárolná.
-
Zedz
addikt
Hmm értem, köszönöm. Illetve annyi kérdésem lenne, hogy első sorban munkára lenne befogva a gép. Nem grafika, programozás, virtuális gépek néha, ilyenek. Gondolom itt más az erőforrások kezelése, mint egy Windows esetében. Mennyire használható a mini hardvere ilyesmi feladatokra?
-
rii
nagyúr
ez a verzió nagyon király lenne:
#!/bin/bash
echo "Ird be ide hogy mit akarsz keresni, majd [ENTER]:"
read search
.
..kérhetnék mégeccer segítséget abban, hogy hogy lehetne egy paranccsal keresni a filenames.txt-ben grep-pel a "search" stringgel, majd ezt átadni az open-nek ($ open -R <path-to-reveal>) ?
.-(mer'már nem látom át ...
.-(
mert mindhárom megoldásban, amit kaptam Tőled, szerepel benne a "find", amit meg legjobb lenne, ha esténként indítanánk csak el a find /share/path -type f > filenames.txt parancsot , hogy másnapra beindexelje azt az 1-2 terát.(#22973) TigerCat: köszönöm, de megvenni most nem tudok semmitse, ,-) meg nem is tudom, jól mukodik-e ... volt pld. egy commander OSX-re, feltetttem, de egyből 100%-on tota a CPU-t ....
.-( -
wm2
őstag
Üdv a cukormáz alatti világban!
Nem értem miért ragaszkodik mindenki a PCIe SSD-hez. Egy átlagf az 550 és 700-as olvasás között semmit nem vesz észre. Meg ezek is csak adatok amire a farkukat verik sokan. Nyilván egy 1400-as olvasást már nem csuknék a fiókba, de az 550 körüli is bőven elég az atlagf-nak. Szerintem.
arn: külön meg kell venni és macerás. Nehezebb szétkapni mint az elődeit. Ha meg baj van, akkor az eredeti hdd-t vissza kell tenni a gari miatt. Egy jó minőségű Sata3 SSD is nagyon jó bele. A beszerelést szervízben csináltasd. Így az Almárium is elnézőbb ha garis lesz.
Ez elég jó ár:
http://www.aqua.hu/256gb-samsung-850-pro-series-ssd-meghajto-mz-7ke256bw-297087.html
A beszerelés grival olyan 3-4-5ezer. Többet nem áldoznék rá.
-
DanielK
addikt
Kedves Chal!
Látom értesz a vpn-hez.
Mi is vpn-en keresztül dolgozunk az irodában, ha nem vagyunk bent. Ez tiszta, meg ezt a mac os x is tudja. Viszont van egy knock fájl (.bat, pár sorral), amit le kell futtatnunk mielőtt vpn-nel belépnénk. Ha nincs knock, akkor a vpn sem megy. Ez megoldható lenne os x-en is?!
Mert így távmunkában nem kellene akkor a windowsos gép, csak azért, mert a knockot futtatni kell.Köszi!
-
rii
nagyúr
" .... Ha mindkettő egyezik akkor ugyanaz lesz a teljes elérési út, .... "
köszönöm!
ebben reménykedem!
( csak azt hittem, hogy megjelenik a file léerési útban hogy afp vagy smb .... )(#22885) blakey:
ja'igen ... a link-et ID-ben értem ... hogy ha dolgoznak itt BP-en a srácok egy anyaggal .. egy ID file-al, fileonként 50-100 kép link-je van benne, akkor azt az otthoni hálózatban is zgyanígy lássa az ID, vagy ha én teszek be egy képet, akkor az itt BP-en se "missing linmk"-ként jelenlen meg ... ne kelljen a képeket egyesével re-link-elni .... -
blakey
titán
Már nincs a kezembe a router elérés, stb. Nem is akarok ezzel foglalkozni, így is néha az az érzésem, hogy sokkal többet tudok, mint kéne, IT-s erőlteti a hülyeségeit én meg megmondom, hogy szerintem mi a gond, ő (mindenkori) ezt cáfolja, majd az 5. kör után belátja, hogy igazam van.
Én nem akarok ezzel foglalkozni, nem ezért fizetnek, viszont annyira foglalkozom vele, hogy saját magamat ne szivassam. Mikor meglátják, hogy OSX szerver akkor hátrálnak, ahhoz nem értenek, hiába mondom, hogy ha tudod, hogy mit kell csinálni akkor egyszerű itt is. Na, mindegy, ha lesz energiám akkor átrágom magam a VPN-nen és megnézem, hogy a többiek tudnák-e kezelni.
-
rii
nagyúr
lehet hogy akkor mégiscsak a legegyszerűbb lenne itthonra lemásolni a munkahelyi állaopotokat, nem? .-(
mert ha lesz is netem, akkor csak egy műholdas f.staliga 5/1-es meg egy mobilnet vésztartalknak ... kicsi az esélye, hogy az invitel már adna ott netet, az is asszem max. 8 MB/sec-es lenne ...
(#22875) blakey: IT-s kollegára nem igazán lehet számítani .-(
mondtam h a keresésre egy egyszerű proigrmaot kellene csak írni ... pár sor, ami az indexfile-ban keres, majd a tláait sor egy PATH, azzal feldob egy finder ablakot és wennyi ... semmit nem történtik ... 4 hónapja kézzel keresget 6-7 opeártor .-(((((( kibeba lassú .....(#22877) blakey: az a legkevesebb .-))) lemásolni az egészet ... meg szükséges is ... most is egy 2006-os képet kell bentennem .-O
-
blakey
titán
Nem vagyok egy hálózati guru, de be kellett állítani és szerveren állítottam be. Nélküle sajnos nem volt külsőleg AFP elérés ill. a port forward sem árt
. Tudom, hogy alapból tud. 4 éve ottnonról dolgozom és így működik, teszem hozzá, hogy tökéletesen. 10.6.8-as szerverrel. Szerintem egyáltalán nincs összekeverve.
-
rii
nagyúr
akkor amin most dolgozom munkahelyről, annak a sarokban kell állnia, senki nem nyőlhat hozzá, én erre mennék fel VPN-el, és trávolról használnám, mintha itt ülnék bent?
a hálózati forgalom sem mellékes sajnos .-(
mert egyelőre örülük ha műholdas net lesz ott, az meg max 5 MB/sec-es .-(bár voltaképp csak a képet kell továbbítania, bármekkora file-okkal is doglozom, nem?
-
talamasca
senior tag
Válaszoltak a Support fórumon:
"Most YouTube content requires using Flash.Open System Preferences > Flash Player then select the Advanced tab.
Click Delete All under Browsing Data and Settings
Quit then relaunch Safari then try a video.
If that doesn't help, from your Safari menu bar click Safari > Preferences then select the Privacy tab then click: Remove All Website Data
Quit and relaunch Safari again then try a video."
Írtam, hogy Flash-t nem használok (telepítek), a tanács második részének adtam egy esélyt (Remove All Website Data).
Most még nem tudom, hogy sikeres e dolog, mert előtte sem mindig csinálta, csak kb. 70-80%-ban.Majd kiderül!
Köszi a megnyugtatást!
-
wm2
őstag
100% osztom. Ugyanez a PowerPC Linux-al. Terminál/UNIX fórumok. Itt nem sok mindenre megy az ember. Gyak a terminálban "lakom" és magyar fórumokat nem is nagyon olvasok. Szegény inteles minim annyira elhanyagolt, hogy el is adom. Én ebben a világban idegennek érzem magam. :-P
-
wm2
őstag
hát meg egy izmos Mac Pro vkariból is vesz egy gamer PC-t, a mini-hez meg elfelejtettem odaírni, hogy "medium" + egy pici beállításokkal persze és az "active set"-en belűl "magas"-ra kell állítani a fan controlt, de szépen viszi az Arkham City-t (ha vki beéri ilyen játszókkal) meg a Bioshock-ot. Persze SSD-t tenni kell bele. A Sata1 SSD-m jobban hasít, mint az a laptopvinyó ami benne van.
-
Heaven benchmark: 2100 pont (late 2015 imacen amd m395-el ugyanez 700 pont).
Most vettem észre, hogy a MacRumorson ahol a farokméregetés megy egy ezzel kapcsolatos fórumban, ott nem default beállításokkal futtaták a Heavent, szóval hogy politikailag korrekt legyek, itt a korrigálás ugyanolyan beállítások mellett:
5K 27" iMac late 2015, amd m395: 706 pont
a saját gépem gtx 970-el: 1207 pontA felbontás mindkét esetben FHD.
Azért így se rossz
-
Mister_X
nagyúr
Hm, most kicsit elgondolkodtam. Desktopra lehet nem is iMacet vennék, hanem Hackintosht építenék én is. Bár én úgy tudom, hogy nem feltétlen illegális, hanem csak "szürke" (jogilag nem léphet fel az Apple, ha magadnak építed otthon). Na nem mintha az iMac teljesítménye nem lenne elég.
De egy Air vagy MacBook lehet landol novemberben, mert miért ne.
-
wm2
őstag
Nekem meg az alacsony erőforrásra való építkezés jutott. Ez kimaradt anno.
Pedig ennek is megvan a maga szépsége u.úgy, mint amikor vadállat gamer pc-ket raksz össze. Egyébként nagyon szórakoztató is.
Én ha vettem egy mac-et vagy bármit sosem adtam el. Mindig elhasználtam vagy ment a polcra. Na ez most megváltozott.
-
megema
őstag
Egész véletlenül nem NTSC-nek ismeri fel a gép a Dellt? Nálam is használhatatlan volt gyárilag az LG 29EA93. Nagyon fakó volt, és bizonyos színeknél elmosódtak a kontúrok. Viszont egy kis mókolással meg lehetett oldani, hogy RGB színtérrel hajtsa meg a MacBook, ne pedig YCbCr-rel. Viszont Dell monitoroknál nem biztos, hogy működik.
-
wm2
őstag
Igazából amire használom az Intelt arra tökéletes és benne van, hogy én spilázom túl mertl csöppet elfogult vagyok. Eljátszogattam néhány beállítással browsing, movies és photo editing app közepette és egyszerűen jobbnak tűnt az nVidia. Ha valakinek vannak tapasztalatai pl. 750M vs Iris Pro (5200) lapkákkal megerősíthetne vagy megcáfolhatna ebben, mert azért nem egy kihegyezett quadro a legjobb erre a célra.
-
wm2
őstag
Ahogy elkezdtem kalibrálni egyiket-másikat nekem lejött, hogy az intelnek van még mire gyúrni. Én 5100 alatt nézegettem. Egy fakó világ után kész vizuális orgazmussal ért fel az nVidia. Persze annyira nem érdekel, hogy tovább tesztelgessem. Újabb ATI deszkákhoz még nem volt szerencsém, de erre még kíváncsi lennék, mert ők ebben élen jártak mindig is.
-
Mister_X
nagyúr
Fő gépnek nem feltétlen, arra egy normálisabb PC. Ellenben nem látom hátrányát annak, hogy hozza-vigye és dokkolja az irodában a gépet egy jóval kényelmesebb munkakörnyezetre. Szívesebben adnék Retinás Pro-t, de azt már aranyárba mérik
Csak azt kell mérlegelnem, hogy melyik felállás lenne hatékonyabb.
@TigerCat: Ami visszatart eddig a vásárlástól, az tényleg a 4GB RAM, amikor az Adobe javasol vagy 16-ot. Még nézelődök sima MacBook téren, az Apple honlapja elég csinisan mutatja be, még engem is meggyőztek.
-
wm2
őstag
Tavaly találkoztam a WD Black²-vel. Nem tudom egy ilyen dual drive-ot mennyire bír el a rendszer. Mennyivel jobb, mint egy SSHD. Sajnos a teljesítményétől nem estem hasra, de amig ilyenekkel próbálkoznak a gyártók, az Apple 5400 rpm-es laptop vinyókkal szerelt bódékat (a seggedetkitörölheteda4kval) árul hatalmas csinnadrattával. Csak az ostoba nem látja, hogy nem akarják, hogy megbontsd azt a szart külön SSD-re meg HDD-re. Még a végén jól jársz és üres marad a zsebük.
-
Ha most vennék, akkor kizárólag SSD-vel vennék. Tárolni NAS, ha pedig instant szükségem van a helyre, akkor Thunderbolt meghajtó. Egy barátomnak van (G-RAID), nem használja semmire. Vagyis a lemezeket kivette, csak a ház van meg. Állandóan nyaggat, hogy hozzam el, de egyelőre nem kell. E'férek.
Az Apple helyében én már nem égetném magam pörgő-forgó lemezekkel. Alap 256-os SSD, vagy ha komolyabb konfigot vesz valaki, akkor 512GB. Ha már prémiumként van pozicionálva, akkor ez a felszereltségben is jelenjen meg.
-
Nekem meg pont az nem jön be. Imádom, hogy jobbra nem kell kerülgetnem a numerikus részt. Persze Excel guruknak nyilván jól jön, szóval értem sokan miért szeretik.
Egyébként hogy miért nem fejlesztik ezeket is, rejtély. Ha képesek rózsaszín készülékeket gyártani, igazán csinálhatnának egy rendes egeret és billentyűzetet, ami vezeték nélküli, de használat közben is tölthető USB-n, világít és kényelmes. Mert az az egérnek csúfolt fél kagyló, minden, csak pont az nem. Egész napra biztosan nem használható. A kezem leszakad tőle. Ettől függetlenül szép, csak sajnos nem praktikus. És hát a gépemmel jellemzően dolgozom, nem csak Instagramra beállított fotókat lövök a szettről...
-
DanielK
addikt
Köszi!
Akkor tisztázom:
Adott az iMac amiben egy 1TB HDD van. És adott egy külső usb 3-as SSD.
A Macintosh HD lett az SSD, tehát a rendszerpartíció. Egy uasp külső rackben.
A belső HDD-re meg akarom tenni a bizonyos user mappákat (Downloads, Documents, Movies, Pictures, Music).
Remélem érthető így. Szóval így meg tudnád írni, hogy mi legyen? Nagyon köszönöm!Értem amit írtál, akkor elméletben jó.
Ha a HDD-re kattintok és megnézem az adott mappát (target), akkor ott van egy másik mappa egy kis nyíl ikonnal, amire ha kattintok, átugrik a macintosh hd adott mappájára. Ez így akkor jó?
Ha csak kitörlöm az aliasf (nem terminal paranccsal) akkor baj lesz, vagy az is törli? -
DanielK
addikt
Ez jó?
ln -s /Volumes/HDD/Dani/Letöltések/ ~/Downloads/A cél az, hogy az ssd-n lévő Macintosh HD alatt lévő Dani user Letöltések (Downloads) mappája a HDD-n lévő Dani mappában lévő Letöltések mappára mutasson.
Ha letöltök bármit is (pl. Safari), akkor az ne az ssd-re kerüljön, hanem a HDD/Dani/Letöltések mappába.Valamint hogyan tudok symlinket törölni?
Bekerült egy alias mappa az adott könyvtárba, elég azt törölni?
-
Balli
őstag
Igen, ebben az esetben akár házilag is meglehet barkácsolni, az OWC ezt ajánlotta hozzá egyébként: [link]
Jó hir, s örülök, hogy nem kell felesleges drága kábelt venni és mahinálni vele. Elivleg ez egy szimpla csere, semmi plusz nem kell hozzá. Mondjuk én biztos nem kezdek barkácsolni, 10k-t megér nekem hogy kicseréljék és kapok rá fél év garit.
-
wm2
őstag
ha már samsung ramot raktak bele elfért volna egy samsung ssd lapka is igen, amit bele is tesz neked a 2,8-asba (128gb) 360e forintért, 16gb rammal 440-ért
szal egy szó, mint száz a 2014 2,6ghz-es modellbe bőven jó egy 850 pro SATA3 SDD, bőven (45-ből megvan cirka, beszereléssel együtt)
U.I.: nekem sata1-re van kötve egy Intel 320 series SSD, majd megnézem az milyen adatokat produkál, eddig nem érdekelt, de most kiváncsi lettem :-)
-
wm2
őstag
Igen. Több kommentben is levezették elméletben. Aztán vártam, hogy legyen belőle vmi de itt megrekedt. Eleve soldered a ram és akinek ilyen sebesség kell valami melóhoz, avagy kevés a sata3 500-as olvasása az ramot is kell bele vegyen ami egy vagyon. Itt kinövi magát a mini. A PCIe SSD asszem olyan 700 körül olvas/ír, a jobb sata3-sok meg 500/550 vhogy így nem? A benne lévő hitachi hdd meg 90 :-P szal aki ezt a kockát veszi netezni meg filmet nézni kevéske fotó retussal annak bőven elég kell legyen bele 40e ft körül egy sata3 ssd. Ez a két legkisebb modellt érinti. Az igazság az, hogy 250e az ára a 2,6ghz-esnek. Ha beleszámítja a bővítés költségeit baszki ezerszer komolyabb gépet vesz belőle.
-
wm2
őstag
nézegettem az ifixit oldalán hátha belevág vki, de egyelőre csak elméletben van meg, működő darabot nem láttam, valszeg azért, mert az átlagembernek a sata3 sebessége is bőven elég és nem vacakol ilyen mókolásokkal, persze ha szervízben dolgoznék (ahol van anyag is hozzá) már rég kipróbáltam volna
-
wm2
őstag
igen, ha viszont ez a minipci, msata m.2 buli működik akkor nagyon bontogatni sem kell a minit, mert leszeded az alját és ott van egyből és maradhat benne a hdd is
https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/yqawMeWU2ofYMUjT.medium
-
Kommy
veterán
A vicc az egészben az, hogy néztem, hogy fenn van e, de nem találtam most ráuszítottam a keresőt és megtalálta az Applications mappában.
Amúgy elérhető, de csak azoknak akiknek régen megvolt, tehát most, hogy töröltem fel tudnám rakni újra a Purchases fül alól.A másik, hogy nem az eredeti ikonja volt hanemvolt az ikonja és rajta egy homályos áthízott jel, így találta meg a spotlight is, de el nem indult, egyből dobott a Store-ba.
Sőt ugye az Applications mappában sem találtam ha a neveket néztem
Tahát sikerült megszüntetni.
-
-
twine
veterán
Semmi köze a drivereknek, és "nincs két egyforma pc"-nek szerintem a dologhoz...
Nem driver telepítésről és reszelgetésről beszélek...
Leginkább arról, hogy A next előtt is rákérdez, valóban akarsz e nextet nyomni, és ahhoz, hogy megnyomhasd a NExt-et, kell még egy next, ellenkező esetben nem lép tovább a telepítés...
Sajnos némi túlzással élek, mivel pontosan nem emlékszem mikre kérdezett rá folyamatában a win10 frissítéskor...így csak a levegőbe beszélek...de egy belakott rendszerről beszélünk...pont olyanról, mint a minimen volt...ott nem volt kérdés,,csak hatásos cselekvés...Értem én, hogy mit szeretnél mondani... de hangsúlyozom...semmi köze nem volt a kérdéseknek a "különböző vasakhoz"...Leginkább minden kérdés arra vonatkozott,,,
"mit szeretnél?"
Frissíteni 'zmegNem barkochbát játszani....
-
wm2
őstag
Hahha mondjuk igen. Elmondanám én egy 2.8-as skypeot használok 6.15-re mókolva powerbookon és remekül elvagyok a 10 ismerősömmel és minimál chatloggal. :-D És elvileg az a hitachi HDD ami ebben a miniben van még a jobbak közül való írás olvasásban, de komolyan nem értem miért nem fért el valami tucat samu lapka benne hamár együtt hálnak. 2015-ben (bár 2014 végén jelent meg, de idén terjedt el). Van az a parancs, hogy sudo update_dyld_shared_cache -root / ez néha jól jön meg onyx takarítás de NE ezekkel oldja már meg a paraszt na.
-
Balli
őstag
Nekem egyszerű, mert beviszem, megcsinálják, adom a pénzt és végeztünk is
Viccet félretéve: köszi sokat segitetettel megerteni! Igen mondták, hogy a venti végig süvít ha nincs benne a spéci kábel, szval mindenképpen csak azzal együtt csináltatom meg ha odáig jutok, azaz akkor az első bekezdés rendben is lesz, azzal gond nem lehet.
Gari már nincs a gépre, azaz azzal sincs gond. Ragasztott előlap viszont érdekes, miben nyilvánul meg ha nyoma lesz amikor visszarakják, és mekkora erre a kockázat? -
talamasca
senior tag
Teljesen egyet értek veled!Az utolsó bekezdésed, meg annyira tetszett, hogy be is idézem:
"Steve szerintem abban is nagy mester volt, hogy ügyesen érezte mikor kell húzni, és mikor kell ereszteni. Soha nem ment bele ekkora arcpirító átbaszásba (bocsánat, de jobb szó nem jut eszembe), mindig tudta hol van az a határ amit még meg lehet húzni, és nem nyilvánvaló szemétkedés (jajj, nevezzük "marketingnek" akkor)."
Én is hasonlóakat fogalmaztam meg, de azt kaptam a pofámba, hogy nem értek a marketinghez.
Nem értem miért akarják páran a bűzölgő székletet celofánba csomagolni, meg porcelán edénybe helyezni. Attól az még nem lesz kívánatos parfé. -
danilla
őstag
A kollégának, akinek válaszoltam, (amihez te hozzászóltál) mac minje van. Az, hogy az új 21,5" colos imacben 2,5"-es hdd van, hogy jön ahhoz amit írtam
Egyébként nem unod picit ezt a háborgást? Értem én mi bassza a csöröd, az más kérdés, hogy nem értek egyet vele. Én úgy látom, hogy ad lehetőséget az apple, hogy rakhass ssd-t (több ramot, vagy bizonyos esetekben erősebb videókártyát) az általa forgalmazott gépekbe. Ja, hogy az nem a Magyar pénztárcákhoz van igazítva, őket pont nem kell, hogy érdekelje...
-
danilla
őstag
A mac minimbe és a macbook promban is 256gb-os ssd volt, de kellett is, mert a 2,5" laptop vinyókkal kellemetlenül lassúak voltak, ellenben az imacembe 3,5"-es hdd van és az aggodalmam ellenére nagyon fürgének bizonyul. Nem is szorgalmazom az ssd beépítését. Így nem osztom a véleményed, hogy mindenbe kötelező lenne.
-
Ez van, nem a csórók sportja. Akinek nem tetszik, vehet mást. Akinek meg van rá bőven, az rendel bele minden földi jót. Mit számít... Ha olcsó lenne, nem lenne menő. Csak nézd meg a luxusautókat, drága órákat, vagy parfümöket. Valamin kaszálni kell... Ha meg már kaszálunk, kaszáljunk nagyot!
Az Apple inkább marketing szemléletű cég. Baromira tudják, hogy kerítsenek nagy - Mit nagy? Óriási! - feneket dolgoknak. Ezzel semmi baj, hiszen pontosan felmérték a vásárlóközönséget, tudják kinek akarnak eladni. Nekik készül, az ő igényeik szerint. Hidd el, a célcsoport fülig érő mosollyal veszi át a terméket és pengeti ki az árát, bármennyi legyen is az. Aki nem illik bele, annak a véleménye sem számít. Legyen az pozitív, vagy negatív. Ez van. Marketing, biznisz.
Félreértés ne essék. Sok dologgal én sem értek egyet. Ettől függetlenül a következő gépem is nagy valószínűséggel Apple lesz majd.
-
spacer
aktív tag
Én másfél évig használtam hackintost, de a végén elegem lett belőle. Meguntam, hogy minden egyes frissítés random módon kínszenvedés volt, vagy csak simán szívás.
Kb. két éve ruháztam be egy 4 magos minibe, és nem bántam meg. Igaz drágább volt, és elméletileg már akkor is lassabb mint a hacklim, de kevesebbet fogyaszt, az asztal dísze, és nincs az az órákig tartó ba••akodás vele, hogy most a hangkártya nem szól, vagy a Trim támogatást nem tudom bekapcsolni az istenért se, a friss dsdt-vel nem indul a rendszer, vagy egyszerűen sötét a képernyő frissítés után, stb, stb. -
r4z
nagyúr
Én is a hűtés (és a költséghatékonyság
) miatt építettem hackintosht. Nem bántam meg, full terhelésen is alig melegszik, miközben olyan halk, mint idle-ben.
Almáéknak amúgy régi szokása alulméretezni a hűtést a dizájn miatt. Vegyük csak példának a Power Mac Cube-ot, amiből csak a dizájn miatt spórolták ki a ventit. Túl is melegedett belőlük egy csomó.
-
Matthu
aktív tag
Én is ebben bízom, hogy frissítenek a Pron. Az első szériás cuccoktól mindig félek, ilyen az 5K iMac is. Ott van az első generációs retina Macbook Pro, annak is gondok voltak a kijelzőjével. Azért ez nagyon elkeserítő, hogy az Apple ennyire háttérbe tolja a dizájn miatt a hűtést. A 2011 mid iMacemben 3 venti van és közel nem ennyire bika a hardver. Itt meg kb 250 wattos TDP-t akarnak hűteni egy bordával meg egy hoki ventivel. Nem is értem hogy gondolták. A 6 magos Mac Pro már nagyon jó választás lenne, gondolom az AMD d300 VGA elég. Használtan meg lövök egy Thunderbolt displayt.
-
twine
veterán
Hogyne-hogyne! Minden úgy igaz ahogy írtad...
Azért is tartottam fontosnak megjegyezni az írásomban, hogy "almákhoz" Atv-t elsősorban...
Csak gondoltam bedobom gondolatébresztőnek, hátha vannak még itt "kétlaki" Userek, akiknek esetleg meg sem fordul a fejében a lehetőség...
(Magamból kiindulva)
De a kerek egész almás infrastruktúránál biztos, hogy nincs "egészségesebb" -
twine
veterán
Picit elrugaszkodok a feltett kérdés+válaszoktól, és lehet ,hogy istnekáromlás lesz egy almás topicban, de:
Én egy Google Chromecast-et használok a projektoromhoz a macmini, projektor, és a droidos telefonom "közé"...
Van egy alkalmazás mobilokra Videostream Mobile for Chromecast aminek végtelen egyszerű letisztult felülete van, viszont a lényeget tudja(film kiválasztás a gépről,tekerés, felirat/hangsávkezelés)
Kezeli az 1080p MKV-t is többek között...
Egy chromecast közel nem akkora "beruházás" mint egy ATV, és szépen együtt tud működni (chrome)böngészőn keresztül az OSX-el (mac minivel) képernyőt tükrözni, a fent említett programmal pedig nagyon kényelmes filmet lejátszani a gépről vezeték nélkül a telefont mint egy távirányítót használva...Szerintem ha valaki pld csak kimondottan filmlejátszást szeretne megoldani vezeték nélkül, érdemes elgondolkodni a chromecast-ban is...
ahogy látom, hirtelen felcsapva a netet árban alig 6 rugó a különbség, de ha az ember külföldről veszi, vagy itthon türelmesen böngészi a netet, lényegesen olcsóbban megússza..én pld valami 11-13.000 forint magasságában vettem a bontatlan zsír új készüléket...Persze "almákhoz" Atv-é a makulátlan működés, Droidhoz Chromecast, (mindkettőt látom napi szinten működni, mert haver "full" almás)
De nálam a "két logo" tökéletesen megfér egymás mellet,és amire használom, makulátlan...Chromecast reklámunkat olvashatták
Bocs hosszáértSzerk:
Senkinek nincs egy halvány bármilyen légbőlkapott ötlete
-
gamer187
tag
Ezt nem értem én sem higy ha nála jó akkor nálam miért nem.. nem értek ilyen szinten hozzá hogy más géppel összekötve hogyan kell telepíteni stb.. : (
Meg próbálok más pendrive-ot van itthon még egy hátha..
Milyen szoftveres hiba lehet ez? Olyat nem lehet hogy a vinyón hozok létre egy telepítő partíciót és onnan telepítem? Bármi féle megoldás érdekel amit meg engednek a képességeim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- i7-9700K + BeQuiet + 10 venti Stabil, halk, brutál erős gép!
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest