Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz Vladi #27585 üzenetére

Igen, a tabletes sztori, amit itt beszéltünk: https://prohardver.hu/tema/a_nagy_linux_topic/hsz_27476-27487.html

Azóta írtam a kódban talált Inteles email címre ezzel a problémával, onnan hamar kaptam választ és be is cczte az egyik kollégáját is, így most az Intel két fejlesztőmérnökével levelezek. Tőlük jött a tipp, hogy hogyan kellene megcsinálni egy quirk-et erre. Ismerik a jelenséget, a Lenovo tabletjeinél szintén ezt kell alkalmazni.
    Most megírtam a módosításokat, csak le kell fordítani és tesztelni. Ott még nem tartok, hogy mindezt távoli gépről csináljam (pedig itt van a 12 szálas Ryzen a gépben), így a tableten húztam fel a build környezetet.

Még hátra van, hogy a realtekkel is levelezzek, mert egy érdekes kérdés, hogy miért működik Windows alatt a hangcsip, ha egyszer nem az, aminek mondja őt az acpi. Az Inteles srácok arra gondolnak, hogy valószínüleg regiszter szinten (?nagyjából?) egyforma a két csip, ezért megy...

drup:
    Azt a hibát követtem el, hogy letöltöttem a forrást a git repóból, de nem követtem az utasításokat, mi szerint az alatta linkelt 5 patch-et sorban egymás után fel kell tenni, mielőtt lefordítom a kódot.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák