Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Akciófigyelő: Ilyen kedvezmények járnak a Poco F8 sorozatra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
nem értem a problémád, ott van az általad bemásolt képen a kérdésre a válasz.
Kiírja, hogy a proci beállításai szerint ez egy 2.9-es proc, utána megméri a teljesítményét, és lentebb, szintén a cpu infóból, kiírja, hogy 7200 bogomips. Ennél az architektúránál ezt rendszerint osztani kell kettővel, annyi a lóerő. -
Vladi
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Na most ez egy érdekes kérdés. Elvileg a cpuinfo mutatja az aktuálisat.
De ha épp nincs terhelés, akkor le kéne vennie a frekvenciát. Persze ha húzol egy procit, akkor ugrik a cnq.model name : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+
stepping : 2
cpu MHz : 1000.000Én passzolok.

mod
Hmm... esetleg csinálj valami cpu igényes dolgot, mint a fordítás és hasonlítsd össze ha húzva van, meg ha nincs.
time parancs segít:time make
mod2: én arra tippelnék, hogy figyelmen kívül hagyja a biost, de a teszter program az nem. Elképzelhető, ha húzni akarod, azt linuxon belül kell csinálni, de fixme.
-
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
a teszter...

megnéztem, nálam 3 Ghz-t ír, holott 800 Mhz-n megy
kép
gondolom a teszter a max-ot írja a konzol (nálam applet) meg az aktuálist
-
doc
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
elkepzelheto hogy a cpuinfo bootkor jon letre, es az nem frissul (csak tipp, es valoszinuleg nem igy van, de ez megmagyarazna)
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- GoPro HERO12 Black (CHDHX-121-RW) akciókamera
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi