- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Vagy wgettel, curllal indítanak kéréseket, vagy valami PHP script csinálja, de szerintem ez utóbbi. Ahogy írtam, ha az auditd fent és van rendesen be van konfigolva, az képes logolni a kimenő kapcsolatokat.
ausearch
programmal elég részletesen lehet keresgélni a logokban.
De a php-fpm logjait, és az httpd logjait is nézegesd, pl. ha sok 404-es hiba van bennük, az máris gyanús.Amit még elfelejtettem, hogy a cron logokat és a cron feladatokat is nézd át, minden usernél egyesével.
-
bambano
titán
-
urandom0
senior tag
De pontosan mit csinál az a bot? Más szerverek honlapjain próbálkozik 80-as vagy 443-as porton? Vagy SSH-t próbál feltörni? Vagy mit csinál?
Más szerverek felé irányuló kapcsolat indítható közvetlen a te szervereden futó bináristól, ezt a legkönnyebb észrevenni, nézegesd, hogy milyen processzek futnak a szerveren, milyen kapcsolatoknak nyitnak kifelé (lsof, netstat, ss, tcpdump, wireshark). Valamint állítsd be netfilter/iptables logot, és telepítsd az auditd-ot, és ahhoz is állíts be szabályt.
Indítható kapcsolat PHP-ból is, vagy bármilyen szerver oldali nyelvből. Ezt nem is tudom, hogy lehetne rendesen logolni, én a php-fpm log_leveljét állítanám maxra. Végső soron persze ez is az oprendszer szintjén fog kijönni.
Vagy ha más környezeted is van (Nodejs pl.), akkor annál is maxra kell állítani a log_level szintjét. -
-
-
Ha ezekkel nem boldogulsz, akkor valószínűleg még az alapokkal sem vagy tisztában.
Egyébként a leírás alapján ez csak a quotahoz kell, az pedig ritkán szokott kelleni otthoni környezetben. Ha nem oda készül, akkor nem tanácsolom a folytatást. Ha oda, akkor pedig kihagyandó.
-
Edorn
senior tag
Közben elkezdtem végignézegetni a mappákat és ráleltem a config fájlokra az etc mappán belül, amik szerint a példaadatbázis itt van és valóban itt is van: /var/lib/firebird/data/employee.fdb
Akkor ha jól gondolom, elég ide bemásolnom az én XXXXXX.GDB fájlomat és vagy az ip címemen közvetlenül, vagy az azon belüli mappa megadásával el is érem? 11.11.11.11/var/lib/firebird/data/XXXXXX.GDB
Vagy kell még valamit csinálnom?
A program, ami használná, csak azt írja, hogy másoljam be és adjam meg a távoli szerver elérhetőségét... -
inf3rno
nagyúr
Magáról a cuccról sosem hallottam, webalkalmazásoknál ha lassú a böngészőben, akkor 2 helyen lehet szűk keresztmetszet. Az egyik, hogy nincs cache-elve a 2000 recordos adat, amit le akarsz rántani. Ehhez a szervernek kell megfelelő cache header-eket küldenie, ami kétféleképpen mehet: az egyik, hogy fix időnként frissíti a cache-t a böngésző, a másik, hogy elküldi a legutóbbi módosítás dátumát/etag-et a szervernek, ami megmondja, hogy kell e frissíteni, vagy sem. Ha nem férsz hozzá a szerver beállításaihoz vagy a szerveren futó kódhoz, akkor ezt nem tudod megjavítani. A másik gyakori szűk keresztmetszet a DOM fa építése hosszú listáknál. Ezt többféleképpen lehet megoldani, az egyik, hogy lapozhatóvá teszik a listát vagy a szerver oldalon vagy a böngészőben, ennek egy változata az infinite scroll. A másik megoldás, hogy lerántják egyben a listát, és a böngészőben futó js speciális scroll-t használ, ami egyszerre fix számú record-ot jelenít meg folyamatosan változó padding-el, és onscroll-ra cserélgeti a feliratokat, onresize-ra meg a megjelenített elemek számát, valahogy így. [link] Ezt esetleg lehet kombinálni infinite scroll-os megoldással, ha tényleg nagyon sok az adat. 2000 record-nál szerintem nincs szükség rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged