- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
Claude Leon #21772 üzenetére
9 Power-On Hours 14 Days and 1 hour
12 Power Cycle Count 315Az mondjuk hozzátartozik, hogy 5 perc után automatikus alszik a gép (akksiról), illetve én is szoktam altatni, így nyilvánvalóan növekszik az érték, ez nem is gond. Az viszont igen, hogy guglizva kiderült, hogy a WD HDD-k szeretik gyorsan leparkolni a fejet, konkrétan 8 mp után. Valószínűleg nálam is ez okozta, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora lett az érték.
A gnome-disks "Drive Settings" menüpontja alatt be tudtam állítani kézzel: APM Level 255 (Disabled), így nem parkolgatja automatikusan (ha alszik a gép, úgyis leparkol). Így persze valamennyivel több energiát használ majd, de majd letesztelem, kb. mekkora lesz az eltérés akksi üzemidőben. A powertop szerint viszont nem igazán növekedett megy a fogyasztás, feltéve, ha jól jelzi egyáltalán. Majd meglátjuk.
Egyébként egy másik gépbe (TP R61) is WD HDD került a napokban, nem csak hogy hangosabb lett a gép, de ott is állandóan leparkolgat, szóval ott is le lesz tesztelve a dolog.
-
spammer
veterán
válasz
Claude Leon #21759 üzenetére
Köszi! WD HDD, egészen pontosan: WDC WD5000LPVX-22V0TT0
Disks szerint:
193 Load/Unload Cycle Count (Number of cycles into landing zone position) Value: 9211Azt hiszem felkeresem a HDD-s topikokat.
-
n00n
őstag
válasz
Claude Leon #20403 üzenetére
Én csak a kérdésre válaszoltam.
@Speedfire: Nincs mit.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #19849 üzenetére
-
Siriusb
veterán
válasz
Claude Leon #19487 üzenetére
Na igen, gnome3 sem igazán jött be nekem, de a KDE akkor is valamiért ősellenség számomra.
Unity-vel nincs tapasztalatom, ahhoz nem tudok hozzászólni. -
tvamos
nagyúr
válasz
Claude Leon #19487 üzenetére
En sem ertem, miert a Unity-t irtam, mar vissza is vonnam, mert ugyan utalom, de 3 KDE distro-t instalaltam a gepemre, es egyikkel sem indult a gep. (Install utan nyomtam egy restartot, es mindharom esetben lehalt a Grub, nem indult a gep.) Szoval... ez legalabb megy...
-
válasz
Claude Leon #19414 üzenetére
Igen ez fennt van alapból, nézegettem is, de nem igazán enged semmit csinálni, sem leválasztani, sem csatolni nem bírja az ntfs partíciókat, vmi hibát ír ki, lehet vmi rendszervisszaállítást kéne csinálni, ha van ilyen vagy újrahúzni a Mintet, végül is nem biztos, hogy több idő, mint amíg megoldást találok a problémára,
csak kérdés az ilyen újratelepítésnél nem-e zavarodik meg a grub (Xp is van a gépen), van-e vmi egzakt módja az un/reinstallnak. -
_Dumber_
őstag
válasz
Claude Leon #19252 üzenetére
A megosztás az egy debian samba 3. Az enyémen van sambaclient, ani már a 4-hez jár.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Claude Leon #19250 üzenetére
Ezeket ismerem, de átnézem.
NFS nem játszik. Vendég vagyok, és egyedüli linuxos :-( -
válasz
Claude Leon #18617 üzenetére
Mutass egy embert a világon, aki úgy születik, hogy ismeri a Windows-t.
-
whYz
őstag
válasz
Claude Leon #18609 üzenetére
Nem hiszem el, most kapcsoltam be a telepitot, es ott a D particio az adatokkal, raadasul egyik se hibas. Na ezt magyarazza meg valaki.
Gyorsan le is mentettem mindent. -
válasz
Claude Leon #18604 üzenetére
Nem, azért, mert egészen más a filozófiája, mint a kereskedelmi szoftvereknek. A user error az user error, fizetős rendszerek esetén is.
-
whYz
őstag
válasz
Claude Leon #18609 üzenetére
Koszi a segitseget.
-
whYz
őstag
válasz
Claude Leon #18607 üzenetére
Jo otlet a homenak kulon particio, de szerintem ugyse fogja hasznalni, csinalok megint egy kulon particiot az adatainak, aztan azt megprobalom nem elrontani.
2GB ram van a gepben, azert nem art egy kis swap.
Ahogy tapasztaltam ez a xfce-s Mint eleg gyorsan megy rajta, ugyhogy nem hiszem, hogy valtani fogunk. Csak chrome meg skype kell hogy fusson, meg fenykepezorol kepeket menteni. Erre gondolom alkalmas, vagy tudsz ennel is hasznalhatobbat egy kicsit mar regebbi laptopra ami kinezetre viszonylag kozel all a winhez?
-
whYz
őstag
válasz
Claude Leon #18604 üzenetére
Hehe az biztos. Csak az a vicces, hogy most akartam bevezetni bnomet a linux vilagaba, mert minek neki win ha ugyis csak bongeszik, gondoltam en. Erre egy ilyen malorrel inditok.
Csak egy gyors kerdes: Linux Mint Xfce mekkora particion fel er kenyelmesen? En egy 20Gb-ra gondoltam + 5Gb swap.
-
whYz
őstag
válasz
Claude Leon #18602 üzenetére
Koszi. Eddig meg nem lattam ilyet, hogy win7 helyere telepites, meg is orultem, hogy milyen okos, nem kell tokolnom vele. Sajnos maradnom kellett volna a kezi beallitasnal.
testdisk-el sikerult visszanyernem az adatokat a C-rol, de sajna a D-rol nem, amin a lenyeges adatok voltak, sajna az ugy tunik teljesen behalt, a testdisk is csak 30Gb-ot lat pedig 100-as volt.
Ezt jol elcsesztem, de hat mindig tanul az ember valamit.
-
whYz
őstag
válasz
Claude Leon #18600 üzenetére
Hat ugy tunik igazad van, pedig telepitesnel arra nyomtam, hogy windows 7 helyere telepitse, erre a masik particiot is szetb*szta.
Vagy ez normalis ilyenkor? Az egesz hdd-t felhasznalja, nem is kerdez ra, hogy hopp ott egy particio bantsuk vagy ne? Arrol nem is beszelve, hogy meg el se kezdte telepiteni, csak a regio/idozona beallitasnal tartottam amikor errorozott. -
válasz
Claude Leon #18596 üzenetére
Nekem csak netezésre és multimédiára kell a gép (fullHD filmek, skype, viber, torrent, net, stb.)
a KWin desktop effektjeit megszerettem, bár sosem voltak teljesen stabilak nálam.
4GB memória van a gépben, szerintem nem olyan sarkallatos pont a memória foglalás.A Mate-t és a Cinnamon-t tuti kipróbálom.
Az Enlightenment E17 foglalkoztatja még a csőröm.
-
MacCaine
őstag
válasz
Claude Leon #18401 üzenetére
Konkrétan az adott wm/de is testreszabható, gondolom a disztró készítői úgy csinálták meg, hogy (nekik) jó legyen. Ennyi. Szerencsére megvan a választás szabadsága disztró és wm/de között is.
Ha meg nagyon bele akarod ásni magad, akkor pl. a htop-al meg tudod nézni, hogy a processzek mennyi memóriát foglalnak, és akár ki is lövöldözheted őket. Csak aztán ne csodálkozz, ha valami nem működik utána.
(#18411) Speeedfire: Workaround: újrafordítod, majd a checkinstall nevű progival csinálsz belőle csomagot, és a csomagot telepíted. Onnantól meg el tudod távolítani a szokásos csomagkezelőddel..
-
BoB
veterán
válasz
Claude Leon #18401 üzenetére
-
MacCaine
őstag
válasz
Claude Leon #18392 üzenetére
A Manjaro egy disztribúció, az openbox, xfce meg mate meg window manager, illetve desktop environment. A Manjarora is telepítheted bármelyik wm-et vagy de-t.
Ha nem szeretnél ubit, de jó a .deb-es vonal, akkor próbáld ki a Debiant. Tesztelt, stabil, és szintén akármelyik GUI-t felrakhatod rá.
Vagy esetleg a Crunchbang: Debian alapú, Openbox-al. Fapados kicsit, de legalább kevés erőforrást eszik.
(#18393) Speeedfire: Mi van akkor, ha kézzel létrehozod a könyvtárakat?
-
Jester01
veterán
válasz
Claude Leon #18321 üzenetére
Akkor az szerintem nem pci eszköz volt, mivel minden az enumerációtól kezdődik.
-
Jester01
veterán
válasz
Claude Leon #18319 üzenetére
lspci-nek mindenképp látna kellene ha nincs letiltva és persze ha pci az eszköz.
Az is lehet, hogy pcmcia vagy usb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest