- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
Ez már a Debian csapatán múlik hogyan fog sikerülni.
Ettől függetlenül a változás mindig sírás témája volt, az, és lesz is nemcsak itt hanem az élet sok más területén.
Egyik rokonom ki van akadva hogy nem nagyon lehet már képcsöves TV-t kapni. Mi lesz vele ha tönkremegy ami van mert ő aztán kizárt dolog hogy LCD TV-t vesz mert azokat utálja (megindokolni nem tudja).Ha systemd-vel a debian atomstabil lesz, akkor is lesznek ellenzői (persze elképzelhető hogy nem az új dologtól való idegenkedés miatt, hanem valós technikai ok miatt). Egy darabig. Majd 20 év múlva ismét nem akarnak váltani arról.
-
BoB
veterán
válasz
LógaGéza #19111 üzenetére
Azért mert ha megnézed a kézikönyvét (man fbi) ott azt írja, hogy:
"Fbi also needs access to the linux console (/dev/ttyN) for sane console switch handling. That is obviously no problem for console logins, but any kind of a pseudo tty (xterm, ssh, screen, ...) will not work. "
Vagyis rendes konzol kell neki, nem grafikus felületen előhúzott.
-
BoB
veterán
Feltettem a 13.12-es Catalyst-ot. Meglepődve tapsztaltam hogy lassabb lett a Wargame
Dota 2 egy hangyányit gyorsabb de nem sokkal.Ráadásul GNOME alatt az ablakok is csúnyábban mozognak, valahogy darabos lett.
Ment vissza a nyílt.
-
BoB
veterán
Ha hosszabb távra tervezed Arch-on, ezentúl az első megálló mindig az adott arch wiki oldal legyen, ha valami nem stimmel ez után sem, akkor kérj segítséget!
-
BoB
veterán
Én új memóriákat ellenrőiztem vele mire hibát jelzett. Kiderült hogy csak bugos volt az a verzió.
-
BoB
veterán
válasz
CPT.Pirk #18858 üzenetére
Nézd meg egy live gparted-el.
-
BoB
veterán
válasz
PumpkinSeed #18852 üzenetére
Daemon-izálni kellene.
-
BoB
veterán
Az AMD-nek fél év után sikerült ismét kiadnia linux-ra drivert ami azonban még mindig nem támogatja az 1.14-es xorg-ot.
-
BoB
veterán
válasz
pitman #18699 üzenetére
Van a hugin team-nek bináris repója ezért 3 sor lenne terminálban a telepítés.
De mivel nincs neted szedd le ezeket:
ezt
ezt
és eztEzek innen vannak.
Tedd fel a mint-es gépre egy mappába mindet, majd abban a mappában nyiss egy terminált és írd be:
sudo dpkg -i -R ./
Tesztelni nem tudom most hogy működik-e. Függőségek remélhetőleg jók lesznek, gyakorlatilag biztos nem úgyhogy nem fog működni. Kellenek azok is.
-
BoB
veterán
válasz
pitman #18694 üzenetére
A 2013-as verziót nem fogod így feltenni mert még mindig a 2011-es van a mint repójában.
Szerk.: nem sok linux disztró van ahol a legújabb szoftverek vannak jelen. A Mint sem ilyen.
-
BoB
veterán
válasz
pitman #18687 üzenetére
Ha nem frissíted a rendszert viszont mindig akarsz majd frisebb csomagokat telepíteni, előbb vagy utóbb bele fogsz futni abba hogy az új csomapgnak újabb függőségei vannak mint valamelyik meglévőnek. A kettő viszont konfliktusban lesz egymással, ezért vagy az új program, vagy valamelyik előző nem fog működni.
Én azt javaslom az egész rendszert frissítsd.
Ha mégsem akarod, ott a netes géped ami friss és ugyanúgy megkapod a synaptic-ban mit kell letöltened. Feltéve hogy linux mint van azon is.
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
válasz
LonGleY #18499 üzenetére
Aham. Szóval ha dedikált VGA kell, akkor AMD legyen? ATI... mikor volt már az. A 13.4-es catalyst-al? Ami nem támogatja az x.org 1.14-et? Régi időkben élsz, nvidia támogatása jobb.
Ati legújabb linux drivere csupán májusi. Nvidia: november. Nemhiába lesznek a SteamOS-es gépek utóbbival szerelve.
(#18502) LonGleY : nem értek egyet, most indokoltam.
-
BoB
veterán
Ne AMD legyen. Intel + nvidia. Melyik linux disztró lenne?
Ubuntu-hoz például itt meg tudod nézni megyikkel működik.
-
BoB
veterán
válasz
King Unique #18440 üzenetére
A 2 TB-nál nagyobb méretű merevlemezek kezeléséhez GPT szükséges, teljesen mindegy hogy boot is van vagy csak adattárolás.
Linux alatti támogatása: a kernelben engedélyezve kell hogy legyen a GPT támogatás (pontosan így néz ki)
CONFIG_EFI_PARTITION=y
hogy ez az xy disztróban lévőben így van-e vagy nem erről érdeklődj az adott disztró fórumán.GPT lemezről való bootoláshoz nem szükséges EFI, csak bizonyos intel-es rendszereknél lehet problémás ez, de ott is vannak workaround-ok.
-
BoB
veterán
válasz
Jester01 #18404 üzenetére
Alapvetően a hozzászólásokat kellene látnod(#18392) Claude Leon: "Van valakinek felvetése, hogy a manjaro miért ül több memóriára mint más disztrók "
(#18401) Claude Leon: "A felemlegetett ablakkezelőkkel más disztribúciók fele akkora memóriáfoglalással kijönnek"Igeeeen
-
BoB
veterán
válasz
Claude Leon #18401 üzenetére
-
BoB
veterán
válasz
|DavidWoody| #18267 üzenetére
Kezdőnek egyszerűbb ha valamilyen más disztró live CD-jének a grafikus felületén könnyedén megcsinálja a partícionálást.
Egyébként cgdisk-et akkor használunk ha GPT-t akarunk MBR helyett. (ezek a partíciós táblák)
-
-
BoB
veterán
válasz
sanzi89 #17799 üzenetére
Mert annyira megszokták a rendszert hogy ilyeneket magától értetődőnek gondolnak, ezért ki szokták felejteni.
Ezért vagyunk mi hogy segítsünk
Bár hozzáteszem hogy amikor az emberek átállásáról beszélünk nem feltétlenül egy kiosk -ra tervezett rendszer konfigurálása jut eszembe
-
BoB
veterán
Networkmanager-t használsz? Nemtom hogy nézki KDE alatt, de az nm-appletben van egy BSSID opció. Oda írd be a kiválasztott AP MAC címét. Ubuntu-n így néz ki ez a rész (random kép a netről!)
-
BoB
veterán
válasz
bencsikgab #17778 üzenetére
Ez az fstab fájl el van cseszve. A második oszlop azt kellene hogy jelölje hogy hova csatolja, nem azt hogy mit (az az első oszlop)
Tanulmányozd ezt: fstab
-
BoB
veterán
Mit szóltok ehez: Final Term - Terminal Emulator ?
-
BoB
veterán
válasz
Sanyaaa26 #17680 üzenetére
Szerintem nem fog folyamatosan turbón menni, hanem csak akkor kapcsol amikor kell.
Teszteld le!
Tedd fel például a stress nevű progit amivel lehet terhelni a processzort, és figyeld az órajelet mondjuk powertop-al (mind2 terminálban fut):
Terminálban install:
sudo apt-get update
sudo apt-get install stress powertopterhelés indítás (terminálban):
stress -c 4 (ez 4 magot fog maxon járatni, kicserélheted tetszőleges számra)
Leállítás ctrl C -vel.másáik terminálban:
sudo powertop
majd tab-al tudsz lépkedni a panelek közt, van egy frekvencia tab. Ha r betűt nyomsz frissül azonnal amúgy csak x másodpercenként. -
BoB
veterán
válasz
Sanyaaa26 #17674 üzenetére
Melyik Ubuntu-t?13.04-et kellene inkább, abban frissebb kernel van. Vagy hiányzó kernel modult be kellene tölteni. (ha tényleg fix 800mhz van)
Arch alatt: CPU Frequency Scaling
Bár Ubuntu más, de van használható infó ami minden linuxra igaz.
Illetve grafikus dolgot ilyet találtam neked: [link]
-
BoB
veterán
válasz
Tinúviel #17651 üzenetére
Ha érted az angolt és van kedved tanulni, azt javasolnám hogy Arch-ot tegyél fel. Nekem stabil, gondom nem volt illetve megoldottam mindent.
Ha van időd és energiád.
Ha nincs, akkor Arch alapon a Chakra-t tudom javasolni (KDE), az csak half-rolling-os. Azaz a rendszer alapjai csak bizonyos időközönként, tesztelés után frissülnek.
-
BoB
veterán
válasz
utgyuru #17563 üzenetére
Aki szeret játszani: Leadwerks: Build Linux Games, on Linux Kickstarter.
Most adományoztam 2 dodót, 2 nap van még hátra.
-
BoB
veterán
Van egy olyan felhasználói csoport amelyik tagjai megtehetik ezt. Általában power. Ha ennek nem tagja csak úgy tudja kikapcsolni a gépet ha rendszergazdai jogokkal teszi. Ergó ha kivesszük a sudoers vagy wheel vagy abból a csoportból amire a sudo állítva van, nem tudja kikapcsolni. Persze, nem tudhatja a root jelszót sem.
-
BoB
veterán
Oldalsó sávra tudsz alkalmazásokat rögzíteni és feloldani ha jobb gombal rákattintasz ugyanúgy, mint Windows 7 -nél. Sorrendjüket is meg tuddo változtatni ha kis ideig lenyomva tartod az ikonon a bal egérgombot.
A továbbiakban ha Ubuntu specifikus kérdésed van, javaslom a neki dedikált topikot.
-
BoB
veterán
Clamscan másnál is csak egy szálon működik? Nagyon lassú így.
-
BoB
veterán
válasz
hattila07 #17116 üzenetére
Próbáld meg az itt leírtakat (utolsó hozzászólás):
http://www.backtrack-linux.org/forums/showthread.php?t=44513
-
BoB
veterán
válasz
hattila07 #17114 üzenetére
Amit elkepzelhetonek tartok az az, hogy jelenleg a merevlemezed GPT-t hasznal nem MBR-t, es ezt nem tudja kezelni az amit hasznalni akarsz. Pl mint itt. Bar ez mar eleg regi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen processzort vegyek?
- Hardcore café
- Elektromos cigaretta 🔞
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest