- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edorn
senior tag
válasz
urandom0 #34177 üzenetére
Igen, pont ezt szeretném valahogy belőni, hogy egyáltalán honnan indul a probléma. ss-t néztem, de ott kb pont el kellene kapni egy próbálkozást ráadásul a sok egyébként okés kapcsolódás rengetegében. De lsof-al és netstat-al is ugyanez lenne. De ha mondjuk óránként egyszer történik, akkor elég esélytelen. Ezért reménykedtem valami log-ban vagy egyéb megoldásban.
Két példa log, amit kaptam mint panasz:
2024-05-16 06:54:09
Url: ho###ff.ir/wp-content/themes/blossom-spa/wp-config-sample.php
Remote connection: xxx.xxx.xxx.xxx:39158
Headers: {
"Host": "ho###ff.ir",
"Connection": "Upgrade, HTTP2-Settings",
"Upgrade": "h2c",
"HTTP2-Settings": "AAEAAQAAAAIAAAAAAAMAAAPoAAQAYAAAAAYABAAA",
"Cookie": "[hidden]",
"sec-ch-ua": ""Chromium";v="110", "Not A(Brand";v="24", "Google Chrome";v="110"",
"sec-ch-ua-mobile": "?0",
"sec-ch-ua-platform": ""Windows"",
"Upgrade-Insecure-Requests": "1",
"User-Agent": "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/110.#.#.0 Safari/537.36",
"Accept": "*/*",
"Sec-Fetch-Site": "none",
"Sec-Fetch-Mode": "navigate",
"Sec-Fetch-User": "?1",
"Sec-Fetch-Dest": "document",
"Accept-Encoding": "gzip,deflate",
"Accept-Language": "eo;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4",
"Accept-Charset": "ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.3",
"Content-Length": "28",
"Content-Type": "application/x-www-form-urlencoded"
}
Post data: {
"IU": "die(pi()*42);"
}Másik:
2024-05-28 06:32:07
Url: www.hardcoretooling.com/wp-content/plugins/booking-package/lib/Sitehook.php
Remote connection: xxx.xxx.xxx.xxx:52530
Headers: {
"Host": "www.hardcoretooling.com",
"sec-ch-ua": ""Not_A Brand";v="8", "Chromium";v="120", "Google Chrome";v="120"",
"sec-ch-ua-mobile": "?0",
"sec-ch-ua-platform": ""macOS"",
"upgrade-insecure-requests": "1",
"user-agent": "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_7) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/120.0.0.0 Safari/537.36",
"accept": "*/*",
"sec-fetch-site": "none",
"sec-fetch-mode": "navigate",
"sec-fetch-user": "?1",
"sec-fetch-dest": "document",
"accept-encoding": "gzip,deflate",
"accept-language": "eo;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4",
"accept-charset": "ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.3",
"content-length": "28",
"content-type": "application/x-www-form-urlencoded",
"host": "www.hardcoretooling.com",
"cookie": "[hidden]",
"BN-Frontend": "captcha-https",
"X-Forwarded-Port": "443",
"X-Forwarded-Proto": "https",
"BN-Client-Port": "52006",
"X-Forwarded-For": "xxx.xxx.xxx.xxx"
}
Post data: {
"Rv": "die(pi()*42);"
}
xxx.xxx.xxx.xxx a szerverem ip-je... -
Edorn
senior tag
Hogy tudok almalinux-on kimenő kapcsolat log-ot nézni? Ahol azt is látom, mi indította a kapcsolatot?
A probléma: jelezték, hogy valami a szerverről (bot/vírus/stb) próbálkozik más szervereken. Erről van is log-om onnan, hogy mikor, melyik honlapra próbálkozott be. Azt kellene belőni első körben, hogy a szerveremen futó honlapok közül melyik kapott be valamit, azaz melyik próbálkozik. Vagy ha nem az egyik honlap, akkor mi indítja a kéréseket. (tűzfal van egyébként, víruskereső nem mutat "fertőzést", Fail2Ban üzemel)
-
Edorn
senior tag
Hogy tudok linuxról (centOs) terminállal (puty) átmásolni egy mappát és annak minden elemét ftp-vel?
ftp, majd azon belül mput-al próbálkoztam, de az csak fájlokat másol, a másolandó mappára azt mondja, hogy "not a plain file."... -
Edorn
senior tag
válasz
lionhearted #31710 üzenetére
Köszönöm a segítséget, így már sokkal jobb!
-
Edorn
senior tag
ISPConfig-ot próbálok telepíteni centOs7-re vps-en. Ezen leírás alapján.
Ott akadtam el, hogy:
nano /etc/default/grub
És ott módosítsak ezt-azt. (5 Quota rész alatt) No de nincs ilyen mappa/fájl... Mi a teendő ilyenkor?
-
Edorn
senior tag
CyberPanel-t használja esetleg valaki? Jó-rossz tapasztalatok? ISPConfig-nál jobb? Ingyenes, hosszan támogatott, megbízható alkalmazást keresek céges használatra.
(eddig Plesk-et használtam/használok, ami kiváló, de most egy új, kisebb vps-hez az túl drága lenne...)
-
Edorn
senior tag
válasz
vargalex #25689 üzenetére
Úgy tűnik megoldódott.
Valóban bárhova tehető, viszont az etc/firebird mappába kerültek a konfig fájlok. Ott az aliases.conf fájlban be kell állítani rá egy alias-t. (bár ha jól értem, ha nem korlátoznám az elérést, akkor nem kellene, csak akkor sebezhetőbb lenne a szerver)
Illetve! A felmásolt adatbázisfájlnak firebird tulajdonost/csoportot kell beállítani (chown/chgrp). Eltartott egy ideig, mire erre rájöttem, hogy emiatt nem érem el...
-
Edorn
senior tag
Közben elkezdtem végignézegetni a mappákat és ráleltem a config fájlokra az etc mappán belül, amik szerint a példaadatbázis itt van és valóban itt is van: /var/lib/firebird/data/employee.fdb
Akkor ha jól gondolom, elég ide bemásolnom az én XXXXXX.GDB fájlomat és vagy az ip címemen közvetlenül, vagy az azon belüli mappa megadásával el is érem? 11.11.11.11/var/lib/firebird/data/XXXXXX.GDB
Vagy kell még valamit csinálnom?
A program, ami használná, csak azt írja, hogy másoljam be és adjam meg a távoli szerver elérhetőségét... -
Edorn
senior tag
válasz
vargalex #25686 üzenetére
Pont, ott van az általad linkelt példában, hogy alapból hova települ és azon belül hol vannak a példa adatbázis fájlok.
Viszont ezen az útvonalon nem találom az én szerveremen, gondolom máshova települt. Hogy tudnám megtalálni, hogy hova? Illetve ezen belül mely mappába pakoljam a fájlokat?
-
Edorn
senior tag
Telepítettem egy firebird 2.5-öt centOs 7.3-ra ez alapján.
Hogy találom meg, hogy hol van az adatbázis fájlok helye?
(Távolról, win pc-ken futna egy program, csak az adatbázis lenne itt. Ha jól tudom, csak be kellene másolnom ide az adatbázis fájlokat, de nem találom, hogy hova...)
-
Edorn
senior tag
Éles rendszer, több cég anyagával...
A legtöbb dolgot plesk admin felületen lehet vezérelni, de a roundcube beállításait sajnos nem. Azt csak ssl-en keresztül, amiben nincs akkora gyakorlatom. Ezért sem szeretném annyira próbálgatni, hanem remélem, hogy jár erre valaki, akinek volt már ezzel tapasztalata...
-
Edorn
senior tag
Hogy tudnám CentOS Linux 7.1.1503 (Core) alatt a roundcube (1.1.3) webes levelezőt úgy beállítani, hogy a levelek listájának betöltődése gyorsabb legyen? (2000 levélnél már érezhetően lassú, keresnél meg végkép)
hup-on több mint egy éve linkeltek valakinek egy leírást az optimalizálásról annyi súgóval, hogy a cacheléssel lesz a probléma:
http://trac.roundcube.net/wiki/Howto_Config/Performance
De nem akarok szétbarmolni semmit a próbálkozgatásokkal, hogy mi is kell nekem ebből, ezért kérnék itt segítséget...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest