- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Van egy régi nyomtató a családban, ami teljesen jól működött Linux alatt, miután megtaláltam hozzá a megfelelő drivert. A gondok akkor adódtak, mikor új rendszer került a PC-re, mert az oldal ahonnan a drivert újra le akartam tölteni, megszűnt (én hülye meg nem mentettem le). Erről az oldalról lenne szó: [link] (a kiírás ne tévesszen meg senkit, hónapok óta elérhetetlen az oldal)
A kérdésem az lenne, hogy ennek az oldalnak az adatbázisa elérhető-e még valahol a neten? amúgy egy pcl3-as nyomtató driver kellene. -
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Nem tudom, van-e valakinek tapasztalata megfigyelőrendszerek terén. Arról érdeklődnék, hogy egy ilyen megfigyelőhardvert lehet-e linux-szal üzemeltetni a saját szoftvere helyett?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
adodaniel #10339 üzenetére
driverek általában benne vannak a kernelben, kivéve a videókártyáét. openSUSE magától telepíti, mikor frissíted a rendszert, Ubuntun pedig rá kell menned az Eszközmeghajtók telepítése menüpontra, szóval igazából egyik sem bonyolult. Inkább keress rá a honlapjukra, fórumukra, szemezgess velük, melyik jön be jobban. Mert tapasztalatom szerint mindenkinek más.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
bambano #10149 üzenetére
Ugyanaz, csak több információt ad meg (értelmezi a SMART értékeket). Még Windows alatt használtam, azért szeretem, mert százalékban megadja a HDD kondícióját és megpróbálja megbecsülni a hátralévő élettartalmát (értelemszerűen ha hibátlan, akkor csak "more than 300 days"). Ja meg pl. a felpörgési hibákat is kijelzi. És magyar
Bővebben: [link]
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
fradi81 #10144 üzenetére
,,Ubuntu 10.04-ben a lemezkezelő smart ellenőrzése nem jelzett ki hibás szektort ellenőrzés után, ettől függetlenül lehet hogy van?"
Ezt töltsd le és csomagold ki, adj neki futtatási jogot, majd terminálban futtasd rendszergazdai jogokkal.
Az -r kapcsolóval teljes jelentést is készít a vinyóról.
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Az lenne a gondom, hogyha felteszem a TuxGuitar 1.2-es verzióját és elindítom, akkor ezt a hibaüzenetet írja ki: "An error occurred when trying to init plugin.", majd ha leokézom, akkor nem műkődik a program.
Ha terminálban indítom, ezt írja ki::~$ tuxguitar
using MOZILLA_FIVE_HOME=/usr/lib64/xulrunner-1.9.1.5 and MOZ_PLUGIN_PATH=/usr/lib64/browser-plugins
configure java-environment ...
configuring TuxGuitar ...
starting TuxGuitar application ...
java virtual machine used: /usr/lib64/jvm/jre/bin/java
classpath used: /usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-converter.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-tuner.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-community.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-midi.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-fluidsynth.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-musicxml.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-pdf.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-ptb.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-tray.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-tef.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-alsa.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-gtp.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-browser-ftp.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-gervill.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-lilypond.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-ascii.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-jsa.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-oss.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-jack.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/share/plugins/tuxguitar-compat.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/tuxguitar.jar:/usr/share/java/TuxGuitar/lib/itext-1.4.5.jar:/usr/share/java/gervill.jar:/usr/share/java/swt/swt-gtk-3.3.1.1.jar:/usr/share/TuxGuitar
main class used: org.herac.tuxguitar.gui.TGMain
flags used: -Xms128m -Xmx128m
options used: -Djava.library.path=/usr/lib64/xulrunner-1.9.1.5:/usr/lib64/swt:/usr/lib64:/usr/lib/swt:/usr/lib -Dtuxguitar.share.path=usr/share/TuxGuitar
arguments used:
java.lang.UnsatisfiedLinkError: no tuxguitar-jack-jni in java.library.path
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1698)
at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:840)
at java.lang.System.loadLibrary(System.java:1047)
at org.herac.tuxguitar.jack.JackClient.<clinit>(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.jack.JackPluginImpl.<init>(Unknown Source)
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:57)
at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:45)
at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:532)
at java.lang.Class.newInstance0(Class.java:372)
at java.lang.Class.newInstance(Class.java:325)
at org.herac.tuxguitar.util.TGServiceReader$IteratorImpl.next(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.gui.system.plugins.TGPluginManager.initPlugins(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.gui.system.plugins.TGPluginManager.<init>(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.gui.TuxGuitar.getPluginManager(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.gui.TuxGuitar.displayGUI(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.gui.TGMain.main(Unknown Source)
org.herac.tuxguitar.gui.system.plugins.TGPluginException: An error ocurred when trying to init plugin
at org.herac.tuxguitar.gui.system.plugins.TGPluginManager.initPlugins(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.gui.system.plugins.TGPluginManager.<init>(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.gui.TuxGuitar.getPluginManager(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.gui.TuxGuitar.displayGUI(Unknown Source)
at org.herac.tuxguitar.gui.TGMain.main(Unknown Source)
Caused by: java.util.NoSuchElementException
at org.herac.tuxguitar.util.TGServiceReader$IteratorImpl.next(Unknown Source)
... 5 more
/dev/sequencer: No such file or directoryAz 1.1-es verzió tökéletesen műkődik egyébként. A rendszer 32 bites openSUSE 11.2.
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Milyen programmal és hogyan tudnék formázni egy merevlemezt "lassan" ntfs-re Linux alatt? Arra az eljárásra gondolok, mint mikor Windows alatt kiveszem a pipát a "gyors formázás" alól, vagy XP telepítésnél a normál formázás.
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Nézegettem a CPU órajelet Linux alatt és azt látom, hogy hiába van tuningolva a kicsike, mégis az alapórajelet írja ki. Win alatt rendesen kijelzi a húzott órajelet. Remélem csak rosszul ismeri fel és nem turkál a biosban
-
Sweet Lou 6
addikt
Érdekes, nálam VLC és SMPlayer is úgy tűnik, hogy használja mind2 magot. Igaz, hogy az egyik mindig 50-60%, míg a másik 20-30%, viszont ez változik CPU0 és CPU1 között (hogy melyik dolgozik jobban), úgyhogy tuti, hogy multicore.
Kubuntu 9.10, AMD A64 X2 4800+, NV 8600GT.Ja: SMPlayer 0.6.7 és VLC 1.02
-
Sweet Lou 6
addikt
Mivel az .rpm-es csomagkezeléssel még csak most ismerkedem, ezért nem nagyon ismerem. Egyelőre viszont csak 3 kérdésem lenne:
Mi a megfelelője a "sudo apt-get update", a "sudo apt-get clean" és a "sudo apt-get autoremove"-nak .rpm-es csomagkezelőben?Illetve még annyi, hogy Suse-n mi a rendszergazdai jog? (Ubuntun nevelkedtem, ott a "sudo" volt.)
-
Sweet Lou 6
addikt
Tudtok valami KDE-s torrent klienst ajánlani a Ktorrenten kívül?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #8845 üzenetére
Na kipróbáltam, sajnos nem látja. Szerintem Ext4 túl új neki, lehet a későbbiekben megoldódik.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Major Major #8843 üzenetére
Na ezt kipróbálom, köszi
-
Sweet Lou 6
addikt
Win7-re nincs valami driver/program, ami olvassa az Ext4 partíciókat? Ext2 IFS-t próbáltam, látja vele a partíciókat, de nem tudja olvasni.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #8819 üzenetére
Ja kifelejtettem, a rendszer egy Ubuntu 9.10, ha segít holnap bemásolom mit ír terminálban a configolásnál.
-
Sweet Lou 6
addikt
A segítségeteket szeretném kérni. A minap mostohafater szólt, hogy krikszkrakszai vannak pár betű helyett. Megnéztem, msttcorefonts fenn volt. Néztem valami útmutatót ahhoz, hogy a Windows/Fonts mappából, hogy tudom importálni a betűtípusokat (a gép dual bootos). Elég noob módon az első angol leírással elkezdtem a parancssorokat pötyögni a terminálba. Azonban valami nem jól sikerült, mert nem megjelentek volna az importálni kívánt betűtípusok, hanem pl. Firefoxban egy betű sem jelenik meg a honlapokon. Az fc-cache parancsra nem csinál semmit, a fontok konfigolásánál van valami gáz, remélem tudtok segíteni.
-
Sweet Lou 6
addikt
Sajnos nem valami jó az angol tudásom. Ez a cikk arról szól, hogy lesz hardveres vga-gyorsítás atin linux alatt? Mert pont ma gondolkoztam arról, hogy mi lesz majd 1-2 év múlva, mikor már (valószínűleg) alig kapni nvidia vga-t. Aki új gépet rak össze/vesz, le kell mondania a compiz csilli-villiről? Ha atin menne az uvd2 az jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest