- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
-
rii
nagyúr
válasz
30z.Samu #35647 üzenetére
a kapitalizmus szemszögéből "érhető" persze
de mint ételmes civilizált fajnak, nem arra kellene törekednünk, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk?no'mindegy
nem akartam nagyon elvinni a témát
de az egész úgy katasztrófa ahogy van
pld. okostelefon
régen csak a kockák kockultak
már az se volt jó, - én is kockultam 92-2015 - hogy a valós világ helyett egy virtuális térben kockul az ember
de ma meg már az okostelfonoknak "hála" mindenki kockul
egy olyan eszközzel amit már senki nem lát át teljesen egészen
back to the old school
szeretném egyszer teljesen elhagyni a számítógépeket, max. legyen chat, mert arra jó h haver ír hogy "átjönne" én meg írom hogy "ok"
erre elég lenne egy kvarcjáték szerűség is
de amúgy a sarlót meg a kalapácsot már jobban szeretem, mert azt átlátom
edzett vas és fa
de a számítógépet ember nincs már a földön aki 1-az 1-ben átlátná
a cpu designtól az os-en át a futtatott felhasználói programignem egészséges olyan dolgot használni amit nem értünk
-
cigam
titán
válasz
30z.Samu #35642 üzenetére
Optimalizálni
Egy nyomtatás kezelőt nem tudnak probléma nélkül leprogramozni, hogy a CPU támogatásról ne is beszéljünk. Ezek után szóba hozni az optimalizálást, erős túlzásnak érzem. -
-Skylake-
addikt
válasz
30z.Samu #35628 üzenetére
semmit, csak megleptek azt amit az informatikan ugy kb 10 eve megkellett volna : dobtak azt az x86-ot, amit meg anno haromjegyu szamok osszeadasara talaltak ki. a szomoru igazsag az, hogy nem az apple van nagyon nagyon elol, hanem most mindenki mas van nagyon nagyon hatul. csak nezd meg azt a kokemeny sirast ami w11 topikba lemegy, emberek kivannak, hogy egy 1 hetes szoftver nem fut a HAT (6 , azaz hat) eves hardwaren. az van, hogy az apple az egyetlen szereplo akinek kelloen "kicsi" de kelloen "ragaszkodo" a felhasznaloi bazisa ahoz, hogy meglepjen egy ilyen architektura valtast, a win bazisa ezt nem teszi lehetove, tul nagy, tul szeles. de egyebkent igen, ma, 2021-ben az M1 az EGYETLEN valos fejlesztes, az EGYETLEN up to date megoldas globalisan. minden mas egy rakat szar mellette, mert az m1 az egyetlen design ami 2021-ben 2021 kerdeseire es 2021 problemaira ad valaszt / nyujt megoldast. minden mas, intel , nvidia, amd, minden mas csak fingreszeles, egy, a kor igenyiere alapvetoen alkalmatlan megoldas vegtelen reszelgetese. en jobban orultem volna ha ezt nem az apple lepi meg, de az egyszeruen elvitathatatlan toluk most, hogy lenyegebe feleslegesse tettek minden egyeb megoldast, ha nem is teljesen mindenhol, konzumer piacon mindenkepp. 270k-s alap mac mini helyett BARMI MAST venni ennyi penzert mar kizarolag csak akkor van ertelme, ha valakinek valami annyira specifikus kell, hogy az macen egyszeruen nem megoldhato. ha ez nem all fent mint problema, a 250-500ezres brand gepek egyszeruen nem ellenfelek egy 1 liter, nulla hangu es fogyasztasu, extrem jol optimalizalt eszkoznek mint amilyen most a mac mini. ez ennyi.
-
moleculez
veterán
válasz
30z.Samu #35515 üzenetére
Az M1 vasak az első fázisa az ARM-re való átállásnak. Itt a hangsúly azon volt, hogy elkezdjék(!) a fejlesztőket ösztönözni az átállásra, valamint tényleges tapasztalatokat gyűjtsenek. Ezért nem is törték összee magukat a design kapcsán, "régi" vasakba M1 lap azt kész. A dev kit pl A13 (vagy 14)X volt egy iMac házban. Ez alól az új iMac a kivétel, az már így lett tervezve. Ezért (is) várok az átállással, egyrészt érdekel az új M chip mit tud majd, másrészt a design, hátha jön valami szexi vas.
-
blakey
titán
-
-
válasz
30z.Samu #35421 üzenetére
Jujj, köszi, még sosem nyertem semmit
Viccet félretéve, nagyon jó,hogy működnek a gesztusok ezen is, így két legyet ütök egy csapásra. Persze, ezt vezetékesen használom, bt-al nekem gondjaim vannak az olyan cuccal Mac mini-n, ami nem gyári (A bill és egér is a saját dongle-jén van hozzápárosítva, nem bt-on).
Míg az airpods pro, meg a többi ilyen remekül megy, addig ha a táblát, vagy egeret csatlakoztatom bluetooth-on, akkor "néha szaggat a mutató például. -
-
Syl
nagyúr
válasz
30z.Samu #35415 üzenetére
Ez azért felhasználásfüggő. Én kezdetben egerésztem, ugyanúgy mint előtte Linuxon és Windowson is.
Aztán egy éve vettem egy Magic Trackpad 2-őt. Zseniális cucc, valóban. Persze kell hozzá a BetterTouchTool, hogy kiteljesedjen.
Azonban. Munkához minden esetben a trackpad balra el, jobb kézbe a megszokott egér és azzal dolgozom. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
30z.Samu #35388 üzenetére
Juhu, szuper.
Köszönöm.
Ha böngésző szinkront össze lehet hozni akkor a KPM nem is kellene, csak használnám, ha már megvettem.
@Sasbá: Mondtam én, hogy egyszer eljön ez a pillanat is.
Őszintén szólva tartok a Mac OS-től, de majd lesz valahogy.
Agyaltam, hogy Air, vagy Mini.de nekem a Mini praktikusabb.
-
Syl
nagyúr
válasz
30z.Samu #35379 üzenetére
Chrome-ot nem használok, Firefox a fő böngészőm, meg Edge a céges cuccoknak - de egyik sem okoz ilyen túlpörgést. A Safari viszont minden indításnál hozza ezt a fél-egy perces turbót.
Valami nem kerek, az tuti. De eddig egy OS verzió se volt kerek, mindegyikkel volt valami birok, úgyhogy már hozzászoktam -
-
blakey
titán
-
Czo
addikt
válasz
30z.Samu #35282 üzenetére
En elemezek akku helyett, de kb erre keszulhetsz te is, ha elemeket hasznalsz:
Akkukrol nincs ilyen szep "listam", mert akkut leginkabb akkor raktam be, ha surgosen kellett es nem volt itthon elem. A Magic Mouse-nal van egy sorozatom:
Itt jol latszik, hogy kb negyede ideig birja az akku, raadasul elem es akku eseten is "szenvedos" a vege. Amikor mar kozeledik a vege, akkor elegge surun eldobalja a kapcsolatot.
-
Alex91
félisten
válasz
30z.Samu #35225 üzenetére
Egy G4-es Mini-vel kezdtem anno 2005-ben. Lett hozza veve egy Samsung 173P monitor (akkoriban egy atlag monitor 60k-ba kerult, ez 120k-ba, mondjuk Sulinetben ez “csak” 60k lett
. A Minim arara sajna mar nem emlekszem, de azt tudom, hogy az alap 256 GB RAM helyett egybol 1 GB-al vettem, es nem volt az akkori viszonyok kozott olcso bovites…), PC-s Logitech bill+eger, de elegge bantotta a szeperzekemet, ugyhogy jott melle kesobb az Apple atlatszos vezetekes bill, es a Mighty Mouse (ami “csikloja” hamar beadta a kulcsot, de legalabb szep volt
), egy akkoriban meno Klipsch 2.0-as hangfal (ami jol szolt, csak tipushiba volt, hogy a hangszabalyzo potmeter egy ido utan recsegni kezdett
), valami gagyi webkamera… Masodik gep mar egy iMac lett
. Most mondhatod, hogy a periferiak maradhattak volna. De akkoriban mar nem a 17”-os monitor volt a meno, meg az Apple design-t is valtott, mar az alu billentyuzet volt a cool
.
-
hszilard666
veterán
válasz
30z.Samu #35213 üzenetére
Ezt megértem, de azért az M1 es mini lehet hogy még munkára is megfelel.
Vannak use case-ek amikben egy i9 es 16” et lenyom. Tapasztalatom nincs, redditen olvastam.
Nincs benne mikrofon?! Ez elég meleg
Szerintem is kellett volna bele tenni.
Syl:
Mindent értek, meg vagyok győzve! -
Rebelf
aktív tag
válasz
30z.Samu #35213 üzenetére
Többször írod már ezt a Mini nem való melóra dolgot amit nem is értek , de megmagyarázhatnád mire nem elég a villám sebessége ,de valami képzavarban vagy szerintem. Akkor minden m1 chipes gép alkalmatlan munkára szerinted, miközben oda vissza alázza az előtte megjelent hardvereket ? Még laikusan is ha át gondolod…
-
Czo
addikt
válasz
30z.Samu #35197 üzenetére
Annyi csak, hogy ez nem Magic Keyboard, hanem sima, klasszikus "Apple Wireless Keyboard". Tehat elemes es rendes, forditott T kurzorgombjai vannak. Ahogy nezem a tablazatomat, evi 2 alkalommal szoktam bele elemet tenni (feburar es augusztus), illetve az elmult tobb, mint 10 evben 2x volt olyan, hogy 3x kellett bele elemet raknom 1 naptari evben.
-
Czo
addikt
válasz
30z.Samu #35193 üzenetére
Az ujabbak (Magic Keyboard, Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2) elem helyett akkuval uzemelnek, illetve BTle kommunikaciot is tudnak a klasszikus BT mellett.
Az elem egyebkent talan a Magic Mousenal problemas legjobban, mert en havonta cserelem benne az elemet vagy hetente toltom a NiMH AAA cellakat az egereimben (van 3), mig a 2-es verziot kb masfel havonta kell toltenem csak. Az ujabb amiatt, hogy nincs benne akku, emiatt jelentosen konnyebb. Illetve, ami meg fontos lehet, az elso generacios Magic Mouse-nal az Apple letiltotta iPadeknel a scrollozas lehetoseget (Mighty Mouse-val es Magic Mouse 2-vel lehet scrollozni...)
Trackpadet csak futolag probaltam, az nem az en vilagom asztal mellett. A 2-es valtozatban van ugye force touch. A force touchos dolgokat nem nagyon hasznalom a gep beepitett trakcpadjen sem (pl dictionary szovegkijelolesnel vagy quicklook findernel). Egyetlen egy helyen jott jol a force touch, az iOS/watchOS simulatornal, mert nem kellett "touch modot" valtani simarol force-ra, majd vissza... Viszont ugye ez lealdozott az eszkozeikben, ezert ez az elony se elony mar.
A billzet erdekesebb darab, en ruhellem a nagy meretu jobbra/balra gombjait, igy nekem no way volt (hiaba ilyen az MBP keyboardja, ott is utalom). A regi fajta Apple Wireless keyboardbol ketto fajta letezett, ami az F4 funkcioit jeloli, a regebbin az F4 a Dashboard, az ujabbakon az F4 a Launchpadet inditotta. Miota nincs Dashboard, azota a regi valtozaton is a Launchpadet hozza be.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
30z.Samu #35193 üzenetére
Használtan találtad?
Esetleg lenne lehetőséged kiprobálni előtte ,hogy neked ez meg e felel... ,akkor lenne a legjobb.
Lehet ,hogy neked simán jó.MiklosSaS
iPhone t nekem ne mondj ,mert már akkor azt használtam mikor te még azt se tudtad ,hogy létezik.
Emlékszem én is rád ,mikor az i11- el vergődtél ,hogy mennyire jobb volt az android.
Nem vagy azon a szinten ,hogy ki oktass hova és mit írjak- lásd inkább moderáltam magam! -
PlayMax
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
válasz
30z.Samu #35170 üzenetére
Én is Mintezek per pillanat.
Meg a Zorin is tetszik, de valahogy úgy érzem, az X230-nak jobban fekszik a Mint, úgyhogy azt csak a MBP-n futtatom virtualizálva.Mindennapos használatra nekem amúgy jobban bejön a Mac, mint a Win, ha csak egyet szabadna választanom, akkor az alma lenne, viszont az autószereléshez szükséges dolgok miatt nem tudom elengedni a picipuha céget, szinte kivétel nélkül minden program Windows-ra íródott.
És telefonból én sem vennék mást iPhone helyett jelen állás szerint, túl sok minden köt már hozzá, de múlt vasárnap megnyomogattam a Z Flip 3-at, és nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy nem tetszik. Sok év után az első androidos telefon, ami iránt van némi birtoklási vágyam.
-
30z.Samu
titán
-
PlayMax
nagyúr
válasz
30z.Samu #35174 üzenetére
Az a baj ,hogy jó fajta bill+egér duó szinte gyári szinten van árban ,én meg személy szerint akkor már gyárit veszek.
Viszont itt vannak felhasználók akik a felsőkategóriás Logitech cuccait könnyebben tudják használni munkára mint a gyárit.Nekem csak + trackpad ot kellett vennem ,bill+egér járt alap az iMac-hez.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
30z.Samu #35161 üzenetére
Engem is zavart nagyon mikor olcsóbb usb-s egér és billentyűzet volt, alvó üzemmódba világítottak tovább. Aztán vettem mecha billt ami alapból olyan ha 15 percig nem használod elküldi magát alvó módba,rgb t is kikapcsolja, logitech g305 egerem meg rögtön alvó üzemmódba kerül ahogy gépet elküldöm aludni,de az nem világít. Ezek az akksi és elem üzemideje miatt a legfontosabbak .
-
tboldi
nagyúr
válasz
30z.Samu #35159 üzenetére
Hehe, én meg pont az ellenkezőjével küzdök a ThinkPaden, Windows 10-zel felébresztés után nem akar újra világítani a billentyűzet, magamnak kell visszakapcsolnom minden alkalommal. Van ugyan valami auto backlight program, de nem sikerült működésre bírnom.
Bezzeg Linux Minttel (dual boot) működik by default. 🤷♂️ 😄 -
Mr Bond 007
őstag
válasz
30z.Samu #35157 üzenetére
Szerintem az új procival szerelt gépek majd a jelenlegi inteles (drágább) gépek helyére jönnek majd. Az én régi pc-m tegnap adta meg magát, és kellett a feleségmnek egy gép dtp-re (adobe cc, affinity), így rendeltem egy m1-es full alap minit. 260k volt. Ár értékben nem nagyon tudok jelenleg jobb gépet (ami csendes is!) össze rakni neki látva a gpu árakat.
-
tboldi
nagyúr
válasz
30z.Samu #35134 üzenetére
Ha nem kell több, mint amennyi USB-C van a gépen, akkor vehetsz pár ilyen adaptert is, a Kikben 290 Ft.
Mondjuk ha komolyabb dongle-t vagy rendes dockot választasz, akkor is vehetsz, bármikor jól jöhet, ennyi pénzért miért ne. -
cigam
titán
válasz
30z.Samu #35137 üzenetére
Ez egy pöpeck dokk, de megérik az árát. Viszont az istyle-nak van pár sajátmárkás megoldása.
-
válasz
30z.Samu #35127 üzenetére
Gyakorlatilag bármi szabványossal megy
Arra figyelj, hogy csak az analóg kimenet hangját tudod szabályozni a rendszerből (szoftveresen). Ha digitális a hang, akkor azt csak azzal az eszközzel tudod szabályozni, ami fogadja a digitális jelet.
Nagyon idegesítő windows után, de hát ez van.
Nekem a monitor a hangforrás (usb-c) és a mikrofon egy logitech 930e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- alza vélemények - tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- E-roller topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- World of Tanks - MMO
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged