- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #27962 üzenetére
Jó, a webkamera kicsit extrém példa, de lefogadom a te szervereden is csak max. ilyen motion, python meg ilyesmi megy, és nincs fent grafikus felület. Egyszerűen felesleges futnia, ha csak néha kapcsolódsz, azt lehet SSH-konzolból. Tudom, Windowsról nemrég jött usernek kényelmesebb grafikus felületen kattintgatni, de ez csak általában a kezdők beidegződése. Virtuális géphez (szerver oldalon), torrenthez meg semmi máshoz nem kell. A grafikus felület csak egyel több csomag, ami frissítéskor eltörhet, egyel több csomag, ami a szerver erőforrásait leköti, és igazából funkciója nincs.
Persze, lehet akár WinXP-n is egy http szervert elindítani, akkor az is szerver lesz. A fenéket, szerver feladatokat is ellátó desktop lesz. A szerver attól szerver, hogy külön dedikálva van egy vagy több olyan feladatra, ahol csak felé érkező kéréseket szolgál (szervíroz) ki, másra nem használják.
Már azt sem szoktam érteni, hogy ilyen RPi-hoz készült disztrókon minek van grafikus felület. Ezek a gépek mikroszervernek valók meg kontrollernek. Desktopnak úgyis túl gyengék, csak egyel több szar lesz fönt, ami az amúgy is szűkös erőforrásokat eszi. Persze, értem én, hogy grafikus felülettel jobban mutat, jobban eladható.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Apple MacBook
- Nők, nőügyek (18+)
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Windows 11
- sziku69: Szólánc.
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4800MQ I 8GB I 500GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest