- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
slett27 #27721 üzenetére
Hálóval lehetnek nem várt gondok. De orvosolható.
Én már csináltam ilyent, ssh server-t is vittem át. Fontos volt, hogy senki ne vegyen észre semmit.
Egy szombaton megvolt az install meg a transzfer is.
Mondjuk először az új szervert beállítod egy másik IP-re és ha minden faja akkor a régit lelövöd az újon meg változtatsz IP-t (DNS ha van a hálóban akkor azt én addig kihagynám a próbából) -
válasz
slett27 #27718 üzenetére
De mi a gond? A Linuxot is cserélni szeretnéd? Mert ha mindent átpakolsz az új gépre, akkor ott is el fog indulni ugyanaz a Linux telepítés. Ez nem Windows.
Én Celeronról i3-ra, majd onnan Xeonra váltottam. Alaplapcsere, procicsere, RAM-csere, minden megvolt. Csak a Linux a régi. -
válasz
slett27 #27718 üzenetére
Innen indulnék a helyedben. Olvasdl el a hozzászólásokat is!
Először kísérleti jelleggel csináld meg testuserekkel, -csoportokkal és ha minden okés, akkor állj neki a migrációnak, ha sikeres a tesztfutam. Ha befejeződött a migráció, állítsd le a régit, de még ne töröld le. Ha minden rendben megy az újjal folyamatosan, akkor megszabadulhatsz a régitől.
-
sonar
addikt
válasz
slett27 #27711 üzenetére
Alapvetően nem nagy gond. És nem igen van különbség a mozgatás meg az új setup között.
De mit is szeretnél pontosan? Számomra nem világos.
Új vas-ba akarod a régi OS-t meg mindent átrakni? Vagy új OS és a régi beállításokat akarod átvinni?
Csak Samba-t akarsz átvinni másik gépre? -
inf3rno
nagyúr
válasz
slett27 #26055 üzenetére
Van különbség RAID1-nél? Azt hittem az csak lemásolja a másik lemezre ugyanazt, ami az egyiken van...
Google rengeteg találatot dob Samba-val kapcsolatban: http://lmgtfy.com/?q=migrate+samba, nézegetted már őket?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
slett27 #26053 üzenetére
Mi a kérdés? Elvileg kicsi az esély arra, hogy ne működjön, ha csak simán átpakolod a lemezeket az újba. Talán akkor lehet gond, ha nagyon új a hardver és a 2014-es kernelbe nem lett belefordítva a hozzá való driver, de ezt csak laikusként mondom. Ha tesztelni akarod, akkor clonezillával tudsz másolatot készíteni a rendszerről, de az is leállással fog járni szerintem. Ha upgradelni akarod a rendszert, akkor szerintem az is megoldható, de abban inkább valaki szakértő adjon tanácsot.
Nekem is van kérdésem ezzel kapcsolatban, ha RAID1-be tenném a rendszert és utána átraknám egy másik gépbe az egyik lemezt, akkor az egyenértékű a clonezillás klónozással?
-
bambano
titán
válasz
slett27 #25894 üzenetére
ad1: nem, nem kell forwarding a 8.8.8.8-ra és a 8.8.4.4-re.
ad2: ha ennyire nem értesz hozzá, fizess meg valakit, aki megcsinálja helyetted, mert ezt egyrészt nem két perc megcsinálni, másrészt senkinek sincs két napja, hogy begépeljen neked egy dns doksit. viszont ha elcseszted és csinálnak róla egy dns amplification attack-et, akkor azért a te hátsód is porzósra lesz rúgva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest