- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
0xmilan #28861 üzenetére
Senki nem érti miért, mint ahogyan azt sem, miért nem javítják Manjaro-nál ezt a bugot évek óta. Más Archklónnál ez nem jelentkezett. Gondolhatod mennyire megdöbbentem, mikor először ugrott arcomba a kernel panic képe!
Ahogy írták, ne legyen Manjaro mellett Debian/Ubuntu alapú disztró, mert az sem megoldás, hogy utoljára rakják fel a Manjaro-t, épp a kernel frissítés miatt.....
Ja, vsz tulbonyolitom
Nem bonyolítod túl, a helyzet bonyolult addig, míg nem csinálod 20x egymás után, a végén már fejből a Manjaro init javítását.
(lehet, hogy tényleg nem haladó téma, mivel én is belevauzok itt a nagyok topikjába)
-
válasz
0xmilan #28859 üzenetére
Manjaro mellett ne tarts Ubuntu alapú disztrókat, mert ha annak frissül a kernele, akkor az kinyírja a Manjaro init-jét
3 hsz-szal ezelőttről.......(ha nem olvastad, akkor bocsi)
Mint kernel upgrade után a Manjaro boot ilyen képet mutatott. Ez akkor is tény ha nem akarjátok érteni.
De ne foglalkozz ezzel, csináld amit gondolsz és majd meglátod mi történik. Vedd úgy, mint ha nem szóltam volna.
-
válasz
0xmilan #28855 üzenetére
Mire kell figyelnem?
Arra, hogy Manjaro mellett ne tarts Ubuntu alapú disztrókat, mert ha annak frissól a kernele, akkor az kinyírja a Manjaro init-jét, persze vissza lehet állítani manuálisan. [link]
Legacy esetén az utolsó GRUB mindent visz, nem érdekli a többi (kivéve ha Manjaro is van), nem értek hozzá, csak tapasztalatból mondom. Sokáig volt SSD mellett HDD-n is disztróm és ha BIOS-ban arról bootoltam, annak a GRUB-jával indult a kiválasztott rendszer.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
0xmilan #28290 üzenetére
Igen, pontosan úgy csináltam mindent, ahogy a forrásban is van. Direkt összenéztem szövegszerkesztő "Pi" opcióját bekapcsolva, hogy ne legyen felcserélődve a tab meg a space.
Ebbe a részbe két sort írtam csak be, ezt mutattam az előzőben:És ezt csinálta a git diff:
static struct snd_soc_acpi_mach *byt_quirk(void *arg)
{
struct snd_soc_acpi_mach *mach = arg;
@@ -107,6 +131,8 @@ static struct snd_soc_acpi_mach *byt_quirk(void *arg)
return &byt_thinkpad_10;
case BYT_POV_P1006W:
return &byt_pov_p1006w;
+ case BYT_AEGEX_10:
+ return &byt_aegex_10;
default:
return mach;
} -
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #27962 üzenetére
Jó, a webkamera kicsit extrém példa, de lefogadom a te szervereden is csak max. ilyen motion, python meg ilyesmi megy, és nincs fent grafikus felület. Egyszerűen felesleges futnia, ha csak néha kapcsolódsz, azt lehet SSH-konzolból. Tudom, Windowsról nemrég jött usernek kényelmesebb grafikus felületen kattintgatni, de ez csak általában a kezdők beidegződése. Virtuális géphez (szerver oldalon), torrenthez meg semmi máshoz nem kell. A grafikus felület csak egyel több csomag, ami frissítéskor eltörhet, egyel több csomag, ami a szerver erőforrásait leköti, és igazából funkciója nincs.
Persze, lehet akár WinXP-n is egy http szervert elindítani, akkor az is szerver lesz. A fenéket, szerver feladatokat is ellátó desktop lesz. A szerver attól szerver, hogy külön dedikálva van egy vagy több olyan feladatra, ahol csak felé érkező kéréseket szolgál (szervíroz) ki, másra nem használják.
Már azt sem szoktam érteni, hogy ilyen RPi-hoz készült disztrókon minek van grafikus felület. Ezek a gépek mikroszervernek valók meg kontrollernek. Desktopnak úgyis túl gyengék, csak egyel több szar lesz fönt, ami az amúgy is szűkös erőforrásokat eszi. Persze, értem én, hogy grafikus felülettel jobban mutat, jobban eladható.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
0xmilan #27962 üzenetére
Köszi.
Egy ideje már nincs kedvem leállni magyarázni a miért-et, ha kapok hogyan-t, kapok, ha nem, nem. Látom, Neked még van türelmed hozzá
Egyébként megoldottam, találtam GUI-t, amivel kapcsolódok a futtatott daemon-hoz, így nem kell Xming-el és putty-al mókolnom (ami a válasz lett volna amúgy, kipróbáltam, tökjó).
-
bambano
titán
válasz
0xmilan #27849 üzenetére
nem azt mondtam, hogy lehetetlen, hanem azt, hogy problémás
de az is problémás lehet, hogyha megtalálják a szkriptet, akkor elkezdik törögetni a gépet, fail2ban kivágja, ők törlik a fail2ban bejegyzést, majd törögetnek tovább.
de mindenki a maga szerencséjének a pogácsa.
-
Victor Súgó
tag
válasz
0xmilan #27451 üzenetére
Vicces. Ex kolléga, aki mióta ismerem (10+ év) összesen kétszer mondott hülyeséget IT témában, azt mondta, hogy nem lehet feltétlenül megbízni a könyvjelzőkben, mert nem feltétlenül látom, hová visz valójában.
Na ennek ékes példája volt a napokoban az Opera linuxos változata, ahol a mall.hu gyárilag települt könyvjelzője valami reklám oldalra vitt a kattintást követően, nem a mall.hu-ra. Megnéztem: látszólag a helyes cím volt benne. Valaki ezen a fórumon berakta a kódot, ami átirányított az említett helyre.De ettől függetlenül: jöhet e-mailben egy link, amiről azt hiszem, hogy tudom, honnan jött, weblapon kattintok szó szerint véletlenül olyasmire, amire nem akartam - ehhez elég egy kicsit remegős kéz sajnos. Stb.
Szóval nem árt, ha van biztonsági szoftver a LAN és a WAN között, csak az sem ártana, ha kezelhető lenne, nem úgy, mint az ominózus AiProtection. -
tonyrulez
őstag
válasz
0xmilan #27188 üzenetére
Köszönöm
Közben találtam egy ilyen conf példát is egy rutorrent tutorial-ból, nem tudom melyik a jobb megoldás:
<IfModule alias_module>
Alias /rutorrent /var/www/rutorrent/
<Directory /var/www/rutorrent/>
Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
AllowOverride all
Require all granted
</Directory>
</IfModule> -
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #27024 üzenetére
Általában. Mert pl. Fedora, Manjaro vonalon elég frissek a csomagok. Nyilván ha a csomagfrissesség fontos, akkor nem Debian, Mint, CentOS irányban kell nézelődni, de talán az Ubuntu sem annyira jó ötlet.
Ennek ellenére felteheti a Kali-t, mert fel lehet tenni, meg desktopnak is beállítható, csak kezdőnek nem ezt érdemes elsőnek a gépére felrakni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest