Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aszpirin

támogató

válasz madgie #41314 üzenetére

Csak az érdekelne, hogy amikor még csak az inteles gépek voltak, akkor nem is használtál Lightroom-ot ill. Photoshop-ot? Mert ha igen, akkor csak nem lehetett akkora kínszenvedés, mint írod. Venturáig az én tapasztalatom szerint nem romlott a 2017-es iMac teljesítménye (sőt!), Sonoma meg (hivatalosan) fel sem megy rá. Vagy a Lr újabb kiadásai lassultak annyira be inteles konfigon?
    (mondjuk én amatőr fotósként mindig is inkább DxO-t használtam Lr helyett, és a PsE-t is kidobtam az Affinity javára, pont azért mert nem futott az M1-en).
    Az M1 megjelenésével nem váltak használhatatlanná az inteles gépek olyan applikációkkal, amik korábban jól működtek, és attól még, hogy van jobb gép, nem válik valami használhatatlan trágyává egyik napról a másikra. Ne csináljunk már ilyen fekete/fehér dolgot ebből is.

(én kitartok amellett a véleményem mellett, hogy egy 27 colos /minél fiatalabb/ Retina iMac használati értéke /amatőr/ fotós célokra még mindig igen magas, és ezt egy M-es mini-vel csak jóval nagyobb összegből tudod kihozni. Az inteles iMac-ek és Macbook-ok le-ócskavasozása igen népszerű lett a PH-n néhány hangadó miatt, de én próbálok még ésszerűen gondolkodni: ha tudja az ember, hogy mire akarja őket használni, ezek pont olyan jó gépek lehetnek, mint akár 10 évvvel ezelőtt voltak, csak vannak már jobbak is. Ja és mégegy: nem hazabeszélek: JELENLEG van M-es pro gépem, van Studio Display-em, és van 27-es inteles iMac-em, szóval van némi aktuális összehasonlítási alapom, tehát a véleményem nem hipotézisekre és nem is anyagi okokból meghozott kompromisszumokra épül)

Új hozzászólás Aktív témák