- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Aktív témák
-
escie
őstag
oké, közben leesett mit is akarsz.
hát, nemtom. nekem a gnome-commander nem sokban maradt el a totalcommandertől, mondhatni, klón.
én a helyedben vetnék rá egy pillantást. krusader nekem sem nagyon vált be.
tuti van megoldás az mc-ben is erre, utánanézek a man-ban. legrosszabb esetben forráskód letölt, azt' implementáljuk a dolgot.(szép is lenne.)
--
tc-t emulálva igen jól lehet használni, hisz nem kell plugin az ext3-hoz, mert a wine elintézi a dolgot. natívan tudod böngészni a linuxos filerendszered, fs-től független. ennek ellenére nem ajánlom, szerintem macerás.
[Szerkesztve] -
-
escie
őstag
namost írtam egy szép hosszú eszmefuttatást, amiben jól leb*sztalak. kitöröltem.újat írok lehiggadva.
köszönöm az oktatást, köszönöm a kioktató hangnemet, de szerintem nézz szét mi is az a qemu, mi is az vmware. (házi feladat)
a lényeg annyi, hogy nem a tanácsokkal, ötletekkel van a bajom, az mindig jöhet, hanem a stílus. ha azt mondod ''a vmware nem felel meg?'', akkor megköszönöm a tanácsot, és válaszolok, hogy miért nem felel meg. de ez a magasló ez egy kicsit sok volt. hallod, ez a livecd-s kioktatás, azt hittem dobok egy hátast, minek nézel te engem??kérdezd meg Sianis-t, hogy melyikünk a tapasztaltabb, utána okíts, vagy ne okíts.
nem azt mondom, hogy akkora linux isten-császár-király-guru-nagymester lennék, de szerintem nekem volna mit okítani neked.
(most jó bunkónak tűntem, mindeki utálni fog, hogy mekkora arcom van. nembaj.)
egyébként remélem nem haragudtál meg, csak egy kicsit felnyomtad a vérnyomásom. -
escie
őstag
valaki tud segíteni qemu ügyben?
akármit csinálok, csak a helpet írja ki, úgy mintha nem adnék semmi paramétert.
egy livecd-t szeretnék bebootolni, olvastam már a leírásokat is, de nem jutok semmire... -
escie
őstag
milyen sebességeket kell tudni egy SATA-II-es vinyónak linux alatt?
illetve hogy lehet megnézni az ilyen jellegű adatait?
nem arra vagyok kíváncsi -persze-, hogy a szabvány mit mond, hanem valós adatokra... -
escie
őstag
válasz
ragazzo #3348 üzenetére
érdemes feltenned a netcraft toolbarját. (firefoxra biztos van, másra nem tudom...)
ez pont ilyen adathalászat(phising) ellen van, ami a legtöbbször szóba jön webbank esetén.
(ha jól értem a problémád. webes felületen akarsz bankozni, ugye?)
egy jól beállított, friss rendszer esetében szerintem mindegy, hogy win, vagy linux, de én persze a linuxot javaslom.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
ha jól értem, egy működő rendszer alatt akarsz partícióméret változtatni.
nos, ez -tudomásom szerint- nem megoldható a gparted-del, úgy, ahogy a partition magic-kel lehet, hogy mondjuk csökkentem egy part méretét, úgy hogy azon ne vesszen el adat.
(ha másképp van, javítsatok ki.)
lényeg, hogy le kell választani(umount) a partíciót, ha szerkeszteni akarod... -
escie
őstag
nekem is beváltak, amúgy...
csak azt nem tudom, az újabbak mennyire támogatottak, _most_. később tuti, hogy rendes támogatás lesz, csak az a kérdés, mennyi idő, míg a via-tól eljut a kernelig a kód...
hálisten, öcsém már nem akar rá win-t, úgyhogy biztosra vehetem, hogy Gentoo lesz rajta. látjátok mennyit ér a jó nevelés? -
escie
őstag
válasz
ngabor2 #2997 üzenetére
lehet, hogy butaságot kérdezek, de minden nf3/nf4 lapon ugyanaz a hangcsip?
érted mire gondolok...
lehet, hogy gigabyte-ék más csippel szerelik, mint más gyártók. vagypedig ez a nforce-ba van integrálva?
(mert van egynéhány csip, amit nem szeretünk, pölö cmedia, vagy mi. eddie303 haverom szívta meg egy ilyennel... ) -
escie
őstag
tudna valaki elsőkézből infókat adni nekem nforce3/nforce4 támogatásról?
(mi működik, mi nem, könnyű belőni-nehéz belőni, bugos driver-bugmentes driver, ilyesmikre gondolok. persze linux alatt, ha nem lenne egyértelmű.)
a válaszokat előre is köszönöm! -
escie
őstag
válasz
VladimirR #2832 üzenetére
létezik egy firestarter nevű frontend a netfilter elé, amivel -emlékeim szerint- meg lehet csinálni ezt is. (nagyon nem biztos)
amúgy valószínüleg néhány iptables parancs az egész, csak q-ra nem értek hozzá.a kulcsszó: iptables
van iptables topik, esetleg próbáld ott is elővezetni a dolgot, hátha...
szerk.:
meg találtam ilyet is, de ezt nem ismerem, úgyhogy saját felelősségre.
Bővebben: link
illetve itt a 7. hsz-ban van egy kódrészlet, ami esetleg tanulságos lehet:
[Szerkesztve] -
escie
őstag
a linux az csak egy kernel, önmagában ingyenes, és az is marad, ez a koncepció része. keress rá a gpl licenszre, ha bővebben érdekel.
jelen esetben -azt hiszem- te linux disztribúcióira gondolsz, amiknek változó a licenszelése, erre az adott cég honlapján keress rá.
példának okáért, az uhu-linux teljesen ingyenes, de céges felhasználáskor meg kell venned egy példányt, amit már oda, és annyi példányban telepíthetsz, ahova és ahányszor jól esik. (dióhéjban)
vannak a nagyobb, fizetős disztrók, SuSE, Mandriva, RedHat, stb, ahol tkp a supportért, kézikönyvért, médiáért, frisseségért fizetsz, és azért, hogy egy jól működő rendszert építenek a linux-kernel köré. (szintén dióhéjban)
a legfrissebb verziók a fizetősek általában.
vannak még nagyobb disztrók, Debian, Slackware, Gentoo, amik kicsit ''fapadosabbak'', de nem is forgalmazzák őket olyan formában, mint az előbb említetteket, hanem a ''töltsd le és használd!''-hozzállást követik. (megintcsak dióhéjban)
de mondom, szét kell nézni a kiszemelt disztró honlapján, ott mindent le kell legyen írva...
remélem kimerítő válasz volt, ha valami sántít, javítsatok!
[Szerkesztve] -
escie
őstag
ezt mondom.
grubom van.
a múltkoriban jegyezte meg ReJim icq-n, hogy én biza papírkutya vagyok, mert grubot használok.
--
régebben volt a LV-ban egy jó kis cikk -lilo vs. grub-, nem elékszem rá pontosan, de egyértelműen a grub a modernebb, átgondoltabb, rugalmasabb. persze ez mit sem von le a lilo érdemeiből. -
escie
őstag
kérdezd meg a kalocsaiakat!
Pannonos net? az gprs ugye?
goto: Bővebben: link
de gyorsan, mert elég haldokló projektnek tűnik. amúgy jó a cucc, én évekig használtam...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
az a baj, ha belevág, könnyen ellilózhatja a rendszert, de még így is elég kusza a nála a helyzet. de ha nem lilózza el, akkor is lehet, hogy rossz kernelt csinál, és az fog elfeküdni.
említette nekem icq-n, hogy rendbevágja a partíciókat, úgyhogy lehet, hogy nem érdemes semmivel foglalkozni, hanem újrahúzni az egészet, azt' kész.
aha, Baja. csak az a gáz, hogy nem lesz netem. tavaly, mikor mentünk, még vodka-gprs volt, azt meg ugye lehet cipelni. ennyi előnye volt. -
escie
őstag
-
escie
őstag
a lényeg, hogy hiányzik az acpi támogatás a kerneledből. az kellene a kikapcsoláshoz...
namost, van gyári(2.4-es) kernel, acpival, de azt már nem tudom, hogy lehet felapplikálni, csak installkor tudom.
a másik lehetőség, hogy forgatsz egy saját kernelt, amivel eleinte szívni fogsz, mert nincs még tapasztalatod, de hosszútávon jól jársz, mert tanulsz vele...
harmadik lehetőség, irány az szle által szpozorált, és tegnap megújult slackware.hu, és kérsz a guruktól segítséget.
segítenék én is, csak nem leszek holnaptól netközelben egy ideig, Baján leszek, meg még ki tudja, hogy hol, szóval a környéken... -
escie
őstag
a mysql kilép, mert nem teljes az installja még. pont a napokban szoptam vele.
su mysql
mysql_install_db
innentől kezdve pedig a mysqladministrator nevű progival menedzseltem...
logokat pedig a /var/log alatt találsz, de a dmesg is hasznos lehet. (mondjuk ez is ide logol)
a gnome elhasalás szerintem amiatt lehet, hogy hiányol valamit. hogyan telepítetted fel? -
-
escie
őstag
félreértettél.
két nap alatt még nem állpodik meg az ember. néhány év, mire kialakul a ''disztró-preferenciája''.
ki kell próbáljon az ember egypár dolgot, mire megáll valahol. ha mégis elsőre megtalálja az igazit, az jó, bár előre nem tudható, hogy megtalálta. viszont így ''műveletlen'' marad... nem ismeri meg a többi disztró lelkivilágát, hozzáállását.
kezdtem uhuval. voltak kitérők, mandrake, suse, stb... aztán elegem lett az össze-vissza dependelésből, lett slaki, de még idén gentoo, ha minden igaz.
egy idő után nem kívánja az ember, hogy fogják a kezét, suse, ubuntu, mandrake, stb módra, és a szabadság mellett dönt, annak összes hátulütőjével, és előnyével. hogy nagyképű legyek, fel kell nőni a slakihoz, anélkül hogy bántanék egy disztrót is.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
''reménytelen...''
kössssz.
(tudom, nem úgy értetted.)
--
én a gqview-t ajánlom képnőzőnek, olyasmi, mint a win alatt az acdsee... van csomizva uhuhoz...
--
azt nem tudjátok, hogy a kopete, és egyéb icq kliensek miért felejtik el a userlistámat? csak akkor jelennek meg a juzerek, ha bejelentkeznek. és ilyenkor is olyan, mintha most vett volna fel az illető a listára, engedélyeznem kell.
miért van ez? miért nem a szerverről veszi az infót??
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
zsolo_d #1882 üzenetére
akkor szerintem a legegyszerűbb az lesz, hogy küldesz nekik egy mailt, azzal a kérdéssel, hogy hogyan kell bellítanod a mailkliensed a levelek fogadásához. néztem az oldalukat, és semmi infó nincs ezzel kapcsolatban.
kérdés, amit feltehet neked a mailkliens:
bejövő protokoll (pop3 vagy imap)
bejövő szerver neve (ez mondjuk freemailnél freemail.hu)
és egyéb infók.
de az ügyfélszolg tudni fogja, szerintem. -
escie
őstag
válasz
eddie303 #1874 üzenetére
köszi. már csak néhányszáz hsz, és neked is lehet.
közben próbálgattam a kártyát, és érezhetően gyorsabb. egyedül az ut2004-ben reccen meg néha, de nem vészes, teljesen játszható fullgrafikán.
ha cedegával is ilyen jó eredményket hoz, mondjuk a morrowinddel, összetehetem a két kezem. csak szemetelés zavaró, amit 2d-ben csinál. -
escie
őstag
-
escie
őstag
válasz
tierbatyo #1863 üzenetére
nincs.
gyönyörűen elindul 1280x1024-ben a blackbox, csak azt tudnám, honnan a jó büdösből veszi, hogy így kell induljon.
a kde az továbbra sem indul.
az xorg.conf-ot hiába szerkesztem, tkp írhatok bele bármit. semmi foganatja.
az xorg saját konfigolója sem ér semmit, mert nincs benne olyan választási lehetőség , ami nekem jó lenne. mellesleg itt is konfigolhatok bármit, nem változik semmi.
ennyit a híres nvidia támogatottságról. lehet, hogy jó a driver, de használni még nem tudom, két nap szenvedés után.
most újratelepítem az egész kócerájt. nincs jobb ötletem. lehet meg kéne küldeni ezt a kártyát a kert vége felé, hogy pattanjon vagy kettőt, és visszatenni az atit. de amilyen barom vagyok, nem fogok ma aludni addig, míg meg nem csinálom.
igen, ideges vagyok, bocs, nem neked szánom, csak ki kellet adjam. -
escie
őstag
válasz
tierbatyo #1860 üzenetére
hatástalan.
hiába állítok bármit, marad a régi felállás.
és a kde nem is hajlandó indulni. megpróbál indulni, de csak feltűnik az nvidia logó fehér háttéren, majd újraindul a kdm, és indul előlröl.
eddig startx-szel indítottam, és a blackbox ablakkezelő indul el, az említett felbontásban, ami nem az erőssége a monitoromnak. amúgy a glx megy, és ez az ócska kártya kenterbe veri a radeonomat glxgearsben. de aggasztó, hogy nem indul a kdm, és hatástalan bármi konfigolás az xorg.conf-ban.
amúgy szűz slackwarre nyomtam fel a drivert, egyedül a kernelt váltottam le a vanillára, mert az kell a hang, és egyéb dolgok miatt.
(küldene valaki egy .config-ot, amellyel működik az nvida modul, lehet, hogy tényleg a kernelemmel van a gáz) -
-
escie
őstag
nVidia júzerek, a segítségeteket kérem!
beszereztem egy mx440-es kártyát, és nem igazán tudom belőni a driverét. most fordítottam a legfrissebb kernelt, és nem megy a glx. a telepítés szépen lezajlik, hibaüzenet nélkül, majd szerkesztem a xorg.conf -ot, ahogy a readme írja. de az X logja azt írja, hogy nem sikerül beindítani a glx-et.
sejtésem szerint a kernellel lehet a baj(de egyáltalán nem biztos), úgyhogy azt szeretném kérdezni, hogy mit kell a kernelbe fordítsak, hogy műkdjön.
az lsmod azt írja, be van töltve az nvidia modul, de nincs glx.
néztem googlelal, hogy nincs-e valami ismert bug ezzel a kernellel(jelenleg legfrissebb), de nem találtam semmit.
az fglrx-hez fel kellett mountolni a tmpfs-t. erre most szükségem van?
van valami buktató, amibe egy kezdő nvidia júzer belefuthat? mivelhogy most van először ilyen kártya a kezem közt.
sürgős lenne az ügy, a segítséget előre is köszi.
(ha valami infót kihagytam, szóljatok, pótlom.)
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
jancsi881109 #1844 üzenetére
nem tudom, hogy megy mostanában, de régebben úgy volt, hogy a legfrisebb változatot nem lehet iso-ban leszedni.
ráadásul inkább már dvd-n terjesztik, a cd már kicsi egy teljes disztrónak.
(nekem viszont hamarosan kiküldi a Novell, bibibíí)
-
escie
őstag
ftp szerverek, ahol fent vannak a csomagok. tehát nem kell leszedned mindegyik iso-t, majd húzod az ftpről, ami később kell.
tükörszerverek. van magyarországon is, de mostanában nem megy. ezeknek a szervereknek a címét megtaláklod a slackware.com-on.
az első lemezről feláll egy alap rendszer. de vigyázz, nem lesz olyan egyszerű dolgod eleinte, mint az uhuval. ha valami nem megy, nézz be a slackware topikba, az is van itt a ph!-n...rengeteg problémába belefuthatsz, amibe én is belefutottam, és meg is oldottunk. jó kis gyűjtemény jött össze.
(ja, és használd a válasz gombot, a hozzászólások felett, ha valakinek válaszolsz.) -
escie
őstag
innen szoktam a magyar listát letölteni. van valami .bz2 végű link, azt kell megadni a valknutnak.
rég használtam, de nekem ez működött.
tűzfal? az uhu tűzfala alapból ki van kapcsolva. de könnyedén beállíthatod, a menuből válaszd ki a ''guarddog'' menüpontot.
keresés: na, ilyet nekem is csinált, de már nem emlékszem mi oldotta meg. sajna ebben nem tudok segíteni.
''Most már érthető??''
azért meg ne sértődj. -
escie
őstag
nézd...
--
ki tudja, mi történt a slackware.hu-val? az ftp sem működik, meg semmi...
remélem ez nem végleges. -
escie
őstag
válasz
operator10 #1643 üzenetére
nem tudom, hogy jól értelmezem-e, amit mondasz, de erre is érdemes rápillantani: Bővebben: link
-
escie
őstag
mi lehet az oka annak, hogy nincs olyanom, hogy ''/proc/sys''?
mármint /proc az van, de nincs alatta sys.
azért kérdem csak, mert az összes iptables script ide nyúlkálna, és nem működnek ezáltal. nem tudom így belőni a netosztást a két gépem közt. -
escie
őstag
válasz
badamoa #1607 üzenetére
nézz szét, hátha van a kernelednek valami ismert bugja, aztán keress hozzá exploitot.
de szerintem helyileg, ha hozzáférsz a password filehoz, akkor brute force-szal is megszerezhető a jelszó.
de nem értek hozzá, még nem csináltam ilyesmit, csak a suliban nyomtunk fel gépet egy local-exploittal.
(természetesen órai kereteken belül)
más: kernelparaméternek is meg lehet adni, hogy single-user módban induljon, és ekkor kell ''passwd''-t nyomni, asszem az a root jelszót változtatja meg.
meg olyat is hallottam, hogy valahogy a /bin/bash-t adják meg kezdő shellnek, és akkor egyből root jogod van.
remélem el tudsz valamerre indulni, és remélem tényleg magad zártad ki, és nem rossz célra kéne rootjelszó.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nincs ilyen hardverem, úgyhogy nem sokra jutok vele itthon sajnos.
de úgy sejtem ez csak fedora-hoz jó, 2.6.5-ös kernellel. amennyiben ilyen rendszered van, akkor semmi vész, egyébként nem tudom. sejtem, hogy hogy kell megcsinálni, de látatlanban nem akarok hülyeséget mondani.
milyen disztród van?
illetve a
uname -a
segítségével megtudhatod a kerneled verzióját.
bár lehet, hogy mindegy, milyen kernel alverziód van, hisz a cucc neve, hogy 2.6.x.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
itt van egy csomó xfce, illetve ahhoz kapcsolódó rpm.
de miért nem találta a csomagkezelőd? vagy a dvd van megadva forrásnak? ezesetben lehet, hogy csak dvd-n nincs rajta az xfce. át kell állítani, hogy netről szedje a csomagokat.
innen már szerintem megoldható könnyebben a dolog, bár nem tudom mely csomag kell pontosan. talán ha ezt(xfce4-desktop-4.0.5-4.i586.rpm) mepróbálod feltenni, akkor biztos szólni fog, hogy mi kell még a teljes xfce-hez. -
-
escie
őstag
tud valaki egy jó rádió-programot? a követelmények: ne dependeljen gnome-ra, lehetőleg legyen csomizva slackware-hez.
előre is köszi! -
escie
őstag
kapcsolódó hup.hu hír. -
escie
őstag
válasz
operator10 #1468 üzenetére
/dev/hda2 /mnt/particio ntfs defaults 1 2
nekem egy ilyen sor mountolja a /home partícióm. esetleg érdemes a defaults után '',ro''-t írni, bár lehet semmi szükség rá, úgy is ro lesz...
remélem működik, ezer éve nem láttam ntfs partíciót közelről.
nem vagyok nagy fstab guru, majd lehet kijavít valaki.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
operator10 #1464 üzenetére
sdb1?
ez egy pendrive? friss, 2.6-os kerneled van, nem?
--
mit értesz automount alatt? hogy beteszed a cd-t, és felmountolódik? mert ez a kde-s cucc, amit mondtam, az automatice mountolja, ha rákattintasz. vagy azt akarod, hogy bootoláskor mountolja automatikusan?
Batman, miért nem használod a code-tag-et?
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
operator10 #1459 üzenetére
nem kell neked bajlódnod ezzel, ha minden igaz.
jobb klikk a desktopon >> a munkaasztal beállítása >> működés >> eszközikonok >> eszközikonok megjelenítése (és itt már egyértelmű lesz)
ez 3.4.1-es kde alatt működik, nagyon más nem lehet nálad sem. ha angol verziód van, akkor bocs, nekem magyar fut.
nekem még a pendriveot is kirakja az asztalra, egy kattintással mountolhatom. bár szerencsés dolog, ha az ember tud ''kézzel'' is mountolni, illetve ért az fstabhoz alapszinten.
--
(és most megyek, és kipróbálom az opensolarist)
-
escie
őstag
válasz
operator10 #1393 üzenetére
azért írtam azt a parancsot, mert az csak azt adta volna, amire szükség van.
(márha nem piszkál bele a rios.)
mindegy, lényeg, hogy oké a dolog.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest